MaYdOnOz
New member
- Katılım
- 23 Haz 2005
- Mesajlar
- 1,072
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 44
İçli Köfte :
MALZEMESİ
• 500 gr. yağsız dana kıyması (iki kere çekilmiş)
• 1 kase un
• 250 gr. ince bulgur
• 1 adet yumurta
• 1 kaşık salça (mümkünse biber salçası)
• Tuz
İçi için;
• 500 gr. orta yağlı kıyma
• 1 kg. soğan
• 125 gr. margarin
• 1 kaşık salça
• Tuz
• Karabiber
HAZIRLANIŞI
• Kıyma, yumurta, un, salça ve bulguru bir tepsiye alın. Elinizi ıslatarak iyice yoğurun (30 veya 45 dakika).
• Soğanı ufak ufak doğrayıp margarine katarak yoğurun. İçine kıyma ve salça ilave ederek pişirin.
• Hiç suyu kalmayacak şekilde piştikten sonra ateşten alın. Buzdolabına koyup bir gece bekletin.
• Yoğrulan köftenin içinden mandalina büyüklüğünde parçalar alın, iyice incelterek oyun.
• Kıymalı harçtan hamur kopararak yuvarlak şekil verin ve tepsiye dizin.
• Bir tencerede bol su kaynatarak içinde köfteleri haşlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Oruk :
Malzemeler:
- 750 gr dana kıyma,
- 2 su bardağı ince bulgur,
- 2 adet yumurta,
- 1 adet kuru soğan,
- 4-5 diş sarmısak,
- 4-5 yemek kaşığı kuru nane,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
Garnitür için:
- 3 adet patates,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 küçük top salata,
- 1 adet kırmızı biber.
Garnitürün Yapılışı:
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Patatesleri ekleyip kızartın. Pulbiber ve tuzotu ilave edip karıştırın. Top salatayı ve biberi ince kıyın. Patatesleri harmanlayın. Oruğun yanında servis yapın.
Yapılışı:
Bulguru 1.5 su bardağı kaynar su ile ıslatın. 20 dakika bekletin. Soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Bulgurun üzerine yumurtaları kırın. Soğan, sarmısak, nane, tuzot ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıymayı ilave edip çok iyi yoğurun. Uzun köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
Afiyet olsun.

MALZEMESİ
• 500 gr. yağsız dana kıyması (iki kere çekilmiş)
• 1 kase un
• 250 gr. ince bulgur
• 1 adet yumurta
• 1 kaşık salça (mümkünse biber salçası)
• Tuz
İçi için;
• 500 gr. orta yağlı kıyma
• 1 kg. soğan
• 125 gr. margarin
• 1 kaşık salça
• Tuz
• Karabiber
HAZIRLANIŞI
• Kıyma, yumurta, un, salça ve bulguru bir tepsiye alın. Elinizi ıslatarak iyice yoğurun (30 veya 45 dakika).
• Soğanı ufak ufak doğrayıp margarine katarak yoğurun. İçine kıyma ve salça ilave ederek pişirin.
• Hiç suyu kalmayacak şekilde piştikten sonra ateşten alın. Buzdolabına koyup bir gece bekletin.
• Yoğrulan köftenin içinden mandalina büyüklüğünde parçalar alın, iyice incelterek oyun.
• Kıymalı harçtan hamur kopararak yuvarlak şekil verin ve tepsiye dizin.
• Bir tencerede bol su kaynatarak içinde köfteleri haşlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Oruk :

Malzemeler:
- 750 gr dana kıyma,
- 2 su bardağı ince bulgur,
- 2 adet yumurta,
- 1 adet kuru soğan,
- 4-5 diş sarmısak,
- 4-5 yemek kaşığı kuru nane,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 su bardağı sıvı yağ,
Garnitür için:
- 3 adet patates,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 küçük top salata,
- 1 adet kırmızı biber.
Garnitürün Yapılışı:
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Patatesleri ekleyip kızartın. Pulbiber ve tuzotu ilave edip karıştırın. Top salatayı ve biberi ince kıyın. Patatesleri harmanlayın. Oruğun yanında servis yapın.
Yapılışı:
Bulguru 1.5 su bardağı kaynar su ile ıslatın. 20 dakika bekletin. Soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Bulgurun üzerine yumurtaları kırın. Soğan, sarmısak, nane, tuzot ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıymayı ilave edip çok iyi yoğurun. Uzun köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
Afiyet olsun.