Yök Katsayıyı Kaldırdı

İHL ler Milli görüşün arka bahçesidir. Ben mi yalan söylüyorum, yoksa hocanız mı?


Hiç kimse İhl lerin sütten çıkmış ak kaşık olduğuna beni ikna edemez..

kimse seni ikna etmeye uğraşmıyo zaten

gercekleri görmek isteyen rahatlıkla görebilir.=)


ve cok komik bir durum sen necmettin erbakanın her dedigine inanıyomusun yoksa sadece işine gelenlerinimi dogru kabul ediyosun?

diger dediklerine inanma ama ihl arka bahcemiz dedi diye bu lafı kuran ayeti gibi degişmez dosdogru kabul et oda iyiymiş=)

ben yazımda avrupayı örnek verdim ve meslek liselerinin durumu gösterdim birazda gercekler ve somut seyler üzerinden yorum yapmayı denerseniz sevinirim vede fikir alışverişi yapmayı düşünüyorsanız dedigim ddik caldıgım düdük tarzında yorumlar yapılacaksa konusmanın bir anlamı yok..

afaki konusmayı sevmem

iyi forumlar
 
yazıklar olsun.Yarın bu liselerden mezun olan insanlar hakim, vali,polis,zabıta gibi devlet erkini kullanabilecek insiyatif alabilecek pozisyona geldiklerinde verdikleri kararlar dini yargılardan ne kadar bağımsız olabilecek

Daha geçenlerde Rize'de dövme yapan gençler "dinimizde yeri yok" denilerek atılmadı mı?"Ne zamandan beri dini kurallara göre yönetiliyoruz beyefendi"Bu arkadaş hakkında soruşturma açıldı mı yok, fıs.
 
bu olayın asıl amacının haksızlıkları giderme görüntüsü altında yükseköğretimi iktidar partisinin amaçları doğrultusunda biçimlendirmeye yönelik olduğunu bu forumdaki kafası çalışan herkes biliyordur herhalde...ayrıca üniversitede mühendislik,işletme, hukuk ...vs. okumak isteyen adamın i.h.l. yada meslek lisesinde ne işi var kardeşim...bu iki lise de verilen eğitimin müfredatını okuyanlar ii biliyordur....hala ne tartışmaya çalışıyorsunuz..ii oldu diyorsunuz...bu iki lisenin kuruluş amacı da farklı yetiştirdiği öğrencilerin hayatta alacakları roller de farklı..bu okullara gidenler önce bunu kabul edecek...yoksa normal bir lise yada anadolu lisesine gitsin kardeşim...ne işi var o hedefte olan adamın imam hatipte yada meslek lisesinde....aksızlık giderme altında iktidar partisi istediğini yapıyor ve siz alkışlıyorsunuz...bu arada Türkan SAYLAN gibi dev kadınların ismini de ağzınıza alıp kirletmeyin.....bende biliyorum burda isim verip tartışma yaratmayı...o yüzden saadece konuyu tartışıp isim belirtmezsek herkes için daha rahat bir tartışma ortamı olur....
 
Bu kararla Türkiye'ye eşitlik bakımından güneş doğmaya başladı. Basmakalıp, kör, karanlık ve gerici düşünce yerine; Türkiye için yapısalcı, yenilikçi ve pragmatik bir düşünce doğmaya başladı.
 
Öğretmen lisesi ve imam hatip lisesi mezunları kendi bölümleri ile ilgili bir yüksek öğrenim programını seçerse OÖBP'leri 0,06 puanla daha çarpılacak.
eğer şu madde olmasaydı gerçekten eşitlik sağlandı derdim ama avantaj artık meslek lisesi okuya ve imam hatip okuyana geçti.Ve bunu eşitlik die savunuyorsunuz.......
Eğitim kalitesini düzeltelim geliştirelim die uğraşan yok böyle oyalıyıcı sistemlerle uğraşılıyo...Hala oturmuş gelecek vadeden bir eğitim sistemine sahip değiliz:mad:
 
çağdaşlığı örtünün dışında ,,dinin dışında gören yobazlara ithaf olur...
çağdaşlık açmaksa her yeri biz açmıyoruz üzgünüz...
ama çağdaşlık eşit haklara sahip,, aynı esnada 1.000 kişinin karşısında 1 kişinin hakkını savunabilmesiyse biz çağdaşlığa varız...zaten müslüman adaletli olmak zorunda....
o yüzden boşuna çağdaşlık naraları atmasın kimse....
çağdaşlık insanları eşit görebilme kavramının adıdır...temel kural budur..kimsenin kılık kıyafetine bakarak yargılama hakkına kimsenin sahip olmadığını biliyoruz...

iyi olmuş sevindim...bize yaramadı bari çocuklarımıza yarasın....
bu millet birazda devletini ,,milletini seven ,,çalıp çırpmayan bir nesil yetiştiğini görsün...
görsünkü bu zulmü destekleyenler belki utanırda yüzleri kızarır...
 
Zoruna giden saf tutsun =)
 
İmam-hatipliler de artık eşit vatandaş

İmam-hatipliler de artık eşit vatandaş

23trfs1yusuf.jpg

YÖK, 28 Şubat mahsulü haksızlığa nokta koydu. Meslek lisesi mezunlarına katsayı engeli kaldırıldı. 1999’dan bu yana meslek liselerinin alanları dışında yüksek öğrenim görmelerini sınırlayan düşük katsayı uygulaması, 2010’da kaldırılacak. Bu kararla imam hatip mezunları da yeterli puanı almaları halinde tıp, hukuk, siyasal ve mühendislik gibi bölümlerde okuyabilecekler

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), meslek liseleri ve imam-hatip liseleri mezunlarına yönelik katsayı farkı uygulamasını kaldırdı. YÖK’ün aldığı yeni kararla artık bütün öğrencilerin katsayıları 0.15’le çarpılacak. Böylece, meslek lisesi mezunları alanları dışında tercih ettikleri bölümlere yöneldiklerinde herhangi bir kayıpları olmayacak.
28 Şubat müdahalesinin bir ürünü olan ve 1998 yılında hayata geçirilen uygulamaya göre imam-hatip ve meslek lisesi mezunları, kendi alanlarından başka bölümleri tercih ettiklerinde katsayıları 0.3’le çarpılıyordu. Diğer liselerde okuyanların katsayıları ise 0.8’le çarpılıyordu.

Toplantı 10 saat sürdü

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanan ve yaklaşık 10 saat süren YÖK Genel Kurulu’nun ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle dendi:

- Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı’ndaki (LYS) ağırlıklı puanların her biri, kendi içinde 100-500 arasındaki puanlara dönüştürülecek.

- Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) en büyüğü 500, en küçüğü 100 olacak şekilde hesaplanacak.

- Yerleştirme puanları hesaplanırken AOBP 0.15 katsayısı ile çarpılacak.

- Adaylardan öğretmen lisesi veya meslek lisesi mezunu olanlar kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde AOBP’leri 0.06 ek katsayısı ile çarpılacak ve bulunan değer, 0.15 katsayısı ile hesaplanan puana eklenecek.

- Meslek lisesi mezunu adayların ek puanla girebildikleri kendi alanlarındaki her program için bir LYS puan türünün yası sıra bir de YGS puan türü belirlenecek. Meslek lisesi mezunu olup olmadığına bakılmaksızın, adayların bu programlara yerleştirilmesinde her iki türden puanlarının büyük olanı esas alınacak.”

Açıklamada, yeni üniversiteye giriş sistemi için yapılacak çalışmaları yürütmek amacıyla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ve dört YÖK üyesinden bir çalışma grubu oluşturulduğu vurgulandı.
YÖK Genel Kurulu’nun dünkü toplantısına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan yeni YÖK üyeleri Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Soysal ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Yunus Söylet ilk kez katıldı.

Dört üyeden karşı oy

YÖK Genel Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Fikret Şenses, kararların bütününe karşı oy kullanırken, üyelerden Prof. Dr. Atilla Eriş, Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul ve Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu’nun da “yerleştirme puanlarının hesaplanmasında Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları ‘0.15’ katsayısı ile çarpılır” kararına karşı oy kullandıkları belirtildi.

Sınav sistemi sil baştan

Üniversiteye girişte gelecek yıldan itibaren uygulanmaya başlanacak iki aşamalı yeni sistemde, tüm adayların katılacağı ilk sınavda 160 soru sorulacak, adaylara 160 dakika süre verilecek. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) adı verilen sınavda Türkçe, Temel Matematik (Geometri dahil), Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testinin her birinden 40’ar soru yöneltilecek.

İkinci aşamada süre değişiyor

Sınavın ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) ise soru sayıları ve süreleri testlere göre değişecek. Buna göre LYS-1 ile LYS-3’ün sınav süresi 120 dakika, LYS-2 ve LYS-4’ün sınav süresi 135 dakika, LYS-5’in soru sayısı 80, süresi 120 dakika olacak.
YGS sonucunda altı ayrı puan türü belirlenecek. Bu puan türlerinin her birinde testlerin yüzde olarak ağırlıkları farklı olacak. Buna göre;

- YGS-1’de Türkçe’nin ağırlığı yüzde 20, Temel Matematik’in ağırlığı yüzde 40, Sosyal’in ağırlığı yüzde 10, Fen’in ağırlığı yüzde 30

- YGS-2’de Türkçe’nin ağırlığı yüzde 20, Temel Matematik’in ağırlığı yüzde 30, Sos-yal’in ağırlığı yüzde 10, Fen’in ağırlığı yüzde 40

- YGS-3’de Türkçe’nin ağırlığı yüzde 40, Temel Matematik’in ağırlığı yüzde 20, Sosyal’in ağırlığı yüzde 30, Fen’in ağırlığı yüzde 10

- YGS-4’te Türkçe’nin ağırlığı yüzde 30, Temel Matematik’in ağırlığı yüzde 20, Sos-yal’in ağırlığı yüzde 40, Fen’in ağırlığı yüzde 10

- YGS-5’de Türkçe’nin ağırlığı yüzde 37, Temel Matematik’in ağırlığı yüzde 33, Sosyal’in ağırlığı yüzde 20, Fen’in ağırlığı yüzde 10

- YGS-6’da Türkçe’nin ağırlığı yüzde 33, Temel Matematik’in ağırlığı yüzde 37, Sosyal’in ağırlığı yüzde 10, Fen’in ağırlığı yüzde 20 olarak belirlendi.


 
Meslek liseliler bayram yapıyor

Meslek liseliler bayram yapıyor

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Öğrenci Seçme Sınavı'ndaki (ÖSS) kat sayı uygulamasını kaldırılması, meslek lisesi öğrencileri tarafından sevinçle karşılandı. Yeni uygulamayla artık üniversite okumayı düşündüklerini belirten öğrenciler, "Artık önümüz açıldı." dedi.

Üniversiteye giriş sınavında meslek liseli öğrencilerin önündeki en büyük engel olan kat sayı uygulamasının kaldırılması büyük yankı uyandırdı. Dün yapılan YÖK Genel Kurul toplantısında 2010 yılından itibaren uygulamaya konulacak iki aşamalı sistem, öğrenciler tarafından da olumlu karşılandı.

Yeni sistemin kendileri için büyük avantaj oluşturduğunu belirten Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, artık istedikleri bölümlere girebileceklerini belirtti. Kat sayı uygulamasının yıllardır haksızlığa neden olduğunu ifade eden öğrencilerden Kadir Sekmen, "Kat sayının kaldırılması bizim için iyi oldu. Meslek lisesi olduğumuz için istediğimiz bölüme giremiyorduk. Şimdi istediğimiz bölüme girme şansımız oldu. En azından mühendislikleri seçebileceğiz. Ben 'Havacılık ve Uzay' bölümünü seçmek istiyorum. Daha önce bunu yapma şansım yoktu." diyerek duygularını dile getirdi.

Vahdettin Kaan Sefalı ise. kat sayının kalkmasıyla birlikte 2 yıllık üniversiteye geçişin de kaldırıldığını söyledi. Sefalı, "Kat sayının kaldırılması iyi oldu. Ancak 2 yıllığa geçişin de kaldırılması işimizi biraz zorlaştıracak. 4 yıllık üniversitelere girmek için daha fazla çalışacağız. Marmara Üniversitesi Elektronik Bölümü'nü seçmek istiyorum." diye konuştu.

"Artık önümüz açıldı" diyen Haydarpaşa Teknik Lisesi son sınıf öğrencisi Oğuzhan Altın da, "Ben 2 yıllık düşünüyorum. Eğer kazanabilirsem 4 yıllık da olabilir. Daha önce kat sayı uygulaması vardı. Kat sayımız düşük olduğu için şansımız yoktu. Yeni uygulama bizim için daha iyi oldu. Teknik lise olduğumuz için bölüm dersleri ve normal desleri de görüyorduk." dedi.

Beyoğlu Endüstri Meslek Lisesi Elelktrik-Elektronik Bölümü mezunu Emre Ogüç ise, "Yeni düzenleme meslek lisesi öğrencileri için çok iyi oldu. Önceden Anadolu, fen ve düz lise mezunu öğrenciler rahatlıkla 4 yıllık üniversitelere yerleştirilirken, biz istediğimiz bölümü tercih edemiyorduk. Şimdi ise aynı üniversiteleri rahatlıkla tercih edebileceğiz. Yeni düzenleme yürürlüğe girmeden önce hayalimde sınavsız geçişle 2 yıllık Radyo-Televizyonculuk bölümünde okumak vardı. Şimdi ise ÖSS'ye hazırlanıp aynı bölümün 4 yıllık fakülte eğitimini almak için çalışacağım." şeklinde konuştu.

 
Herkesin Aynı ŞartLarda oLmasından Neden Bu Kadar Rahatsız oLuyorsunuz?
SizLer DeğiLmiydiniz SeneLerdir EşitLik İsteyen aLın Size EşitLik (=
İLikLerine Kadar KinLe NefretLe DoLmuşLar Yazık.
 
Onların istediği "sözde eşitlik".. Eşitlik, ancak
kendi görüşlerine sahip insanların lehine bir hamle
ile meydana gelir. Çünkü her hamleye siyasi gözle bakar
oldular. O kadar korkultular ki, yok irtica patlayacak
yok geleceğin adımları atılıyor vs. vs. Sürekli yalan haber,
korkutma taktiği kullanırsan olacağı budur. Bilmedikleri şeylerden
daha da fazla korkarlar. Baksanıza, İHL'ye gidenler merhaba
bile demiyormuş, yok arka bahçesiymiş vs. vs.
Yarın bir yasa çıksa İHL'de okuyanlar üniversite okuyamayacak,
zil takıp "eşitlik" diye oynarlar..
 
Geri
Üst