Sözde Darbeci Hurşit Tolon ile Sözde Demokrat Hilmi Özkök farkı

64general1

New member
Reaction score
0
Hurşit Tolon ile Hilmi Özkök farkı

Ergenekon konusunda yayımlanan asparagas haberlerle kafası iyice karışmış olan boyalı basın ve akıl hocası danışmanları, yıllarca bizim uyardığımız bazı konularda ne kadar haklı olduğumuzu şimdi anlamaya başladı. Günaydın hem de koca bir günaydın. Biliyorsunuz, emekli olduktan üç sene sonra konuşan ve konuştukça da herkesin kafasını karıştıran emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün meşhur çuval olayı sırasında Genelkurmay Başkanı olduğunu Yeniçağ gazetesi ve arkadaşım Arslan Bulut gayet güzel bir şekilde anlattı. Ben size bu resimde eksik kalan bir kareyi hatırlatmak istiyorum. Bugün Ergenekon terör örgütü için sanık durumunda olan Hurşit Tolon çuval olayının gerçekleştiği günlerde Ege Ordu Komutanı olarak Ankara’dan ayrılmış 7 Temmuz’da Florida Tampa’daki Merkez Kuvvetler Komutanlıgı’nda Orgeneral Tommy Franks’in görevi devir teslim törenine katılmak için Washington’a gelmişti. Çuval olayı ardından Orgeneral Tolon törene katılmadı ve Washington’da bir açıklama yaptı: “Olayın başlangıcından şu ana kadar süren sessizliğin ve tüm girişimlerimizin cevapsız bırakılmış olmasının bir nedeninin de yaratılan bu çirkin ve kabul edilemez olaya uzun tatil süresinden de yararlanılarak bir senaryo hazırlayabilme zamanının kazanılması amacı şeklinde değerlendiriyorum. Bundan sonra konuyla ilgili olarak ortaya konabilecek hiçbir gerekçe eminim ki, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk kamuoyu vicdanındaki derin üzüntüyü gidermeyecek ve tatmin etmeyecektir. Bu çirkin olayın bölgede bulunan birilerinin kişisel kaprislerini tatmin etmek, anlamsız bir güç gösterisinde bulunmak ya da bölgedeki bazı gruplarla birlikte hazırlanmakta oldukları bir senaryonun parçasını oluşturma gayretlerinden kaynaklandığı kanaatindeyim.”
Tolon Paşa derhal Türkiye’ye döndü. Bu haber o zaman Washington’da görev yapan Türk gazeteciler tarafından merkezlerine bildirildi. Bu açıklama dışında Ankara’da Genelkurmay Başkanı Özkök ve Başbakan Erdoğan’dan tek ses çıkmadı. Ayrıca benim hatırladığım kadarıyla da çuval olayı konusunda bugüne kadar görev başındaki hiçbir Amerikalı yetkili özür dilemedi. Hani bize canlı istihbarat veren Amerikalı yetkililer var ya işte onlar. Hani onlardan aldığımız istihbaratla her gün yüzlercesini kuşatıp bir türlü yakalayamadığımız terörist olaylarını anımsatıyor ya.
İşte emekli Orgeneral Özkök ile emekli Orgeneral Tolon arasındaki fark burada. Biri yediği yemek derdinde, öteki esir alınan silah arkadaşlarının. Acaba Hurşit Paşa’nın yaptığı bu açıklama mı ipinin çekilmesine neden oldu diye de bugünlerde aklımdan geçmiyor değil. Zira Amerikalı genelkurmay başkanlarına mültefit olanların önü ne hikmetse pek açık da. Gelelim ikinci konumuza. Bazı geri zekâlılar, Ecevit’e de darbe yapılacağını yazıp çiziyor. Ecevit’e darbeyi kimin yaptırdığını herkes unutmuş gibi. Almanya’da gizli toplantılar yapan bir medya patronu ile Hüsamettin Özkan, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile bazı gazeteciler yok muydu? Kemal Derviş’i askerler getirtmedi Washington’dan. Ecevit’i bazı doktorların zehirlemesinden askerlerin Gülhane’ye yatırarak sağlığına kavuşturması da unutulmuş gibi. Askerler onu indirmek isteselerdi hastanede sağlığına kavuştururlar mıydı? Türkiye tam bir kaos ortamında Ergenekon ninnisi ile uyutuluyor. Dünya ekonomisi çatırdarken, Başbakan ne kadar çok araba satıldığını anlatıyor. Kaç kişinin aç, kaç kişinin işsiz veya kentlerin, tarlaların susuzluktan kavrulduğunu değil arabaları hesaplıyor. Tabii onun, çocuklarının ve damadının tuzu kuru. Dünya ve koca Amerikan ekonomisi göçüyor, bizimki gibi ipte cambazlık yapan ekonomi de her şey yolundaymış. Yaklaşan kasırganın farkında olan ama deneyimsiz siyasetçi ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Şimşek bir toplantıda cari açık konusunda konuşunca Başbakan tarafından telefonla aranarak uyarıldı. Tüm bunlar kameralar önünde oldu. Şimdi siz hâlâ işbaşındaki hükümetin samimi olduğuna inanabiliyor musunuz? Eğer hâlâ anlatılan masallara inanıyorsanız ne diyeyim, iyi geceler...

Savaş SÜZAL

Sizin amacınız nedir ya? Bir yandan milliyetçiyiz Atatürkçüyüz diye ortalığı yıkarsınız diğer yandanda ülkeyi karıştırmak için uğraşanlara şakşakcılık yaparsınız sizin ne olduğunuzu çözemedim bir türlü!!!

Sizin amacınız nedir ya? Bir yandan milliyetçiyiz Atatürkçüyüz diye ortalığı yıkarsınız diğer yandanda ülkeyi karıştırmak için uğraşanlara şakşakcılık yaparsınız sizin ne olduğunuzu çözemedim bir türlü!!!

Ben sizleri çok iyi çözdüm ama.devlete sözde sahip çıkma adına,devletin altını oyanlara sahip çıkıyorsunuz.Ergenekon değil amaçları ülkeyi peşkeş çekiyorlar buna karşı çıkanlar ya içeri atılıyor yada çamur atılıyor.Uyanın bu vatan promasyonla gelmedi.

idaanamaedeki yazıları okumadınız heralde ülkeyi kim karıştırıyo kim devletin altını oyuyo orda hepsi yazıyo amaaa siz şimdi savcıda hükümetin adamı diyerek yada başka şeylerle kıvırmaya başlarsınız sizin işiniz bu.

idaanamaedeki yazıları okumadınız heralde ülkeyi kim karıştırıyo kim devletin altını oyuyo orda hepsi yazıyo amaaa siz şimdi savcıda hükümetin adamı diyerek yada başka şeylerle kıvırmaya başlarsınız sizin işiniz bu.

gazete küpürlerinden iddianame hazırlasa ozaman inanırlardı.

ordumuzu yıpratıyolar diyolar kendileri napıyor

yargıya müdahale var diyolar kendileri napıyor

özgürlük diyolar kendileri ne yapıyor.

bu zatı muhteremler hiç aynaya bakmıyolar galiba ben bu kadar çelişkili insan toplulugu görmedim birde millete takiyeci diyip dururlar.

Güzel ülkemden çelişki manzaraları

not: yazım bu tarz haber yapanlar gazetelere ve yazarlarınadır forum üyelerine yönelik degildir.artık acıklama yapmak zorundayız yoksa anlamıyolar...

Biz kimin ne oldugunu çok iyi biliyoruz merak etmeyin.Dincilerin cinayetlerini bile tutuklanan aydınlara yüklemeye kalkan bir iddianame bir anlam taşımıyor benim için.20yıl önce fetulah kadrolaşıyor dendiğinde uyuyanların şimdi akılları başlarına yeni yeni geliyor.Ben geçen sene buralarda aynı şeyleri yazdıgımda garipseyenler şimdi aynı şeyleri söylemeye başladı.Yıktırtmayacagız Atatürk ve eserlerini.

Biz kimin ne oldugunu çok iyi biliyoruz merak etmeyin.Dincilerin cinayetlerini bile tutuklanan aydınlara yüklemeye kalkan bir iddianame bir anlam taşımıyor benim için.20yıl önce fetulah kadrolaşıyor dendiğinde uyuyanların şimdi akılları başlarına yeni yeni geliyor.Ben geçen sene buralarda aynı şeyleri yazdıgımda garipseyenler şimdi aynı şeyleri söylemeye başladı.Yıktırtmayacagız Atatürk ve eserlerini.

bizde yıktırmayacağız Atatürk ve milletimizi.

sizin gibi Atatürkçü geçinenlere kalmadı bu vatan.

Önce Allah sevgisi sonra vatan sevgisi.ikisi olmazsa olmazz.bunu kafanıza sokun

85 yıl siz yönettiniz (yediniz içtiniz,) ülkeyi 1 adım ileri gidemedik bakalım onlar nasıl yönetecek azıcık sabret
amerika ergenekonuda elinden cıkardı daha sahiplenen de kalmadı şimdi bekleyin yeni içeri alınmaları

ATATÜRKTE ESERMİ BIRAKTINIZ YAA YIKTIRTMA HAH ŞÖLEE BAĞIRIN ÇAĞIRIN YIKMAYIN YIKTIRTMAYIN...CHP NİN ELİNDE 6 OKTAN BİLE BİŞEY KALMADI KENDİNİZ YIKA YIKA....HALKSIZ HALKCILIK,CUMHURSUZ CUMHURİYETÇİLİK,MİLETSİZ MİLLİYETCİLİK,, HEPSİNİ BİTİRDİNİZ ,,KALA KALA LAİKLİK KALDI ONUDA NE SİZ NE BİZ BİTİREMEYİZ ..DİN YAPTINIZ YA ONUDA PESS..

Ergenekon'a Baş Arıyorlardı

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon Kocaeli Gazetesi'ne konuştu:
"Ergenekon okyanus ise ben bir su damlası bile değilim"

Kocaeli'de yerel bir gazeteye demeç veren Ergenekon soruşturması tutuklusu Hurşit Tolon, "Ergenekon okyanus ise ben bir su damlası bile değilim." dedi. Hurşit Tolon, verdiği demeçte hakkında suçlamaları reddetti.

Ergenekon soruşturması kapsamında Kocael Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tolon bugün kendisini ziyaret eden Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tanzer Ünal'a çeşitli açıklamalarda bulundu. Ünal, bu görüşmeyi gazetesinin 19 Temmuz Cumartesi günkü sayısında manşetten verdi.

Kocaeli'de 1997-99 yıllarında 15. Kolordu Komutanı olarak görev yapan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, daha önceki tanışıklığı nedeniyle ziyaret eden Unal'a açıklamalarda bulundu. Hakkındaki tum suçlamaları reddeden Tolon, "Hayatımda Türkiye Cumhuriyet'i yasalarına göre suç olan hiç bir faaliyette bulunmadım. Yasal olmayan, silahlı ve silahsız örgüt içinde olmadım. Ergenekon'dan söz ediyorlar. Ergenekon bir okyanus ise ben bu okyanusta bir damla, bir kum tanesi bile değilim. İzmit halkının yüzünü kızartacak hiçbir hareketin içinde olmadım.'' dedi.

Ziyaret sırasında sorgudan da söz eden Tolon'un, "Bana sorguda 'madem emekli olmuşsun; başkaları gibi neden balık tutmuyorsun, resim yapmıyorsun?' diye sordular. Halbuki sen de biliyorsun. Fenerbahçe Orduevi'ndeki törende vardın. Veda konuşmamda, halkı aydınlatma ve bilgilendirme çalışması yapacağımı söylemiştim. İşte bu çalışmalar, sivil toplum örgütü içindeki faaliyetlerim. Verdiğim konferanslar bazılarını rahatsız etti. Ergenekon'a baş arıyorlardı, bizi buraya monte ettiler. Bizim vatanı, milleti sevmekten, Atatürk ilkeleri yolunda yürümekten başka yolumuz yoktur. Benim ve Şener paşanın morali yerinde. Bol bol okuyoruz ve gelişmeleri izliyoruz. Adalet kısa zamanda yerini bulacaktır. Kocaeli'ndeki bütün dostlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum.'' şeklindeki sözleri gazetede yer aldı.

Cihan

Not: Kaynak Habertürk

Atatürk gibi bir liderin adını kullanarak milleti sömüren milletin değerlerine saygı göstermeyenlere yazıklar olsun.....Hilmi Özkök paşa Atadan sonra bu millete en yakın paşaydı bu böyle biline her konuda destekçisiyim darbeci komotanların da allah binbir türü belalarını versni sonları geldi zaten....

türk ordusunun herhangi iki generaline herhangi bir sözde ile başlayan sıfat yakıştırmayı ben hatalı buluyorum. hrkes gibi yanlış yapabilirler. bu yanlışlarından dolayı gerekiyosa da asılsınlar. ama bu şekilde bi yakıştırma hiç ve hiç hoş değil.

Zaten nerde Karşıt-Akp,fetulah var Ergenekoncudur.Daha ileri çıkanları da ya başı ya kasası yada kıçıdır.

bizde yıktırmayacağız Atatürk ve milletimizi.

sizin gibi Atatürkçü geçinenlere kalmadı bu vatan.

Önce Allah sevgisi sonra vatan sevgisi.ikisi olmazsa olmazz.bunu kafanıza sokun

Hayır önce vatan sevgisi önemli. Sizler nasıl Atatürkçüsünüz anlam veremiyorum . Birçoğunuz Atamızı sevmiyorsunuz bunu niye saklıyorsunuz anlamıyorum. Sevmiyorsunuz çünkü o içki içiyordu, laikliği getirdi. Bu bile sizin için yetiyor. Bunu birçok dincinin ağzından bizzat duydum. Dürüst olayım sizin Atamıza olan sevginiz bana hiç de inandırıcı gelmiyor.

Özkök menfaat düşkünü, ucuz bir paşaymış.Hurşit Tolonsa gerçek bir vatansever.Zaten o çuval olayında yaptığı bunun en büyük kanıtı. Tolon paşamız haketmediği yerde şuanda. Milleti ,vatanı için hizmet etmenin ağır bedelini ödüyor.Ama Tayyip ve hükümeti hepsinin cezasını çekecek birgün.

Hayır önce vatan sevgisi önemli. Sizler nasıl Atatürkçüsünüz anlam veremiyorum . Birçoğunuz Atamızı sevmiyorsunuz bunu niye saklıyorsunuz anlamıyorum. Sevmiyorsunuz çünkü o içki içiyordu, laikliği getirdi.

OnlaRda o Yürek yok , Asıl '' Sözde '' AtaTürkçüler onlar ama Menfaatleri doğrultusunda suçu Gerçek AtaTürkçülere atıyorlar .

Bakın Demokrat Hilmi Özkök ne Yapmış .
İlk Göreve Geldiğinde İçinDe '' AtaTürk '' bulunan Kara Kuvvetleri Brövesini değiştiren yine bu Askerdir .

Eski Bröve ATaTürklü olan > Hilmi Özkök Değştirmeden Önceki Hali

20B0A9F097D48F4F96407869b.jpg

Yeni Bröve Hilmi Özkök Değiştirdikten Sonraki Hali > ATaTürk Yok

Bu Bröve Değiştirilirken Haber Bültenlerinde Çok tartışıldı ama Takiyeci ve Yobaz kişiler bunun değişmesi gerektiğini söyledi ve destekledi .
:goz:

Yobazların ATaTürk Sevgisi Böyle Birşey İşte .

2qs9rm9.jpg

Dip NoT :
OrDu Demokrat Bir Kurum Değildir . Ordu HiyerArşik Sistemle Yönetilir

Leke'nin yukarıda verdiği örnek gerçegi gözler önüne seren güzel bir belgedir.

Hurşit Tolon'da ziyaretçilerine kitap tavsiyesi 20 Temmuz 2008

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u, tutulduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'ne ziyaret eden İzmitli yerel gazete sahibi Tanzer Ünal, yeni açıklamalarda bulundu. Ünal, Tolon'un kendisine yine Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Zihni Çakır’ın ‘Kod Adı Darbe’ adlı kitabını okumusanı tavsiye ettiğini söyledi.

ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u, tutulduğu Kandıra F Tipi Cezaevi'ne ziyaret eden İzmitli yerel gazete sahibi Tanzer Ünal, yeni açıklamalarda bulundu. Ünal, Tolon'un kendisine yine Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Zihni Çakır’ın ‘Kod Adı Darbe’ adlı kitabını okumasını tavsiye ettiğini söyledi.

Yerel gazete sahibi Tanzer Ünal, gazetesinde Hurşit Tolon'la görüşmesinin bir bölümünü daha yayımladı. Tolon'u 1997 yılından bu yana tanıdığını, iyi günlerde olduğu gibi kötü günlerde de yanında bulunmak durumunda olduğunu belirten Tanzer Ünal, şunları söyledi:

“Kendisini ziyaret ettiğimde, görüşmemizin bir bölümünde sadece kendisinin değil babası ve dedesinin de cumhuriyete ve Atatürk’e ne kadar bağlı olduğunu ortaya koymak için bir çok şey anlattı. Dedesinin Atatürk döneminin subaylarından olduğunu, emekli olduktan sonra 3, 6, ve 7'nci dönemlerde Kocaeli milletvekilliği yaptığını belirterek ‘Yaşamımın hiç bir döneminde Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç sayılacak hiçbir harekette bulunmadım. Her rütbe ve görevde ülkemi korudum ve kolladım’ dedi. Kendisine herhangi bir ihtiyacı olup olmadığını özellikle istediği bir kitap olup olmadığını sorduğumda, her kitabı temin edebildiğini söyledi. Sonra bana ‘Ben sana bir tavsiyede bulunayım. Ama mutlaka oku. Zihni Çakır’ın yazdığı Kod Adı Darbe kitabını temin et ve oku. Herkes okusun. Türkiye’de nelerin olup bittiğini anlarsınız. Ben okudum. Şimdi Şener paşa okuyor’ dedi.”
Mustafa BAĞDİKEN/İZMİT (Kocaeli), (DHA)

Yalnız dikkatinizi çekerim ne zamanki bu ergenekon olayı biraz büyüdü bi anda delil yagmaya başladı
Kardesim madem bu kadar deliliniz ve haberiniz vardı yapsaydınız
Bende yeni ergenekon haberleri yayınlıyorum hadi hayırlısı
Yeni aldıgımız habere göre (m)asa yeni bir uydu yapmıs ve bu uydu uzaydan ergenekoncuları belirliyormus.Bunu duyan ajda (t)ekkan ergenekonum benim biricik sevgilim diye şarkı yaparak kıştan önceki mevsime bomba gibi girecekmiş.Bu haberi duyan polis ajda pekkanı bomba patlatmaya teşebbüsten ergenekon davasına almış.
Deliller ise ajda (t)ekkanın estetik yaptırmasının sebebi aslında cuımhuriyet ve yargıtaya atılan bombaları atan kişini o oldugu ve tanınmamak için yaptırdıgıymış.
Bu haber (z)ozilla camiasında kulaktan kulaga yayılmıs ve yeni tarayıcılarının adı ergenefox olacakmıs ve bu tarayıcının resmide uluyan bir kurtmus
son dakika gelişmeleriyle sizlerle birlikte olduk
saat ergenekona 5 kala sizlerle yeniden bulusacagız

Geri