Said Nursi nin bir asır önce kürt aşiret liderlerine söyledikleri...isyanmı itaatmi?

çok güzel bir yazı bence,, 80 yıldır baktığınız doğu meselesi anarşi doğurdu,tedaviyi etnikçilikte ırk bazlı çözümlerde gördünüz olmadı itiraf edinki çözüm işte bu ve bunun gibi din bazlı islam kokulu,misk gibi ince temiz ,din kardeşliği gibi aziz bir satıh üstünde çzöüm beklmekte.. siz hala kafatasından çorba,ateisstten kedi kanı içmekmi istiyorsunuz. valla çok daha şehit kanı içersiniz..çok ana ağlatırsınız,kinle nefretle yoğrurlmuş bir toprak türetirseniz bu memleket iflah olmaz beyler.. çare, bu satırlarda gizli, islam -kardeşlik- barış dinidir.

Peki madem bu kadar yıkıma sebep olmuş bu insan neden o kadar hainler ve isyancılar Atatürkün bi emriyle istiklal mahkemelerinde asılırken onu asmadılar?Atatürk senin bu çarpıttıklarına göre böyle bi haini(!) o zaman göremedimi de yaşamasına izin verdi?
hakkında tutuklama kararı çıkmıştır nitekim bisüre de hapis yatmıştır. idam edilmemesinin bi çok nedeni vardır..

hakkında tutuklama kararı çıkmıştır nitekim bisüre de hapis yatmıştır. idam edilmemesinin bi çok nedeni vardır..
Arkadaşım hapis yatmış hem de senin dediğin gibi son derece tehlikeli biri peki neden idam edilmemiş araştırma yapmadan buraya yazı yazan insanları şovenist olarak kabul ediyorum.Son olarak: Çıktığı bütün davalardan da beraat etmiştir.O bir çok nedeni söylede bilelim.

sürekli mış muşlarla konuşuyorsun..onun yerine aç bi kitabını oku neymiş ne değilmiş öğren sonra millete fikir vermeye çalış. Cehalet hakkaten kötü birşey:D

sürekli mış muşlarla konuşuyorsun..onun yerine aç bi kitabını oku neymiş ne değilmiş öğren sonra millete fikir vermeye çalış. Cehalet hakkaten kötü birşey:D

Boşver dostum bunlar modern cahiller, hiçbir şey araştırmazlar sadece kulaktan duyma haberlere inanıyorlar ve söylüyorlar

Vay be Kürt teali cemiyetinin kurucusu ve İngiliz mandacısı şizofren saiti mükemmel ötesi(Beddiazzam) yapma ve Tarihimizi degiştirme çalışmaları son hızla sürüyor.Tarih yeniden yazılıyor.Hainler kahraman.Kahramanlar hain kılıgına sokuluyor.Dogal çünkü rejim degiştirilmek isteniyor.Devam gericilige son sürat devam...

:clap ......

Ellerine sağlık bu bilgileri bizle paylaştığın için

İman hem nurdur hem kuvvettir evet hakiki imanı elde eden insan kainata meydan okuyabilir.
...................................................................................................................... Bediüzzaman

arkadaşlar lütfen kimse delilsiz kanıtsız hakaretvari konuşmasın herkes söylediklerini kanıtlasın
çamur at izi kalsın yok öyle yağma...

Bz. Said Nursi kötü biriyse ben kötününde kötüsüyüm...Allah Teala bildirmiştir her yüzyılda bir müceddid gönderilecektir....20.yy mücedidi Bz.Said Nursi'dir...21.yy mücedidi Hz.Mehdi(as) hatta Hz. Mehdi(as) hakkında bir çok rivayetlerde bulunmuştur ve geçtiğimiz aylarda bitanesi olmuştur araştırın...
google.. Nasa+tanrının+eli...
Çok temiz bir insandır tartışılamaz bile hatta şurda iftira atan kardeşlerim için demiştir ki eğer bu ümmet bozulacaksa ben cehenneme gitmeye razıyım..
E güzel kardeşim böyle bir insan kötü olabilirmi imkan varmı....
Selametle bu konu bitti....

izleyin bakın bakalım

link...http://www.youtube.com/watch?v=lpFcaJvlOho

Bz. Said Nursi kötü biriyse ben kötününde kötüsüyüm...Allah Teala bildirmiştir her yüzyılda bir müceddid gönderilecektir....20.yy mücedidi Bz.Said Nursi'dir...21.yy mücedidi Hz.mehdi(as) hatta Hz. Mehdi(as) hakkında bir çok rivayetlerde bulunmuştur ve geçtiğimiz aylarda bitanesi olmuştur araştırın...
google.. Nasa+tanrının+eli...
Çok temiz bir insandır tartışılamaz bile hatta şurda iftira atan kardeşlerim için demiştir ki eğer bu ümmet bozulacaksa ben cehenneme gitmeye razıyım..
E güzel kardeşim böyle bir insan kötü olabilirmi imkan varmı....
Selametle bu konu bitti....

[VIDEO]http://www.youtube.com/watch?v=lpFcaJvlOho[/VIDEO]

İnsanların ne dediği değil nasıl davrandıkları önemlidir.

ya bu konuyu kim açtı kardeşim büyük zatlar hakkında konu açarken biraz düşünün ya kendini bilmezlerin bir çoğu bilip bilmeden konuşuyor. Bediüzzaman hazretlerinin kimsenin övgüsüne ve aklamasına gerek yoktur. tarihin kirli sırları içinde neler olmuş bilinmez. o hayatını bu millete adadı. siz kendinizi onun hakkında konuşacak kadar bilgili ve meselelere vakıf mı sanıyorsunuz. arkadaşlar bilip bilmeden bir zahmet insanları karalamayalım. Bediüzzaman'ı sevmeyenler sevmesin ama hakaret etmek ne kadar doğru bunu sizin insafınıza bırakıyorum. eleştiri uslubunu öğrendiğimizde herhalde çağ atlayacağız. bu tartışmaya katılan her düşüncedeki insanı tebrik ediyorum!

Risale-i Nur yazarı Said-i Nursi (Said-i Kürdi), düzenli bir öğrenim görmemiş , çevresindeki yaşlılardan Kuran okumayı, biraz da Arapçayı öğrenmiş, daha sonra “Teali-i Kürdistan Cemiyeti” üyeleri arasına katılmıştır. Özellikle de Derviş Vahdeti’nin çıkardığı “Volkan Dergisi”nde Kürdistan’ı savunan yazılar yayımlamıştır. Bu evrede Sultan 2. Abdülhamit’in döneminde gözaltına alınmış, bir süre “Toptaşı Tımarhanesi’nde” yatırılmıştır

Nurculuk İslam’a ve Kuran-ı Kerim’e Aykırıdır

Kaynak

''Kötüler Tanrı'yı, Tanrı ise iyileri kullanır!..''

Kaynak

Risale-i Nur yazarı Said-i Nursi (Said-i Kürdi), düzenli bir öğrenim görmemiş , çevresindeki yaşlılardan Kuran okumayı, biraz da Arapçayı öğrenmiş, daha sonra “Teali-i Kürdistan Cemiyeti” üyeleri arasına katılmıştır. Özellikle de Derviş Vahdeti’nin çıkardığı “Volkan Dergisi”nde Kürdistan’ı savunan yazılar yayımlamıştır. Bu evrede Sultan 2. Abdülhamit’in döneminde gözaltına alınmış, bir süre “Toptaşı Tımarhanesi’nde” yatırılmıştır

Nurculuk İslam’a ve Kuran-ı Kerim’e Aykırıdır

Kaynak

''Kötüler Tanrı'yı, Tanrı ise iyileri kullanır!..''

Kaynak

Boşuna yorulmasaydın.Kaynak vermekten sen bıktın bunlar kaynak okumaktan sıkılmadı.

burada farklı görüşler var her görüşü destekleyen kaynaklar var hangisine inanalım. sizin verdiğiniz kaynaklar ne kadar güvenilir.

Ben kaynak vermedim ama arkadaş geçen konudada öyle en az 10 kaynak vermişti.Arkadaşın kaynaklarını sorguluyorsun ama sizinkinin doğru olduğu ne malum?

ben de bunu söylüyorum herkesin benimsediği kaynaklar var neden senin düşüncenin karşısında olanları ikna olmaz insanlar gibi görüyorsun.

Kürt Teali Cemiyeti'nin üyeleri arasında olduğu tarihçiler tarafından yazılmış [40] [41][42] ancak Said Nursi'nin bu cemiyetin kendisine gönderdiği teklifi mektupla verdiği cevapta reddettiği ifade edilmiştir. [43] [44] Said Nursi'nin etnik ayrımcığa karşı olduğu ve Kürt Teali Cemiyeti'ne yazdığı mektupla bunu açıkladığı belirtilerek Kürt Teali Cemiyeti üyeliği bazı tarihçilerce kabul edilmemektedir. [45]

yani kesinlik yok.........
wikipedia

En iyisi ben son nokta koyayım.Bu adamın iyi yada kötü olduğunu bilmek yada kanıtlamak size daha iyi bir hayat mı kazandıracak?Hayır hiçbir şey, ne kaybedecek nede kazanacaksınız.

Geri