Siyasi & Politik Cafe

İki terörist değil 2bin terörist gelsin ben kardeşimi bilirim kardeşim beni ben Rabbimi Rabbim beni bilir.Bölünmeyi konuşmuyoruz bölünmemeyi konuşuyoruz.
Bizim zihniyetimizde bölünme diye bişi yoktur 3 gün küseriz dinimiz gereği barışırız ama bölünme yoktur.Teröristler inanmıyordu dedin çok komik çok saçma ve yanlış tespit tam tersine inanıyordu ve inançları uğruna savaştılar çarpıştılar.

Biz nasıl inançlıysak onlarda öyle.Kafalarına Mao zihniyeti leinist stalinist marksit düşüceyi sokmuşlar hepsi che hayranı.Bununda en zemininde darwinizm vardır.Ağaç gibi dallarına ayrılır.Anlatabildimmi?

Bir ideolojiyle olaylara yaklaştığın aşikar...çünkü mao tao lenin menine kızdığına göre senin de aksi idollerin var....ama benden sana naçizane bir önder....KEMALİZMDEN BAŞKA İZİM MİZİM YOKTUR KARDEŞİM OK?..RABBİME GELİNCE ''O'' HERKESİN İÇİNDEDİR...

Diğer bölüme gelince....Kaç tane terorist gördün...kaçıyla mülakaat yaptın bilmiyorum ama...ben bu söylediğim lafı bu işlerle uğraşan kişilerden duymuştum...ve naklettim o kadar...bana da çok mantıklı geldi....

BİR DİĞER KONU DA....Bu ülkede bundan 7 yıl öncesine kadar kimse bölünmeyi bölünmemeyi konuşmuyordu....Bu son yapılan siyasetin kimseye faydası yokken , olsa olsa EŞEĞİN AKLINA KARPUZ KABUĞU DÜŞÜRMEK OLDU.....O KADAR...

Emeğine sağlık. Güzel yazmışsın. Ben de olsam aynılarını yazmaya çalışırdım. Beceremezdim başka.

Tam benim fikirlerimi ve düşüncelerimi anlatmışsın.

kardeş bence güzel şeyler olacak içerde iyi temizlikler yapılıyo doğal olarak bunca şey biraz zihin meşgul eder yoğun olur.ama sabredersek bence herşey çok güzel olcak.fazla bilinmez ama memleket işlerini iyi bilen bi abimiz ''amerika kan kaybında onlar kendi yaralarını sarmadan biz yapacağımızı yapmalıyız''dedi gerçekten öyle.doğu ruh batı madde arasında biz
doğal olarak olaylar en çok bizi etkiler.sadece sabır

Konu Siyasi & Politik Cafe ile Birleştirildi.

Kendinize ait köşe yazılarınızı makalelerinizi , yorumlarınızı

bu başlık altından paylaşabilirsiniz arkadaşlar iyi forumlar.

Konu Siyasi & Politik Cafe ile Birleştirildi.

Kendinize ait köşe yazılarınızı makalelerinizi , yorumlarınızı

bu başlık altından paylaşabilirsiniz arkadaşlar iyi forumlar.

güzel acaba burada sıyırttırmak serbest olsa diorum (apo ya ermenilere vatan hainlerine) dejarz olma yeri gibi nasıl olur?:001_rolleyes:

Bir ideolojiyle olaylara yaklaştığın aşikar...çünkü mao tao lenin menine kızdığına göre senin de aksi idollerin var....ama benden sana naçizane bir önder....KEMALİZMDEN BAŞKA İZİM MİZİM YOKTUR KARDEŞİM OK?..RABBİME GELİNCE ''O'' HERKESİN İÇİNDEDİR...

Diğer bölüme gelince....Kaç tane terorist gördün...kaçıyla mülakaat yaptın bilmiyorum ama...ben bu söylediğim lafı bu işlerle uğraşan kişilerden duymuştum...ve naklettim o kadar...bana da çok mantıklı geldi....

BİR DİĞER KONU DA....Bu ülkede bundan 7 yıl öncesine kadar kimse bölünmeyi bölünmemeyi konuşmuyordu....Bu son yapılan siyasetin kimseye faydası yokken , olsa olsa EŞEĞİN AKLINA KARPUZ KABUĞU DÜŞÜRMEK OLDU.....O KADAR...

1-Kemalizmden nefret ederim.Kemalizm ile ilgili çok şey gördüm ilk başta Atatürkçülüktür dedim ama baktım ilahlaştırma adı konulmamış peygamber sıfatlarını duyunca tiksindim.

İzm ile başlayan hiçbir şeyi sevmem.Ramantizmi bile.

Sapına kadar Atatürkçü Milliyetçi Vatansever olacaksan o başka.

Leniniz marksizm stalinizm ile che ile ne biliyorsun?Yazıdan anlaşılıyor ki masonların teme felsefesini hedeflerini amçlarını örgütlenmelerini faaliyet veanti-faaliyetleri hakkında pek bir bilgin yok.
Terörist görmedim ama o zihniyette nsanlar gördüm ve bilgi aldığım kişi vekaynaklar bunu doğruladı.

7 yıl önce demişsin batırmışsın sen 1956-1979 aras bir araştır.Öyleki Türk Filmlerine bile konu omuştu.Ama hissettirilmedi.
Bugünlerden daha kötü günlerimiz oldu şüphesiz ama şu an bence çok abartılacak bir şey kalmadı neden çünkü artık Türkiyenin sırtındaki tozları kaldırma vakti.57 ülkedeki birleşmede bunun delilidir.
Herkes kendi içindeki insanı ruhu nasıl biliyorsa etrafını çevresini dünyasını öyle görür.
Tıpkı Peygamerler gibi Mevlana gibi...

güzel acaba burada sıyırttırmak serbest olsa diorum (apo ya ermenilere vatan hainlerine) dejarz olma yeri gibi nasıl olur?:001_rolleyes:

sen bu yorumla sıyırmısın arkadasım zaten apoyuvatan hainini anladıkta ermenileri nie atıyon içine ermenilerin hepsi aynımı...

1-Kemalizmden nefret ederim.Kemalizm ile ilgili çok şey gördüm ilk başta Atatürkçülüktür dedim ama baktım ilahlaştırma adı konulmamış peygamber sıfatlarını duyunca tiksindim.

İzm ile başlayan hiçbir şeyi sevmem.Ramantizmi bile.

Sapına kadar Atatürkçü Milliyetçi Vatansever olacaksan o başka.

Leniniz marksizm stalinizm ile che ile ne biliyorsun?Yazıdan anlaşılıyor ki masonların teme felsefesini hedeflerini amçlarını örgütlenmelerini faaliyet veanti-faaliyetleri hakkında pek bir bilgin yok.
Terörist görmedim ama o zihniyette nsanlar gördüm ve bilgi aldığım kişi vekaynaklar bunu doğruladı.

7 yıl önce demişsin batırmışsın sen 1956-1979 aras bir araştır.Öyleki Türk Filmlerine bile konu omuştu.Ama hissettirilmedi.
Bugünlerden daha kötü günlerimiz oldu şüphesiz ama şu an bence çok abartılacak bir şey kalmadı neden çünkü artık Türkiyenin sırtındaki tozları kaldırma vakti.57 ülkedeki birleşmede bunun delilidir.
Herkes kendi içindeki insanı ruhu nasıl biliyorsa etrafını çevresini dünyasını öyle görür.
Tıpkı Peygamerler gibi Mevlana gibi...

Felsefeye girmişsin....konuyu almıııışşş götürmüşsün...

Bak ben kemalizmden başka birşeyle uğraşmam......haa hepsini okudum inceledim..sana tez bile hazırlarım istersen ama vakit kaybı labilir....Burda söz düellosu yapmayalım.

Bence sen biraz son 100 yılın siyasi tarihini birilerinden etkilenmiş olarak değil de aklınla mantığınla incele...Atatürkün ne denli dahi olduğunu belki anlarsın ve Kemalist düşüncelere sahip çıkarsın....

Forum ve bölüm kuralları dahilinde kalındıktan sonra eleştirilerinizi , yapabilirsiniz bu bağlamda hakaret etmeden de deşarj olabilirsiniz forumumuzda bildiğiniz gibi hakaret yasaktır iyi deşarjlar > )

bölünmedik diyorLar ama yine Bölündüler..Farklı Düşünceleri taraflar ne kadar savunursa orta bulunamaz BÖLÜNME Olur.:)

Aklın ve mantigin yaşama adapte edilmesidir kemalizm , bir felsefedir, türk insaninin çağdaşlaşma ve medeniyet seviyesine ulaşma sürecidir . Mustafa Kemal atatürk önderliğinde yapilan ilerlemeler, yenilikler, akilci düsünme bicimidir , dünün yobazlari ,el öpen gericileri, seriatçilari bugünün takiyecilerinin karşısında engeldir Kemalizm, vatanı bölmek isteyen ırk ayrımi yapan terörist çapulcularin karsisinda engeldir kemalizm, istedigi gibi at koşturan düzenbazlarin karsisinda engeldir kemalizm , bir kurtuluş, bir refah yöntemidir..

atatürk'e asker ve toplumsal önder olmanın ötesinde başka şans tanımayan görüşlerin acınası sığlığının aksine, ayrıntılı ve etkileyici bir sosyolojik bir yapı taşır bu nedenle asla tarih olmamıştır ve olmayacaktır. atatürk'ün ifadesiyle,

"asla, sürekli değişim zorunluluğunda olan bu kainatta bir şeyi korumak nasıl mümkün olur? konservatör o adamdır ki, nehrin suyunu elleri içinde tutmak ister. onların parmaklarında bir parça çamurdan başka birşey kalmaz."

Başka bir yönden bakacak olursak kemalizm türkiye'nin tek çıkar yolu. çünkü kadınları kapatmayı değil toplumun içine sokmayı amaçlar başlıbaşına . Rahmetli kışlalının deyimine göre : demokratik toplumcu bir öze sahip, sürekli devrimcilik ilkesine bağlı bir çağdaşlaşma ideolojisidir" ve bu bağlamda " geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür..

Hatta ve hatta bizzat spider man'den aldığım bilgiye göre örümcek kafalalılar'ın korkulu rüyasıdır ..
: )

ülkeler içinde bir güzel ülkedir. ve belki değil kesinlikle dünyanın en güzel ülkesidir.

ve tanrının cezası jeopolitik konumu vardır. o kadar jeopolitiktir ki dünyanın bütün süper güçleri o topraklar üzerinde hakimiyet kurmak isterler.

"...
Binlerce yıl sağılmışım,
Korkunç atlılarıyla parçalamışlar
Nazlı, seher-sabah uykularımı
Hükümdarlar, saldırganlar, haydutlar,
Haraç salmışlar üstüme.
Ne İskender takmışım,
Ne şah ne sultan
Göçüp gitmişler, gölgesiz!
Selam etmişim dostuma
Ve dayatmışım...
Görüyor musun ?"

demiş ahmet arif. bir ülkenin jeopolitik konumu ve o toprakların yiğit insanları ancak bukadar güzel anlatılabilirdi. 4 kıtaya nam salmış bir imparatorluğun külleri üzerindeki bir avuç yiğit insan dünyanın o anki süper güçlerinin birine değil hepsine kafa tutmuş ve "geldikleri gibi gitmiştlerdir" hepsi, işgalci cesetlerini ülkeme bırakarak.

iki kıtanın kesiştiği tek ülkedir, kendine ait denizi olan tek ülkedir, bir şehrinde aynı tarihte hem denize girenler hem de dağda kayak yapanların olduğu sayılı ülkelerdendir. ve tanrı cezasını versin jeopolitik konumu çok önemlidir.

silah kaçakçılığının, uyuşturucu kaçakçılığının, insan kaçakçılığının kilit noktasıdır. doğudan gelen uyuşturucu ve kaçak insanlar batıya giderken, batılı süper güçlerin ürettiği silahlar az gelişmiş ülkelere gider. ve dünyanın hemen hemen bütün üyuşturucusunda ülekmin izi vardır.

dünyanın 7 harikasından 2'sini barındıran ve hemen her şehrinde harikalar olan ve lanet olasınca bir jeopolitik konumu olan bir ülkedir benim ülkem. dünyanın en kaliteli doğal kaynak suyu çıkar ülkemde ve tütünün en kalitelisi. ve o suyu satamaz ve o tütünü amerikan tününe ezdirir benim ülkem.

lanet olasıca bir jeopolitik önemi vardır ülkemin. neden mi lanet olasıca?

çünkü o lanet olasıca jeopolitik konumu olmasaydı ülkem dünya basınında sokaklarınd apatlayan bombalarıyla, bitmek bilmeyen iç savaşıyla, uyuşturucu kaçakçılığıyla, avrupa ülkelerine kaçarken boğulup ölen mültecileriyle değil harikulade güzellikleriyle ve tarihiyle anılacaktı. ve bu ülke insanları kendi dışlarında oynanan ve zerre kadar umursamadıkları oyunun kurbanları olmayacaktı. ve biz ülkeini gençleri "nolacak sonumuz? nolacak bu ülkenin hali?" soruları yerine ülkemizi nasıl daha iyi tanıtabiliriz ya da ne bileyim bu yaz nereye tatile gitsek diye düşünüyor olacaktık.

dedim ya lanet olasıca bir jeopolitik konumumuz var. biz ölene kadar "nolacak bu ülkenin hali?" sorusunu sormaya devam edeceğiz.

12/01/2010

Din kardeşi misin? VATANdaş mı?

Arap nobelinin ana gündem maddesi oldugu günümüzde deginmek istedigim bir konu var...

Görüyorum ki bazı arkadaşlarımız İSLAM çatısı altında toplanmayı TÜRKLÜK çatısı altında toplanmaya tercih ediyorlar...

Şimdi bakalım tarihimizde neler olmuş ve kimler ne tavır takınmış...

Bunu görmek için sadece tarihte geçen iki olaydan bahsedecegim...

-----------------------------------------------------

I. Dünya Savaşında müslüman cephesinde neler oldu?

-Padişahın (halifenin) cihad cagrısına araplar kalleşlikle yanıt vererek isyan çıkardılar...

-İngilizlerin; osmanlı askerleri degerli mücevherlerini yutarak midelerinde saklıyorlar söylentisi üzerine araplar tarafından binlerce TÜRK askerinin mideleri deşilerek hazine arandı!!!

-Arabistanlı Lawrence isimli ingiliz ajanının verdigi rüşvetlerle arap halkı osmanlıyı sırtından vurdu...

VE ŞİMDİ DİGER TARAFTA NELER OLDU ONA BİR BAKALIM...

I. Dünya savaşında hristiyan cephesinde neler oldu?

Mehmet Akif'in almanya anılarından...

"Savaşın devam ettigi günlerdi... Her gün acaba Osmanlı Devleti savaşta ne durumda diye merak ediyordum... Bir gün bütün şehirde bir bayram havası esmeye başladı... Kilise çanları çalıyor insanlar sokaklarda çılgınlar gibi dansediyordu...

Sanırım bir cephede galibiyet kazandık diye sevinçle dışarı fırladım... Önüme gelen ilk almana neler oldugunu sordum... Ve tam o sırada kanımı donduran bir cevap aldım...

İNGİLİZLER KUDÜSÜ ALDI!!!! "

Evet arkadaşlar... Bu cevabı verenler bizimle aynı cephede arapların destegini alan ingiliz ve fransızlara karşı savaşan ALMANlara ait...

Bu yazdıklarımdan sonra hiçbir yorum yapmıyorum... Bütün yorumu sizlere bırakıyorum...

Ama şunu da sormadan edemiyorum... Din kardeşi misiniz? VATANdaş mı??

KAYNAK: _KeMaLiST_

din kardeşimle din kardeşiyim hiç bir zaman digerlerinin yaptıgına müslümanlık diye bakmadım arabın yaptıgının müslümanlıkla alakası nedir yada siz araba göremi din kardeşligni nitelendiriyorsunuz, kötülüyorsunuz bunu sor kendine sonra tekrar alalım bu soruyu mantıklı gelirse

saygılar

DTP’yi aratmayan bir yaklaşım ve söylemdeki ümmetçi taifeye göre, Türkiye Cumhuriyeti ırk (yani Türklük) ve de dinsizlik esaslarına göre (laikliği kastediyorlar) yapılandırılmıştır. Devlete başkaldırıların da sebebi işte budur. Türklük ve laiklik yerine ümmetçi bir esasa göre devlet yeniden yapılandırılırsa, sorun kalmaz. Lafı dolandırmalarına, takiyelerine bakmayın, kafalarının içindeki tam olarak budur.

Ne ki, bunca mesafe almalarına karşın, hâlâ ham hayaldir bu kafalarının içindekiler. Çünkü milyonlarca Türk’ün rehberi hâlâ Atatürk’tür. O da vermiştir gerekli güvenceyi: “Bu memleket tarihte Türk’tü, halde Türk’tür ve ebediyen Türk kalacaktır”.

Yeter ki biz onun yolundan ayrılmayalım, mücadele edelim

Geri