baybura
New member
- Katılım
- 11 Kas 2006
- Mesajlar
- 1,051
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
ARKADAŞLAR SİZE TUZDA TAVUK TARİFİ WERECEĞİM...
MALZEMELER:
5KG KALIN TUZ
2 ADET YUMURTA AKI
1 ADET TAVUK
1 KASE SU
PATATES
YAPILIŞI:

boş tepsinin üzerin 1-2 santim kalınlığında yayılır...
2-
tavuğun içine kesilen patatesler biraz yağlanarak doldurulur we tawuğun ağzı dikilir...
daha sonra tavuk tepsinin ortasına oturtularak geriye kalan tuzlar tawuğun üzerinde bos yer kalmayacak kadar kapatılır...
4-
daha sonra tavuk mahalle fırınıda yaklaşık 2 saat kadar piştikten sonra
5-
dışındaki tuz tabakası çekiç yardımıyla kırılır we tawuğumuz servise hazır hale gelir...
6-
AFİYET OSSUN...
:smile::001_rolleyes::thumbdown:
UMARIM BEĞENİRSİNİZ...
MALZEMELER:
5KG KALIN TUZ
2 ADET YUMURTA AKI
1 ADET TAVUK
1 KASE SU
PATATES
Tuzun hazırlanışı:tuz büyük bir leğen içine alınır we içine yumurta akları dökülür we karıştırılır.Daha sonra yapışacak miktara gelecek kadar içine su eklenir we karıştırılmaya dewam edilir...

boş tepsinin üzerin 1-2 santim kalınlığında yayılır...
2-

tavuğun içine kesilen patatesler biraz yağlanarak doldurulur we tawuğun ağzı dikilir...
daha sonra tavuk tepsinin ortasına oturtularak geriye kalan tuzlar tawuğun üzerinde bos yer kalmayacak kadar kapatılır...
4-

daha sonra tavuk mahalle fırınıda yaklaşık 2 saat kadar piştikten sonra
5-

dışındaki tuz tabakası çekiç yardımıyla kırılır we tawuğumuz servise hazır hale gelir...
6-

AFİYET OSSUN...
UMARIM BEĞENİRSİNİZ...