Nefis tuzda tavuk [resimli anlatım] (:

baybura

New member
Katılım
11 Kas 2006
Mesajlar
1,051
Reaction score
0
Puanları
0
ARKADAŞLAR SİZE TUZDA TAVUK TARİFİ WERECEĞİM...

MALZEMELER:

5KG KALIN TUZ

2 ADET YUMURTA AKI

1 ADET TAVUK

1 KASE SU

PATATES
YAPILIŞI:

Tuzun hazırlanışı:tuz büyük bir leğen içine alınır we içine yumurta akları dökülür we karıştırılır.Daha sonra yapışacak miktara gelecek kadar içine su eklenir we karıştırılmaya dewam edilir...




boş tepsinin üzerin 1-2 santim kalınlığında yayılır...

2-

tavuğun içine kesilen patatesler biraz yağlanarak doldurulur we tawuğun ağzı dikilir...


daha sonra tavuk tepsinin ortasına oturtularak geriye kalan tuzlar tawuğun üzerinde bos yer kalmayacak kadar kapatılır...

4-

daha sonra tavuk mahalle fırınıda yaklaşık 2 saat kadar piştikten sonra

5-

dışındaki tuz tabakası çekiç yardımıyla kırılır we tawuğumuz servise hazır hale gelir...

6-


AFİYET OSSUN... :) :p:smile::001_rolleyes::thumbdown:

UMARIM BEĞENİRSİNİZ...
 
deniyecek butun arkadaşlara tawsiye ederim kendim denedim :) :)
 
Duymuştum ama en kısa zamanda deneyeceğim...
 
Geri
Üst