Turkce ibadet ile ilgili

O Zaman Türkçe Okunan Bir Yere Gidip Orada Yaşayacaksın,
Burası Türkiye Ezan Sesi Dinmez.
Ezan'ın Sesini Allahdan Başka Kimse Dindiremez,
Kimsenin Buna Gücü Yetmez.

Mal mal tepkiler vermene gerek yok Ezan sesini dindirmek istiyende yok Biz sadece daha anlamlı olucagını sölüyoz fikrimi söledim...Ezan sesini dindirmek istiyen olursa ilk karsına dikilcek insanlardan biriyim kafanı yorma sen Ezan sesi hiç bi zman dinmez...

arkadaşlar bir söz vardır bilmem bilirmisiniz ....:

Işık Işıktır Görene,
Işıktan Köre Ne!

Mal mal tepkiler vermene gerek yok Ezan sesini dindirmek istiyende yok Biz sadece daha anlamlı olucagını sölüyoz fikrimi söledim...Ezan sesini dindirmek istiyen olursa ilk karsına dikilcek insanlardan biriyim kafanı yorma sen Ezan sesi hiç bi zman dinmez...

Buraya Yazdıklarınla Ne Mal Olduğunu Ortaya Koymuş Oldun.
Kuran-ı Kerim Nedir Ezan-ı Muhammediye Nedir.
Bu İkisini İyice Öğren Ondan Sonra Yorum Yap.
Bilip Bilmeden Sallama.

iyidir, güzeldir. akılcı insanın işidir.

"yok efendim orjinali böyle arapça. ben eskiye döneyim, eskide kalayım; iyidir herhalde o." diyenler yana döne teokratik rejimlere koşabilirler.

"illa arapça okunmalı" diyene soruyorum şimdi. aşağıda.

~ 1500 senedir değişmediğinden, illa sabit kalması gerektiğinden nasıl emin olursun sen görmeden bu ezan muhabbetini?
~ arapça bilince daha mı yakınsın peygamberine, tanrına(pardon allah'ına)*?
~ o taptığın, sürekli zikrettiğin allah'ın; anlamaz mı dilden, dil farkından? dilin insanın kendince oluşturduğu bir kavram olduğunu sen bile bildiğin halde, o bilmeyecek mi?
~ mükemmel dediğin tanrını sınırlarken, aslında kendi düşünceni sınırladığını; olmadık şeyleri yücelttiğini ve dilin sadece bir kültür kavramı olduğunu bilmez misin?
~ araplara değil de, japonlara din gelse; kendinin japonca öğrenmeye kasacağının farkında değil misin?
~ dil değişince, vahyedilen kelam değişiyor mu? asıl gafillik öyle sanmak değil midir?
~ yıllarca arap dilinin etkisinde kalan kendi dilinin geldiği hali göremiyor musun? hepsi de senin gibiler sayesinde.
~ o dil ile birlikte, kültürünün de kaydığını anlamıyor musun?
~ o din ile birlikte sana yayılan kültür faşizmini görmezden mi geliyorsun?
~ neden bu kadar dar bakıyorsun?
~ sağdan sola doğru yazarken beyninin sol lobu zarar görmez diye umuyor musun?

sorular artabilir. cevaplar azabilir. yine de cevap verilmeyebilir, zira inanç meselesidir; ama şu dünya işini öbür dünyadan ayır be artık. gerçekten de, küçük küçük giydirmelerin komik oluyor.

azıcık düşünen bile farkı olmayacağını anlar. her şey psikolojik, her şey sende bitiyor.

sen nesin, sen kimsin? insan!

en zararlısı kendine.

"Bir ülke ki, camiinde Türkçe ezan okunur.
Köylü anlar manasını namazdaki duanın
Bir ülke ki, mektebinde Türkçe Kuran okunur
Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hüda'nın
Ey Türk oğlu, işte senin orasıdır vatanın."

ezan, namaza bir davetse, neden 5 vakit arapça davetiye alıyoruz diye düşünmeden edemediğim türkiyede, gayet kullanışlı olacağını düşündüğüm bir olgudur. hatta bu çağrının, inançsızlar için bir dönüm noktası, asıl onlar için bir davet olacağına inanır dururum hep...

iyidir, güzeldir. akılcı insanın işidir.

"yok efendim orjinali böyle arapça. ben eskiye döneyim, eskide kalayım; iyidir herhalde o." diyenler yana döne teokratik rejimlere koşabilirler.

"illa arapça okunmalı" diyene soruyorum şimdi. aşağıda.

~ 1500 senedir değişmediğinden, illa sabit kalması gerektiğinden nasıl emin olursun sen görmeden bu ezan muhabbetini?
~ arapça bilince daha mı yakınsın peygamberine, tanrına(pardon allah'ına)*?
~ o taptığın, sürekli zikrettiğin allah'ın; anlamaz mı dilden, dil farkından? dilin insanın kendince oluşturduğu bir kavram olduğunu sen bile bildiğin halde, o bilmeyecek mi?
~ mükemmel dediğin tanrını sınırlarken, aslında kendi düşünceni sınırladığını; olmadık şeyleri yücelttiğini ve dilin sadece bir kültür kavramı olduğunu bilmez misin?
~ araplara değil de, japonlara din gelse; kendinin japonca öğrenmeye kasacağının farkında değil misin?
~ dil değişince, vahyedilen kelam değişiyor mu? asıl gafillik öyle sanmak değil midir?
~ yıllarca arap dilinin etkisinde kalan kendi dilinin geldiği hali göremiyor musun? hepsi de senin gibiler sayesinde.
~ o dil ile birlikte, kültürünün de kaydığını anlamıyor musun?
~ o din ile birlikte sana yayılan kültür faşizmini görmezden mi geliyorsun?
~ neden bu kadar dar bakıyorsun?
~ sağdan sola doğru yazarken beyninin sol lobu zarar görmez diye umuyor musun?

sorular artabilir. cevaplar azabilir. yine de cevap verilmeyebilir, zira inanç meselesidir; ama şu dünya işini öbür dünyadan ayır be artık. gerçekten de, küçük küçük giydirmelerin komik oluyor.

azıcık düşünen bile farkı olmayacağını anlar. her şey psikolojik, her şey sende bitiyor.

sen nesin, sen kimsin? insan!

en zararlısı kendine.

"Bir ülke ki, camiinde Türkçe ezan okunur.
Köylü anlar manasını namazdaki duanın
Bir ülke ki, mektebinde Türkçe Kuran okunur
Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hüda'nın
Ey Türk oğlu, işte senin orasıdır vatanın."

ezan, namaza bir davetse, neden 5 vakit arapça davetiye alıyoruz diye düşünmeden edemediğim türkiyede, gayet kullanışlı olacağını düşündüğüm bir olgudur. hatta bu çağrının, inançsızlar için bir dönüm noktası, asıl onlar için bir davet olacağına inanır dururum hep...

Allah senin aklından geçen ve geçmeyen en ince detayı biliyor buna emin olabilirsin .. Hatta biraz daha açıcak olursak senin bu mesajı ne maksatla yazdığınıda biliyor .. Allah bizi her dilde anlar .. Peki biz onu nasıl anlıcaz ??? Gönderdiği kitap ile .. Gönderdiği kitab ın dili ne ? Arapça .. Peki Allah u teala bütün insanlığın tek dilde anlayabileceği bir kitap indiremezmiydi .. ? Tabikide indirirdi o yoktan var eden deilmidir ... Peki Burada bu kadar nutuk atan kardeşlere sesleniyorum HAŞA VE KELLA SİZ ALLAH TAN DAHAMI İYİ BİLİYORSUNUZ DA ONUN İNDİRDİĞİNE KAFANIZA GÖRE HÜKÜM VERİYORSUNUZ ..
O KİMİLERİNİ BU ŞEKİLDE HİDAYETE ERDİRİR , KİMİLERİNİDE SAPITTIRIR..
iNŞALLAH SAPITANLARDAN OLMASSINIZ ...
KUR-AN I KERİMDEN BAŞKA HİÇ BİR KİTAP TA (TEVRAT - ZEBUR - İNCİL ) ONU BİZ İNDİRDİK KIYAMETE KADAR BİZ KORİCAZ AYET İ KERİMESİ NE RASTLAYAMASSIN ..

ibadet emredileni yapmaktir.peygamber efendimize sallahu aleyhi ve sellem uymaktir.turkce yapilsin diyenlerin amaci ne acaba .bence art niyetliler.

Allah senin aklından geçen ve geçmeyen en ince detayı biliyor buna emin olabilirsin .. Hatta biraz daha açıcak olursak senin bu mesajı ne maksatla yazdığınıda biliyor .. Allah bizi her dilde anlar .. Peki biz onu nasıl anlıcaz ??? Gönderdiği kitap ile .. Gönderdiği kitab ın dili ne ? Arapça .. Peki Allah u teala bütün insanlığın tek dilde anlayabileceği bir kitap indiremezmiydi .. ? Tabikide indirirdi o yoktan var eden deilmidir ... Peki Burada bu kadar nutuk atan kardeşlere sesleniyorum HAŞA VE KELLA SİZ ALLAH TAN DAHAMI İYİ BİLİYORSUNUZ DA ONUN İNDİRDİĞİNE KAFANIZA GÖRE HÜKÜM VERİYORSUNUZ ..
KUR-AN I KERİMDEN BAŞKA HİÇ BİR KİTAP TA (TEVRAT - ZEBUR - İNCİL ) ONU BİZ İNDİRDİK KIYAMETE KADAR BİZ KORİCAZ AYET İ KERİMESİ NE RASTLAYAMASSIN ..
Kuranda Kuran arapcadır kimse değiştiremz baska dile çevrlemez,baska dilde okunmaz vs vs gibi bi ayet faln varda bizmi görmedik okumadık...eger varsa böyle bi ayet emin ol bende karsıyımdır o zaman...Benim aklımdan Kuran a yada Müslümanığa karşı bi görüş olan bi düşünce geçmiyo buna emin olabilirsin Bizde müslüman evladıyız Bizde müslümanız...

Kuran-ı Kerim Allah Tarafından Peygamber Efendimize(S.A.V) Ayet Ayet Arapça Olarak İndirilmiştir.
Dünyadaki Bütün Müslümanlar İslamiyeti Allah'ın İndirdiği Ve Peygamberimizin(S.A.V) Tebliğ Ettiği Gibi Yaşarlar,
Kıyamete Kadar Değişmeyecek Olan Bir Mucizedir İslamiyet,
Müslümanların Tanrısı Yoktur Çünkü İlamiyette Tanrı Diye Birşey Yoktur.

soruyorum ibadeti arapca yapın diyen ayet war mıdır

Peki bende size soruyorum ... Araba kullanabilmek için 3 ay ehliyet kursuna gidiyorsunuz ... İngilice öğrenebilmek için 6-9 ay kursa gidiyosunuz ... İyi bir iş sahibi olmak için üniversite okuyosunuz senelerce .. Peki bizi insan olarak yaratan , bizi yoktan var eden , bizi müslüman bir aileden dünyaya getiren , bizi türkiye gibi bir cennet vatanda yaşatan kısacası bütün herşeyimizi ona borçlu olduğumuz yaradanım için Allah u teala için Kur-an ı kerim i ana dili ile öğrenmek . değmezmi ??? sizce bu kadarmı zor bu .. burada bu kadar tartışmaya girene kadar , kafanızı 2 elinizin arasına alın ve bir düşünün ... Nerden geliyoruz , nereye gidiyoruz .. Niçin yaratıldık , yaratılmamızdaki maksat eğlence zevk-u sefa karı kız sorumsuzca gece yaşantısı olabilirmi ? Sİzce kusursuz yaratılan bu insanın bu kusursuzluğuna varoluş maksadı bu kadar ucuz olabilirmi ? UNUTMAYALIM Kİ BU DÜNYA İMTİHAN DÜNYASI . VE RABBİMİZ BENDE DAHİL HEPİMİZİN HER ANINI BİR İMTİHAN A TABİ TUTUYOR .. PEKİ SONUNDA NE OLCAK _? YA KAZANACAKSIN EBEDİ SAADETE , YADA KEYBEDECEKSİN EBEDİ AZAMETE .. BURADA BEN SİZİNLE İMTİHAN EDLİYOR OLABİLİRİM .. SİZLERDE BENİMLE ; BUNU ANCAK VE ANCAK ALLAH BİLİR AMA BİZDE UMUYORUZ ... SİZDEN TEK İSTEĞİM OLUCAK BU YAZDIKLARIMI İYİ OKUYUN VE İYİ DÜŞÜNÜN ONA GÖRE BİR CEVAP VERİN .. ALLAH RIZASI İÇİN VİJDANINIZA Bİ KULA VERİN YÜREĞİNİZİ BİR DİNLEYİN ..

Kuran-1 Kerim Allah Taraf1ndan Peygamber Efendimize(S.A.V) Ayet Ayet Arapça Olarak 0ndirilmi_tir.
Dünyadaki Bütün Müslümanlar 0slamiyeti Allah'1n 0ndirdii Ve Peygamberimizin(S.A.V) Tebli Ettii Gibi Ya_arlar,
K1yamete Kadar Dei_meyecek Olan Bir Mucizedir 0slamiyet,
Müslümanlar1n Tanr1s1 Yoktur Çünkü 0lamiyette Tanr1 Diye Bir_ey Yoktur.

Muslumanlarin tanrisi yoktur derken...herhalde muslumanlar tanri kelimesinl kullanmaz ilah der demek istedin galiba.yoksa hepimizin sahibi rabbi Allah u tealadir,seninde bildigin gibi

Din(genel tanım);

Din, insanları saâdet-i ebediyyeye ya'nî sonsuz saâdete, huzura götürmek için Allahü teâlâ tarafından peygamberleri vâsıtasıyla gösterilen yol demektir.

Hür iradeleriyle inanan akıl sahibi insanları, en iyiye, en doğruya, en güzele ve ebedî mutluluğa ulaştıran ilahî kanunlar bütünüdür.

ortak bilim dilinin ingilizce,tıbbi terminolojinin latince olamsı gibi ortak din dili olması gereklidir.buna karşı çıkılamaz.ama yaşanan dinin bir dili olacak diye dayatmanın da manası yok.türkçe dua etmediniz mi hiç?

Türkçe okuyacağım, Türkçe kılacağım. Diyebilir ve uygulayabilirsinizde. Kimse size karışamaz Sonuçları ile de aynı şekilde siz karşılaşmak durumunda kalacaksınız çünkü. Ama artık vahiyle bildirilmiş, Resulü ile tebliğ edilmiş onun uyguladığı şekilde değildir, artık yaşadığınız Din, SİZE ÖZGÜ hale gelmiştir.

''Sonuçları ile aynı şekilde karşılaşmak'' =P hmm.. çok caydırıcı oldun..kim bilir başımıza neler gelcek.. Haklısın anlamadığımız bir dilde okunması daha doğru olur.. Ezan ya da kuran mazallah türkçe okunursa işte o zaman fena olur.. neden? çünkü ben İslamı anlarım.. Allahın dediklerini anlarım.. Kulaktan dolma şeylerle yaşantımı sürdürmem..
Ezan vahiy ile bildirilmemiştir.. Ezan Hz.Abdullah'ın rüyasında görmesi ile yürürlülüğe girmiştir.. Çan yapmadılar hristiyanların diye..boru öttürmediler yahudilerin diye..kimisi bayrak dikelim dedi.. kimisi ateş yakalım dumanıyla haberleşelim dedi.. Fakat Peygamberimiz hiç birini beğenmediği için uygulanmadı.. Abdullahın gördüğü rüyayı başkalarıda gördüğü için kabul görüldü Ezan ve sözleri..

Yaşadığınız Din,Size ÖZGÜ hale gelir diyorsunda.. Öyle ise İslam Araplara özgü bir din =)
arapça değil mi? Allah düşünün diyor düşünün.. Kafa yorun birazcık bu tür şeylere diyor.. Haklı da yani.. Boşuna vermedi beyni.. Ve ben düşündüğümde şu sonuç çıkıyor.. Gönderildiği bölge dolayısı ile anlaşılabilmesi için Arapça gönderilmiştir.. Arabistan yarımadasına çince gönderseydi ne olurdu düşündün mü? İşte aynı durum bizim içinde geçerli.. Resmi dili türkçe olan ülkemize arapça olarak geçti.. ne kadar doğru? ..

Konu bir yerde de Tanrı-Allah olayına gelmiş.. Bilip bilmeden konuşmak bu olsa gerek.. Tanrı denilmez.. Haşa çarpılırız.. Yahu açın kitabı okuyun bakara suresini.. Cenabı Hak ne diyor.. Özetini ben geçeyim önden devamını siz getirirsiniz nasılsa ''Benden başka Tanrınız yoktur..Sizi yaratan benim''

Türkçe okuyacağım, Türkçe kılacağım. Diyebilir ve uygulayabilirsinizde. Kimse size karışamaz Sonuçları ile de aynı şekilde siz karşılaşmak durumunda kalacaksınız çünkü. Ama artık vahiyle bildirilmiş, Resulü ile tebliğ edilmiş onun uyguladığı şekilde değildir, artık yaşadığınız Din, SİZE ÖZGÜ hale gelmiştir.

''Sonuçları ile aynı şekilde karşılaşmak'' =P hmm.. çok caydırıcı oldun..kim bilir başımıza neler gelcek.. Haklısın anlamadığımız bir dilde okunması daha doğru olur.. Ezan ya da kuran mazallah türkçe okunursa işte o zaman fena olur.. neden? çünkü ben İslamı anlarım.. Allahın dediklerini anlarım.. Kulaktan dolma şeylerle yaşantımı sürdürmem..
Ezan vahiy ile bildirilmemiştir.. Ezan Hz.Abdullah'ın rüyasında görmesi ile yürürlülüğe girmiştir.. Çan yapmadılar hristiyanların diye..boru öttürmediler yahudilerin diye..kimisi bayrak dikelim dedi.. kimisi ateş yakalım dumanıyla haberleşelim dedi.. Fakat Peygamberimiz hiç birini beğenmediği için uygulanmadı.. Abdullahın gördüğü rüyayı başkalarıda gördüğü için kabul görüldü Ezan ve sözleri..

Ah be kardesim keske o yazilanlari bir tam okusaydin, hatta okumana da gerek yok basliga baksan yeterdi. ben ne yazdim sen ne cavap veriyorsun. tam bu alinti yaptigin yazinin altindaki yaziyida ben buraya koyuyorum sen birde bunu oku.

Kur’an’ı Türkçeye çevirip okuyabilirsiniz, piyasada yüzlerce tercüme edilmiş Kur’an vardır, Yorum yapabilirsiniz, ki bu yapılıyor. Ayet ve hadislerde geçen tüm önerileri kuralları tartışabilirsiniz. Bilimsel olarak araştırmalara konu edebilirsiniz. Ancak Salat ( namaz) ve ezanı Türkçe yapamazsınız. Çünkü İSLAM DİNİ İNSAN KAYNAKLI BİR DİN DEĞİLDİR. O Dini yaratan, tebliğ eden, Arapça dilini seçmiş, programı o dilin fonetik frekanslarına bağımlı hale getirerek sabitlemiştir. İslam evrenseldir. Ne Arap’a ne Türk’e ne Acem’e ne Alman’a ne İngiliz’e özel indirilmiştir. Hedef aldığı birey olarak bizzat insanın kendisidir. Ülkesi, milliyeti, rejimi yoktur. Zamana bağımlı değildir. Bu nedenle herhangi bir grubun tekelinde değildir.Ezan ise vahiy kaynaklı bu Din’i tebliğ eden, öğreten kişi tarafından çağrıya sembol olarak uygun görülmüştür. Din adına değişiklik yapacak, konuşacak başka bir Resul, bir Nebi de artık gelmeyeceğine göre, Salat’a(Namaza) çağrı olarak İslam Dininde yerini almıştır. Bu güne kadar her tür insandan Müslüman olanlar İslam’ı bu şekli ile kabul etmişlerdir. Bu yüzden hangi ülkeye giderseniz gidin, Ezanı duyduğunuzda yeni bir salat vaktinin girdiğini, orada Müslüman olduğunu ve birlikte salat (Namaz) kılabileceğinizi düşünebilirsiniz.

Yaşadığınız Din,Size ÖZGÜ hale gelir diyorsunda.. Öyle ise İslam Araplara özgü bir din =)
arapça değil mi? Allah düşünün diyor düşünün.. Kafa yorun birazcık bu tür şeylere diyor.. Haklı da yani.. Boşuna vermedi beyni.. Ve ben düşündüğümde şu sonuç çıkıyor.. Gönderildiği bölge dolayısı ile anlaşılabilmesi için Arapça gönderilmiştir.. Arabistan yarımadasına çince gönderseydi ne olurdu düşündün mü? İşte aynı durum bizim içinde geçerli.. Resmi dili türkçe olan ülkemize arapça olarak geçti.. ne kadar doğru? ..
[/QUOTE]

cok guzel dusunmussun de

acaba arabistana gonderildigi icin mi arapca oldu yoksa arapca olmasi icin mi arabistana gonderildi?

mantser

cok guzel dusunmussun de

acaba arabistana gonderildigi icin mi arapca oldu yoksa arapca olmasi icin mi arabistana gonderildi?

demiş

güzel demiş.

Arap yarımadası hRistiyanlık için Antakya hariç herhangi bir cografi bölgede tek tanrılı din (semavi) ortaya çıkmış mı ?
Pardon gönderilmiş mi?
Bilginiz var mı bu konuda varsa bizimle paylaşır mısınız?
Bütün gönderilen semavi dinler toplumda görülen bozuklukları düzeltme temellidir. Dünyadaki tek bozuk toplum araplar mıdır bu reel mantığa göre?
Pastella82
Durmadan karı kız ayartmak için ingilizce öğreniyorsunuz ama arapça öğrenmiyorsunuz diye zersenişte bulunmuş ve kendisinin arapça öğrendiğini belirtmiş. Ne güzel işte siz size göre doğru olanı yapmışsınız ama bell ki içinizde bir uhde kalmış. Bence en kısa zamanda sizde ingilizce öğrenin yada siz bunu yapmadınız diye kimseyi suçlamayın. Teblig ve davet yükümlülüğünüz yerine getirirken suçlamayın bir düşünün lütfen
'Rabbin dileyseydi herkes müslüman olurda o halde onları sen mi zorlayacaksın' diyor bir ayette Allah Resulüne kiii sizin ölçünüz nedir? Siz mi onları kamil insan olmamakla dinin gereklerini yerine getirmeyen nerede ise haşa kafir yerine koyuyorsunuz.
Fikirlerimiz açıklamak hepimizin hakkıdır ancak başkalarını itham etmek hiçbirimizin haddi değildir.

yha bu en guzelşu şekılde özetlenebılır!!! dıyelın japon bir müslüman türkıyeye geldı we dıyelım kı turkıyede ibadet turkce olarak yapılıyıor..japon kısı turkce bılmıyor...bu adam ezan okundugunu nasıl anlıcak veya camaat ile namas kılındıgında ne zaman rukuya ne saman secdeye gelındıgıne nasıl anlıcak...muslumanlık evrensel bır dındır!!!!!!tekbır dılıolması gerekır o da arapcadır olay bu kadar basit....

Geri