PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan, “2 günde tüm silahlı güçleri bir alanda toplayabilirim” dedi. Öcalan’ın, avukatları ile İmralı’da yaptığı haftalık görüşmenin notları terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fıratnews internet sitesinde yayınlandı.
İmralı’daki konumunun barış pozisyonu olduğunu ileri süren Öcalan şunları söyledi: “Burada muhatap bulamıyorum. Eğer hükümet bir temsilcisini gönderirse, bu konuda
parlamentodan bir karar çıkartıp önümü açarsa, ben 2 günde tüm silahlı güçleri bir alanda toplayabilirim. Kendime güveniyorum. Silahlı güçleri BM’nin ya da NATO’nun denetimi altında bir bölgeye de çekebiliriz. Hatta Türk ordusunun görebileceği
bir alan da olabilir.”
Başbakan Erdoğan’ın kendisini suçladığını iddia eden Öcalan, “Erdoğan son grup toplantısında çok sert şekilde BDP’yi ve bizi suçluyor. Erdoğan burada belki ifade edilmesi hoş değil ama Kürtleri (Karı) olarak görüyor. Erdoğan Kürtlerle zorla
ilişkiye girmek istiyor. Evlilik ilişkisinde bile zorla ilişki olmaz. Bir evlilikte erkek eşiyle zorla ilişkiye girebilir mi? Bu benzetmeyi kullanmak çok uygun olur mu, ama durum budur” dedi.
kaynak