Ya Allah Bismillah Diye Açılış mı Olur

Müslüman bir üLkede Allahın adını ağza aLmak ne zamandan beri garip sayılıyor ayip sayılıyor ? Hiçmi görmediniz bir mekan vs. açılırken böyle birşey söylendiğini.. Bu tür haberleri çıkaranları ayıp sananları garipsemek Lazım asıl..

:clap:clap:clap:clap:clap:clap

Tayyip tamamen şov amaçlı böyle konuşmalar yapıyor Acaba beş vakit namazını kılıyormudur Sırf meraktan soruyorum Hani her işe Allahın adıyla başlıyorya, aklındada her an Allah varmı o bakımdan Yoksa tamamen görüntü vermek içinmi böyle konuşuyor

Tayyip acaba 5 vakit namazını kılıyormu demişsin de buna şahitlik eden bir insan olarak söylüyorum bundan 1 ay öncesi.. erdoğan memleketi rizeye gidiyor.. uçaktan indi günlerden cuma ,, cuma namazı için bizimde içinde bulunduğumuz arsin ulu camiisinde namazını kıldı..Yani namaz kıldığına şahitlik edebilirim.... Ama bunca başbakan cumhurbaşkanı gördüm halkıyla birlikte bırak aynı camide bulunmayı caminin kapısından içeri girerken bile görmedim

detaylar burada

amerika başkanları göreve başlarken incile el basarak başlıyo.
mahkemelerde incile el basarak şahitlik yapıyolar.

açılış yaparken besmele çekti diye bunun yaygara yapılması
o kelimeleri hazmedemediklerini düşündürüyor bana.

'Allah'ı karıştırmamak lazımmış' gibi bi cümle kadar saçma bi cümle olamaz.
Allah dünyayı yaratıp kendi haline bırakmamıştır.
her an yaratmaya devam etmektedir.
bir televizyonun çalışmasını düşünün
fişini çektiğiniz anda tüm görüntü gidecektir.
kainatta böyledir.
o bıraktığı anda her şey birbirine girecektir.
haşa sen şu işlere karış şu işlerde bi kenarda dur demek
din hakkında bilgisizliğin ya da kastın bi sonucudur.

ya bunlar nasıl musluman nasıl insan bi türlü anlayamadım başbakan kurdeleyi keserken ya allah bismilah demiş ne var bunda anlamadım ne güzel demiş ne yapsaydı ana avrat düzmü gitsin yani nasıl açılış yapılır yada anlatın bir müslümanın yapacanı yapmış başbakan tebrik ederim başbakanımızı aynen devam

arkadaşlar din i vecibeleri eleşdirmemek lazım kılar yada kılmaz o allah la onun arasındaki mesele siz daha iyisini bilirsiniz de bu benim görüşüm her namaz kılan müslüman olacak diye bi kayde yok gösdermelik yapanlar da gördü bu memleket hem namaz kılıp hem devleti mileti soyanıda gördü bu memleket herkesin sonunu nasıl getireceni bilir yüce yaratan tüyü bitmemiş yetimlerin mileti soyup sogana çevirenlerin yanınamı bırakacak alalh merak etmesin kimsenin yapdıgı gizli kalmaz allah katında

Sevgili arkadaşlar merhabalar. İnsanların özeli olması gereken konuları politika gibi sistemlerde çıkar amaçlı kullanan veya bunu kullandıran kişilerin emri altında olursanız ve işin kötüsü birde geniş bir kitle, grup yada ülkeyi temsil eder durumda iseniz davranış ve sözleriniz insanların bir kısmını sevindirirken bir kısmınıda kızdırabilir. Böylesi ortamlardan genelde huzur yerine bir biriyle anlaşamayan, sürekli tartışan ve kendince gerekçelerle haklı çıkma kaygısına düşen insanların oluşturduğu hoş olmayan bir atmosfer ortaya çıkar. O nedenle çoğulcu katılımın olduğu ve işlerin bir
birine karıştırılmadığı sistemlerde insanlar daha huzurlu, güvenli bir hayat sürer. İmamlık hevesinde olan bir kişi öncelikle tabiki din işlerinde, camide veya bunun gibi yerlerde görev almalıdır. İnsanlar özel hayatlarında olabildiğince inançlı yada daha az inançlı veya tümden inançsız olabilirler. Bunları birbirimize sorup durmamız büyük bir ayıptır. Zaten bizleri Allah yaratmış ve herşeyimizi biliyorsa ve inanç Allah ve kul arasındadır temel prensibi benimsenmiş ise bir birimizi bu tür konularda ölçüp biçmek acıklı olur.

Yönetici yada temsilci pozisyonunda iken tarafsız kalmayıp belli bir inanç kesimini, belli bir etnik kökeni veya bunun gibi daha başka konuları insanların dikkatini çekecek şekilde sergileyip durursak yolculuğumuz pekte hayırlı geçmez.

Bu konuları sömürü yada kışkırtma amaçlı kullanmaz isek, insanları sarışın esmer, uzun boylu kısa boylu, inançlı inançsız...... v.b gruplara ayırmaz isek yada ayıracak tarzda oturup, konuşup, yatıp kalkmaz isek, kimse bir diğerinin türbanından, kurbanından, Allahu Ekber demesinden, İncile el basmasından, Kuranı Kerimi öpüp alnına götürmesinden rahatsız olmaz.

Arkadaşlar meclise gidince ben Çerkezce, bir başka kardeşimiz kürtçe, bir başka kardeşimiz Lazca yemin edeceğim diye israr ederse ne olur. O nedenle açılışlarda Recebin Allahü ekber demesi, Bismillah demesi veya dinimize uygun başkaca bir kelime kullanması yanlış ve korkunç değildir. Tartışmalar muhtemelen uzunca bir süredir yukarıda vurgulamaya çalıştığım gibi, kişilerin konuları çıkar amaçlı kullanması ve birde bulunduğunuz konumdaki tarafsızlığınız ve her kesime eşit durabilmekte
yatar. Davosta olduğu gibi. Ben arabulucuyum taraf olmamam gerekir. Birden gariban ve Müslüman Filistinli kardeşlerimi savunacak duruma düşüyorum. Bir yandanda İsraille ticaret yapıyorum. falan filan. Akıl ve gerçekçilikten uzaklaştıkça tartışma süresi uzar ve içerik seviyesi gittikçe düşer.

Yapmaaaa beeeee hocaa, Büyük konuşma bee Hocaaaa....Allahın adı anılıp sonrada kurban kesilip açılan genelevleri hayırmı getiriyor?????

Hz Âişe (Radıyallahü anha) anlatıyor:''Rasulullah (sallallahü aleyhi vesellem) buyurdular ki:''Sizden biriniz bir şey yerse bismillah (Allah'ın adıyla) desin. Başta söylemeyi unutmuşsa, sonunda şöyle söylesin; ''Bismillâhi fi evvelihi ve âhirihi'' (başında da sonunda da bismillah)
(Ebû Dâvud; Et'ıme, Tirmizî; Et'ıme)

Hz Âişe (Radıyallahü anha) anlatıyor:''Rasulullah (sallallahü aleyhi vesellem) ashabından altı kişi içerisinde yemek yiyordu. Derken bir bedevî geldi (besmele çekmeksizin) iki lokma yiyiverdi. Rasulullah (sallallahü aleyhi vesellem):''Eğer bu adam besmele çekseydi yemek hepinize yeterdi!'' buyurdu
(Tirmizî; Et'ıme)

Bu memleket ne kadar Dinsiz İmansız olmuş . Müslüman bir memlekette bundan normal ne olabilirki, Her ülke Milletvekilleri mazbatasını alırken inandıkları kitaba yada cisme elsürerek yemin ediyor. bizde besmele çekmiş diye neler yapıyorlar. Yuh İnanmayıp saygı gösteren arkadaşlardan özür diliyorum ben Saygısız insanları kast ediyorum. fark ettimde Besmeleyi savunanlar hep banlanmış, Acaba Şehit olan askerlerimize neye göre şehit diyolar, Hayır İnanmıyolarsa onlara göre şehit diye bir şeyde yok, o zaman benide banlayın

Tayyip acaba 5 vakit namazını kılıyormu demişsin de buna şahitlik eden bir insan olarak söylüyorum bundan 1 ay öncesi.. erdoğan memleketi rizeye gidiyor.. uçaktan indi günlerden cuma ,, cuma namazı için bizimde içinde bulunduğumuz arsin ulu camiisinde namazını kıldı..Yani namaz kıldığına şahitlik edebilirim.... Ama bunca başbakan cumhurbaşkanı gördüm halkıyla birlikte bırak aynı camide bulunmayı caminin kapısından içeri girerken bile görmedim

detaylar burada

zaten başbakanın kameralar olmadan ibadet etmediğini görmedim ben baykal bi kere cumaya gittiğini görmedik diyen bazı arkadaşlar var işte belki gidiyo nerden biliyosunuz o başbakan gibi kameralar önüne çıkıp namaza gitmiyor herkesin dini kendine herkes dinin içinde yaşamalı göstere göstere yaşamamalı dinimiz de bunu söylüyo

Ben baykalın bir bayram namazından sonra konuşmasını izledim bayram bayram zor tuttum kendimi ,
başbakansa Tüm islam aleminin bayramı mübarek olsun dedi işte bu bile kimin neyi nasıl kullandığının göstergesi...
Cuma namazını gizli nasıl kılacak o da ayrı mevzu...

Yapmaaaa beeeee hocaa, Büyük konuşma bee Hocaaaa....Allahın adı anılıp sonrada kurban kesilip açılan genelevleri hayırmı getiriyor?????

her zaman olaylarıı başşka yerlere çekmeyi ne kadar çok seviyosun...Allahıın adıınıın anıılmasıı mıı zoruna gitti...yok sa rte nin bunu söylemesi mi. bunu baykal veya kıılııçtaroğğlu desaeydi nederdin acaba merak ediyorum...eminim desteklerdin.

Konu siyasete kaymis bu 1.
Gereksiz ve tartismaya acik bir konu degil bu 2.
Dinimizde turban diye birsey yok rahibe degil bizim ablalarimiz annelerimiz ninelerimiz bu 3.
Allah kul arasina da kimse giremez kimse kimsenin namazini sorgulayamaz.

Eger benim yorumumdan sonra kalkip hala elestirecek biri varsa. Bunu hic gunahi olmayan biri yapsin. Kabul ederim. Ama ufacikta olsa bir gunahiniz var ise elestirmeye hakkiniz yoktur.

Hadi buyrun gunahsiz arkadaslari gorelim.

her zaman olaylarıı başşka yerlere çekmeyi ne kadar çok seviyosun...Allahıın adıınıın anıılmasıı mıı zoruna gitti...yok sa rte nin bunu söylemesi mi. bunu baykal veya kıılııçtaroğğlu desaeydi nederdin acaba merak ediyorum...eminim desteklerdin.

Desteklemezdi , ben bilirim Trafoo yu , dinden inançtan yana dertli biraz :durdurun:durdurun:durdurun
Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni çok çektirmiş ona kendisine dedim defalarca kişiler yüzünden islama cephe alma kaybedersin diye ama dinleyen kim kardeş
bugün yok ortalarda shephard da bi geldi gitti öyle sağanak gibi bugün keyifsiz :glare::glare:

Konu siyasete kaymis bu 1.
Gereksiz ve tartismaya acik bir konu degil bu 2.
Dinimizde turban diye birsey yok rahibe degil bizim ablalarimiz annelerimiz ninelerimiz bu 3.
Allah kul arasina da kimse giremez kimse kimsenin namazini sorgulayamaz.

Eger benim yorumumdan sonra kalkip hala elestirecek biri varsa. Bunu hic gunahi olmayan biri yapsin. Kabul ederim. Ama ufacikta olsa bir gunahiniz var ise elestirmeye hakkiniz yoktur.

Hadi buyrun gunahsiz arkadaslari gorelim.

Hiçbirimiz melek değiliz nefse sahibiz günahkar olmadığımı iddia edersem günaha girerim...1
Türban , Başörtüsü vs araç değil amaç önemli benim için ülkede kısıtlama var ...2
Sen peygamber torunu Seyit misin de bizi eleştiriyorsun ...3
Senin dininde başörtüsü yoksa karını kızını örtme bize de karışma...4
Lawrence nasıl insanları dinle kandırdıysa Baykal da aynı...5
Benim eleştirdiğim Baykalın namaz kılması ya da kılmaması değil namazdan sonra politik tavırları..6

Yanılıyorsun hemde çokkkkkk yanılıyorsun :thumbdown: bak aşşağıdaki mesaja, kısmende olsa beni anlayabilen insanlar var.

Mesajlarımı bir araştır bakalım çarşafın mucitleri ve kurs açılımı yapanlar için neler demişim neler paylaşmışım.....

Hakkımda boş beleş konuşma, konuşacaksan biraz araştır öyle konuş günahımı alma taşıyamazsın.........

Desteklemezdi , ben bilirim Trafoo yu , dinden inançtan yana dertli biraz :durdurun:durdurun:durdurun
Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni çok çektirmiş ona kendisine dedim defalarca kişiler yüzünden islama cephe alma kaybedersin diye ama dinleyen kim kardeş
bugün yok ortalarda shephard da bi geldi gitti öyle sağanak gibi bugün keyifsiz :glare::glare:

Hiçbirimiz melek değiliz nefse sahibiz günahkar olmadığımı iddia edersem günaha girerim...1
Türban , Başörtüsü vs araç değil amaç önemli benim için ülkede kısıtlama var ...2
Sen peygamber torunu Seyit misin de bizi eleştiriyorsun ...3
Senin dininde başörtüsü yoksa karını kızını örtme bize de karışma...4
Lawrence nasıl insanları dinle kandırdıysa Baykal da aynı...5
Benim eleştirdiğim Baykalın namaz kılması ya da kılmaması değil namazdan sonra politik tavırları..6

Aciklamami yapayimda ortada kalmasin.

Turban terimine takilmis biriyim bu konuda ikna edemezsin beni malumatiniz 90lardan once Turban ismini bu ulke bilmezdi. Anlatmak istedigim terim eylem degildir.

Senin dininde demissin, Konuyu baska yerlere cekiyorsun. Benim dinim Islam arkadasim seninki farklimi? Insanlarin damarlarina basmayin mumkunse bu laflarla.

Peygamber Efendimizin hayatini okumussun bilgili yorum yapacak birini ariyordum bos konusacak birini degil.

Baykal ve/veya Lawrence hakkinda herhangi birsey yazdimmi? Erdogan ve/veya baska bir siyasi lider hatta ve hatta forumdan herhangi biri hakkinda birsey yazdimmi? Ne bu savunma politikasi. Bagnazmisin sen yoksa programlanmismisin her dogruyu soyleyene siyasi cevaplar veriyorsun?

Acilan konunun Deniz Baykal ile uzaktan yakindan kenarindan veya kosesinden herhangi bir baglantisini kuramadim. Ben konuyu buraya getirenlere yazarken sen bana bu sekilde cevap veriyorsun.

Uykulu veya yorgun oldugunu dusunuyorum cevaplarini bunlara karsilik sayiyorum.
ve tekrar ediyorum.. Ustune basa basa tekrar ediyorum.

"Senin dininde demissin, Konuyu baska yerlere cekiyorsun. Benim dinim Islam arkadasim seninki farklimi? Insanlarin damarlarina basmayin mumkunse bu laflarla."

Kimse benim senin yada onun dinini sorgulama hakkina sahip degildir. Ha$a sen Allah'misin benim dinimi sorguluyor uzerinden yorum yapiyorsun?

o halde terim anlam diye belirtecektin , din Allahla kul arasındadır dedin ve ben de buna karşılık dinin nasıl istismar edildiğini gösterdim örneklerle

kendin de belirtmişsin takıntılı olduğunu takılıp kalmışsın türbana niye orası da ayrı
benim dinim bana senin dinin sana senin dininin islam olması veya olmaması beni ilgilendirmez benimkinin de seni ilgilendirmeyeceği gibi o yüzden sana türbanı zorlamadıkça benim türbanıma da karısamazsın sırf takıntın var diye ..
boş konuşan demişsin bağnaz demişsin programlanmış demişsin resmen hakaret etmişsin oysa yazdığı cümleler okunduğunda başka anlamlar çıkan sensin ben değilim benimkiler gayet açık
ben kimsenin dinini sorgulamam sadece sen neye taparsan tap senin dininde öyle olabilir benimkinde farklı derim geçerim şii ve sünnilerin arasındaki farklar gibi ama ikisi de müslüman değil mi olayı başka yerlere sürükleyen de sensin

Allah'ın adı ile başlamayn hiç bir işten hayır gelmez.

Bu ilk mesajın: Allahın adıyla başlamayan HİİİİÇÇÇÇÇÇBİİİİR işten HAAAYYYYYIRRR gelmez. Diyordunuz

Helal ve hayırlı bir işe başlarken, Allah'ın adını anmak, her müslümanın üzerinde titizlikle durması gereken görevlerindendir.
Resulullah (s.a.s.)'den nakledilen bir hadisde şöyle denilmiştir: "Bismillah ile başlamayan her ciddi iş noksandır. "
Ben yazdığım cümlede helal olan işleri kast etmiştim. Biraz dini konuları bilen kişinin haram ve necis olan işlere başlanırken Besmele çekilemeyeceğini bilir.

Besmele ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Buda ikinci mesajınız, çok güzel en azından hatanızda ısrar etmiyorsunuz. Her iş derken Diyorsunuzki helal işleri kasdetmiştim, yani dolaylı olsada benim fikrime katılıyorsunuz ama doğruya doğru diyebilecek cesaretiniz yok...

Her işe değil temiz işe tabikiii yanlız dikkatli olup elimizi kirletmeyelim.

Hoca ayrıca sana helal bir işten bahsedeceğim , namaz kılmak helal demi ? namazını şova dönüştürürsen ettiğin besmelenin bir hayrı kalırmı hocaa?..

İnsanoğlu kirliyi Allahın adıyla temizlemeye çalışıyor ,Allahın adıyla başladığı temiz işide kirletiyor beee hocaaa acayip bir durum.

recepin namaz şovlarını, erbakanın namaz şovlarını ,dindar cumhurbaşkanlarını unutmadık be hoca..........

Geri