9 büyüktür 21 milyondan

Elais işinize gelince hukuk dersiniz gelmeyince aksini söylersiniz.Ortada anayasa var ve kuralları var.Anayasa mahkemeside bu yüzden gerekeni yapmıştır.

Hukuktan söz ederken 367nin hukukunu anlatırmsınız. Peki gerekçeli kararı göstermeden biz yaptık oldu gibi red verilmesi doğrumudur. Parti kapatılmasına zemin hazırlamaktan başka bişey değildir. AKP gider başka sağ parti gelir. Bu iş böyle devam eder ama asla Chp hükümetin yönetiminde olmayacaktır. Bütün sol birleşti % 20 oy aldı.Askere darbe zemnin hazırlayarak hukkla iktidar olunmaz. Çalışarak halka bişeyler vererek onların içinde yaşayarak olur.

Türkiye Cumhuriyeti siz içinize sindirsenizde sindermesenizde hukuk devletidir.Dolayısıyla rejimi korumakla görevli olan organlarda görevlerini yapmak zorundadır.

Onun için Kasımpaşa kafasıyla "yürüyün lan biz daha kalabalığız, döveriz bunları" diyemezsiniz! Derseniz Türkiye'nin yoğun gündem trafiğinde karşıdan karşıya geçerken mazallah ya bir çizme ya bir palet altında cırt diye eziliverirsiniz de kalıntınızı yapıştığı yerden jiletle kazımak zorunda kalırız!!!

Hukuk devleti savunucusuna bak.Tank paleti ile bizi tehdit edip sonra demokrasicilik oynayacak.Sen de şuna dikkat et siz böyle dinle ve dinin emirleri ile savaşırsanız Allah'ın laneti altında hem bu dünyada hem ahirette rezil olursunuz.

Sizin demokrasi anlayışınızı bu millet 60 ve 80 de çok iyi gördü.Müslüman Türk milletine CHP gömleğini zorla giydiremezsiniz.Şunu unutmayın ki arkasına sığındığınız şeyleri destekleyen millettir.Millet o desteğini bir çekerse sen neyin altında kalırsın anlayamazsın bile.

Militarizmi bize demokrasi diye yutturacak:biggrin

Elais CHP ya da herhangi bir parti beni ilgilendirmiyor.Kaldı ki CHP li falanda değilim.Siz 20 milyon herşeyi yapabilir diyorsunuz bende yapamayacağını söylüyorum olay budur.

Düzenleme:Neb34 bu ülkede asılanlar neden asıldı?Tayyibin ağa babaları vardıya hani menderesler falan Anayasa karşı gelmekden..Sizde anayasaya karşı gelip Cumhuriyet devrimlerine karşı, karşı bir devrim yapmaya çalışırsanız sonunuzun ne olacağını söylüyorum..Dinimide sizin gibi dinci takımdan öğrenecek değilim.Ve son olarak CHP demişin ben CHP li ya da heerhangi bir partili değilim.Ne olduğumu merak ediyorsan söyleyim TÜRKÇÜYÜM .

Elais CHP ya da herhangi bir parti beni ilgilendirmiyor.Kaldı ki CHP li falanda değilim.Siz 20 milyon herşeyi yapabilir diyorsunuz bende yapamayacağını söylüyorum olay budur.
Bu meseleyi refaranduma sunulsa 20 miyon değil oy kullanma şartlarına uyanların % 60 başörtüsü serbest olsun diyeceklerdir.

Sizin gibi örümcek kafalılar 60 milyon da olsa , 600 milyon da olsa gene karşısında Atatürk'ün kurumlarını bulacaktır. Meclisin tamamını da olsanız bu ülkeyi size teslim etmeyiz.

Bu meseleyi refaranduma sunulsa 20 miyon değil oy kullanma şartlarına uyanların % 60 başörtüsü serbest olsun diyeceklerdir.

Elais anayasanın değiştirilmesi sözkonusu olmayan maddelerinin değiştirilmesini ya da gevşetilmesini refaranduma sunamazsın..Mesela bu ülkenin %60'ı biz şeriat isteriz dese bu geçerli değildir.Bunu isteyenler karşı devrim yapmak zorundadır bununda sonuçları vardır.Neb34' de de bu sonuçlardan bahsettim

Bir 80 yıL daha hatta nice 80 yıL bekLersiniz...
Nice 80 yıLLara...
Anayasa Mahkemesinin verdiği karara hakaret eden,Anayasa Mahkemesi'ne küfür edenLer var forumda eğer birinizi görürsem anam avradım oLsun PoLis'e $ikayet ederim!Bunu da biLmi$ oLun!

Hadi sağLıcakLa kaLın...

bu ne hitap şekli nasıl uslub dur... konuyu adam akıllı okuyup aynı şekilde cevap yazamaz oldunuz...

Düzenleme:Neb34 bu ülkede asılanlar neden asıldı?Tayyibin ağa babaları vardıya hani menderesler falan Anayasa karşı gelmekden..Sizde anayasaya karşı gelip Cumhuriyet devrimlerine karşı, karşı bir devrim yapmaya çalışırsanız sonunuzun ne olacağını söylüyorum..Dinimide sizin gibi dinci takımdan öğrenecek değilim.Ve son olarak CHP demişin ben CHP li ya da heerhangi bir partili değilim.Ne olduğumu merak ediyorsan söyleyim TÜRKÇÜYÜM .

Ben zaten CHP i bir ideolojiyi temsil ettiği için zikrettim.Yoksa senin CHP li olduğundan değil.Anayasal rejimi değiştimeye kalkan Ergenekoncular da acaba asılacaklar mı madem Menderes ve diğerlerinin bu yüzden idam edildiğini iddia ediyorsun?

Ya bu memlekette bir İslamfobia var.Bu bir gerçek.PKK lılar parti kurar cemiyet kurar,komünistler TKP adında yasalara aykırı olduğu halde parti kurar.Ama müslümanlar içinde İslami terim içeren bir cemiyet kuramazlar,İslami muamelatı ifa edecek ameliyede bulunamazlar.Daha evvelde dedim İslam üç sac ayağından oluşur:İtikad,amel ve muamelat.Laikçiler amel ve itikad yapıyorsunuz ya yeter bu size diyorlar.Oysaki Cenabı Allah Maide Suresi 44'üncü ayette gayet net açıklıyor:KİM ALLAH'IN İNDİRDİĞİ İLE HÜKMETMEZSE İŞTE ONLAR KAFİRLERİN TA KENDİLERİDİR.Cenabı Allah hayatımızın her anında İslami kanunlarla-Roma kanunları ile değil-yaşamamızı,hayatımızın her anında beşer sözüne göre değil ayet ve hadisle sabit olunan emrlere göre emredip yasaklananlardan beri olmamızı bu ayetle gayet açık bir şekilde emretmiştir.

Şimdi ülkemizin panoramasına bakalım:Dünyanın en çok içki tüketen ülkelerinden biriyiz.Ahlaksızlıkta nerdeyse Sodom ve Gomorreyi geçtik.Hırsızlık,rüşvet,cinayet vb işler nerdeyse sıradan bir hal almış.Acaba bunun sebebi Allah'ın(c.c) dediklerine ters yürümemizden dolayı Allah(c.c) tarafından cezalandırılmamız olabilir mi?

Cenabı Peygamber(s.a.v):Gayri müslimlere benzemeyin derken biz acaba gerek dış görünüş ve gerek fikriyat bazında onlara yetişmek için yarışmıyor muyuz?Ve bizi onlara benzetenleri alkışlamıyor muyuz?

Başımıza gelen felaketlerin nedenini çok araştırmaya gerek yok.Kendimiz ediyoruz kendimiz buluyoruz.MEN DAKKA DUKKA(Eden bulur) hadisini gayet sarih bir şekilde yaşıyoruz.

Bizi felaha erdirecek tek şey Cenabı Allah(c.c) ın emrettiği Peygamber(s.a.v) gösterdiği yoldan gitmektir.Başka çare yok.Hiçbir ''izm''-ki buna bizimkininki de dahil-bizi kurtuluşa götürmemiştir götürmüyor ve götürmeyecektir de.Çünkü beşer fıtratı ancak Yaradanın kanunlarına baş eğmeye uygun yaradılmıştır,beşerin kanunlarına değil

Elais anayasanın değiştirilmesi sözkonusu olmayan maddelerinin değiştirilmesini ya da gevşetilmesini refaranduma sunamazsın..Mesela bu ülkenin %60'ı biz şeriat isteriz dese bu geçerli değildir.Bunu isteyenler karşı devrim yapmak zorundadır bununda sonuçları vardır.Neb34' de de bu sonuçlardan bahsettim

Sen diyorsunki bu ülkede demokrasi var çoğunluğun dediği olur ama çoğunluk bu rejimi istemezse bu kabul edilemez.

Sen kendi kendinle çelişiyorsun.Sen demokrasi örtüsü altında despotizmi destekliyorsun.Demokrasi çoğunluğun dediği olur demekse bu ne sahada olursa uygulanır ve kısıtlama getirilemez.

Haa bana şunu de mertçe:Bu ülkede elit zümrelerin demokrasicilik oyunu vardır.Onlar ne isterse o gerek halkın iradesi gerek başka türlü kisvelere büründürülerek muhakkak yerine getirilir.

Ee o zaman bu elit zümrelerin dediği olacaksa,toplumda her ferd bunların dediğine onay verecek değil,mevzu ne olursa olsun ve ister sev ister sevme

Senin şeriat gelemez dediğin şey bu elitlerin diretmesidir.Yoksa hangi müslüman istemez ki kendi inançlarına uygun kanunlar yapılsın.Bu demokrasi gereğidir de aynı zamanda.Büyük kesim müslüman o zaman kanunlarda İslama uygun olabilir.

Ama elit zümreler ve onun yandaşları despot ruhlu olduklarından,demokrasi güzeldir ama bizim istediğimz şekilde olursa derler.İşte 21 milyon buna karşı çıktı ama 9 elit buna hayır dedi ayrıca yandaşlarıda %60 ı şunu da dese istemezük diye şakşakçılık yapıyor

Ne diyelim görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler

Halkın Hükümetleri denetlemediği Ülkelerde demokrasiden bahsedilemez.Secilen vekiller Halk ( ASİL ) adına hareket edip kendi menfaatlerine calışırsa ; Bu vekilleri denetleyecek ve gereğinde de yargılacak Bir kurumun olması demek Halkı hiçe saymak değildir tam tersine ; Halk'ın Tümünün menfaatlerini koruyarak karar verirler.Bu yetkiyi de halk adına kullanırrlar..T.C Devletinde Yasama Yürütme YARGI Üzerine oturmuştur.Yasama , Yürütme el ele verip YARGI yı hiçe saymazlar....!

Not:ANAYASA MAHKEMESİNİ KALDIRMA ÇABALARI AKP NİN DAHA ÖNCE DÜŞÜNDÜĞÜ PRATİKTE MÜNKÜN OLSA DA UYGULAMA DA İMKANSIZDIR: YAPILAN YASANIN ANAYASA YA UYGUNLUĞU DENETLENEMEZSE AKSERE DARBE İÇİN AÇIK KAPI BIRAKILIR.......!

Ben zaten CHP i bir ideolojiyi temsil ettiği için zikrettim.Yoksa senin CHP li olduğundan değil.Anayasal rejimi değiştimeye kalkan Ergenekoncular da acaba asılacaklar mı madem Menderes ve diğerlerinin bu yüzden idam edildiğini iddia ediyorsun?

Ya bu memlekette bir İslamfobia var.Bu bir gerçek.PKK lılar parti kurar cemiyet kurar,komünistler TKP adında yasalara aykırı olduğu halde parti kurar.Ama müslümanlar içinde İslami terim içeren bir cemiyet kuramazlar,İslami muamelatı ifa edecek ameliyede bulunamazlar.Daha evvelde dedim İslam üç sac ayağından oluşur:İtikad,amel ve muamelat.Laikçiler amel ve itikad yapıyorsunuz ya yeter bu size diyorlar.Oysaki Cenabı Allah Maide Suresi 44'üncü ayette gayet net açıklıyor:KİM ALLAH'IN İNDİRDİĞİ İLE HÜKMETMEZSE İŞTE ONLAR KAFİRLERİN TA KENDİLERİDİR.Cenabı Allah hayatımızın her anında İslami kanunlarla-Roma kanunları ile değil-yaşamamızı,hayatımızın her anında beşer sözüne göre değil ayet ve hadisle sabit olunan emrlere göre emredip yasaklananlardan beri olmamızı bu ayetle gayet açık bir şekilde emretmiştir.

Şimdi ülkemizin panoramasına bakalım:Dünyanın en çok içki tüketen ülkelerinden biriyiz.Ahlaksızlıkta nerdeyse Sodom ve Gomorreyi geçtik.Hırsızlık,rüşvet,cinayet vb işler nerdeyse sıradan bir hal almış.Acaba bunun sebebi Allah'ın(c.c) dediklerine ters yürümemizden dolayı Allah(c.c) tarafından cezalandırılmamız olabilir mi?

Cenabı Peygamber(s.a.v):Gayri müslimlere benzemeyin derken biz acaba gerek dış görünüş ve gerek fikriyat bazında onlara yetişmek için yarışmıyor muyuz?Ve bizi onlara benzetenleri alkışlamıyor muyuz?

Başımıza gelen felaketlerin nedenini çok araştırmaya gerek yok.Kendimiz ediyoruz kendimiz buluyoruz.MEN DAKKA DUKKA(Eden bulur) hadisini gayet sarih bir şekilde yaşıyoruz.

Bizi felaha erdirecek tek şey Cenabı Allah(c.c) ın emrettiği Peygamber(s.a.v) gösterdiği yoldan gitmektir.Başka çare yok.Hiçbir ''izm''-ki buna bizimkininki de dahil-bizi kurtuluşa götürmemiştir götürmüyor ve götürmeyecektir de.Çünkü beşer fıtratı ancak Yaradanın kanunlarına baş eğmeye uygun yaradılmıştır,beşerin kanunlarına değil

Sen diyorsunki bu ülkede demokrasi var çoğunluğun dediği olur ama çoğunluk bu rejimi istemezse bu kabul edilemez.

Sen kendi kendinle çelişiyorsun.Sen demokrasi örtüsü altında despotizmi destekliyorsun.Demokrasi çoğunluğun dediği olur demekse bu ne sahada olursa uygulanır ve kısıtlama getirilemez.

Haa bana şunu de mertçe:Bu ülkede elit zümrelerin demokrasicilik oyunu vardır.Onlar ne isterse o gerek halkın iradesi gerek başka türlü kisvelere büründürülerek muhakkak yerine getirilir.

Ee o zaman bu elit zümrelerin dediği olacaksa,toplumda her ferd bunların dediğine onay verecek değil,mevzu ne olursa olsun ve ister sev ister sevme

Senin şeriat gelemez dediğin şey bu elitlerin diretmesidir.Yoksa hangi müslüman istemez ki kendi inançlarına uygun kanunlar yapılsın.Bu demokrasi gereğidir de aynı zamanda.Büyük kesim müslüman o zaman kanunlarda İslama uygun olabilir.

Ama elit zümreler ve onun yandaşları despot ruhlu olduklarından,demokrasi güzeldir ama bizim istediğimz şekilde olursa derler.İşte 21 milyon buna karşı çıktı ama 9 elit buna hayır dedi ayrıca yandaşlarıda %60 ı şunu da dese istemezük diye şakşakçılık yapıyor

Ne diyelim görelim Mevla neyler neylerse güzel eyler

Ergenokon hakkında daha iddaname hazır değil.Bu kapsamda tutuklanıp 1 senedir hapiste olan yazarlar var. Menderesin yaptıkları hakkında daha önceki konularda yazım mevcuttur.
PKK lıların parti kurması ve mecliste bulunmasını bir Türk Milliyetcisi olarak asla içime sindiremedim.Komünistler bu ülkede ses çıkarak kadar büyük çoğunluğa sahip değil.Yani bunlardan bir şey çıkmaz.Ancak sen dini kendi çıkarların için kullanıp insanların vicdanlarını sömürürsen bu tehlikelidir.Her cemaat kendine göre yorumlayabiliyor.

Tanrı tarafından cezalandırıldığımıza ‘’Allah ile aldatan’’ mevcut iktidara bakarak bende inanıyorum.Gayri Müslim konusuna gelince bunu dinler arası diyaloğu ve bop eşbaşkanlığını savunanlara sormalısınız!

Ben kendi kendimle çelişmiyorum.Siz kavramları işinize geldiği gibi kullanıyorsunuz.Demokrasi , Laiklik ,Cumhuriyet iç içedir sen birini diğerine karşı kullanamazsın.Yani demokrasi demokrasi diyip rejimle oynayamazsın.

Sizin demokrasi anlayısınız oy üzerine oy çoğunluğuna sahip olan her şeyi yapabilir..Ama demokrasi bu değildir.

Sizin gibi örümcek kafalılar 60 milyon da olsa , 600 milyon da olsa gene karşısında Atatürk'ün kurumlarını bulacaktır. Meclisin tamamını da olsanız bu ülkeyi size teslim etmeyiz.

antidepresan, madnest ve diğer bazı arkadaşlar!
yazdıklarınızı okuyunca başka bir ülkede bir polis devletinde veya bir derebeylikte mi yaşıyoruz diye şaşırıyorum.
nasıl olurda halkı yok sayabilir parayı veren vekil olmuş diyerek hakaret edersiniz. aşikar bir hukuksuzluğa., daha vahimi anayasanın 148. maddesinin hükmünün yargıçlar tarafından çiğnenmesine "haklılar gerekeni yaptılar " diyebilirsiniz.
nasıl olurda halkın %80 'nin iradesine, ki içinde milliyetçi kimliğe sahip olan mhp, her iki kişiden birinin oyunu almış akp, tasvip etmesek te doğu ve güneydoğuda oyların % 70 ini
almış dtp kısacası halkı ve ezici çoğunluğu temsil eden meclisin by-pas edilmesini alkışlarsınız.

bu ülke kimsenin babasının tapulu malı değildir.herkesin eşit olması gereken bir ülkedir.
bir hukukçu olarak üzüntümü ancak böyle yazı ile ifade edebiliyorum.
gerçek bir sosyal demokratik, laik hukuk devletinde eşit olarak yaşamak dileğiyle saygılarımı sunuyorum. FARABİ027

AKP kapatılmalımı bence gereksiz....çözüm yolu değil...

AKP iktidardan indirilmeli mi...BİR AN ÖNCE...hemen şimdi..olabildiğince çabuk

AKP kapatılmalımı bence gereksiz....çözüm yolu değil...

AKP iktidardan indirilmeli mi...BİR AN ÖNCE...hemen şimdi..olabildiğince çabuk

emredersiniz başka bir isteğiniz var mı?Çay kahve filanda ister misiniz?
konuyu hemen CHP ve AYM mahkemesine iletin şipşak onu da hallederler.
Nasılsa ülke onların babasının tapulu malı:durdurun:durdurun:durdurun

9 büyüktür, 21 Milyon’dan
Hani, hep; “Burası Türkiye... Bu ülkede olmaz, olmaz!” deriz ve “her an her şeyin olabileceğine” inanırız ya, bu inancı haklı çıkaracak gelişmeler hiç eksik olmaz bu ülkede!..
Meselâ; “demokratik ülke” deriz, sokaklarında “tanklar” yürür!..
Meselâ, “Matematiğin 4 işlemi”nde, 9 rakamı küçük bir sayıdır, 411 ise büyük!..
Ama, burası Türkiye... Burada “matematiğin kuralları” değil, “yargının kuralları” geçerlidir!.. Yargı, eğer “9 büyüktür 411’den” diyorsa, geçerli olan budur!..
Çünkü Türkiye’de; “yargı ne diyorsa, o!”dur!..
Çünkü Türkiye’de; “Millet”in 21 Milyonu bilmez, o iradenin temsilcisi “Milletin Meclisi” bilmez, ama “Anayasa Mahkemesi’nin sadece 9 üyesi” bilir!..
Kısa ve net ifadesiyle; “9’un, 21 Milyondan büyük olduğunun ispatlandığı” tek ülkedir Türkiye!..
Bu ülkede matematik de sökmez, demokrasi de!..
Çünkü bu ülkede, “kurallar” değil, “krallar” egemendir!

BURASI TÜRKİYE HERŞEY NORMALDİR.
KRALDAN ÇOK KRALCILARIN DÜNYADA ENÇOK BULUNDUĞU ÜLKE

Geri