Yök Katsayıyı Kaldırdı

Uyarı

Arkadaşlar bu konuyuda amacından saptırmaya başladınız lütfen karşılıklı kişisel

seviyesiz tartışmalara girmeden sadece içerik ile ilgili yorumlar yapalım iyi forumlar.

Tahrik unsuru olan mesajlar var.. Duzenlenmesi dilegiyle..

Insan gibi tartismayi ogrenince cevap verecegim artik..

benim anlamadıgım her ihl ye giden seriat yanlısımı oluyor

yada her anadolu veya düz liseye giden cumhuriyet sevdalısımı oluyor

pek tabikede hayır

ama nedense birileri kutuplaşmayı kavgayı gürültüyü adaletsizlgi cok sevdigindemidir nedir ihl ye giden herkesi cumhuriyet düşmanı rejim düşmanı gibi gösterip önunu kesmeye calısıyor.

adama rejim düşmanı olma ihtimalin yüksek o yüzden üniversitede istedigin yerleri okuyamazsın dersen kusura bakmayında o adama illaki rejim düşmanı olur nedenide cok acık sen basarısını isteklerini secme hakkını ortadan kaldırırsan ve bunun adınada demokrasi ve laiklik kisvesi yapıstırırsan o adam illaki bunların düşmanı olur..

bırakın ihl li insanlar veya meslek liseli insanlar aldıkları o yetersiz egitimle azmedip calısıp kendilerini geliştirip tıp okuyacak puanı alıyosa bırakında okusun..

adam anadolu lisesine gidiyor diye yan gelip yatacak meslek liseli gecesini gündüzüne katacak basarılı olcak ama sırf din bilgisi yüksek diye yada meslek bilgisi yüksek diye adamı engelliyeceksin..

avrupa egitimde bizden önde nedenide aşikarane ortada duruyor meslek liselerinin oranı %60 normal liselerin oranı %30 civarı

Türkiyede ise tam tersi ..

avrupanın gelişmiş olan egitim sistemini niye örnek almıyoruz hani siz çagdasdınız batının baska seylerine mi çagdassınız yoksa?

velhaslı kelam bu saçma sapan yasagın kalkması iyi oldu tabi birileri çomak sokmazsa..

Bir adaLetsizLik haLLoLmus oLdu!

Birde türban sorunu düzeLirse tadından yenmez =)

imam hatiplileri içine sindiremeyenler kahroluyo çünkü bu okullar sadece onların
tekelinde olsun istiyolar imam hatiplileri öne sürerek meslek liselilerin hep önünü kestiler
bu yüzden bircok meslek yok olma noktasına geldi bu hayinligi yapanlar şimdi hiç konuşmasın adalet geçte olsa yerini bulmuştur

vatana millete hayırlı olsun. ama bu sorun yüzünden kaç insanın istikbali sönmüştü. o zamanki gereksiz yasayı çıkaran zihniyet ve kişiler çok zor hesap verir ilahi huzurda çoooook.

yinede hak yerini buldu. Boşuna kızmayın ey bizleri dışlayan gençlik...

(Bizler: vatanını seven,insanları din dil ırk kaş göz ayırt etmeden seven kendi inançlarına bağlı yaşamaya çalışan fakat başka inançlarada saygı duyan insanlar.)

walla herşeyi sırayla yapıyorlar...imam hatipliside biliyor bu kararın neden verildiğini, düz liseliside, meslek liseliside......kimse kimseyi kandırmasın yok meslek liseliye haksızlık yapılıyormus yok imam hatipliye haksızlık yapılıyormuş...adı üstünde biri meslek diğeri din bilgisinin verildiği yerler...ikisininde bitiminde bir üst eğitim kurumu olmak zorunda..ama bu bizim bütün dünyada çağdaş ülkelerin medeniyet ve bilim seviyesinin en büyük merkezleri sayılan Üniversitelerimiz olmamalı...özellikle imam hatiplerde okuyan vatandaşların tek hayat amacı din konusunda halkını, vatandaşını bilgilendirmek olmalı veeeee kesinlikle ama kesinlikle devlet dairelerinde, politikada, bu ülke için önemli olan görevlerde olmamalı....ne başbakan nede yök başkanı vee nede Cumhurbaşkanı olmamalı.( ki görülen oki olacak...) ...bu verilen kararın tek gerekçesidir ki (bunu herkes eminim ii biliyordur) imam hatipli beyni yıkanmış vatandaşların üst görevlerde daha rahat görevlendirilmesi ve kadrolaşmak..( ki bunu da herkes biliyordur zaten bayaa bi kadrolaştı Atatürk' e inek...camilerede kışlamız diye hitap edenler ..)...bu ülke karanlık bir merdivenin basamaklarını teker teker iniyor...şimdi bu kararın ardından tepki az gelirse sıra tekrar türbanı zorlamakta ki bu sefer onuda başaracaklardır..gözleri iice karardı ve cesaretleride arttı..eee engel olacak bi kamuoyuda yok maşallah..ne diyeyim..Allah sonumuzu hayr etsin...

olan bize oldu en başarılı dönemlerimizde kredili sistemdir yok katsayıdır şimdi peki bize geçmişimizi de verebilecekler mi ?

Türkiye ilericilik adına mükemmel bir adım atmıştır.
Bir utanç uygulaması olan katsayı saçmalığını kaldırmıştır.
Ülkemize hayırlı olsun.

benim anlamadıgım her ihl ye giden seriat yanlısımı oluyor

yada her anadolu veya düz liseye giden cumhuriyet sevdalısımı oluyor

pek tabikede hayır

ama nedense birileri kutuplaşmayı kavgayı gürültüyü adaletsizlgi cok sevdigindemidir nedir ihl ye giden herkesi cumhuriyet düşmanı rejim düşmanı gibi gösterip önunu kesmeye calısıyor.

adama rejim düşmanı olma ihtimalin yüksek o yüzden üniversitede istedigin yerleri okuyamazsın dersen kusura bakmayında o adama illaki rejim düşmanı olur nedenide cok acık sen basarısını isteklerini secme hakkını ortadan kaldırırsan ve bunun adınada demokrasi ve laiklik kisvesi yapıstırırsan o adam illaki bunların düşmanı olur..

bırakın ihl li insanlar veya meslek liseli insanlar aldıkları o yetersiz egitimle azmedip calısıp kendilerini geliştirip tıp okuyacak puanı alıyosa bırakında okusun..

adam anadolu lisesine gidiyor diye yan gelip yatacak meslek liseli gecesini gündüzüne katacak basarılı olcak ama sırf din bilgisi yüksek diye yada meslek bilgisi yüksek diye adamı engelliyeceksin..

avrupa egitimde bizden önde nedenide aşikarane ortada duruyor meslek liselerinin oranı %60 normal liselerin oranı %30 civarı

Türkiyede ise tam tersi ..

avrupanın gelişmiş olan egitim sistemini niye örnek almıyoruz hani siz çagdasdınız batının baska seylerine mi çagdassınız yoksa?

velhaslı kelam bu saçma sapan yasagın kalkması iyi oldu tabi birileri çomak sokmazsa..

İHL ler Milli görüşün arka bahçesidir. Ben mi yalan söylüyorum, yoksa hocanız mı?

Hiç kimse İhl lerin sütten çıkmış ak kaşık olduğuna beni ikna edemez..

bu arada bizler burada bu konuyu tartışırken yetkili kişiler !!!!!!!!!!!!! kendi hakim ve savcılarının atamalarını hallediyor....bunun da farkındasınızdır işallah türk gençliği....kararıda geçirdiler ve kendi adamlarının atamalarınıda kamu oyunu oyalayarak hallediyorlar...ne güzel değil mi ???????

Süpersiniz yaa!!!!! Harbi çok süper olmuş bu değişiklik!!!!

Türkiye'de kendi vatandaşı olan Türklere birçok alanda ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyordu bu rahmetli Türkan Saylan zihniyetliler tarafından !!!!!! Yavaş yavaş da olsa bişeyler düzeliyor artık!!!!!!

arkadaşlar bence de kanun çok iyi olmuş ve şuna değinmeden geçemeyeceğim insanların fikirleri dinleri kendinedir özgür bir toplum istiyorsak herkesin fikrine saygıduyulmalı kimin başı açık kimin başı kapalı herkesin kendi sorumluluğunda sadece son senelerde başörtüsü bir sembol haline geldi o yüzden sıkıntı yaratıyor bence ama zamanla o da düzelir inşallah son olarak türklükten utanmak bir yasa ile olmaz TÜRK DOĞDUM TÜRK ÖLÜRÜM TÜRKİYEDEN YA DA TÜRKLÜKTEN ASLA VE ASLA UTANMAM....

ya anlamiyorum laflara bak carsaflilar universite gibi modern bir yerde yada kapalilar universitede.....
ya EL INSAF niye yani elbise tarzi degisince insan modern yada yobaz olabiliyorki....?

siz amerikadaki ozel kiz yahudi dini okullarini biliyormusunuz sadece baslari acik uzun etekler ve bogazli ozel formalar ama bu kizlar amaerikanin en iyi universitelerinde okuyup bu ulkeyi yoneten onmeli brokratlar haline geliyo. peki bunlar ne ?

bir diger mesele siz zannediyormusunuz tum kapali ve carsaflilar zorla kapatiliyor ?

bence modernlik elbisede sakalda yada sac tarzinda degil bence modernlik zekada

insan bu ulke icin faydali olabiliyomu mesele bu
ve en onemlisi

Ulu onder ATATURK hic bir zaman kapali ve carsaflilar okuyamaz bu insanlarin universite yada egtim kurumlarinda okuyamaz gibi bir inkilabi yok

Eger o bunun dogru oldugunu dusunseydi 21 yila yakin devlet reisligi yapti. bir kanun bunu cozerdi.
ama Ataturk bu kendini modern zanneden insanlar gibi laf salataligi yapan bir insan degildi.
onun amaci kadinlarin hak ve ozgurluklerinin kendilerine ger verilmesiydi. nasilki bir bayan zorla kapanmaya zorlanamayacagi gibi acmayada zorlanamaz.

universiteler insanlar icin icindir ve egitim herkezin hakkidir. giyim tarzi egitime engel asla olamaz.
Keske ATATURK bu gun yasaidi sizin gibi kendini modern zanneden yada modernlik anlayisini belli ve basit kaliplara sokan bir avuc aptalin yuzune tukururdu....

Yok sizin derdiniz başka. Sizin derdiniz çekememizlikten ötürü.

Yarın birgün Üniversitelerde İHL çıkışlı dinini bilen öğrencileri gördünüz mü dayanamayacaksınız.Bunların ne işi var buralarda diyeceksiniz.Çünkü sizin çağdaşlık anlayışınız bu.

Üst mevkilerde dini vecibeleri yerine getiren kişileri gördünüz mü çekemeyeceksiniz.Hasetinizden gebereceksiniz.

Siz hep çomak sokma derdindesiniz.

İHL derslerini sadece din derslerinden ötürü olduğunu zannediyorsunuz.Halbuki bir araştırma yapma zahmetine girseniz,hem normal dersler ve din derslerininin bir arada verildiğini görürsünüz.

Herşeye at gözlüğü ile bakıyorsunuz.Belki geleceğin üstün zekalı bilim adamları, doktorları, mühendisleri İHL öğrencilerinden çıkacak, neden önlerini kesme çabası içindesiniz.

Bu ülkedeki yetişmiş insan oranının artacak olması gücünüze gidiyor.Asıl gericiler sizler olmalısınız.

Avrupa ülkeleri neden bizden hep 20 sene ilerdedir, hiç düşündünüz mü? Siz ve sizin gibilerin eğitimi mahvetmesinden ötürüdür.

selam imam hatipli
selam Allahın Kulu

Ben anadolu lisesi çıkışlıyım en sevdiğim dostlarımdan biri imamhatip lisesi çıkışlıydı.Universite sınavına girmeden 1 ay kala beraber çalışmaya başlamıştık o 1 senedir çalışıyordu ben yeni başlıcaktım.Hergün çalışırken onun azmine hayran kalıyordum ama istediği bölüme giremeyeceğini bile bile çalışması ve içindeki burukluk beni çok üzüyordu.O benden çok daha fazla puan almasına rağmen girememişti ben girmiştim.Belki sana yaramadı kadim dostum artık sen hayata başladın okumayacaksın belki ama benim ve onun gibi olan dostlar gözünüz aydın.

Ben Hakkımı Helal Etmiyorum Katsayı Yüzünden ünv. Gidemedim Meslek Lisesi Mezunuyum Imam Hatiplerin Yanında Bizide Götürdüler.

Geri