Yemek Tarifleri !

evt hamarat beyleri görelim demilless sende yapta örnek al bak sep hayat müsterektir diyenlerden böle olmanız lazımmm işte ev işleri paylaşılıcak hehehhehehhe :)))))))))))))))))

MaYdOnOz' Alıntı:
evt hamarat beyleri görelim demilless sende yapta örnek al bak sep hayat müsterektir diyenlerden böle olmanız lazımmm işte ev işleri paylaşılıcak hehehhehehhe :)))))))))))))))))
tamam canım bende yemek tarifi vercem bir bakınayım annemin arsivine öyle verebilirim:D:D

bak baklım arşive ilginç yemekler varsa verde bizde ögrenelimm bari.demilless :))))

Buda benden olsun:)Ekmek Kadayıfı..

ekmek_kadayifi.jpg

EKMEK KADAYIFI
----------------------------------------------------------------
Malzemeler :
1 adet küçük boy ekmek kadayıfı
7 bardak su

Şurubu :
4 1/2 bardak toz şeker
4 1/2 bardak su
2 1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Üstüne :
2 lüle kaymak
--------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Kadayıftan en aşağı dört beş parmak büyüklüğünde, kenarlı ve yuvarlak bir tepsiye küçük boydan, yalnız bir adet ekmek kadayıfını, kırmızı taraf alta getirilmiş olarak koyduktan sonra üstüne 7 bardak su katın ve kadayıfın yumuşaması ve büyümesi için 15-20 dakika bir tarafa bırakın.

Sonra suyunu çekerek iyice yumuşamış ve büyümüş olan ekmek kadayıfının üstüne bir peçete ile kuvvetlice bastırarak kadayıftaki fazla suyu peçeteye çektirin, bu işlemi tekrarlayarak bütün suyunu alın.

Diğer taraftan da şurubun hazırlanması için, bir tencereye toz şeker, su ile limon suyunu koyun ve karıştırarak da şekerin su içinde erimesini sağladıktan sonra şurup koyuca bir kıvama gelinceye kadar aşağı yukarı 25 dakika kendi halinde kaynamaya bırakın. Şurup koyulaşınca bunu, kadayıfların üstüne dökün, sonra da şurup katılmış kadayıf tepsisini orta ısıdaki ateşte, kadayıf hafifçe ağdalanıp üstünde şuruptan kabarcıklar oluşana dek 30-40 dakika kadar pişirin, sonra da tepsiyi ateşten alıp ılımaya bırakın.

Kadayıf ılındıktan sonra üstüne tepsi büyüklüğünde bir kapak kapatın ve tepsiyi alt üst etmek üzere kadayıfı tabağa alın ve iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra da ortasına 2 lüle kaymak koyarak servis yapın.

Ayy pastalar filan artik sabahtan direk buraya uruyom kahvalti yapmayaaa

ay delisin sen demilless ekmek kadayıfı süper bol kaymaklıı olcak böleeeeeeeeeeeeee salyalarıma engel olamıyomm yaaa süper gözüküyooooooooooo

way be ne asçilar varmis aramizda da haberimiz yok.Helal size be.Birgün söyle radyoda canli yayinda bir yapsaniz su yemekleri ne güzel olur :D

heman alıyorum çağrı harikassın hocam.

verdiğin linkte tatlı tarifleri yok be abi şöyle revani tatlısının tarifini bilen yokmu :D

sabah sabah ne giderdi beee :D

BROVNİ tarifi... :D

Brownie.jpg

Malzemeler:

- 4 adet yumurta,
- 2 su bardağı tozşeker,
- 3 çorba kaşığı kakao,
- 1 paket eritilmiş margarin,
- 2,5 su bardağı un,
- 1 su bardağı süt,
- Kabartma tozu ve vanilya.
- Süslemek için hindistancevizi.

Yapılışı:

4 yumurta 3 dakika çırpılır. 2 su bardağı tozşeker eklenerek 2 dakika daha çırpılır. 3 çorba kaşığı kakao, 1 bardak süt, 1 paket eritilmiş margarin, 1 paket vanilya eklenerek çırpılır. Bu malzemeden 1 su bardağı ayrılır. 2,5 su bardağı un ve kabartma tozu katılarak 2 dakika daha çırpılır. Tepsiye dökülüp fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz, ayrılan malzemenin pastanın içine işlemesi için pastaya çatal batırılır. Ayrılan malzeme üzerine dökülür. Hindistancevizi ile süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun.

valla canım çekti bee biri yapsada yesek :D

canım ya çok güzel yapmışsında pastanın isminide yazsaydıda öyle bileydik:)

Ugly eline sağlik iyi olmuşşş irmik helvasi tarifide ver heee

muahah demiless eklemeyi unutmuştum şimdi yazdım bak yukarda yazıyo kocaman kocaman brovni diye :D

cakan irmik helvası tarifini de veririm sen iste hazır maydonoz tatilde yardım edelim kıza azıcık :D

MİDYE DOLMASI (10 Kişilik)

Buda benden olsun arkadaşlar şimdiden afiyet olsun:)

MİDYE DOLMASI
-----------------------------------
Malzemeler :
30 adet midye
3 adet kuru soğan, orta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
2.5 su bardağı su, sıcak
1 adet limon
2 tabaka yağlı kağıt
Tuz
Dolma içi malzemeleri:
3 su bardağı pirinç
1.5 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı beyaz fıstık
500 gr ince kıyılmış soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1/2 su bardağı temizlenmiş kuşüzümü
3 su bardağı sıcak su
1 bağ ince kıyılmış maydanoz
1 bağ ince kıyılmış dereotu
1 bağ ince kıyılmış nane
Tuz
----------------------------------------------------------

Hazırlanışı :
Keyifli içki sofralarının en özel mezelerinden biri olan midye dolmasını sizler için hazırladık:

Dolma içi: Pirinci ayıklayıp tuzlu suda 1/2 saat ıslatın ve duru suyu cıkıncaya kadar yıkayın. Zeytinyağını genişçe bir tencereye koyup kızdırın. Fıstığı ilave edip fıstıklar sararıncaya kadar kavurun. Soğanı ekleyip karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ilave edip karıştırarak 4-5 dakika daha kavurun. Tuz, toz şeker, yenibahar, kuşüzümü ve kaynar haldeki suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. Ateşten alıp tepsiye boşaltın. Dereotu, maydanoz ve naneyi ilave edip karıştırın.

Midyelerin kabuklarını tel fırça ile temizleyin ve bol suda yıkayın. Midyelerin kabuklarını bir bıçak yardımı ile açın ve içlerindeki sakalımsı kısımlarını kesip temizleyin. Bol suda yıkayıp süzülmeye bırakın. Hazırladığımız dolma içi ile midyelerin içini doldurun. Kabukları elinizle bastırarak sıkıca kapanmalarını sağlayın. Soğanları irice doğrayın ve midyeleri pişireceğiniz tencerenin dibine döşeyin. Islatılmış yağlı kağıdı soğanların üstüne kapatın. Midyeleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Tuz, toz şeker, sıcak su ve zeytinyağını midyelerin üzerine serptikten sonra limon dilimlerini yerleştirin ve en üste de ıslatılmış yağlı kağıt örtüp ağırlık yapması için bir tabak koyun. Tencereninn kapağını kapatıp harlı ateşte bir taşım kaynattıktan sonra ateşin altını kısın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Tencerenin içindeki su çekilip, midyelerin kabukları da açılmaya başladığı zaman tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan tencereyi soğumaya bırakın. Midye dolmalarını limon dilimleri ve dereotu ile servis edebilirsiniz.

Ugly_Duck' Alıntı:
muahah demiless eklemeyi unutmuştum şimdi yazdım bak yukarda yazıyo kocaman kocaman brovni diye :D

cakan irmik helvası tarifini de veririm sen iste hazır maydonoz tatilde yardım edelim kıza azıcık :D

ozledinmii maydonozzuu bakimm doru soylee

muahaha özledim valla sabah sabah iyi oluyodu onun iğrençlikleri :D

aman sakın duymasın kırar kafamı :D

Izgara Lüfer

Maydonoz yoksa ben varım.Giderken konuştuk gerekli tarifleri yolladı 1 hafta ben verecem yemekleri:D

izgaralufer9do.jpg

1 çorba k. ayçiçek yağı (ızgara telini yağlamak için)
4 orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
30 g (4 çorba k.) un
1/2 çay k. tuz, beyazbiber
2 limonun suyu
125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı
1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış

Önce ızgarayı yakın. Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın. Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın. Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın. Limon suyunun 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin. Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin. 1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın. Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin. Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün. Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları alt üst ederek, diğer yanlarını da 5 dakika kadar pişirin. Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın. Kalan limon suyu-zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin. Izgara lüferleri, zeytinyağı-limon sosuyla birlikte, sıcak olarak servis yapın.

Ugly_Duck' Alıntı:
muahaha özledim valla sabah sabah iyi oluyodu onun iğrençlikleri :D

aman sakın duymasın kırar kafamı :D

aman Yerin kulaği vardir Dikkatli ol benceee :D

sep sabah sabah balık mı yenir be :D akşam koysaydın bari muahah gerçi sabah sabah bende tatlı koydum ama... ben yediğim için genelde o yüzden koydum :D

Geri