Dinci Kanallardaki Çizgifilm Replikleri

Ay ay geyik mizahta konu gördüler diye bazıları hemen Zekeriya hoca kesildi başımıza :hhmanD

Zaten 1 siz muslumansiniz, boyle konu acanlar din nedir bilmez =)

Guluyorum sadece..

Eline saglik Tragedy, guzeldi =)

Tragedy ve Madness 'e cevap....
Bana Türkçe biliyor musun ? diye soran arkadaş ! Sen biliyorsun da Tragedy(!) ne demek.Ben Türkçe öğretmeniyim.Sanki buradaki herkes çok mu güzel yazıyor.Yabancı özentisi arkadaş.Sen bir defa yorum ve anlama konusunda yorum yapma istersen.Bu , buradaki arkadaşların sinir sağlığı açısından daha iyi olur..
Madness....
Sana teşekkür ederim.Karşılığın için.Benim anlatmak istediğim Din konusunun hiçbir konuya alet edilemeyeceği.Din konu edilerek mizah olur mu? Bu nasıl mizah anlayışı..Milyonlarca konu varken bu mu eksik kaldı.Genede Madness kardeşim yaklaşımın için tekrar teşekkür ediyorum sana.

Murats44 arkadaşım Dini biz alet etmedikki yazılanları bi oku ya eminim okudun .
Dinci kanallar alet etmiş edebilceği heryere zaten ufacık cocukların izlediği çizgifilmlere bile etmişler şirine şirin babadan birşey istiyo bizzat gördüm bu muhabbeti tv de şirin baba dioki şirine cumaya gitmem lazım gelince dio şirineden allah kabul etsin dio keşke bende erkek olup gidebilseydim dio bune muhabbettir. ufacık ya allah ne din ne bilmeyen cocuklarda izliyo bu çizgifilmleri onların kafalarını karıştırmaya ne gerek var. orjinalini neden yayınlamıyolar sadece bi çizgifilm bu . bunlar gerçekte olan tv de olan muhabbetler tragedy de paylaşmış o muhabbetleri bunda ne var omu alet etmiş . ufacık çocukların çizgifilmlerine bile dini sokann zihniyetlerrin yazılarını koymuş buraya bizde görmüş olduk .

Konu ile alakalı olmayan mesajlar yazmayın. Silinecektir..

Tragedy ve Madness 'e cevap....
Bana Türkçe biliyor musun ? diye soran arkadaş ! Sen biliyorsun da Tragedy(!) ne demek.Ben Türkçe öğretmeniyim.Sanki buradaki herkes çok mu güzel yazıyor.Yabancı özentisi arkadaş.Sen bir defa yorum ve anlama konusunda yorum yapma istersen.Bu , buradaki arkadaşların sinir sağlığı açısından daha iyi olur..

evet biliyorum :melek defalarca kompozisyon yarışmasına katıldım ve derece yaptım.
Türk Dili ve Edebiyatı hep 5'ti karnemde ayrıca bu seneki öss'de Türkçe'de 27 netim var :)

demek Türkçe öğretmenisin nerden aldın diplomanı çok merak ettim söyler misin :)
"yabancı özentisi" nedir ? nerden çıktı ? özendiğim şey nedir anlamadım,
siteye geldiğim ilk günden beri neysem oyum özenti denilecek bir şey yaptığımı sanmıyorum.

nickime neden taktın anlamadım ? burası şöyle siteydi böyle siteydi böyle olduğunu bilmiyordum.
"baksana nickleri bile ingilizce" :eek:ha şaka gibi. arkadaşım girdiğin sitenin adı ne ? "Hackhell" Türkçe mi bu kelime?

konudaki ilk mesajından bir bölüm.
sizi kınamaktan başka bişey demiyorum.

öğretmenim bu nasıl bir cümle ? özne nerede yüklem nerede kim kime dum duma :durdurun
anlatım bozukluğu :melek yanlış yerde yanlış anlamlı kelime kullanımı değil mi bu hocam :sigara:

yorum yaparım "anlama" konusuna da değinirim. çünkü ısrarla anlamak istemediğiniz bir cümle var konunun sonunda. lütfen yavaş yavaş okuyun şu cümleyi ve anlamaya çalışın. pardon cümle yazmışım hep Türkçe'si tümce olacaktı :)

konuda hiçbir düşünce yada inanca hakaret edilmemektedir ki önyargısız okuyan kişi bunu kolayca anlayacaktır.
konunun amacı televizyonlardaki yerli yada yabancı herneyse çizgi filmlerdeki karakterlere
orjinaliyle hiçbir ilgisi olmayan saçma sapan replik yazanlara sitemdir, vurgudur.

işte anlama eksikliği de burda başlıyor.hiç bir dine ,inanca birşey demiyoruz diyorsunuz..tamam.bunun için teşekkür ederim.ama çizgi filmlere çocuklar bakıyor.cuma namazı gibi çok çok önemli bir konunu çocuklara öğretilmesinde ne sakınca var onu anlamadım.çok mu sakıncalı birşey ki cocuklar öğrenmesin gibi bir yapı içindeyiz.çok izlenen bir çizgi karakter örnek gösterilmiş.normal birşey bence.
ben buna neden karşıyım biliyormusunuz?
Türk'ün bileği bükülmez.Örnek mi çanakkale savaşları..büyük taarruz.savaşa çıkmadan önce toplu namaz kılınan resimler boy boy.çünkü Allah inancı vardı.Din için vatan için bunca şehit verdik.Dini olmayan toplum da ne kadar güçlü olur,ayakta kalır ? yorumunu size bırakıyorum...Türk milleti dinden dilden aile bağlarından Türk örf ve adetlerinden uzaklaştırılıyor.bilinçli olarak yapılıyor.neden görmüyoruz bunları.çünkü aklımız fikrimiz yabancılarda.özeniyoruz millt olarak.gül gibi Türkçe varken neden bu isimler.çok mu güzel oluyor.yavaş yavaş çöküyoruz arkadaşım.millet olarak zayıflıyoruz.madm öyle neden o savaşlar yapıldı.güçlü ve ayakta kalabilmemiz için dinimize dilimize sahip çıkmamız lazım değil mi.yanlış mı düşünüyorum.
diplomamı nerden aldığımı soruyorsun güzel kardeşim.karambolden aldım diyelim..özellikle kopyalarak yazdığın cümle anlatım bakımından iki şekilde algılanır.birincisi senin anladığın gibi yanlış görülebilir.iki eylem noktalama işaretleri kullanılmadığı için böyle anlaşılmış.ödül almış başarılı biri olarak işaretleri yerine koyup doğru çeviride yapılabilirdi.ama madem öyle anladın hata benim olsun .özür dilerim.ama senden büyük birine karşı hatalı da olsan daha uygun bir yaklaşım tarzı sergilemen daha iyi olurdu .ama gene de sen bilirisn..saygılar sana.

ama önyargılı davranılıyor.çizgi filme dini kelimelerin beraber kullanılmasına bu kadar itiraz etmek önyargı değilmidir..

işte anlama eksikliği de burda başlıyor.hiç bir dine ,inanca birşey demiyoruz diyorsunuz..tamam.bunun için teşekkür ederim.ama çizgi filmlere çocuklar bakıyor.cuma namazı gibi çok çok önemli bir konunu çocuklara öğretilmesinde ne sakınca var onu anlamadım.çok mu sakıncalı birşey ki cocuklar öğrenmesin gibi bir yapı içindeyiz.çok izlenen bir çizgi karakter örnek gösterilmiş.normal birşey bence.
ben buna neden karşıyım biliyormusunuz?
Türk'ün bileği bükülmez.Örnek mi çanakkale savaşları..büyük taarruz.savaşa çıkmadan önce toplu namaz kılınan resimler boy boy.çünkü Allah inancı vardı.Din için vatan için bunca şehit verdik.Dini olmayan toplum da ne kadar güçlü olur,ayakta kalır ? yorumunu size bırakıyorum...Türk milleti dinden dilden aile bağlarından Türk örf ve adetlerinden uzaklaştırılıyor.bilinçli olarak yapılıyor.neden görmüyoruz bunları.çünkü aklımız fikrimiz yabancılarda.özeniyoruz millt olarak.gül gibi Türkçe varken neden bu isimler.çok mu güzel oluyor.yavaş yavaş çöküyoruz arkadaşım.millet olarak zayıflıyoruz.madm öyle neden o savaşlar yapıldı.güçlü ve ayakta kalabilmemiz için dinimize dilimize sahip çıkmamız lazım değil mi.yanlış mı düşünüyorum.
diplomamı nerden aldığımı soruyorsun güzel kardeşim.karambolden aldım diyelim..özellikle kopyalarak yazdığın cümle anlatım bakımından iki şekilde algılanır.birincisi senin anladığın gibi yanlış görülebilir.iki eylem noktalama işaretleri kullanılmadığı için böyle anlaşılmış.ödül almış başarılı biri olarak işaretleri yerine koyup doğru çeviride yapılabilirdi.ama madem öyle anladın hata benim olsun .özür dilerim.ama senden büyük birine karşı hatalı da olsan daha uygun bir yaklaşım tarzı sergilemen daha iyi olurdu .ama gene de sen bilirisn..saygılar sana.

ama önyargılı davranılıyor.çizgi filme dini kelimelerin beraber kullanılmasına bu kadar itiraz etmek önyargı değilmidir..

Arkadaşım neden bir şeyi anlamak istemiyorsun. Burada herhang i bir din ile ile ilgili bir şey yok. Sadece ve sadece dini kanallar hakkında bazı espriler var.. Din konusu ile ilgili forumda tartışmalra katılabilceğiniz bir çok alan var.

eline sağlık güzel lmuş

bence din için kimse şehit vermedi. insanlar yaşam alanlarını, topraklarını, özgürlüklerini, haklarını kaybetmemek için savaştılar. neden olarak tek başına olmamakla beraber din sadece insanları bir arada tutması ve umut kaynağı olması bakımından değerlendirilebilir bu noktada. şehitleri, savaşları sadece dine bağlamak yanlıştır. benim vurgu yaptığım nokta çizgi filmlerle ufacık çocukların akıllarını karıştırmak isteyenlere. çizgi filmde adam yolda altın, para vs. buluyor gözleri kamaşıyor yok efendim nur yağmış keza stv gibi kanallardaki dizilerde de her türlü olay mucize olarak nitelendiriliyor çeşitli dini unsurlara bağlanıyor. bir sürü safsata. şans diye birşey yok tesadüf denen bir kavram yok sürekli bir nedeni olduğu söyleniyor. ben şahsen ne kendi nede bir arkadaşımın başına o dizilerdeki gibi birşey geldiğine şahit olmadım. hepsi hayal ürünü. yazmaktan bıktım gerekli açıklama zaten konunun sonunda yazıyor. bu arada Türkçe değilde Din Kültürü öğretmeni olman lazım senin :]

daha fazla uzatmicam eğer tartışmak istiyorsan konuyu alır uygun bir bölümde tartışmaya açabilirsin gelir tartışırız. bu konuda daha cevap yazmayacağım.
burası geyik & mizah bölümü amacını saptırmayalım.
konu dışında gelecek yorumlar silinecektir.

bence diye bir yorum yok.vatan ,din,millet bütündür.ayrılamaz.vatanı olmayanın dini de olmaz.dini olmayanda ne millet olur ne vatan olur.tarihi bir araştır istersen.

Böyle replikler asla olmamıştır, lekelemekten, kara sürmekten, aşağılamaktan ve dalga geçmekten başka bişi değildir bu.

Sadece acıyorum.

bence diye bir yorum yok.vatan ,din,millet bütündür.ayrılamaz.vatanı olmayanın dini de olmaz.dini olmayanda ne millet olur ne vatan olur.tarihi bir araştır istersen.

Arkadaşım her verdiğimiz cevapta burasının bu konuları tartışma yeri olmadığını vurguluyoruz. Yeter artık. Git konu ile alakalı bölümlerde tartışmanı yap..

Geri