şimdi bişey diycem ama akp taraftarı muamelesi yapmayın
bana akp ye alternatif gösterin arkadaş eleştiride bir yere kadar
mhp hayır
chp hayır
dsp hayır
tkp hayır
dtp hayır
alternatif kim kimse ondan bahsetmiyor herkez bunlara oy vermeyin diyor ama bunada oy verin demiyor
türkiyede parti liderliğini siz sevin yada sevmeyin en iyi erdoğan yapıyor.
ve ona bir alternatif çıkmadığı sürece iktidarda kalmaya devam edicek
Efendi! Sorun parti liderliği değildir. Parti liderine bakıpta iş yapmaya kalkılırsa bu iş padişahlıktan öte değildir.
Padişahı sen seçiyorsanda padişah olur, seçmesende padişah olur orası başka; ama bir parti başkanının ağzından çıkan her söz yasa olabiliyorsa, hiç muhalefete bakılmaksızın meclisten geçebiliyorsa dikta rejimden öteye gidemez.
Zerkli rumuzunu kullanan değerli kardeşim bunu biraz hafif dile getirmiş. İlerisi dikta değildir. O zaten bir dikta rejimdir. Yani halk meclise vekil yollarken, diktatör yollamaya başlamıştır.
Bakınız lider partisi içinde ne kadar çok söz sahibi olup bir dediği iki edilmezse o demek olur ki her şey parti liderinin elindedir. Oysaki partiler bütünleyicidir. Her parçası her noktası bir bütündür. Parti içinde herkes söz sahibi olabilmelidir. Sadece başkanın konuşma hakkı olursa işte hal bundan ibarettir.
Arkadaşım gelelim altarnetif partiye;
Bir şeyi dile getirmek istiyorum. Bir kere şu sağ, sol ayrımından kalkacaksın. Yani sağdanım sola oy veremem, soldanım sağa oy veremem denilemez. Bu ülke en büyük kaybını buradan yaşıyor. Tabi siyasilerinde artık sağ merkezli, sol merkezli siyasetleride bitirmesi lazım. Bunlar soğuk savaş döneminden kalma ucube şeyler. Her neyse...
Altarnetifi biz sana söylemeyeceğiz. Sen kendin bulacaksın. Biz sana yol göstermiş olursak köşe yazarı olmuş oluruz.
Senin çok şükür mantığın var. Bakacaksın. Öncelikle kime oy vermeyeceğine bakacaksın.
Bu senin geçmişteki örneklerinde sabit ve mevcut. Bakacaksın hangi parti hangi yasaya parmak kaldırmış hangisine kaldırmamış. Buna iyi bakacaksın. Örnek: "aponun asılma sürecinde refah partisinden kopan akpli dönem milletvekilleri parmak kaldırmış mı kaldırmamış mı?" Sadece bir örnek. Kimse partizanlık yaptığımı sanmasın.
Sonra meclise baktın mı?
Sıra gelecek partilerin iç tüzüklerine ve programları çerçevesinde kuruluş aşamalarına...
İnceleyeceksin.
Örnek: akp kurulurken amerikayla temasta bulunmuş mu bulunmamış mı? (burada tam partizanlık yapıyorum çünkü bu partiye oy verilmemesi gerektiğine inanıyorum 1. sebep bu) gibi.
İnceleyeceksin. Üyelerine bakacaksın. Bunlar önceden ne iş yapardı şimdi ne iş yapıyor diye. Bakacaksın neler söylemişler geçen senelerde. Böyle değiştik meğiştik kelimelerine lütfen inanmayınız. Tavsiyemdir. Kimse kolay kolay değişmez.
Sonra bakacaksın elediğin partileri listenden sileceksin. Sonra oy vereceğin partilere bakacaksın.
İnceleyeceksin parti programlarını;
Hangisinin vergi politikası sana uygun. Hangisinin dış politikası ülke için yararlı olabilecek seviyede. Hangisinin yatırım kapsamı daha geniş. Hangisi istihtam paketleri için daha yararlı olabilecek düzeyde bulup araştıracaksın.
Sonrası seçim gününde "Evet" mührünü basmakla biter. Görünen o ki değerli kardeşim internetin var. İnternetten ulaşmak mümkündür. Hayır dediğin partiler içindekileride araştır. Yanılacağın şeyler çıkabilir.
Yani değerli kardeşim partiye oy verebilmek için, gerçektende oy verebilmek için bunları okuyup bilmek gerekir. Sonrası sana ait değerli yurttaşım.
Seçimlerden önce seçim programlarını dikkatle seyret. Oy vereceğin partiyi hemen gözün kapalı seçme. O programlarda bütün programlar ana hatlarıyla belirtilir. Yani oy vereceğin parti mümkünse sandığa gidene kadar belli olmasın. Bir gün önceden karar verin. Daha sağlıklı olur. Herkesi dinleyin ama. Tavsiyemdir.
Teşekkür ederim. Yol gösterici olabildiysem altarnetif belirtmek açısından.