Yemek Tarifleri !

ehua tamam bi restaurant açalım tatlı bölümünü maydonozla uglye verelim. kebap bölümü bana ait.. rakı balık bölümünü sep e verelim :D xfiles sende yumurtaları kırma görevini üstlen :D:D:D:D
 
kremkaramel8oe.jpg



MALZEMELER

100 g (2/5 su bardağı) tozşekerden hazırlanmış karamel

500 ml (2 su bardağı) süt

3 yumurta

2 yumurta sarısı

60 g (4 çorba k.) tozşeker

3-4 damla vanilya esansı (isteğe bağlı)


YAPILIŞI

Önce fırınınızı ısıtıp, 165 °C'ye getirin.
Karameli hazırlayıp, 5 krem karamel kalıbının dibine dökün
Kremayı hazırlamak için sütü bir tencerede bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada bir kapta yumurta ve yumurta sarılarını, şeker ve vanilya esansını telle çırpın. Ilık sütü çırpmaya devam ederek bu karışıma yedirin.

Karışımı ince bir tel süzgeçten geçirerek, dibine karamel konmuş kalıplara dökün. 8-10 cm yüksekliğinde ve yarıya kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisine kalıpları dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, krema sertleşinceye kadar pişirin.

Krem karamel pişince tepsiyi fırından alın. Kalıpları sudan çıkartıp, bir kenarda soğumaya bırakın. Krema soğuyunca bir bıçağı kalıpların kenarlarında gezdirerek kremayı gevşetin ve alt üst ederek tabaklara çıkartın.Krem karameli soğuk olarak, dilerseniz taze meyvelerle süsleyip, servis yapın.
 
ekler6ge.jpg


EKLER PASTA

MALZEMESİ

Hamuru İçin;

1 Su bardağı un

100 gr. margarin

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı silme şeker

Bir tutam tuz

3 - 4 adet yumurta

Kreması İçin;

2 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

1 çay bardağı un

Birbuçuk su bardağı süt

1 çay kaşığı vanilya

1 limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı kakao

Üzeri İçin;

90 gr. bitter çikolata

1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı süt


HAZIRLANIŞI

Su ve yağı bir tencere ile ateşe koyun. Şeker ve tuzu katın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu birden içine katıp karıştırarak 5 -10 dakika pişirin.
Hamur ılık hale gelince yumurtaları teker teker kırıp,yedirin.Hamur ne fazla katı,ne de umuşak olmalı;ele biraz yapışmalıdır.
Hamuru geniş duy takılı krema torbasına doldurun.Az yağlı fırın tepsisine uzun veya yuvarlak biçimde sıkın ya da kaşıkla şekillendirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.30 dakika fırında pişen kekler beklesin.
Kreması için:

Tencereye süt hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.Sıcak yada ılık olarak sütü azar azar katarak pişirin.Krema soğuduktan sonra,hazırlanan ekler kekinin içine kreme torbası yardımıyla ya da enlemesine keserek kremayı doldurun.
Bitter çikolatayı eritin.Bir çorba kaşığı süt ilave edin.Parlaklık için margarin ekleyin ve üzerine dökün.
 
MaYdOnOz, isimleri ne bunların, şu amerikan pastası diyolar ya o herhalde :)
 
aaaa unuttumm iismii pardon yaa yazıyorumm hemen.aşk işte herseyi unutturuyo :))))))
 
yaw maydonoz SEPTAGH mı yaptırıyo bu yemekleri sana:D neyse güzel tarifs:D
 
NoSteam' Alıntı:
yaw maydonoz SEPTAGH mı yaptırıyo bu yemekleri sana:D neyse güzel tarifs:D

yok be güzelim kuzu kuzu ben yapıyorum yemekleri.Temizlik çamaşır buşalık da ben de:):)
 
SEPTAGH' Alıntı:
yok be güzelim kuzu kuzu ben yapıyorum yemekleri.Temizlik çamaşır buşalık da ben de:):)
evlilik yaramamış anlaşılan:D
 
MANTAR VE JAMBONLU FIRIN MAKARNA

manjammak5to.gif

MALZEMESİ

250 gr. fırın makarna
200 gr. mantar
2 yemek kaşığı margarin
100 gr. dana jambon
1 su bardağı krema
75 gr. taze kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI

Fırını 180 dereceye getirip ısıtın. Aynı derecede pişirin.
Küçük mantarları ikiye bölün, iri olanları dilimleyin. Jambonu ince şeritler halinde kesin.
2 yemek kaşığı margarini bir tavada kızdırın ve mantarları birkaç porsiyona ayırarak suyunu çekene kadar kızartın. Jambonu ilave edip şöyle bir çevirin ve ateşten alın.
Makarnaları bol tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün, soğuk suya tutun, sonra tekrar süzün.
Makarna, mantar ve jambonu krema ile birlikte iyice karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına koyun. Peyniri rendeleyip makarnanın üzerine serpiştirin. .Fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Not: Mantarları birkaç porsiyon halinde kızartın.Tavaya hepsini birden koyarsanız mantarın bırakacağı su , kızarmalarını önler.
 
hahaha harika erken geiliim bu akşam ewe yemek güzel:):)
 
:)))))))))) benim yapıcagımı kim söyledi aşkımmm ben eve senden sonra geliyomm dermişimm hihiihihiihii muckkkkkkkkkkkkkkkkkk !!!
 
ilerde kızınız olursa adını nosteam koyun:D
 
:))))))))))) olunca düşünürüz artıkk şimdilik bişey diyemmem :)))))))))))
 
PUF BÖREĞİ

pufboregi3yo.gif


MALZEMESİ

2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı sirke
1 adet yumurta sarısı
Tuz

İç için;

1 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
1/4 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI

Una bir tutam tuz ekleyip bir kaseye koyun. Ortasına elinizle bir çukur açın ve bu çukura margarin, sirke ve yumurta sarısını koyup parmak uçlarınızla margarini ufalayarak matzemeyi karıştırın..Karışıma 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı su ekleyerek bir hamur elde edin. Hamuru unlanmış tezgahta 5 dakika,yoğurun, üstünü nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
İç için soğanı soyup rendeleyin. Maydanozu ayıklayın ve ince ince kıyın. Margarini bir tavada eritin, soganı koyup 3 dakika pembeleştirin. Kıymayı ilave edin tuz ve karabiberle tatlandırın. Son olarak maydanozu katın ve kıyma, suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pışırın Soğumaya bırakın.
Tereyağını küçük bir tavada eritin ve soğumaya bırakın. Hamuru iki parçaya ayırın ve her yarıyı unlanmış tezgahta oklava yardımıyla mümkün olduğu kadar ince açın. Arzu edilen inceliği elde etmek için hamuru tabak büyüklüğündeaçtıktan sonra ok~âvaya sararak açmaya devam edin. Tereyağını hamurun üzerine fırçayla sürün. Bir kare elde etmek üzere yuvarlak hamurun 4 kenarını ortaya doğru katlayın ve katlanan kenarları yağlayın. Yağ tükenip hamur takriben 10 cm X 10 cm ebadına gelene kadar bu şekilde katlama ve yağlamaya devam edin. Katlanmış hamurun üzerine nemli bir bez örtüp serin bir yerde 30 dakika daha dinlendirin.
Hamuru oklava yardımıyla unlanmış tezgahta tekrar ince açın. Hamurun alt kenarında 5 cm boşluk bırakarak 5-6 cm arayla birer tatlı kaşığı iç koyun. Bıraktığınız boşluğu için üzerine kapatıp, içlerin etrafını bir bardak kullanarak yarım daire şeklinde kesin. Tüm hamur ve iç bitene kadar bu şekilde iç koyup katlayıp kesmeye devam edin.
Sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Kızmış yağa tavanıza sığacak kadar börek koyun. Bir tarafları kızarınca çevirip diğer taraflarını kızartın (toplam 3-4 dakika). Delikli kepçeyle kağıt peçete yaydığınız bir tabağa alarak puf böreklerinin fazla yağını süzdürün. Kalan börekleri aynı şekilde kızartın.
Not: Hamuru açarken, özellikle de oklavaya sararken hamuru ve tezgahı iyice unlarsanız, hamur kendine veya tezgaha yapışmaz.
 
hahah yine akşam kilo alacaz desene:):)
 
BAHÇIVAN KEBABI ..öğle yemeğiniz..

Malzemeler :
1 kg. kuşbaşı doğranmış koyun eti
2 çorba kaşığı margarin
200 gr. (25 adet) arpacık soğanı
2 adet patates
15 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1/2 çay bardağı iç bezelye veya konserve bezelye
2 adet dolmalık biber
2 orta boy domates veya 2 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
1 demet dereotu
Tuz

--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Arpacık soğanlarının kabuklarını soyun. Patatesleri soyup 8 parçaya doğrayın. Taze fasulyeleri ikiye doğrayın. Havucu bir parmak eninde doğrayın. Kabakların kabuklarını soyun, enine ikiye bölüp ortadaki çekirdeklerinin bir kısmını alın ve birer parmak eninde doğrayın. Dolmalık biberleri halka halka doğrayın ve çekirdeklerini atın.

Bir tencereye margarin ile eti koyun. Arada bir karıştırarak etler suyunu salıp, tekrar çekip, renkleri iyice dönünceye kadar kavurun.

Daha sonra tencereye arpacık soğanlarını ilave edin ve ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Soğanlar ölünce bunlara domatesleri veya domates salçasını, taze fasulyeleri, dolmalık biberleri, havuç ve patatesleri ilave edip iki bardak su ile yarım çorba kaşığı da tuz katarak tencerenin kapağını kapatıp bir-bir buçuk saat pişmeye bırakın.

Etler az yumuşayınca bunlara, kabak ve iç bezelyeleri ilave ederek et ve kabaklar iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar 40 dakika daha pişirin, üzerine 1 demet kıyılmış dereotu ile servis tabağına alın.

Kullanılacak malzeme konserve olursa etin pişme süresini daha uzun, konserve sebzelerinkini daha kısa tutulmalıdır.
 
vayyyyyyyyyy seni tarif veririrken görmek ne buyuk bi şerefff.ellerine saglıkkkk.
 
MERCİMEK ÇORBASI

mercimekcorba3hv.jpg


MALZEMELER:

250 g (1 1/5 su bardağı) pişmeye hazır yeşil mercimek
60 g (4 çorba k.) Sana
200 g (2 orta boy) soğan (ince doğranmış)
200 g (1 orta boy) havuç (kazınıp, iri halkalar halinde doğranmış)
1 1/2 litre (6 su bardağı) et ya da tavuk suyu (sıcak)
1 çay k. tuz, 1 çay k. taze çekilmiş karabiber, 1 çay k. kırmızı biber
3 dilim ekmekten hazırlanmış kruton

HAZIRLANISI:

Sana'nın yarısını kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğanı ilave edin. Orta ateşte soğanı ve havucu birkaç dakika, soğan pembeleşinceye kadar sote edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika soğanla birlikte sote edin. Et suyunu ilave edip, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp, atın. Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çorbayı ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ilave edin. Kalan Sanâ yı küçük bir kapta ağır ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızı biberi ekleyip, kaızştırın.

Mercimek çorbasını sıcak olarak önceden ısıtılmış kaselere boşaltıp, üzerine kırmızıbiberli yağı gezdirin. Yanında krııtonla birlikte servia yapın.
 
ben de menemen yaparım yanına olur biter:):)
 
PATLICAN OTURTMA :)

patlicanoturtma4dw.jpg



Yemek Adı Patlıcan Oturtma
Zorluk Derecesi ***
Süresi 30 Dk.
Kişi Sayısı 10 Kişilik

Tarif Malzemesi
5 orta boy patlıcan
250 gr kıyma
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 yeşil biber
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

Yapılışı
Tavaya ince kıyılmış soğan, yağ, kıyma, tuz ve 2 kaşık su koyup orta hararetli ısıda karıştırmak sureti ile 10 dakika pişiriniz. Doğranmış domatesi ve kıyılmış biberi ilave edip birkaç dakika kaynatınız. Maydanoz ve karabiberi katıp karıştırınız. br> Patlıcanı yıkayıp 1 parmak kalınlığında enine dilimlere kesiniz. Tencereye veya tepsiye patlıcan dilimlerini dizip, üzerine kıyma karışımının yarısını yazınız. Tekrar patlıcan dizip geri kalan karışımla kapatınız. İki su bardağı su ilave ederek yarım saat pişiriniz.
 
Geri
Üst