Arkadaşlar inşaat mühendisleri olarak kullandığımız veya kulanmak istediğimiz statik hesap programları arasında kaybolmadan hep birlikte bir karşılaştırma yapalım mı ?
katılmak isteyen arkadaşlar burdan belirtsinler , sora bir mimari proje belirleyelim , ve herkes kendi kullandığı programda analiz etsin , analiz sonuçlarını burdan paylaşalım , ardından karşılaştırma yapalım hem uygulamalı bir karşılaştırma oluşur elimizde hem somut verilerimiz olur ve hem de program seçimi konusunda kararsız olan arkadaşlarımız da güzel fikir edinmiş olurlar ...
Sanıyorum ki bi çok arkadaşımız ilgilenecektir bu konuyla...
karşılaştırma konularımızı gene hep birlikte belirleyip hangi programın neyi nasıl yaptığını paylaşırız böylece çok çok daha faydalı olmuş oluruz..
Ben genel bir mimari proje bakınıcam bu konuda da fikirlerinizi bekliyorum, sizler de elinizdeki mimari projelerden birini paylaşmak isterseniz buyrun adaylarımızı belirleyim bir tanesini seçelim ve katılan arkadaşlar ile onu kendi programlarımızda analiz edelim...
Ben kendi adıma STA4CAD ile analiz etmek istiyorum ... bu şekilde sizler de belirtireniz
bir programla birden fazla kişi de analiz edebilir bence çok da güzel olucaktır çeşitlilik açısından ....
Umarım katılım fazla olur ve belki bende merak ettiğim bazı programlar hakkında gerçek fikirler edinirim..
Kolay gelsin arkadaşlar...
fffbbbyyy İdeCAD
erdincibas Sta4CAD veya Etabs
Siromar İdeCAD
Liman Sta4CAD veya İdeCAD
askecer Probina v.14.1
yestech sap, ide veya sta4
xmp222 Sta4CAD , Probina
ntmete77 Probina
majestik07 Sap 2000
Mirza_3543 İdeCAD , Sta4CAD
teşekkürler ve katılımları bekliyoruz.....
Dosya:1.2Mb dir.
Mimaride sadece kalıp planları ,kesit ve görünüşler bulunmaktadır gerekli tüm notlar aşağıda ve paftada yer almaktadır.
Arkadaşlar yukardaki mimari onaylı bir mimaridir, zemin etüdü yapılmış bir miamri projedir bence araştırmamız için kullanabiliriz bir iki arkadaşımız kabul ettiğini söylerse ya da başka bir proje önerilirse o da kabul ama bunu kabul ederseniz başlıyalım araştırmamıza

daha verileri karşılaştırıp bir sonuçlar bölümü olarak hazırlıcaz çok işimiz var tahkiklerini yapmak en kolay kısmı işin...
NOTLAR:
1.Temel Üst Kotu -4.25 dir ve bu kotun üzerinde 1.5 m su basman bulunacaktır.
2.Kat Yüksekliği 3.05 m dir.
3. 1.Derece Deprem Bölgesi
Z3 ,Yatak Katsayısı =1900 t/m3 , Zemin Emn.Ger=16 t/m2
4.Taşıyıcı sistem mimaride görüldüğü şekliyle taslak haldedir sistemi istediğiniz şekilde revize ederek ilaveler yapıp eleman çıkarabilirsiniz.
5.Döşeme sistem tipi ve yapı davranış şekli tercihi siz mühendis meslektaşlarıma aittir.
Karşılaştırma Kriterleri;
Metrajlar (Programların ne kadar ekonomik ve gerçeğe yakın çözümler yaptığını karşılaştırmamıza yardımcı olacaktır
Sistemler Bunu yeni ekledim bu da bence meslektaşlar olarak düşünme farklılıklarımızı gözler önüne serecek bir kriter...
Katılımların devamını bekliyoruz ama bu kadar katılımla da işe başlıyabilirz bence : )
.. kolay gelsin tekrardan ...