Statik Hesap Programlarını Karşılaştırıyoruz Uygulamalı!!

Ana konu epey dağılmış.

konu dağılmasın ama piyasa da ne yazık ki tekniker olupta statik işi ile ugrasanlar var.

konuyu toparlayınız arkadaslar.

konu dağılmasın ama piyasa da ne yazık ki tekniker olupta statik işi ile ugrasanlar var.
konuyu toparlayınız arkadaslar.

Muhakkak var ama bu sorun sadece bu mesleğe özgü bir durum değil.Başka mesleklerde de var.Bu yüzden burada bu konuya takılmanın gereği yok.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>> LİNK

Muhakkak var ama bu sorun sadece bu mesleğe özgü bir durum değil.Başka mesleklerde de var.Bu yüzden burada bu konuya takılmanın gereği yok.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>> LİNK

bu linkteki veri hangi formatta. ne dosyası ki??? acılmıyor. soy adı ne?

winrar la açarsanız içinden ppt çıkacak.

konu devam ediyorsa ben Sap 2000 le çözüm yapabilirim..

devam ediyor mu arkadaslar. Pes mi ettiniz ???

Slm Arkadaşlar Forumun Konusunu Okudum Belki Biraz Geç Oldu Katılmak Için Konuya Ama Yeni üyeyim Buraya. 1999 Yılından Beri Probinanın Lisanslı Kullanıcısıyım.
Eğer Geç Kalmadk Ise Probina V14 Ile Konuya Katılabilirim.

BEN DE KATILIYORUM. ARKADAŞIMA. TEKNİKERLERİ KÜÇÜMSEMEK İÇİN DEĞİL AMA YARDIM YOK ONLARA.
PROGRAMI ÖĞRENİP FASON İŞ ÇIKARTIYORLAR. BİZ MÜHENDİSLERDE BÜROYU AYAKTA TUTMAK İÇİN BUNCA ÇABANIN YANINDA BİR DE BOYLE FASON İŞ ÇIKARTAN ARKADAŞLARLA UĞRAŞIYORUZ.

kusura bakma kardeşim ama hangi akla hizmetle teknikerle probina öğretiyorlar bilmiyorum çok merak ettim ...

açıkça söylüyorum statik analiz programlarının teknikerler tarafından kullanılmasına karşıyım bu yüzden de sana yardım etmeyeceğim ve konuma da alakasız mesajlar yazma !!!!
statik proje hazırlamak programın değil mühendisin işidir bunu yoksayamaz kimse ve bir teknikerin iş alanı değil statik program kullanmak ...

biz ne hakkında konuşuyoruz sen gelip ne yazıyorsun şuraya .....

Arkadaşlar konunuzu okudum. gerçekten güzel bir konuya değinmenize çok sevindim evet ppt olarak yayımladığınız veriler siz bu konuyu tartışırken zaten vardı.

Akademik Bilişim '08
30 Ocak - 1 Şubat 2008
Çanakkale OnsekizMart Üniversitesi
Çanakkale
Yerel Organizasyon
Bildiri Önerme

Belge nin yayimlandığı yer
Zaten ben bunun için bir şey yazmayacaktım. Bakın arkadaşlar canım inşaat mühendisi dostlarım ben gazi üniversitesi yapı öğretmenliği öğrencisiyim. Elbette her mühendis bir birinin yanisini bilecek diye bir kayde yok. İnsanlar bile boy, ten rengi, göz rengi v.s. farklıdır. Fakat şunun belirtmek isterrim. sizlerin kaçınızın zemin labratuarları, beton lab. deprem lab ve sismik lab.(inşaat halinde şu anda) var. Veya kaçının üniversiteden mezun olmadan toprağa bakıp bu zemin şöyledir diye bir fikir (kaba fikir likit limit değerinin üstünde veya altında gibi) verebilir. Hatta bir soru daha kaç kere inşaat gördünüz?.

Bence sizde kendinizi kandırmayı kesinde bilgiyi öğrenmek isteyen kişiye bilgi paylaşın. bu arada sorunun cevabını veriyim.

binanınızı yüksekliğine ve depremin geliş açısı çok önemlidir.
misal 2 katlı binanız var.
Probina taban kesmesi daima yüksek alır. F=m.a Prensibinden yola çıkarak binanın esas olan salınım periyotdunun uzunluğu ve bu salınımda deprem ile birlikte çalışması durumunda dan deprem ile farklı yani zıt preyotta çalışması kadar olan tüm değerleri olur. Çıkan değerlerin Medyanı bulunur. Çıkan medyan değerinin %35-37.5 lik üst ve %15-22.5 lik alt değerleri hesaplanır. Aritmetik ortalaması Size değeri verir.

Sta4CAD normal değerlerde alır.(optimum). Binayı etkiyecek deprem ve zemin emliyet gerilmelerini düz mantık hesaplar ve olabilecek %80 ile %20lik aralıktaki değerlerin ortalamasını seçer.

İde CAD Statik Binanın yüksekliği arttıkça F=m.a prensibinden dolayı taban kesme kuvvetlerin de deprem frekansların ile uyumlu olup olmadığına bakıp uyumlu değil veya uyumluluk krıterlerine alması için binaya yeni donatı ekleme veya frekans katsayısını binaya etkilen deprem frekansı ile örtüştürmeyecek orana getirir ve böylece daha az kuvvet bulur.

inş yardım etmişimdir. sevgiler ile (Not: Bu bilgi bir teknikerindir. Yani Fason iş yapabilecek biri)

Unutmuşum Binaların kat sayıları yani toplam yüklemeleri değerlerde 1,2,3.... katları şekilde artırmaz. yani çok katlı da iyi değer veren bir program az katlıda çokta iyi olmaya bilir.

arkadaşlar ide statik 5.511 lutfen crack ya da program varsa kırıgı paylaşşsın şimdiden cok tesekkur ederim allah razı osun

cok guzel bi konuya el atmışsınız, tesekkurler...
hem İde de hem de Sta'da girecegim sistemi, ayrıca SAP'ta da deniyecegim....
yalnız bi konuya acıklık getirirsek iyi olur sanırım;
*karsılastırmadan kasıt ne, metrajları mı? kesit tesirlerini mi? cozum yontemlerini mi?

Karşılaştırmamıza yakışacak karmaşıklıkta bir mimari ekledim ilk mesaja.
Katılmak isteyen başka arkadaşlarımız da olursa merakla bekliyorum..

Uzun süre konuyu güncelliyemediğim için kusuruma bakmayın sağlık sebebğlerinden işe ara vermiştim..

Katılımları bekliyoruz........

sonuçları ne zaman görebilriz arkadaşlar..hepinize teşekkürler...

sevgili arkadaşlar,
çözümleriniz crack programla yapanlarla lisanslı programla yapan arasında farklılık arz ediyor.bilginize.
ben STA4CAD v.13 lisanslı programıyla çözüm yapabilirim.ama ilk mesaj olsun diğerlerinde yayınlanan mimari örnek linki kırık.çalışmıyor bilginize.

Bu ıse yenı baslayacagım kullanabılecegım son deprem yonetmelıgını de ıceren vısta da calısabılecek program varmı daha once yayınlananlar verılen lınkler yenı yonetmelıgı kapsamıyo sanırım sımdıden sagolun

arkadaşlar sabırsızlıkla bekliyoruz karşılaştırmanızı.şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar linkler kırık ilgilenen var mı?konu devam ediyor mu?

merakla bekliyoruz bu karşılaştırmalı... sn 080407

konuyu hortlatmak suretiyle bu işin sonunun ne olduğunu sormak istedim :)

Arkadaşlar inşaat mühendisleri olarak kullandığımız veya kulanmak istediğimiz statik hesap programları arasında kaybolmadan hep birlikte bir karşılaştırma yapalım mı ?

katılmak isteyen arkadaşlar burdan belirtsinler , sora bir mimari proje belirleyelim , ve herkes kendi kullandığı programda analiz etsin , analiz sonuçlarını burdan paylaşalım , ardından karşılaştırma yapalım hem uygulamalı bir karşılaştırma oluşur elimizde hem somut verilerimiz olur ve hem de program seçimi konusunda kararsız olan arkadaşlarımız da güzel fikir edinmiş olurlar ...

Sanıyorum ki bi çok arkadaşımız ilgilenecektir bu konuyla...
karşılaştırma konularımızı gene hep birlikte belirleyip hangi programın neyi nasıl yaptığını paylaşırız böylece çok çok daha faydalı olmuş oluruz..

Ben genel bir mimari proje bakınıcam bu konuda da fikirlerinizi bekliyorum, sizler de elinizdeki mimari projelerden birini paylaşmak isterseniz buyrun adaylarımızı belirleyim bir tanesini seçelim ve katılan arkadaşlar ile onu kendi programlarımızda analiz edelim...

Ben kendi adıma STA4CAD ile analiz etmek istiyorum ... bu şekilde sizler de belirtireniz
bir programla birden fazla kişi de analiz edebilir bence çok da güzel olucaktır çeşitlilik açısından ....

Umarım katılım fazla olur ve belki bende merak ettiğim bazı programlar hakkında gerçek fikirler edinirim..

Kolay gelsin arkadaşlar...

fffbbbyyy İdeCAD
erdincibas Sta4CAD veya Etabs
Siromar İdeCAD
Liman Sta4CAD veya İdeCAD
askecer Probina v.14.1
yestech sap, ide veya sta4
xmp222 Sta4CAD , Probina
ntmete77 Probina
majestik07 Sap 2000
Mirza_3543 İdeCAD , Sta4CAD

teşekkürler ve katılımları bekliyoruz.....

Örnek Mimari

Rar Şifresi: hackhell

Dosya:1.2Mb dir.
Mimaride sadece kalıp planları ,kesit ve görünüşler bulunmaktadır gerekli tüm notlar aşağıda ve paftada yer almaktadır.

Arkadaşlar yukardaki mimari onaylı bir mimaridir, zemin etüdü yapılmış bir miamri projedir bence araştırmamız için kullanabiliriz bir iki arkadaşımız kabul ettiğini söylerse ya da başka bir proje önerilirse o da kabul ama bunu kabul ederseniz başlıyalım araştırmamıza :) daha verileri karşılaştırıp bir sonuçlar bölümü olarak hazırlıcaz çok işimiz var tahkiklerini yapmak en kolay kısmı işin...

NOTLAR:
1.Temel Üst Kotu -4.25 dir ve bu kotun üzerinde 1.5 m su basman bulunacaktır.
2.Kat Yüksekliği 3.05 m dir.
3. 1.Derece Deprem Bölgesi
Z3 ,Yatak Katsayısı =1900 t/m3 , Zemin Emn.Ger=16 t/m2
4.Taşıyıcı sistem mimaride görüldüğü şekliyle taslak haldedir sistemi istediğiniz şekilde revize ederek ilaveler yapıp eleman çıkarabilirsiniz.
5.Döşeme sistem tipi ve yapı davranış şekli tercihi siz mühendis meslektaşlarıma aittir.

STA4CAD ÇÖZÜM DATALARI

Rar Şifrelidir birkaç kişi daha dataları yükleyince belirtmeyi düşünüyorum taşıyıcı sistemler herkesde özgün olmasını istiyorum...
Dosya: 0.5MB dir.

Şimdilik sistemin genel metrajını koyuyorum;

keifrg4.png

Resim Açılmıyorsa Görmek için tıklayın

Karşılaştırma Kriterleri;

Metrajlar (Programların ne kadar ekonomik ve gerçeğe yakın çözümler yaptığını karşılaştırmamıza yardımcı olacaktır
Sistemler Bunu yeni ekledim bu da bence meslektaşlar olarak düşünme farklılıklarımızı gözler önüne serecek bir kriter...

Katılımların devamını bekliyoruz ama bu kadar katılımla da işe başlıyabilirz bence : )

.. kolay gelsin tekrardan ...
Sayin 080407 arkadasim.
Ben yurtdisinda insaat muhendisligi yapiyorum.
Bu actiginiz konuyu yeni gordum. Merakimdan dosyalari indirim, acmaya calistim ama silinmis.
Sonucu merak ettim. Ayni donelerle acaba burda cozmeye calissam ne olurdu diye dusunuyorum.
Zahmet olmazsa mimari dosyayi ve cozumleri yuklermi siniz.?
Calismalariniz cok guzel

Geri