Statik Hesap Programlarını Karşılaştırıyoruz Uygulamalı!!

080407 arkadas (hocam isim yazmiyo, boolede hitab etmekte bi garip geliyo ama neyse) Etabs ile yapildiginda CSI Col u kullanmsk gerekdiginden bahsetmissin. hocam, ben etabs ve SAP i iyi bilirim, ben sap ile 125 m lik bir yapi hesaplamistim bitirme odevi olarak ve sonuclar cok yakindi, yani sap i yada etabs i kullanmayi iyi biliyorum ancak CSI COL nedir, etabs daki veri ona nasil aktarilir ondan hic haberim yok. eger o program varsa sende bi atarsan ayri bir baslik altinda ben onu bi incelerim, ve zamanda alsada eger gorsel bir sonuc verecekse Etabs ile yapmayi tercih ederim.

Ben arşivime bakayım kısa zamanda paylaşırım ben de etaps ı araştırmıştım çok çok fazlasıyla yurt dışı projelrinde sap ve etaps çok büyük önem taşıyor zira ..

biraz daha detaylı bilgi vermek gerekirse;

Sap2000 de ana taşıyıcı sistemi tasarlarsın

safe sap2000den aldığı veya sizin girdiğiniz verilerle kabuk ve döşeme analiz eden, boyutlandıran ve sonucu çizilmiş çıktılar ve ms office dosyası olarak verebilen bir programdır

csi col da aynen safe gibi Sap2000 den aldığı veya sizin girdiğiniz verilerle her türlü kolon ve kolon bağlantısını çözer ve bunun çıktılarını ms office ve çizim dosyaları olarak verir

csi detailer ise her türlü betonarme yapının kesit hesaplarını yapar. özellikle kirişlerde kullanmak çok ekonomik souçlar elde ettirir zira güvenli bölgenin hemen yanında sonuçlar verir...

bütün bunlar Etabs ile entegre olarak çalışabilir

Elimde çok büyük bir proje var gecem gündüzüm oldu sık giremiyorum siteye ama katılımı takip etmeye günlük olarak mesajlara bakmaya çalışıyorum arkadaşlar...

Hitabet kısmına gelince de kardeşim bana kendimi bildim bileli Ümit derler sen de öyle diyebilirisin :)

kolay gelsin herkese...

ve ricam arkadaşlar konuyla alakalı olmayan,laubali mesajlar yazmayın lütfen ben gerçekten ciddi anlamda bir araştırma yapmaya çalışıyoruz insanın isteğini köreltmeye çalışmayın ...

bende elimden geldikce Sta4CAD ile destekte bulunabilirim. Bunun yanında ide de olabilir.

Kolay gelsin dileklerimle

bende elimden geldikce Sta4CAD ile destekte bulunabilirim. Bunun yanında ide de olabilir.

Kolay gelsin dileklerimle

Liman kardeş şu forumu bulmama sebep olan sensin.Uzun zamandır yazmıyordun.Seni tekrar burada görmek güzel.

bu MİMARİ projeyi kullanabilirsiniz.

STATİK te var sta formatında başlangış olsun

teşekkür ederim kadeşim dosyaları indiriyorum mmari küçük bi şeymiş sanırım daha byük bir yapı olmasında hemfikiriz arkadaşlarla ama gene de bi kaç tane olsular yine birlikte karar verelim istiyorum ve statik paylaşımın için de teşekkür ederim :)
ben de mimarilerimi eklicem açıkcası ciddi katılım bekliyorum ben ama sanırım 10 kişi olsak yetincem artık
en ciddi kaılım senden geldi kardeşim sağol gerçekten : )

gecen yazdım ama sallayan olmadı:) ben sta4cad ve probinayla cözerim ama ikiside 97 deprem yönetmeliğine göre olacak. bide asıl mimari projeyi belirlerseniz iyi olacak.. su an tatildeyim rahat yaparım cunku..

gecen yazdım ama sallayan olmadı:) ben sta4cad ve probinayla cözerim ama ikiside 97 deprem yönetmeliğine göre olacak. bide asıl mimari projeyi belirlerseniz iyi olacak.. su an tatildeyim rahat yaparım cunku..

Sallamamak denen şey değil tavrım sadece 97 yönetmeliğine göre yapacağın ve bizlerin 2007 yönetmeliğine göre yapacağı çözümler arasında zaten çok çok fazla fark olacaktır yani katılmak istediğin için teşekkürler ama çözümlerin 2007 olmasını tercih ederim kendi adıma diğer arkadaşlar da bana katılacaktır ... Daha sağlıklı karşılaştırmalar olacaktır...
Kolay gelsin ...

İlk mesaja mimari eklenmiştir arkadaşlar ilgilenenler incelesin bi devam edelim işimize....

simdi umit hocam arkadas yanlis hatirlamiyosam ogrenciymis onun sevkinide kirmayalim. xmp222 arkadas bak bence sen simdi hangi programi iyi biliyosan, onu yada 2007 yonetmeligini forumdan bulabilirsen ki bulursun indir bi al. kenardan kenardan basla biseler yapmaya.

arkadaşlar merhaba ben çelik konstrüksiyon ressamıyım ancak statik hesabı hangisinde yapmam gerektigini bilmiyorum xsteel böyle bişey yapıyormuş galiba ancak ben nasıl yapıldığını bilmiyorum beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

simdi umit hocam arkadas yanlis hatirlamiyosam ogrenciymis onun sevkinide kirmayalim. xmp222 arkadas bak bence sen simdi hangi programi iyi biliyosan, onu yada 2007 yonetmeligini forumdan bulabilirsen ki bulursun indir bi al. kenardan kenardan basla biseler yapmaya.

evet sonradan ben de düşününce biraz fazla ümitsiz bir cevap vermişim dedim :(
kardeşim eğer sen de biz başlamadan 2007 uyumlu bi versiyonla çalışmaya başlarsan ki sadace uyumlu versiyonu indirmen yetcektir zaten programı biliosun :) sen de katıl ben ne kadar çok katılım olursa o kadar çok mutlu olurum ve o kadar çok sonucumuz olacaktır...

arkadaşlar merhaba ben çelik konstrüksiyon ressamıyım ancak statik hesabı hangisinde yapmam gerektigini bilmiyorum xsteel böyle bişey yapıyormuş galiba ancak ben nasıl yapıldığını bilmiyorum beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

şu yazdığın şey konuyla ilgili olmuş mu arkadaşım? sen söyle Allah aşkına...

ve ayrıca;

artı olarak sen bir çelik konstrüksiyon ressamı olaran ne die çelik statik hesabı yapıyorsun? kendi adıma söylüyorum tamamen şu söylediklerimi ki ne zamandan beridir inşaat mühendisi olmayan kişiler statik hesap yapabiliyor oldu? sadece merakımdan soruyorum hayır böyle bişey var da ben mi bilmiyorum diye?

umarım aşırı olmamıştır tepkim ama bu konuda hassasiyet göstermekte fayda var bence..

kendi adıma nasıl ki inş mühendisi olmayan kimseye probina öğretmiyorsam bu soruna da cevap vermiyorum kardeşim....

ve konumu da lüzumsuz şeylerle doldurmassan sevinirim burda ciddi bişey yapmaya çalışıyoruz...

herkese kolay gelsin...

sap, ide ve sta ile katkıda bulunmak isterim.

Probina V14.1 SP5 de benden olsun madem :) akşamları işden güçten fırsat buldukça. Hızınıza yetişemezsem idare edin artık ;)
Herkese kolay gelsin.

sap, ide ve sta ile katkıda bulunmak isterim.

Probina V14.1 SP5 de benden olsun madem :) akşamları işden güçten fırsat buldukça. Hızınıza yetişemezsem idare edin artık ;)
Herkese kolay gelsin.

Katılımınızdan dolayı teşekkür ederim arkadaşlar ilk mesaja eklemiş olduğum mimariyi kabul ediyor mu herkes yazarsa başlıyalım sonrasında daha yolumuz uzun...

Askecer kardeşim sp6 yı kullanmanı tavsiye ederim lisanslı kullanıcı isen sp 6 yamasını kullanman iyi olur bence...

Lisanslı kullanıcıyım. sitesinde :
"sp6 yı sadece birimler için hazırladık.KN biriminede uyumlu hale getirdik.sp5 den tek farkı budur. KN kullanmayan meslektaşların sp6 güncellemesi yapmasına gerek yoktur." gibi bi açıklama vardı. bende bu sebepten sp6 ya güncellemedim. ama bidaha bakayım. değişik bi açıklama var mı? Uyarın için saol..
Bu arada İlk mesajında eklediğin mimari bence çok uygun. doneleri neler olacak?

ii gunler ben inşaat teknikeri ogrencisiyim okulda surmim ve probina programların ogreniyoruz....

surmim ve probina programlarını nasıl bulurum

ii gunler ben inşaat teknikeri ogrencisiyim okulda surmim ve probina programların ogreniyoruz....

surmim hakkında şimdi birşey diyemem ama probina yı bu sitede bulman zor
ara belki bulursun ???:vur:vur:vur

kusura bakma kardeşim ama hangi akla hizmetle teknikerle probina öğretiyorlar bilmiyorum çok merak ettim ...

açıkça söylüyorum statik analiz programlarının teknikerler tarafından kullanılmasına karşıyım bu yüzden de sana yardım etmeyeceğim ve konuma da alakasız mesajlar yazma !!!!
statik proje hazırlamak programın değil mühendisin işidir bunu yoksayamaz kimse ve bir teknikerin iş alanı değil statik program kullanmak ...

biz ne hakkında konuşuyoruz sen gelip ne yazıyorsun şuraya .....

sonuç olarak hangi program en güzeli.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Slm Arkadaşlar Forumun Konusunu Okudum Belki Biraz Geç Oldu Katılmak Için Konuya Ama Yeni üyeyim Buraya. 1999 Yılından Beri Probinanın Lisanslı Kullanıcısıyım.
Eğer Geç Kalmadk Ise Probina V14 Ile Konuya Katılabilirim.

kusura bakma kardeşim ama hangi akla hizmetle teknikerle probina öğretiyorlar bilmiyorum çok merak ettim ...

açıkça söylüyorum statik analiz programlarının teknikerler tarafından kullanılmasına karşıyım bu yüzden de sana yardım etmeyeceğim ve konuma da alakasız mesajlar yazma !!!!
statik proje hazırlamak programın değil mühendisin işidir bunu yoksayamaz kimse ve bir teknikerin iş alanı değil statik program kullanmak ...

biz ne hakkında konuşuyoruz sen gelip ne yazıyorsun şuraya .....

BEN DE KATILIYORUM. ARKADAŞIMA. TEKNİKERLERİ KÜÇÜMSEMEK İÇİN DEĞİL AMA YARDIM YOK ONLARA.
PROGRAMI ÖĞRENİP FASON İŞ ÇIKARTIYORLAR. BİZ MÜHENDİSLERDE BÜROYU AYAKTA TUTMAK İÇİN BUNCA ÇABANIN YANINDA BİR DE BOYLE FASON İŞ ÇIKARTAN ARKADAŞLARLA UĞRAŞIYORUZ.

Geri