080407
New member
- Reaction score
- 0
080407 arkadas (hocam isim yazmiyo, boolede hitab etmekte bi garip geliyo ama neyse) Etabs ile yapildiginda CSI Col u kullanmsk gerekdiginden bahsetmissin. hocam, ben etabs ve SAP i iyi bilirim, ben sap ile 125 m lik bir yapi hesaplamistim bitirme odevi olarak ve sonuclar cok yakindi, yani sap i yada etabs i kullanmayi iyi biliyorum ancak CSI COL nedir, etabs daki veri ona nasil aktarilir ondan hic haberim yok. eger o program varsa sende bi atarsan ayri bir baslik altinda ben onu bi incelerim, ve zamanda alsada eger gorsel bir sonuc verecekse Etabs ile yapmayi tercih ederim.
Ben arşivime bakayım kısa zamanda paylaşırım ben de etaps ı araştırmıştım çok çok fazlasıyla yurt dışı projelrinde sap ve etaps çok büyük önem taşıyor zira ..
biraz daha detaylı bilgi vermek gerekirse;
Sap2000 de ana taşıyıcı sistemi tasarlarsın
safe sap2000den aldığı veya sizin girdiğiniz verilerle kabuk ve döşeme analiz eden, boyutlandıran ve sonucu çizilmiş çıktılar ve ms office dosyası olarak verebilen bir programdır
csi col da aynen safe gibi Sap2000 den aldığı veya sizin girdiğiniz verilerle her türlü kolon ve kolon bağlantısını çözer ve bunun çıktılarını ms office ve çizim dosyaları olarak verir
csi detailer ise her türlü betonarme yapının kesit hesaplarını yapar. özellikle kirişlerde kullanmak çok ekonomik souçlar elde ettirir zira güvenli bölgenin hemen yanında sonuçlar verir...
bütün bunlar Etabs ile entegre olarak çalışabilir
Elimde çok büyük bir proje var gecem gündüzüm oldu sık giremiyorum siteye ama katılımı takip etmeye günlük olarak mesajlara bakmaya çalışıyorum arkadaşlar...
Hitabet kısmına gelince de kardeşim bana kendimi bildim bileli Ümit derler sen de öyle diyebilirisin
kolay gelsin herkese...
ve ricam arkadaşlar konuyla alakalı olmayan,laubali mesajlar yazmayın lütfen ben gerçekten ciddi anlamda bir araştırma yapmaya çalışıyoruz insanın isteğini köreltmeye çalışmayın ...