Yemek Tarifleri !

İFTAR İÇİN ;

MERCİMEK ÇORBASI
PİYAZ
PİLAV
DANA SOTE
PATLICAN VE BİBER TAVA
YAĞURT
FIRIN SÜTLAÇ


MERCİMEK ÇORBASI :

mercimekcorba6wz.jpg


MALZEMELER :

250 g (1 1/5 su bardağı) pişmeye hazır yeşil mercimek
60 g (4 çorba k.) Sana
200 g (2 orta boy) soğan (ince doğranmış)
200 g (1 orta boy) havuç (kazınıp, iri halkalar halinde doğranmış)
1 1/2 litre (6 su bardağı) et ya da tavuk suyu (sıcak)
1 çay k. tuz, 1 çay k. taze çekilmiş karabiber, 1 çay k. kırmızı biber
3 dilim ekmekten hazırlanmış kruton

HAZIRLANIŞI:

Sana'nın yarısını kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğanı ilave edin. Orta ateşte soğanı ve havucu birkaç dakika, soğan pembeleşinceye kadar sote edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika soğanla birlikte sote edin. Et suyunu ilave edip, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp, atın. Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çorbayı ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu ve biberini ilave edin. Kalan Sanâ yı küçük bir kapta ağır ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızı biberi ekleyip, kaızştırın.

Mercimek çorbasını sıcak olarak önceden ısıtılmış kaselere boşaltıp, üzerine kırmızıbiberli yağı gezdirin. Yanında krııtonla birlikte servia yapın.



PİYAZ

piyaz6kw.gif

MALZEMESİ

Kuru Fasulye (Islatılmış ve süzülmüş) 600 gr.
Soğan (ince dilimlenmiş) 1 adet
Yağ - Sirke karışımı 250 ml.
Tuz
Karabiber
Maydanoz (Kıyılmış) 1,5 çay kaşığı
Konkase Domates 200 gr.

HAZIRLANIŞI

Kuru Fasulyeleri ayrı ayrı derin bir tencereye koyup, ıslatın. Islatılmış fasulyeyi bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğanı yağ ve sirke karışımı ile birlikte karıştırın. Bunu bir kenarda bekletin.
Fasulyeleri bir kenarda süzüp, soğuk sudan geçirin, tekrar süzün.
Soğan, yağ ve sirke karışımına tuz ve karabiber, maydanoz ve domatesi de ekleyip hepsini iyice harmanlayın ve servis yapın.


PİLAV

pilav0iw.gif

MALZEMESİ

Pilavlık Pirinç 1 kg.
Tuz
Et veya tavuk suyu
Margarin


HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayın. Bir kaba koyup, üzerine 4-5 parmak aşacak kadar ılık tuzlu su koyıın. Pirinci bu suda 1 saat dinlendirin. Nişastasını atması için birkaç kez yıkayıp süzün.
Et veya tavıık suyunu bir taşım kaynatın. Tuzunu kontrol edin.
Margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca içine süzülmüş pirinci atıp orta ateşte 4-5 dakika karıştırarak kavurun.
Kavrızlmuş pirince sıcak et suyunu ilave edip karıştırın. Harli ateşte pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Pilavı kısık ateşte istenilen diriliğe göre 10 dakika pişirin. Ateşten alın.
Pilavı demlendirmek için tencerenin kapağını açıp ağzına yağlı kağıt koyun ve kapağı kağıdın üzerine kapatın. Pilavı bu şekilde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Bir kez kanştırarak servis yapın.


DANA SOTE

danas33wg.jpg

MALZEMELERİ:

75 gr. margarin
750 gr. ince doğranmış dana eti
tuz
karabiber
250 gr. (2 orta boy) soğan
250 ml. (1 su bardağı) et suyu
1/2 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI:

Ön hazırlık olarak soğanı piyaz'da olduğu gibi doğrayın. Maydanoz'u ince olarak kıyın. Et suyunu bir kapta bir taşım kaynatıp, bir kenara alın.
Margarini harlı ateşte bir tavada eritin. Yağ kızınca etleri tavaya ilave edin. Tuzunu ve biberini serpip, sık sık karıştırarak, etleri sote edin. Etler hafif renk almaya başlayınca soğanı katın ve yine sık sık karıştırarak, soğanlar pembeleşinceye kadar, yaklaşık 3 - 4 dakika pişirin.
Sıcak olarak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kabı ateşten alın.
Et soteyi önceden ısıtılmış bir servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak sevis yapın.

PATLICAN VE BİBER TAVA

patlicantava0sn.jpg

MALZEMELERİ:

3 orta boy patlican
10 orta boy sivribiber
250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı

HAZIRLANIŞI :

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerini temizleyin.
Bir kase suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak karıştırın ve patlıcanları bu suya koyun. Porselen bir kapakla örtüp üzerine bir ağırlık koyun. 30 dakika bu şekilde beklettikten sonra patlıcanları süzdürüp, iyice sıkarak acı sularının gitmesini sağlayın. Bir bezle kurulayın.

Zeytinyağını bir tavada orta ateşte kızdırın. Patlıcan ve biberleri kızgın yağda bir kez alt üst ederek, patlıcanlar altın sarısı bir renk alıncaya, biberlerin ise kabuklarının üzerindeki zar kabuktan ayrılıncaya kadar kızartın. Pişen patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağlarını alın.

Patlıcan ve biberleri tabaklara aktarın. Yoğurt ya da domates sosuyla servis yapın

FIRIN SÜTLAÇ

firinsutlac5ei.jpg

MALZEMELER

750 ml (3 su bardağı) süt
1-2 damla vanilya esansı (isteğe bağlı)
75 g pirinç (bir kez yıkanıp, süzülmüş)
3 yumurta sarısı
75 g (5 çorba k.) tozşeker
60 g (4 çorba k.) Sana (oda sıcaklığında bekletilerek, yumuşatılmış)

HAZIRLANIŞI

Önce fırınınızı 175 °C'ye getirip, ısıtın.Sütü bir tencereye koyun. Vanilya esansını ilave edip, bir taşım kaynatın. Pirinci serpiştirerek kaynar süte atıp, tekrar kaynayıncaya kadar karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatıp önceden ısıtılmış fırına koyun. Sütlü pirinç karışımını fırında pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar, arasıra karıştırarak pişirin. Tencereyi fırından alın. Fırını söndürmeyin.

Bir kapta yumurta sarıları, şeker ve Sana'nın 3 çorba kaşığını telle iyice çırparak birbirine yedirin. Sütlü pirinç karışımından birkaç kepçe alıp yumurta-şeker-Sana karışımının bulunduğu kaba aktarıp telle hızla çırparak her iki karışımı birbirine yedirin. Bekletmeksizin bu karışımı tenceredeki sütlü pirinç karışımına ilave edin ve yine hızlı bir biçimde karıştırın.

Kalan 1 çorba kaşığı Sana ile 5 güvecin içini ve kenarlarını yağlayın. Sütlacı yağlanmış güveçlere boşaltın.

Güveçleri önceden ısıtılmış fırına sürüp, üstleri altın sarısı bir renk alıp, yer yer kahverengileşinceye kadar pişirin. Sütlaçları firından alıp, sıcak olarak servis yapın.



HERKESE AFİYET OLSUN ;
İYİ RAMAZANLAR.!!!
 
Vall canım çekti yemek istiommm :D:D:D
 
yaw arkadaslar sole ogrenci isi yemek tarifleri varseniz ne kadar guzel olur yaw hergun pilav makarna ve hazir corba yemekten gina geldi artik icim kalkiyo bu seyleri yaomasi hem zahmetli hemde..... ne biliyim iste ogrenci elemanlar icin zor varmis izde sole ogrenci isi yemekler saygilar
 
menemen,omlet,peynirli yumurta,makarna... öğrenci başka bişey yemez yiyemez öğrenci kanununa aykırıdır bu:)
 
yaw masadan kalıp yiyemiyoz bari gözümüz doyuyo ALLAH razı olsun klavyene sağlık bide ortaya bi abd salatası yapsan yaw bi zamet
 
Aha sana baklava:)

2 haftadır başımın etini yedin ömrümü çürüttün baklava da baklava die aha sana baklava.Şimdilik bunlarla idare et geldiğim zaman söz ısmarlicam:)

fistikli20baklava6pj.jpg

fistiklibaklava6px.jpg

baklava9xv.jpg


aha bunlar yetmezse tarifini veriyorum kendin yaparsın:):)

Malzemeler

Aldığı kadar un (50-60 yufka için yaklaşık 3 kg.)
15 yumurta
15 çorba kaşığı yoğurt veya süt
2 kg. tereyağı
1/2 kg. ev nişastası
1 kg. dövülmüş ceviz içi
Şurup için : 2 kg. şeker, 1/2 litre su, 1/2 limonun suyu
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlılar
Puanı: 4
Gönderen: ayça
Tarifi Yazdır





Yapılışı

Unun ortasını havuz gibi açıp, çırpılmış yumurtalı yoğurdu ve 10 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını koyun. Yoğurarak baklava hamurunu hazırlayın. Hamuru önce 2'ye ayırıp, her birini 25-30 topağa ayırın.
Topakları birer birer alıp oklavayla, nişasta serperek çok ince yufkalar açılır.
Baklava tepsisi yağlanır. Yufkaların yarısı, üçer üçer yufka tepsiye döşenir. Her seferde her üç yufkanın üzerine 2-3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirilir.
Fırını 180 C getirip ısıtılır. Dövülmüş ceviz döşenmiş yufkaların üzerine yayılır. Kalan yufkaları cevizin üzerine yine aralarına yağ sürerek döşenir. Yufkalar çok keskin bir bıçakla baklava şeklinde kesilir. Geri kalan tereyağı kızdırılır ve baklavanın kesilmiş yerlerinden gezdirilir. Tepsi sıcak fırına sürülür ve baklava üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Baklava pişerken bir tencereye 1/2 lt. su, tozşeker ve limon suyu koyup kaynatılarak koyu bir şurup yapılır.
Soğutulmuş baklavanın üzerine sıcak şurup veya tersi, sıcak baklavanın üzerine soğuk şurup konur.
Baklavalar iyice soğuyup şurubu çektikten sonra tabaklara konur ve servis yapılır
 
Sevencloves' Alıntı:
Ulen ben anlamam hemen baklavamı isterim hemide iki kilo valla anlamam :)

16 milyon olmuş kilosu :)bi oturuşta 32 milyon mu yiyeceksin :eek: gerçi o cüsseyle yersin ama...:):)

Helal-i hoş olsun ye be yiğidim:)
 
forumun en can alıcı yeri burası walla ya üsteki baklavalar var ya hasta oldum bi de kaymaklı kadayıf koyulsa ben buraya modluk isterim mod olan yemeklerin lezzetini denetliyo dimi !? :(
 
en kolay yoldan pilav nasıl yapılır,bir erkeğin anlayacağı şekilde

* geyik cvp yazmayın,bilen yazsın
 
pilavv en kolay bire 2 ölçüylee yapılır arkadsımm bir bardak pirinç koyuyosan 2 bardak su koyucaksın pişirirken bunun dogrultusunda bir bardak pirinci iyicee yıkaa unları gidenee kadarr o pirinçleri olçtügünn bardagınn yarısı kadarr yag koy tencereyee yagın içinee pirinleri koy ve kayur bir dk asmasın sakın sert olur içne bir tanee et suyu yada tavuk suyu tableti at. ve pirinleri koydugunn bardaklaa 2 bardak sıcak su koy 2 karıtırr kasıklaa sıkık ateste kapagını kapat.suyunu cok cekmiş ve pişmemissee sert seretsee pirinçler üzerine yarım bardaksıcak su ilave et.
not:pilav içinn içne konan sular sıcak su olucak soguk su olursa pirinç sertleşir.
 
EV KEBABI

Süre: 20-40dk
Servis: 1-2
Zorluk: Kolay

40ec283c3ab9b8fm.jpg


Malzemeler :

400 gram yağsız kuzu eti
1 su bardağı süzme yoğurt
2 küçük pide
3 kaşık tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapilis Tarifi :

Eti döner gibi ince ince kasabınıza kıydırın. Teflon tavaya hafif yağ sürerek etlerin her iki tarafını kızartın. Tuz ve karabiber serpin.

Pideleri kuşbaşı doğrayarak iki kaşık yağda kavurun. Servis tabağına çıkartın. Üzerine az su ile ezilmiş süzme yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine kızarmış ekmeği dizin. En üste kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.
 
pazar günü bundan isterim:)
 
Akdeniz tavası

Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

40db7003917b46jd.jpg


Malzemeler

750 gr kabak
250 gr mantar
2 orta boy soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı soya yağı
4-5 domates
3 çorba kaşığı beyaz şarap
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 demet maydanoz (BENİMLEE HİÇBİR İLGİSİ YOK)
Tuz, karabiber

Yapilis Tarifi

Kabak ve mantarları temizleyip enine dilimleyin. Mantarları limonlu suda bekletin ve süzün. Soğan ve sarımsağı temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.

Bir tencerede soya yağını kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Kabak, domates, mantar, şarap, soya sosu, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kabaklar suyunu salınca ateşi kısın. 15-20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.Afiyet olsun...
 
SEPTAGH' Alıntı:
pazar günü bundan isterim:)


SENDEE HER GÖRDÜĞNÜ İSİTYOSUNN HEE ETRAFAA FAZLAA BAKAMA AŞKIMM BÜNYEYEE ZARARR :mad: VALAHAA ::D:D:D:D:D:D:
 
Prens Pastasi


3f6b2785bfe150ec.jpg


Malzemeler

1,5 çay bardagi badem tozu
125 gram margarin (eritilmis)
4 adet yumurta (beyazini ayirin)
1,5 çay kasigi kabartma tozu
1,5 çay bardagi un
1,5 çay bardagi seker
1 çay bar­dagi çikolata (rendelenmis)
2 yemek kasigi kakao
2,5 yemek kasigi süt

Içi için:

2 poset krem santi
Yeteri kadar süt
Yeteri kadar kiyilmis çikola
Yeteri kadar antep fistigi

Yapilis Tarifi

Bir kapta eritilmis margarin, seker ve yumurta sarisi ile çirpin. Içerisine badem tozu, çikolata, un, kabartma tozu, kakao ve süt ilave edip karistirarak hamur yapin.
Yumurta beyazini kar haline getirinceye kadar mikserde çirpin. Kar haline getirdiginiz yumurta beyazini yapmis oldugunuz hamura kasikla karistirin. Yaglanmis firin tepsisine bosaltin.
170 derece firinda pisirip sogutun. Kenarlarindan 1,5-2 santim kadar birakip alt kisimlarini da kasikla çikartin. Firinda parçalari 10 dakika kurutun. Krem santiyi sütle çirparak pastanin orta kismina kat kat koyun.
Bir santi, bir kurutulmus kek parçalari ve aralarina çikolata, fistik içi koyun . Üzerine kakao serperek servise sunun

AFIYET OLSUN
 
Prenses Pastasi

3fcf8ae181b043jk.jpg


Malzemeler

100 g margarin
1 çay bardagi pudra sekeri
2 yemek kasigi su
1 limon kabugu rendesi
1 paket vanilya
2,5-3 çay bardagi un
1 paket kabartma tozu

Krema:

1 paket krem santi,
1 su bardagi soguk süt,
1 limonun suyu,
350 g çilek,
1 paket tart jölesi,
2 yemek kasigi toz seker,
2,5 çay bardagi su,
50 g beyaz çikolata

Yapilis Tarifi

Margarin, pudra sekeri, su, limon kabugu rendesi, sekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karistirici uçlari ile 2-3 dakika çirpin. Bu hamurun 2/3` ini 28 cm çapindaki yaglanmis kalibin zeminine islatilmis kasik yardimi ile yayin. Çatalla bir çok kez delin. Kenarlik yapmak için kalan hamuru 1 yemek kasigi un ile tekrar yogurup kalibin yanlarina esit olarak 1,5-2 cm yüksekliginde yapistirin ve önceden isitilmis 180 dereceli firinda 15-25 dakika pisirin.
 
Kücük Alman Pastaları

Kücük Alman Pastaları

41d02cbdde63e7al.jpg


Malzemeler
12-14 adet

Hamuru icin:
450 gr un
30 gr maya
60 gr seker
1/4 lt sut
1 cay kasigi tuz
60 gr margarin

Ici icin:
Cilek yada ahududu marmeladi(ya da istege bagli baska ic malzemesi)
Krema

Uzeri icin:
Pudra sekeri
Yapilis Tarifi
Unu genisce bir kaba koyup ortasini havuz gibi acin.Icine ufaladiginiz maya,biraz seker ve biraz ilik sutu ekleyip 15 dakika sicak bir ortamda bekletin.

Buarada yagi eritip sogutun.Kalan sekeri,sutu,tuzu ve yagi unlu karisima ekleyip iyice yogurun.Uzerini kapatip tekrar sicak bir ortamda ,hamur iki kati oluncaya kadar yaklasik 1 saat bekletin.

Daha sonra hamuru 1 cm kalinliginda acin ve 7-8 cmlik bir bardak yardimiyla yada hazir kaliplarla hamurdan yuvarlaklar cikarin.Cikardiginiz yuvarlaklari,yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin ve tekrar sicak bir ortamda 25- 30 dakika kadar bekletin.Onceden isitilmis 210 dereceli firinda 20 dakika kadar pisirin.Pistikten sonra sogumaya birakin.

Icini hazirlamak icin marmelatlarin icine cirpilmis 1 yada 2 kasik krema koyun(krem santide olabilir).Hazirladiginiz hamurlarin icine doldurup,uzerlerine pudra sekeri serpin ve servis yapin.

Afiyet olsun..
 
Geri
Üst