Yemek Tarifleri !

oldu canımmm gitt senn orda kalırsınn artıkk sevgili arkadasınn bakarsanaa.
 
hahaha tabiki sende gele bilirsin maydonoz biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar:))))aşkını yanlız bırakma...yakışıklı çocuk antalyada kaparlar vallah:):)
 
sen yemeği 3 kişilik hazırla kanka ben onuda alıcam:)hem yemin ettik ayrılmıcaz die.iyi günde kötü günde,Hastalıkda sağlıkda,İyi yemekte kötü yemekte:):)
 
KADINBUDU KÖFTE

kadinbudukofte5fk.jpg


MALZEMELER:

50 g (yaklaşık 1/5 su bardağı) pirinç
30 g (2 çorba k.) Sana
150 g (1 orta boy) soğan
250 g koyun kıyması
250 g dana kıyması
1 demet maydanoz
Tuz, taze çekilmiş karabiber
250 ml (1 su bardağı) ayçiçek yağı
60 g (1/2 su bardağı) un
3 yumurta

HAZIRLANISI :

Ön hazırlık olarak soğanı ince doğrayın; maydanozu kıyın; unu eleyin; yumurtaları çırpın.
Pirinci küçük bir tencereye koyun. Üzerini biraz aşacak kadar soğuk su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Pirinci ağır ateşte 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Sana'yı bir tavada orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika pişirin. Her iki kıymanın da yarısını ilave edin. Ara sıra karıştırarak, yaklaşık 5 dakika da kıymayı pişirin.

Bir karıştırma kabında haşlanmış pirinci, soğanla birlikte kavrulmuş ve çiğ kıymaları, kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi karıştırıp, iyice yoğurun. Köfte harcını buzdolabına kaldırıp, 30 dakika kadar dinlendirin. Bu sürenin sonunda harçtan iri parçalar alıp yuvarlayın; sonra elinizin içinde hafifçe bastırarak yassıltın. Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Köfteleri una ve yumurtaya bulayıp, kızgın yağda bir kez altüst ederek, altın sansı bir renk alıncaya kadar pişirin.

Köfteleri fazla yağlarını süzdürerek tavadan alıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Yağları iyice süzüldükten sonra bir servis tabağına aktarıp, yanında dilediğiniz garnitür ile ılık veya soğuk olarak servis yapın.
 
Domates Ve Tane Karabiberli İstavrit

825nl.jpg


Domates Ve Tane Karabiberli İstavrit

Malzemeler


8 Adet istavrit

3 Adet domates

1 Adet küçük boy soğan

Yarım diş sarmısak

2 Çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Tuz ve tane karabiber


•Domatesleri, soğanı ve yarım diş sarmısağı blendırdan geçirin.
•2 çorba kaşığı zeytinyağını, yarım çorba kaşığı kıyılmış dereotunu, tuz ve yeterince tane karabiberi ekleyin.
•Kaşıkla karıştırdıktan sonra küçük bir fırın tepsisine yayın.
•Temizlediğiniz ve bol suyla yıkadığınız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovduktan sonra domatesli karışımın üzerine dizin.
Orta ısılı fırında balıkların üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin ve servis yapın

Bu gün yemekler benden...
 
ayyyyy yanında güzel bi salataaa yaparımm aşkımm varyaa süperrr olurrr .:))))))))))
 
SEP istavrit şu an yok ... yerine hamsi kullansak olmazmı :D
ne de olsa karadenizdeyiz .. hamsi sezonu açıldı :D
 
denizden babam çıksa yerim asla deniz ürünlerini ayırt etmem:):)
 
DOMATESLİ PİLAV

domateslipilav7az.gif


MALZEMESİ

Pilavlık Pirinç 1 kg.
Tuz
Et suyu veya tavuk suyu 800 ml.
Karabiber
Margarin 300 gr.
Soğan (ince kıyılmış)
Rendelenmiş Domates 600 gr.


HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayın. Bir kaba koyup üzerine 4-5 parmak aşacak kadar ılık tuzlu su ilave edin. Pirinci bu suda 1 saat dinlendirin. Nişastasını atması için pirinçleri birkaç kez yıkayıp süzün.
Et veya tavuk suyunu bir taşım kaynatın. Tuzunu ve karabiberini kontrol edin.
Mrgarinin 50 gramını bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları atıp, pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kaynar et suyunu katarak iyice kanştırın ve bir taşım kaynatın. İnce bir süzgeçten temiz bir tencereye süzün.
4. Domatesli et suyunu bir kez daha kaynatın. Pirinçleri ilave edip kanştınn. Harlı ateşte pirinçler suyunu biraz çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Kalan margarini bir kapta eritin. Pilavın üzerine gezdirin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Pilavı kısık ateşte istenilen diriliğe göre 10 dakika pişirin. Ateşten alin. Yağ kızınca tencereye pirinci katın, kanştırın ve kapağını kapatın. Ateşi kısıp pilavı yaklaşık 15 dakika pirinçler iyice suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alın.
Pilavı demlendirmek için tencerenin kapağını açıp ağzına yağlı kağıt koyun ve kapağı kağıdın üzerine kapatın. Pilavı bu şekilde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Bir kez karıştırarak servis yapın.
 
Seninle olsun da pier loti' de döner yemek bile harika canım:)
 
hihiihihihiihhi evt aşkımmm benimm serviss ne kadarr yavaşş vee nescafee yerineee capucino gelsedeee :D seninlee herseyy ve her yerrrr güzell aşkımmm.:))))))))))))))))))
 
kimler yapıyor bu yemekleri, deneyen faydalanan varmı :)

pc başında arada ağzımıza atacağmız tatlılar olsun şöyle küçük,
evde yapacak insan var nasılsa :)
 
Aslında ortaköyde kaşarlı gözleme de olabilir ama dediğim gibi seninle güzeldi istanbul..
 
ÇİKOLATALI ADET PASTA

(mono atıştıra biliceginn bi tatlıı tarifii yaptırr ve afiyetlee ye)

cikadetpasta4ys.jpg


MALZEMELER:

Un 500 g

Sana 275 g

Pudra şekeri 150 g

Yumurta beyazı 1 adet

Toz badem veya toz ceviz 75 g

Tarçın az miktar

KREMA İÇİN :

Sütlü Krem Patiseri 350 g

Bitter çikolata (eritilmiş) 100 g

Toz Krem Şanti (çırpılmış) 70 g

Toz badem 25 g

SÜSLEME İÇİN :


Bitter çikolata

Pudra şekeri


HAZIRLANISI :

Tart hamuru için gereken tüm malzemeler yoğurulur, buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.


Dinlendirilen hamur 1/2 cm kalınlığında açılıp küçük tart kalıplannın ebatlannda kesilerek kalıplara yerleştirilir ve 190 °C'de 25-30 dakika pişilir.



Krema için tüm malzemeler 2 dakika kanştınlır. Sıkma torbası veya palet bıçak yardımıyla pişirilen tartlann içlerine doldurulur.



Üzerine bıçakla kazınmış bitter çikolata koyularak hafif pudra şekeri
 
CEVİZLİ MERENG
(mono bunuda yaprlarr artıkk herhaldee çok kolayy bundan koalyı olmazz artık)

cevizlimereng2ww.jpg



5 kişilik
MALZEMESİ

3 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
1 çay bardağı krem şanti
1 tatlı kaşığı gül suyu
2 adet muz

HAZIRLANIŞI

Yumurta aklarını porselen bir kaseye koyun. Mikserle katılaşıp kar haline gelinceye kadar çırpın. Toz şekeri kaşık kaşık ilave ederek çırpmaya devam edin. Şekerli yumurtalı karışım parlak bir renk alıp iyice katılaşana kadar çırpmaya devam edin.

Yumurtalı karışıma ceviz ve gül suyunu ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız merengi, yıldız uçlu sıkma torbasına koyun. Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine 4 - 5 cm. çapında 20 adet mereng sıkın.

Cevizli merengi 100 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 2 saat pişirin.

Merengler piştikten sonra fırını kapatın. Merengleri fırının kapağını açmadan 3 - 4 saat soğumaya bırakın.

Muzları küçük küp şeklinde doğrayıp krem şanti ile karıştırın.

Merenglerin düz yüzlerine muzlu kremadan sürüp, üst üste gelecek şekilde 2'şer 2'şer kapatıp servis yapın.
 
Monaliza bakkaldan 500 binliraya Brownı alıyosun o zaman arkadaş en basidi o;)
 
mono son tariftemii zor geldi yoksa cevizli mereng onudaa yapsınlarr artıkk.çok kolayy yaa
 
Geri
Üst