topalak çorbası

Passenger

DontWannaMyDiaßLo
Katılım
24 Eki 2006
Mesajlar
3,253
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
Yollardayım Daimi Yolcuyuz Bu Hayatta;)
MALZEMELER:

250 gr kıyma

2 su bardağı ince bulgur

1 yemek kaşığı biber salçası(domates salçasıda olabilir)

1 su bardağı su

1/2 çay bardağı un

Tuz,kimyon,kuru nane,karabiber(domates salçası kullanıyorsanız biraz pul biber)

1 adet kuru soğan

2-3 diş sarımsak

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kuru fasulye

1 su bardağı yeşil mercimek

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI:

Nohut,fasulye,mercimek ayrı ayrı haşlanıp süzülür.Kıyma,rendelenmiş soğan ve sarımsak,ince bulgur,un,salça,tuz ve baharatlar yoğrulur.Yoğrulurken azar azar su ilave edilerek yoğrulmaya devam edilir.Fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.Un serpilmiş bir tepsiye konur.Köfteler 2-3 saat bekletilir.Bir tencereye su konur.Biraz tuz eklenir.Su kaynayınca köfteler içine atılıp pişirilir.Yaklaşık 20-30 dakika sonra haşlanmış nohut,fasulye,mercimek eklenir.Bir tavada tereyağ eritilir.İçerisine salça konup karıştırılır.İçine biraz kaynamış su ekleyip tekrar karıştırılır.Tencereye aktarılır.Biraz pişince ateşten alınır. Afiyet olsun.
deryadanlezzetler_topalak.jpg
image007.jpg
 
köfteleri yağda kızartsan daha bi güzel olur sanki
emeğine sağlık
 
Uşak yöresi diye bilyom bu yemege ortasında nohut olur toparlakların suyu corba suyuna benzer ama ekşdir biraz.
 
Tarsus yöresi tarsus... Yörük yemekleri hepsi!
 
tarsus mersının ilçesi ama yörük olayı cok farklı tarsusun koylulerıne yörük denir ve bu yemegi cok guzel yaparlar​



yörük= tarsusun köylüleri mi :saskin

yörük diye kimlere denildiğini iyi bilirim. tarsusun köylüleri diye sınırlama getiremezsin yörüklere. ve bu yemek yöresel bir yemek o bölgeye özgüdür. (belki o bölgedeki yörükler yapıyor olabilir ama yörüklere özgü bir yemek olmadığından eminim. :D)
 
Geri
Üst