YunusEmreli 200 YTL geliyor.

ßirisi

"O" $imdi AsKeR
Reaction score
0
yaLnızLıqa yoLcuLuqun, yoLcusu tek oLur..
6275015.gif

Türk lirasından yeni ibaresi kalkıyor. Yeni ibaresi kaldırılmış madeni paralar 1 Ocak’tan itibaren kullanılmaya başlanacak. 1 Ocak 2009'dan sonra 200 TL'lik banknotlar çıkacak.

Hazine Müsteşarlığı’na ait Yeni Türk Lirası ve Yeni Kuruşta Yer Alan Yeni İbarelerinin Kaldırılmasına ve Uygulama Esaslarına İlişkin Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tebliğe göre, halen kullanılan 1 YTL ile 50, 25, 10, 5 ve 1 Ykr madeni paralar 31 Aralık 2009’da tedavülden kaldırılacak. Bu kapsamda 1 TL ile 50, 25, 10, 5 ve 1 Krş madeni paralar ise 1 Ocak’tan itibaren kullanılmaya başlayacak. Halen tedavülde olan 1 YTL ile 50, 25, 10, 5 ve 1 Ykr madeni paralar, tedavüle çıkarılacak yeni madeni paralarla 1 Ocak-31 Aralık 2009 tarihleri arasında birlikte kullanılacak.
1 Ocak ile 31 Aralık 2009 tarihleri arasında YTL ve Ykr madeni paralar Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubelerince kabul edilecek ve değiştirilebilecek. Tebliğ 1 Ocak 2009’dan itibaren yürürlüğe girecek.

YUNUS EMRE VE NENE HATUN RESİMLERİ

YTL'den TL ye çevrilecek yeni banknotların üzerinde Yunus Emre, Nene Hatun gibi Türk tarihinde önemli yer tutan düşünür, kahraman şair ve sanatçı kişilerin resimleri bulunacak. Yeni yılda kullanılmaya başlanacak 200 TL'lik banknotun önümüzdeki Ekim ayında tanıtılacağı belirtiliyor.

----
---
--
-

Arkada$Lar Anket'ede oy verirseniz sevinirim.. $imdiden te$ekkürLer.
ANKET

iyi bi uyguLama başka büyükLerimizin resimLerini de koymak..
ama tabi yine başLıyoruz gaLiba 200 ytL sonra da 2000 ytL çıkar, aLtı sıfır geri mi geLiyor yoksa.. :melek

Ben biraz yadırgadım bu 200TL oLayini.. Mustafa Kemal Paşa yok.. Nene Hatundan da bahsediliyor acaba kac tane büyük sanatçı resmi koyuLacak banknotLara merak ettim. Yada kaç tanesinde ATATÜRK oLacak. ku$kuLandırıyor beni yeni bir tartı$ma daha çıkacak...

Yavaş yavaş Atatürkü unutturmak lazım. Bunlarda liste hazırdır. Bugün büstler, yarın paralar.

Başkaları değiştirince koz olarak kullananlar, şimdi iyi bir uygulama de mi?

Herşeyin hayırlısı olsun...

İyi güzelde bunu taşırken düşürdün diyelim.
Nolacak :D

iyi güzel yunus emre, nene hatun filan türk tarihine geçmiş insanlar fakat. paradan atatürk çıkartılamaz, böyle saçmalık olmaz. paranın arkasına resimleri koyulabilr ama bu güzel olur.

Işte Budur Fatih Sultan Mehmete Olmalı

Türk uLusu sapLantıdan kurtuLur bence ii bi uyguLama.. Heryerde Atatürk resmi var.. Eminim Atatürk bu kadarını istemezdi.. Onun yakışıkLıLığından çok küLtür önemLiydi ona göre.. ;)

Yaşasaydı tabi istemezdi. Niye Atatürkün çok resmi neden rahatsız ediyor?

Aslında koyulanlarda önemli insanlar konulmalı, lakin Atatrüke düşmanlığı sezmişiz biz yeter.

Bunlar tesadüf değil...

Atatürk resmi beni asLa rahatsız etmez yanLış anLaşıLmasın.. Ama Ata'mızı artık kağıt üzerinden çıkarıp da kafamıza sokmaLıyız.. Kendi yorumumuzLa değiL,onun yorumuyLa..

Ben karşıyım .
Parada AtaTürk'ten başkasını görmek istemiyorum .

ATaTürk'ü çıkatıyorlar nenen Hatun Bilmem ne , resimlerini koyuyorlar .
Ben AtaTürk'ü istiyorum .
Yakında Said Nursi'li Para basarlarsa Şaşmam !

200 - 500 TL gelecek sadece 200 Değil yane bu sene sonunda .
Bunun adı para basmak değil Devalüasyon yapmaktır .
( bilmeyenlere Devalüasyon = paranın yabancı paralar karşısında değer kaybetmesi, değerinin düşürülmesi , Yani Ekonomisi Bozuk olan ülkelerin Sürekli Paralarını yükseltmesi demek )

Ama halk sadece Para basılacak sanıyor . Ekonomi iyiyse neden 200 ve 500 Tl'lik banknotlar piyasaya sürülecek ?

Türk vatandaşlarının ekonomi umrundamı . Onlar alacakları Odun , Kömür , Makarna , Bulgura bakar .

Ekonomi iyi Tabe yerseniz
:goz:

Yaşasaydı tabi istemezdi. Niye Atatürkün çok resmi neden rahatsız ediyor?

Aslında koyulanlarda önemli insanlar konulmalı, lakin Atatrüke düşmanlığı sezmişiz biz yeter.

Bunlar tesadüf değil...

Bu ulkenın bıcok degerı var arkadasım işte sonunda bunu akıl edenler cıktı bundan sonra emınım yunusemre daha cok kısı tarafından daha ıı bılınecek..

Atatürk eywAllah hanı tek laf bıle edılemez Atamıza ama yunus emrelerı nene hatunlarıda unutmayalım ya ...

bu arada 200 ytl tek bankonotta cok ya..

Bu ulkenın bıcok degerı var arkadasım işte sonunda bunu akıl edenler cıktı bundan sonra emınım yunusemre daha cok kısı tarafından daha ıı bılınecek..

Paranın arka yüzünde değerli büyüklerimizin yaptıkları yer alıyor. Sadece kaç para bu diye bakmazsanız görebilirsiniz.

Gerek olmayan bir uygulama. Ülkenin kurucusunun durması daha güzeldi. Neyse...

Benim anlamadığım İsmet İnönüye ateş püskürenler, şimdi neden bu kadar destekçiler. Yoksa..... anldınız siz onu...

öyle saçmalık olmaz ATATÜRK ün resmini paradan kaldıramazlar fason bunlar öyle şey olmaz sadece mide bulandırıyolar...

tamam bütün büyüklerimiz olsun ama bir yüzünde atatürk diğer yüzünde diğer türk büyükleri değil mi ama

O zaman Sanat Güneşimiz Zeki Müren'li Banknot da İsteriz!!!

Geri