Bazıları gibi ''Hamas terör örgüümüdür'' diye sorunca 45 dakka düşünmesin.
Yanılmıyorsam Hamas AB ve ABD tarafından terör örgütü kabul edilmiştir. Yani dünyanın bir çok ülkesinde terör örgütleri listesinde yer alıyor. Ben sempati duyuyorum diye terör örgütü değildir demek doğru değildir. Öyleyse neden PKK yı terör örgütü listelerinde aldırmak için yıllarca avrupa ile boğuştuk?
Madem her ülke kendine göre bir terör örgütü listesi oluşturacaksa ?
Ben IRA yı seviyorum ingiltere ne derse desin ? ETA ya hastayım ispanya kendi bilir ? Tamil kaplanlarının gadasını alayım sempatim var ... Olur mu ..
Yine bazı avrupa ülkeleri ile harita krizi yaşayıp SİVAS tan gayrısını çevirip kürdistan sınırı çekenler bize göre pkk davasında haklıdır deyince kızıyoruz. Öyleyse o ülkede böyle değerlendiriyor deyip razı mı olacağız.
Ya El vicdan.. Kendine yontmayacaksın. Bencil düşünmeyeceksin bir yandan global dünyada ülkem yerini buluyor deyip sevinirken global anlamda alınmış kararlara da saygı duymamız gereklidir.. Aksi halde işime geleni kabul ederim işime gelmeyeni bana uymayanı kabul etmem dersen birileride senin kabul etmediğin ile seni vurur ki zaten son yüzyılda işler artık böyle yürümektedir.
Sivas ın ötesine geçmek :
Hep bana ilginç gelmiştir. Demek ki ordan bakınca öyle gözüküyor ne diyelim ?
Bizde sivas ın ötesi batıdır burdan bakıncada öyle görünüyor. Ömrüm 40 ına vasıl olmak üzere üniversite öğrenciliği ve Tuzla daki 4 aylık askerlik dönemi hariç sivas ın ötesine (batısına

) yani kayseri ve ankara nın ötesine geçmedim. (Yalan olmasın bir de kardeşimin düğünü için ankara ya kadar gitmiştim.)
Milletin derdine düştüğü anayasa maddesini hatırlayalım. ''Türkiye Cumhuriyeti ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk tür.'
Bence Sivas ın ötesine geçtiğinde bunun bilinci ve inancı ile geçmektir. Geçtiğinde ben Türk üm diyebilmektir. Bu bilinci mevcut halka kazandırmak amacı ile geçtiğinde anlamlıdır. Türk üm demek ne ceza kanununda suçtur ne de anayasa da. Suç değilse doya doya söyleyin Ben Türk üm.