Said Nursi nin bir asır önce kürt aşiret liderlerine söyledikleri...isyanmı itaatmi?

Çok sağol burdanda bilgi elde ettik.Gerçekten çok olağan üstü çok güzel bir insan...Böyle bir insanı paylaşmak anmak çok güzel bişi..Gerçi Bz.Said Nursi olsaydı beni anmanıza gerek yok imanınız yerinde olsun yeter derdi ama olsun...
He bu arada Said Nursi yi öğrenmek isteyenlere duyurulur Risale-i Nur-u okuyun çünkü Şimdi gelecek olan müceddid Hz. Mehdi Risale-i Nurdan yararlanacak...
Selametle....

Kürt Teali Cemiyeti'nin üyeleri arasında olduğu tarihçiler tarafından yazılmış [40] [41][42] ancak Said Nursi'nin bu cemiyetin kendisine gönderdiği teklifi mektupla verdiği cevapta reddettiği ifade edilmiştir. [43] [44] Said Nursi'nin etnik ayrımcığa karşı olduğu ve Kürt Teali Cemiyeti'ne yazdığı mektupla bunu açıkladığı belirtilerek Kürt Teali Cemiyeti üyeliği bazı tarihçilerce kabul edilmemektedir. [45]

yani kesinlik yok.........
wikipedia

Tabi karşı çıkanlar olacak..
“Özgür bir Kürdistan tohumu ekiyorum. Onu geliştirip büyütün” Said Nursi
Bunu diyen adamı sen kategoriye koy..
Kaynak
Nasıl biliyorsan, kimin istiyorsan peşinden git.

Bu kadar obsesif yaşamak iyi değil bence sadece din değil her konuda.

"Kürdistan alimleri arasında harika zekâsıyla ünlü olan Molla Said Efendi, tedaviye muhtaç ("muhtâc-ı tedâvî") olduğundan Halife Hazretleri'nin şefkat ve merhametine sığınarak sarayınıza gelmiştir. Bu kişi, yaşadığı bölgede herkesin içinden çıkamadığı meseleleri hallettiği halde talebe kıyafetini değiştirmemiştir. Kendisi padişaha hakikaten sadık ve halis duacı olmakla beraber fıtraten edepli ve kanaatkâr olup şimdiye kadar İstanbul'a gitmek bahtiyarlığına erişmiş Kürt uleması içinde gerek güzel ahlakıyla, gerekse Padişah'a sadakati ve kulluğuyla en çok iyilik edilmeye layık, dini şiar edinmiş bir kişi olması bakımından tedavisinde kolaylık gösterilmesi..." (Van Valisi Tahir Paşa - 16 Kasım 1907)

Üstteki Yazıdan AnLaşıLdığı Gibi Bediüzzaman Said Nursi O Dönem Sürmenaj Gibi Zihni Bir HastaLık Geçiriyordu.
Yani SaraydakiLer Ona DeLi MuameLesi DeğiL Dostu Tahir Paşa'nın DedikLerini Yapmıştır.
Fakat Bizim Tarihten Birhaber Sivri ZekaLı ArkadaşLarımız AbdüLhamid iLe KarşıLaşıp KarşıLaşmadığı Dahi Muamma iken Anında İnsana DeLi Damgasını Basıyor.

Ayrıca CemaatLerin Amacı İsLamı Yaşatmaktır.
Yani HedefLeri Birdir. Bu Hedeften ŞaşmadıkLarı Sürece İsLam'a Aykırı Bir Durum Yoktur.

Peygamber (a.s.s.) bir hadisi şerifinde şöyle buyurmaktadır:
"Size beş şeyi emrediyorum:
1- Cemaate katılmak, (Müslümanlardan oluşan bir topluluk içinde mutlaka yer almak.)
2- (Cemaatin başında bulunan yöntimin verdiği) emri dinlemek.
3- (Cemaatin yöntemin verdiği) emri uygulamak.
4- (İslamın ve Müslümanların yaşatılmadığıyerden) Göç etmek ( mücadele için stratejik özelliği olan başka bir yerde intikal etmek)
5- Allah yolunda Cihad etmek(İslam yaşatılması ve uygulanması uğruna her türlü mücadeleyi vermek.)

Detaylı Bilgiyi Burdan Alabilirsiniz

dostum konuyu bi alimin dehasını ve günümüz saorunlarına ışık tutan çözümlerini paylaşmak için açtım kimseye üstadı sevdirecek değilim benm görevim de değil zaten:D benim de sevmediğim çok kişi var mesela..herkesin inancı kendine.

dostum konuyu bi alimin dehasını ve günümüz saorunlarına ışık tutan çözümlerini paylaşmak için açtım kimseye üstadı sevdirecek değilim benm görevim de değil zaten:D benim de sevmediğim çok kişi var mesela..herkesin inancı kendine.

Hayır yani bu adamı sevmeyen inançsız mı oluyor o kısımı anlamadım :D Birini sevip sevmemekle inanç olmuyor bence.

arkadaşlar bence konuları saptırmanın bir manası yok bediüzzaman adındanda anlaşıldığı gibi çağın güzelliği analamına gelmektedir ve bir dehadır onun yüzyıl önce tespittetiği ve çözüm bulduğu mevzuları biz daha yeni yeni tartışıyoruz tabi ki ona inanmamak inançsızlık değildir herkes istediği şeye inanabilir şimdi dunyada yaklaşık olarak 1.5 milyon nurcu var onuda kabul etmek lazımdır sıradan yada boş bir insan olsaydı herhalde bu kadar takipçisi olmazdı...eserleri hepsi ortadadır...

sizde gericiliğin adı türban takmak zaten mayoyla bikiniyle gezenin çağdaşlığı tavana vuruyo bu toprakların tek sahibi koruyucusu sen ve sen gibiler sanki Said Nursi hakkında ne biliyosun sallamak bedava zaten dimi
hiçbişeye saygın yoksa ölüye saygın olsun hakkında hiçbişey bilmediğin insanları karalayamazsın

ne güzel demiş Mehmet Akif "MEDENİYET dedikleri açmaksa bedeni HAYVANLAR İNSANDAN daha MEDENİ..."

Hayır yani bu adamı sevmeyen inançsız mı oluyor o kısımı anlamadım :D Birini sevip sevmemekle inanç olmuyor bence.
öyle bir yargıya nasıl ulaşıyorsun sen ya hayret edilecek bir olay..
bi de sevmek sevmemek inanç değil die felsefe zorlaması yapmışın, güya kaçış yolumu kapatacaksın:D çok mu zekisin ya da uğraşacak bi işin mi yok:D

Geri