Yemek Tarifleri !

MaYdOnOz

New member
Reaction score
0
İçli Köfte :

iclikofte5bq.jpg

MALZEMESİ
• 500 gr. yağsız dana kıyması (iki kere çekilmiş)
• 1 kase un
• 250 gr. ince bulgur
• 1 adet yumurta
• 1 kaşık salça (mümkünse biber salçası)
• Tuz

İçi için;
• 500 gr. orta yağlı kıyma
• 1 kg. soğan
• 125 gr. margarin
• 1 kaşık salça
• Tuz
• Karabiber

HAZIRLANIŞI
• Kıyma, yumurta, un, salça ve bulguru bir tepsiye alın. Elinizi ıslatarak iyice yoğurun (30 veya 45 dakika).
• Soğanı ufak ufak doğrayıp margarine katarak yoğurun. İçine kıyma ve salça ilave ederek pişirin.
• Hiç suyu kalmayacak şekilde piştikten sonra ateşten alın. Buzdolabına koyup bir gece bekletin.
• Yoğrulan köftenin içinden mandalina büyüklüğünde parçalar alın, iyice incelterek oyun.
• Kıymalı harçtan hamur kopararak yuvarlak şekil verin ve tepsiye dizin.
• Bir tencerede bol su kaynatarak içinde köfteleri haşlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Oruk :

oruk8ct.jpg

Malzemeler:
- 750 gr dana kıyma,
- 2 su bardağı ince bulgur,
- 2 adet yumurta,
- 1 adet kuru soğan,
- 4-5 diş sarmısak,
- 4-5 yemek kaşığı kuru nane,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 su bardağı sıvı yağ,

Garnitür için:
- 3 adet patates,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 küçük top salata,
- 1 adet kırmızı biber.

Garnitürün Yapılışı:
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Patatesleri ekleyip kızartın. Pulbiber ve tuzotu ilave edip karıştırın. Top salatayı ve biberi ince kıyın. Patatesleri harmanlayın. Oruğun yanında servis yapın.

Yapılışı:
Bulguru 1.5 su bardağı kaynar su ile ıslatın. 20 dakika bekletin. Soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Bulgurun üzerine yumurtaları kırın. Soğan, sarmısak, nane, tuzot ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıymayı ilave edip çok iyi yoğurun. Uzun köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Afiyet olsun.

vallahi maydonoz içli köfteyi annemden güzel yapan yok.. nede olsa bizim tarafın yemeği :D

İlginç bi ismi var biraz zahmetli ypılması ama söz h.sonu yapcam.Ben yine akşam 2564926 alo pizza pizza ya devam:):)

Maydonoz sen napiyon her sabah ayip valla içim gidiyorr

walla tesadüfünde bu kadarı. birazdan işyerinde içli köfte yiyeceğiz. sabırsızlıkla zamanın gelmesini bekliyodum.

bi bu eksikti zaten :D kadınlar haremine döndü burası Allah sonumuzu hayır etsin :D

kız maydonoz yapılır mı bu şimdi sabah sabah aaa :D

yok öle tarifini vermekle yapta yiyelim ne öle çocuk kandırır gibi bak canım çekti şimdi nerden bulcam ben içli köfteyi yaa :D

bundan sonra ben verecem yemek tariflerini heheheh:):)

evt sep vercek arkadslarrrrrr görevi devrettim bir hafta boyuncaaa tatillllll le gidiyommmmmmmmmmmmmmmmmmmmm heeeyooooo :)))))

sep sen bize piyiz tarifi verirsin ii olur soğuk meze ohh :D

Sadece deniz mahsullerini verecem 1 hafta haırlık çalışmalarına başladık:)

Alman Pastasının Tarifi!!

Herkes Ögle Yemegini Yediğine Göre Sıra Şimdi Tatlıda :))

almanpastas8mv.jpg

MALZEMELER:
Kek İçin;
2 Yumurta
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı hindistan cevizi
Tüm malzemeyi mikserle çırpıp küçük bir kek kalıbına yayın ve 180 dereceli soğuk fırında 30 dakika pişirin.

Krema İçin;
1/2 Lt. süt
1 Yumurta sarısı
2 Çay bardağı şeker
1 Paket vanilya
3,5 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI:
Un, süt, şeker, yumurta sarısını tencerede krema kıvamına gelene kadar pişirin. pişince içine vanilya ve margarini ekleyip karıştırın.
Kek fırından çıkınca hemen ortadan ikiye ayırıp arasına kremayı sürün ve en üstüne pudra şekeri serpip servis edin.
*Buarada kremayı keke sürmeden önce kekin üzerine ince bir kat vişne reçeli sürüp kremayı üzerine yayarsanız tadı dahada süper olur.
AFİYET OLSUN...

MaYdOnOz bana kızacaksında bunun sonunu düşünmek istemiyorum o yüzden şimdiden konuyu kapatayım devamı için :)

ya da yemek tarifleri diye bir topik aç hepsini ordayayınla ;)

edit: ben senin için konuları birleştirdim öyle yayınlamayla olmuyor yapmak lazım bunları :D

tamam öle olsun ama x files her gün girip tariflerimi okuycam üstelik bişeyler yazıcan anca öle affederim seni :p :p hehehhehe :)))))))))))))))))

MaYdOnOz' Alıntı:
tamam öle olsun ama x files her gün girip tariflerimi okuycam üstelik bişeyler yazıcan anca öle affederim seni :p :p hehehhehe :)))))))))))))))))

kem küm :D

sen bunları yap tadına bakalım ben sana forum kurarım :)

maydonoz tesekkürler walla annemin yaptigi içli köfteyi özledim.Dayanamiyom ben.gelecek hafta ben memlekete gidiyom.Hergün ayni seyleri yemekten biktim yaw.Gurbet zorrr.Yalnizlik zor.

Hanım kızımız Maydonoz tatile çıkıyo.Gelene kadar günün yemeklerini ben vericem:)

Erken saatte veriyorum i malzemeleri alıp hazırlanmak için..

Bu günün yemeği "Kağıtta Somon"
kagittasomon4hk.jpg

Malzemeler:45 g (3 çorba k.) Margarin
5 iri mantar (ıslak bir bezle silinip, iri doğranmış)
5 orta boy sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış)
2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
1 demet doğranmış maydanoz
250 g domates
75 ml (5 çorba k.) sek beyaz şarap (isteğe bağlı)
125 ml (1/2 su bardağı) balık suyu (beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20 dakika haşlanması ile elde edilmiş)
750 g somon balığı filetosu
1/2 çay k. tuz, tane karabiber
1 limon
2-3 defne yaprağı
30 ml (2 çorba k.)
krema (isteğe bağlı)

Yapılışı : Önce fırınınızı 170 °C'ye getirip ısıtın.
Margarin'i bir kapta eritin. Yağ kızınca mantarları, sivribiberi, taze soğanı ve maydanozu ilave edin. Ateşin üzerinde bir kaç kez karıştırdıktan sonra domatesi katın. Beyaz şarabı ilave edip, hafif ateşte domatesler suyunu çekip tekrar bırakıncaya kadar pişirin. Balık suyunu koyup, 5 dakika daha pişirin. Ateşten alın.
Somon fıletosunu 5 eşit parçaya bölün. Tuz ve biber serpin. Sote edilmiş sebzeleri, somon fıletosunu, limon dilimleri ve defne yapraklarını, kremayı yağlı kağıt ya da aluminyum folyonun içine yerleştirin.
İçine malzemeyi yerleştirdiğiniz yağlı kağıt ya da aluminyum folyoyu sıkıca kapatın ve tepsiye yerleştirip, yaklaşık 10-15 dakika fırında pişirin.
Kağıtta somonları fırından çıkarıp, dikkatlice kağıdı açın ve önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın.

Afiyet olsun Hackhell..

sep dedem gibi konustun hee hanım kızımızmıss hehhehehehhe çok yaşa sen sabah sabah güldürdün beni :)))))))))))))))))))))))

Geri