metalic
New member
- Reaction score
- 0
okurken aklıma stv'nin ilk dönemleri geldi aklıma...çin filmleri yayınlarken çinlileri Allah'a dua ettirir, filmin sonunda islami bir söylem yaparlardı..
Tragedy ve Madness 'e cevap....
Bana Türkçe biliyor musun ? diye soran arkadaş ! Sen biliyorsun da Tragedy(!) ne demek.Ben Türkçe öğretmeniyim.Sanki buradaki herkes çok mu güzel yazıyor.Yabancı özentisi arkadaş.Sen bir defa yorum ve anlama konusunda yorum yapma istersen.Bu , buradaki arkadaşların sinir sağlığı açısından daha iyi olur..
sizi kınamaktan başka bişey demiyorum.
işte anlama eksikliği de burda başlıyor.hiç bir dine ,inanca birşey demiyoruz diyorsunuz..tamam.bunun için teşekkür ederim.ama çizgi filmlere çocuklar bakıyor.cuma namazı gibi çok çok önemli bir konunu çocuklara öğretilmesinde ne sakınca var onu anlamadım.çok mu sakıncalı birşey ki cocuklar öğrenmesin gibi bir yapı içindeyiz.çok izlenen bir çizgi karakter örnek gösterilmiş.normal birşey bence.
ben buna neden karşıyım biliyormusunuz?
Türk'ün bileği bükülmez.Örnek mi çanakkale savaşları..büyük taarruz.savaşa çıkmadan önce toplu namaz kılınan resimler boy boy.çünkü Allah inancı vardı.Din için vatan için bunca şehit verdik.Dini olmayan toplum da ne kadar güçlü olur,ayakta kalır ? yorumunu size bırakıyorum...Türk milleti dinden dilden aile bağlarından Türk örf ve adetlerinden uzaklaştırılıyor.bilinçli olarak yapılıyor.neden görmüyoruz bunları.çünkü aklımız fikrimiz yabancılarda.özeniyoruz millt olarak.gül gibi Türkçe varken neden bu isimler.çok mu güzel oluyor.yavaş yavaş çöküyoruz arkadaşım.millet olarak zayıflıyoruz.madm öyle neden o savaşlar yapıldı.güçlü ve ayakta kalabilmemiz için dinimize dilimize sahip çıkmamız lazım değil mi.yanlış mı düşünüyorum.
diplomamı nerden aldığımı soruyorsun güzel kardeşim.karambolden aldım diyelim..özellikle kopyalarak yazdığın cümle anlatım bakımından iki şekilde algılanır.birincisi senin anladığın gibi yanlış görülebilir.iki eylem noktalama işaretleri kullanılmadığı için böyle anlaşılmış.ödül almış başarılı biri olarak işaretleri yerine koyup doğru çeviride yapılabilirdi.ama madem öyle anladın hata benim olsun .özür dilerim.ama senden büyük birine karşı hatalı da olsan daha uygun bir yaklaşım tarzı sergilemen daha iyi olurdu .ama gene de sen bilirisn..saygılar sana.
ama önyargılı davranılıyor.çizgi filme dini kelimelerin beraber kullanılmasına bu kadar itiraz etmek önyargı değilmidir..
bence diye bir yorum yok.vatan ,din,millet bütündür.ayrılamaz.vatanı olmayanın dini de olmaz.dini olmayanda ne millet olur ne vatan olur.tarihi bir araştır istersen.