Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

bu mu yani?
teröristten farkı yoktur
gariban esnaf=)
o esnaf kendi kendine mi o haLe geLdi?

bu mu yani?
teröristten farkı yoktur
gariban esnaf=)

esnaf diyorum holding demiyorum

ayrıca sözlerinden sanki "evet taş atıp kırma hakkı insanların malına zarar verme hakkı"nı savunuyormuş gibi bir izlenip var

IMF yi protesto edecem diye Ahmed amcanın dükkanını kırıp döken adamın yaptığı nedir sizce

bu mu yani?
teröristten farkı yoktur
gariban esnaf=)

esnafın garibanlığından kasıt olaylarla bir bağdaşan yanlarının olmaması hemen siyaset yapma bu ülkede esnaf 100 yıldır gariban yedi yıldır değil hatta o esnaf bir başbakan grip oldu diye tezgah kapattığı günleri gördük çok değil 7 8 yıl evvel

Protesto etmek ile yağmalamak arasında çok fark var. Biz bir haftadır İstanbul'da ne yazık ki yağmalama izliyoruz. Çünkü protesto, konunun muhaliflerinin genelde sözlü ve toplumsal dayanışma içerisinde yürüttüğü bir haklı eylemdir. Kesinlikle sapanla bilye atmak, kaldırım taşını söküp camları çerçeveleri indirmek yahut devlet malına zarar vermek asla değildir. İstanbul'da benim gözlemlediğim içimizdeki Yunanlılardır. Çünkü onlar 1922'de İzmir'den kaçan rumların koca şehri yakarak gösterdikleri haksız eylemlerinden farklı bir eylem göstermemişlerdir. Kitleleri Küreselleşmeye karşı uyarmak yerine kendilerininden soğutmaktan başka hiç bir şey yapmadılar.

taksim cihangirdeki insalık dışı arbede ve saldırıları amaç dışı eylemleri savunan zihniyetle o taşı atan zihniyet aynı zihniyet bunu savunanlar anasını babasını kardeşii çocuğunu bir son bahar günü dükkandan giydirmek için dışarı çıkardığında alakası olmadığı halde imf ye diye kendine gelen taş Molotof kokteyli ailesini yaraladımı korkuttumu bakalım hala savunabilecek mi aynı şeyleri... hele hele üniversite seviyesine gelmiş bir öğrenci eline kaldırım taşı alıp önüne gelen yere insan varmı yokmu demeden sallamasını savunmak solun bu ülkede neden kaybettiğinin göstergesidir...

delikanlı iseniz yürekli iseniz gider israil konsolosluğunun kapısını kırar o zararı konsolosluğa verirsiniz... he sonuçları ağır olur o başka... maksat israili amerikayı imfyi protesto edicem diye gariban insanların malına canına kastetmekse bu protesto değil şov olur... hepside birer şovmen...

Sanırım mustafa mutlu dün akşam haberleri izlememiş. Bir üniversitenin yeni ders yılı başlangıcında konuştu Başbakan birgün önce IMF-Dünya Bankası toplantılarının açılışında yaptığı konuşmada, "Tüm dünyanın daha fazla çalışması ve bu meseleye daha fazla kafa yorması gerekli. Dünyadan yükselen çığlığa, taleplere ve şu salonun dışında devam eden protestolara da kulak vermemiz gerekir" demişti. Fakat dünkü cam çerçeve indirme olayları yüzünden de farklı konuşmak zorunda kaldı. " Başbakan Erdoğan eylemcilere tepkisini "Protesto saldırı değildir" sözleriyle dile getirdi.

"Siz orada eylem yaparken yeni mağdurlar oluşituruyorsunuz" diyen Erdoğan, "Bu kişilerin zararları beliki 1 haftalık kazançları. Megafonu al eline istediğin gibi bağır çağır. Size tahsis edilen 14 ayrı noktada ne yapıyorsan yap gelip de cam çerçeve indirme" dedi.

Erdoğan sözlerine, "Haklı ifade ettiğin düşüncelerle bile haklıyken haksız konumuna düşersin. Bu kişilerde ekmeğini kazanacak. Oradaki esnafın ne günahı var" diye devam etti. "

Lütfen sap ile samanı karıştırmayalım bay mustafa mutlu..

Emeğin peşinden koşmakla emeğe zarar vermek arasındaki farkı ordaki provake olmuş insanlar ne yazık ki kavrayamadı. Ve Türkiye'de küreselleşmenin karşısında durmak için çok çok çok önemli bir fırsatı tepilmiş olundu. Yazık ki ne yazık.

yazıdan alıntı;
İyi de; olay çıkaran fanatik taraftarları önemli maçlardan önce evlerinden tek tek alan ve maç bitinceye kadar gözetim altında tutan polis, artık benim bile kılıklarından kıyafetlerinden ezberlediğim bu adamları, neden bu tür gösterilerden önce gözetim altına almıyor?

şayet dediğini yapsaydı polis; o zamanda diyecektinki polis evlerden adam topluyor, kimin ne amaçta olduğunu nerden biliyor diye saçma sapan yazı kaleme alacaktın..şayet bu kişileri sen bile ezberlediysen neden ezberlediklerini devletin güçlerine isim isim vermiyorsun? sen bir yazardan çok provakatör gibi terörü azdıracak, haklı bir protestoyu bile anarşiye çevirecek maipülasyona kapak kaldıran , sırf hükümeti eleştirmek adına devletin resmi organlarına ve güçlerine çamur atacak kadar ucuz kalem sahibi bir yazar olarak, ergeneokun dışarda kalan tek tük hışırtılı ve hırıltılı ses veren medya ayağından yazarken, asıl emek düşmanlığınızı gizlemek için bu anarşizme kol kanat germekyi bile güya ulusculuk adına sergiliyorsun. sırça saraylarınızdan ,çok katlı holdinginizden o taş yağmuruna pencereden bir kafanı uzatsaydında alnına yapışan parke taşının resmini çekseydi muhabiriniz eminim yılın mazlumu olarak ödül üstüne ödül verirlerdi aynı patronlarınız tarafından. sen bir yazar olamassın sadece terörle emeği karıştıran tatlı su muharriri olabilirsin.. bunca dükkan banka ve devletin resmi araçları bile yakılırken, çocuklu aileler yoldan geçemezken polisi ve devleti suçlamak ancak sizin gibi sahteci devletçilere mahsus bir yaklaşım olabilirdi ve olmuşta zaten.

bu türkiede herzaman yaşanan şeydir.

birileri provakasyon yapar polis herkesi coplar. sonra olaylar çığrından çıkar.

aynı türden taşkınlıklar başka ülkelerde olmuyor mu?
tabi ki oluyor. ama başka ülke polislerinin çoğunluğu sapla samanı birbirine karıştırmıyor. ortalığa deodorant sıkar gibi biber gazı sıkmıyor.( biber gazını bu kadar yoğun kullanan başka polis varmı merak ediyorum)

napıyor diğer polisler: nokta atışıyla o taşkınlık yapan, hakı proveke eden kişiyi topluluğun içinden sıyırıp alıyor. sonra sen sağ ben selamaet.

ne biber gazı yiyen masum vatandaş var ne de kafası kırılan polis.

bence polis önce sapla samanı birbirinden ayırmayı öğrenmelidir.

Polise taşlı sopalı saldıran bankaların işyerlerinin otobüs duraklarının camını kırarark kendi küçük dünyasında mutlu olmaya çabalayan acizlerin bulunduğu topluluk içerisinde yer alan..

Onlarla beraber sokak köpeği gibi sağa sola koşturan herkez polisten yediği jopu ziyadesi ile sonuna kadar haketmiştir.

Eşkiyalık yap yol kes işyerlerinin camlarını indir polis taşla..
Sonra vay polis biber gazını deodorant gibi sıktı, vay jop namahrem yerlerime temas etti
Sizde kabahat yok
Vur emri vermeyen- veremeyenlere kızmak lazım

protestoculara polisle birlik olup mecidiyeköyde dayak atan esnaftan mı bahsediyoruz yoksa zavallı, kendi halinde, ekmek parası peşinde koşan esnaftan mı?
durup dururken cam çerçeve inmez zaten oraya giden adamın esnafla bir alıp veremediği yoktur.

Protesto hakkı böyle kullanılmaz.
Devlet düşmanlığı yapıp, ellerine geçen her fırsatta kuduz köpekler gibi devlet malına zarar vermekle, suçu günahı olmayan esnafın, gariban simitçinin tezgahına tekme atmakla protesto hakkı kullanılmaz.

Madem protesto bu şekilde yapılıyor da, gavur deyip beğenmediğimiz adamlar neden
sağa sola taş fırlatmak yerine insan gibi yürüyüp davullar çalarak protesto hakkını kullandılar...

Joplayan polislerin ellerine sağlık, az bile yapıyorlar...

Dinci göstericiler şeriat bayrakları açarken onları şefkat ve nezaketle seyreden polis, neden bu bir avuç profesyonel militanı bahane ederek, her demokratik gösteriyi bu topluma zehir ediyor?

Ne polis düşmanıyım, ne de terörizm yanlısı...

yazının bu kısmı sizin ziyniyetinizin nedenli art niyetli olduğunu söylüyor zaten.
sayın mutlu herdefasında lafı dinci şeriatçı tabirleriyleriyle konuyu başka alanlara taşıma telaşınıza şaşırmadım.bu, sen ve senin gibi art niyetli insanların sürekli yaptığı şey.dinci şeriatçı diye hitap ettiğin insanların protestolarında hiç cam kıran,yada polis otosunu kullanılamaz hale getiren insan gördünüzmü?nerden nereye varıyorsun.gündemdeki olaya bak kurulan bağlantıya bak.bu ne perhiz bune lahana turşusu.senin gibi insanlar insanların cezasını Allah c.c birgün mutlaka verecek.umarım çok geç olmadan hidayete erersin.

protestoculara polisle birlik olup mecidiyeköyde dayak atan esnaftan mı bahsediyoruz yoksa zavallı, kendi halinde, ekmek parası peşinde koşan esnaftan mı?
durup dururken cam çerçeve inmez zaten oraya giden adamın esnafla bir alıp veremediği yoktur.

Polisle bir olup dayak atan esnafa selam olsun
Polis taşlanırken izlemekle yetinenlere yazıklar olsun

Durup dururken cam çerçeve inmez ama durup dururken esnaf polisle bir olupta militanları döver..

Mantık buysa komik durmuş haberin olsun .

ayrıca sözlerinden sanki "evet taş atıp kırma hakkı insanların malına zarar verme hakkı"nı savunuyormuş gibi bir izlenip var

IMF yi protesto edecem diye Ahmed amcanın dükkanını kırıp döken adamın yaptığı nedir sizce

Pek Anlaşamasak Ta Bu Görüşlerine Tamamen Katılıyorum

Sonuçta Bozuk Saat Bile Günde 2 Kere Doğruyu Gösterirmiş :goz:

polis bence sonuna kadar haklıydı.

camı cerceveyi indirdiler, kamu malına zarar verdiler. ekip otolarını tasladılar.

resmen terör estirdiler sokaklarda.

masumların canı yandı. zaten 3 kurus ekmek parası bulmakta zorlanan gariban esnafın dukkanları taslandı.

yazıktır günahtır.

o yuzden de polis yaptıklarında az bile yaptı. hepsini tutuklayabilselerdi cok sevinecektim gercekten.

adamlar demir bilyeli sapanlar kullanıyorlar, molotof atıyorlar, kaldırım tası sokuyorlar.

teröristten hiç bir farkları yok.

protestolarını bir yerleri yıkmadan dokmeden yapanlarda da az da olsa suc buluyorum.

orda bu yıkma dokme işini yapan 100 kadar "terörist" var, digerleriyse 2 bin civarında.izliyorlar resmen bu teröristleri. arana almayacaksın boylelerini , alıyorsan sende de suc var.hadi aldın hata ettin diyelim adam kamu malına zarar veriyor.durdurmaya calısan yok 2 bin kişiden 10-15 kişiyi gecmez durdurmaya calısanlar.ordaki 2 bin kişide bu olayı durdurmaya calıssa durduramayacak mı sanki.ama yok işte.

polis haklıydı gercekten.hatta kızdım polise neden daha fazla guc kullanmadılar diye.

bu türkiede herzaman yaşanan şeydir.

birileri provakasyon yapar polis herkesi coplar. sonra olaylar çığrından çıkar.

aynı türden taşkınlıklar başka ülkelerde olmuyor mu?
tabi ki oluyor. ama başka ülke polislerinin çoğunluğu sapla samanı birbirine karıştırmıyor. ortalığa deodorant sıkar gibi biber gazı sıkmıyor.( biber gazını bu kadar yoğun kullanan başka polis varmı merak ediyorum)

napıyor diğer polisler: nokta atışıyla o taşkınlık yapan, hakı proveke eden kişiyi topluluğun içinden sıyırıp alıyor. sonra sen sağ ben selamaet.

ne biber gazı yiyen masum vatandaş var ne de kafası kırılan polis.

bence polis önce sapla samanı birbirinden ayırmayı öğrenmelidir.

Bak güzel kardeşim. Şu konu başlığının altına onlarca yorum yapılmış ve Başka bir konuda lafla birbirini döven farklı siyasi görüşteki üyeler bir ortak paydada buluşmuş. " Protestocular (provoke olmuş olan bir azınlık) haksız." Daha birkaç gün önce bir mobese direğine çıkmış ve pankart açmış birkaç protestocu vardı. Ne coplandı nede tartaklandı. Sadece aşağıya inmesi beklendi ve kendiliğinden inincede göz altına alınıp karakola götürüldü. Neticede ifadesi alınıp serbest bırakıldılar. Aslında Türk Polisi bu tip olaylarda sandığımızdan daha sabırlı ve sağduyulu.

Örneğin ABD'de içinde polisler varken camını kırsanız adamlar sizi çekip vurur. Yada almanyada yine buna benzer bir olayda polis arabasına taş atan kalabalığın arasına başka bir polis arabası bodoslama dalarak birçok göstericinin yaralanmasına sebep olmuştu henüz unutmamışızdır. Başka bir örnekte italyadan ; Yine küreselleşme karşıtlarının gösterileri sırasında elindeki yangın söndürme tüpü ile polis arabasına ( Araç zırhlı ring aracı ) vuran gösterici tek kurşunla başından vurularak öldürüldü. Hala o görüntü hafızamda taptaze duruyor. Birde ingilterede el kaide militanı sanılan bir protestocu canlı bomba olduğu endişesi ile polislerin açtığı bir ateşle hayatını kaybetti. Buda geçtiğimiz yıllardaydı henüz unutmadık.

Biber gazı polisin saldırgan göstericilere vereceği en kibar cevaptır. Çünkü gözü dönmüş gösterici polise her türlü kötülüğü yapar. Molotof atar , taş atar , elinde silah olsa silah sıkar. Polisin Lütfen dağılın ikazına asla özür dileyip dağılarak kulak vermez. Ama biber gazı cennetten çıkma dayağın yerini almıştır. Maalesef polisimizde biber gazını aynı bahsettiğin gibi bolca kullanmaktadır. Ama kafa kol kırmaktan iyidir.

Neyse çok uzattım galiba. Lütfen olayların haberlerde çıkan görüntülerini tekrar izle istersen.

ımf yi başımıza saran yönetime oy verirsen
camında kırılır
kapında kırılır

Akıllarınca IMF'yi küreselleşmeyi protesto ettiler ama
ben eminim ki ne küreselleşme nede IMF bu haddini aşanların verdiği zararı veremezdi !

Geri