kürt sorununa cözüm arayişları

zorbaa

New member
Reaction score
0
Bu konu hakkında sürekli tartişip duruyoruz bu forumda kürtler hakkinda cok sey bildigini sanan faşişt ruhlu kendini vatansever sanan bazı arkdaslar var kürtleri tek çirpida karalamasinı biliyolar ama çözüm yok böyle insanlar ülkeyi bölmeye yardimci insanlar arasinda kutuplaşmaya sebeb oluyolar söyledikleri tek şey hepsi vatan haini biz devlet politikasinı eleştirince yok oraya yatirim yaptikda pkk hepsini patlattı gibisinden laflar ediyolar örnek olarakta gap projesini gösteriyolar.gap projesini devletin niçin yaptıgı belli ülkenin elektirigini karsilamak.devlet işine gelince gap*i hayata sokabiliyoda niye baska projeleri gercekleştirmek için çaba harcamiyo o günlerde doğulu iş adamlari bir proje hayata geçirdiler heryerde fabrika acmayi planliyolar niye kimse onlara engel olmadı.

VARSA Bİ ÖNERİNİZ BEKLİYORUZ

asarız keseriz gibi saçma sapan seyler yazmayın çözüm önerilerinizi bekliyorum

kürtler sorun olarak görülmekten vazgeçilmeli, kardeş kardeş yaşanmalı =)
ben de bir kürt genciyim ve bu ülkeye bir türkçe öğretmeni olarak hizmet etmeye hazırlanıyorum
sizce ben bir sorun muyum?

ben bir türküm ve kürt kardeşlerimiz olduğunu ;bu vatan millet için canı gonulden çalışan kürt kardeşlerimizin olduğunu biliyorum..malesef bazı arkadaşlar yanlış yapan kürtle vatana hizmet eden kürdü aynı kefeye koyuyor ...ve bu ülkenin hakettiği yere gelmesi için birlik olmak zorundayız..

ben bir Türk olarak kardeşimizin yazısına katılıyorum.
Forumda çok rahat kürtlerin aşağılanıp hakarete maruz kaldıklarını görüyorum.Bu türlü yalaşımların pkk bölücülüğü kadar tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

Forum sorumlularının bu tür bölücülere pirim vermemelerini rica ediyorum.

Kürt sorununun çözümüne gelince: Öncelikle ekonomik alanda yatırımların yapılması gerekiyor.Hükümetin bu konuda son zamanlarda hazırladığı paketi olumlu buluyorum.
Kimlik sorununa gelince Osmanlı bu konuyu en iyi çözen devletlerden biri olmuştur.Tarihte kürt kimliği ile Osmanlıya hizmet etmiş çok değerli devlet adamları olmuştur.
Bence insanların milliyetini inkar etmek onların antipatisini kazandırmaktan başka bir işe yaramaz.

Sorunun çözümünde ayrılıkları körükleyen politikların bırakılması gerekir.Kürt kardeşlerimizle aramızda tarihten gelen manevi bağlarımıza önem vermek gerekiyor.
Böylece marksist ve ateist pkk nın yüzünü daha iyi göreceklerdir.

Kürt sorunu diye bir sorun yok. Doğu sorunu var. Kürt sorununu çıkaranlar dağda bedelini ödüyorlar..

Kürt türk,Laz ,çerkez kardeştir..Emin oLun KürtLerin %15 pkk destek wermese pkk buralara gelemezdi.

Hepsi demiyorum yanLış anLamayın%15 i diyorum..

BEN BUNU BİR LAZ OLARAK SÖYLÜYORUM...

Kürt türk,Laz ,çerkez kardeştir..Emin oLun KürtLerin %15 pkk destek wermese pkk buralara gelemezdi.

Hepsi demiyorum yanLış anLamayın%15 i diyorum..

O zaman şunu da demek istiyorsun:
Kürtlerin %85 i pkklı değildir.Bu da ezici bir çoğunluk yapar dimi?

kürtler sorun olarak görülmekten vazgeçilmeli, kardeş kardeş yaşanmalı =)
ben de bir kürt genciyim ve bu ülkeye bir türkçe öğretmeni olarak hizmet etmeye hazırlanıyorum
sizce ben bir sorun muyum?

Bende bir Kürt genciyim ve bu ülkeye Sağlıkçı olarak hizmet edecem. size başımdan geçen bir olayı söyleyecem. Ben acil servisteyken Batman'da ü asker geldi hastaneye. Biri Assubay iki er. As subay ölüydü diğer erlerden biride kolundan yaralanmıştı ve mermiyi kendi ellerimizle oradan çıkardık. 3 asker ise hafifi yaralıydı. Akşam olunca haberlerde yani bütün kanallarda batmanın hasankeyf ilçesindeki olay vardı. Ama bir çetışma olarak değil trafik kazası olarak. Subaya arabanın altında kaldı dedler.Erler için cam sıyrıkları dediler. Bu arada kandırılan kim oldu ? Kürt Veya Türk demiyorum . orada ölen bir insandı boşverin ırkını. o bizim şeçtiğimiz kokuşmuş millet veliklerinin oğulları askerlik bile yapıyor. Büyük anıt çatışmaya bile girmiyor ama ne oluyor bizleri yani gençleri masa başında çözülebilecek bir sorun için kendi inatları uğruna gözlerini kırpmadan sürüyorlar koyun gibi dağlara. Sorun bizdemi ? Evet Çünkü o kokuşmuşlar bizleri canavar gibi görüyorlar. batmana bir köy diyorlar ama batman tek başına türkiye üretimi petrolun 1/3 ü karşılıyor.Bizi hala canavarmı görüyorlar ?

Bırakın Herşeyi bizde insanız sizde ayrım ne diye ?

Sizden tek birşey sitiyorum .... Kendi Cenaze töreninizi hayal etsenize. Sadece 10 dk.. Birdaha anne ve babana sarılamıyacağını düşün. Oğlunu öpemiyeceğini düşün tabutunun yanı başında ağlayanları düşün... bukadar acı yetmiyormu. Onca genç boşa ölmüyormu ?

Bende bir Kürt genciyim ve bu ülkeye Sağlıkçı olarak hizmet edecem. size başımdan geçen bir olayı söyleyecem. Ben acil servisteyken Batman'da ü asker geldi hastaneye. Biri Assubay iki er. As subay ölüydü diğer erlerden biride kolundan yaralanmıştı ve mermiyi kendi ellerimizle oradan çıkardık. 3 asker ise hafifi yaralıydı. Akşam olunca haberlerde yani bütün kanallarda batmanın hasankeyf ilçesindeki olay vardı. Ama bir çetışma olarak değil trafik kazası olarak. Subaya arabanın altında kaldı dedler.Erler için cam sıyrıkları dediler. Bu arada kandırılan kim oldu ? Kürt Veya Türk demiyorum . orada ölen bir insandı boşverin ırkını. o bizim şeçtiğimiz kokuşmuş millet veliklerinin oğulları askerlik bile yapıyor. Büyük anıt çatışmaya bile girmiyor ama ne oluyor bizleri yani gençleri masa başında çözülebilecek bir sorun için kendi inatları uğruna gözlerini kırpmadan sürüyorlar koyun gibi dağlara. Sorun bizdemi ? Evet Çünkü o kokuşmuşlar bizleri canavar gibi görüyorlar. batmana bir köy diyorlar ama batman tek başına türkiye üretimi petrolun 1/3 ü karşılıyor.Bizi hala canavarmı görüyorlar ?

Bırakın Herşeyi bizde insanız sizde ayrım ne diye ?

Sizden tek birşey sitiyorum .... Kendi Cenaze töreninizi hayal etsenize. Sadece 10 dk.. Birdaha anne ve babana sarılamıyacağını düşün. Oğlunu öpemiyeceğini düşün tabutunun yanı başında ağlayanları düşün... bukadar acı yetmiyormu. Onca genç boşa ölmüyormu ?

Güzel laflarının arasına propogandanı ve fikirlerini de sıkıştırıyorsun. Bu ülkenin petrolünün bilmem kaçını üreten Batman verginin kaçta kaçını veriyor ve bu pertol toplam ihtiyacın kaçta kaçını karşılıyor? Peki Batman'a yapılan devlet yatırımını orada toplanan veriye oranlasan sonuç ne çıkar arkadaşım?
Orada astsubaya ölüydü demişsin zaten aramızdaki fark burada başlıyor. O astsubay ölü değil şehittir. O astsubay masa başında birileri ülkemden taviz koparmasın, güney doğuda özer bir bölge kurulmasın Türkiye bölünmesin diye canını verdi. O Astsubayın da senin savaşmadı dediğin ama bir zamanlar teğmen olarak yüzbaşı olarak Türkiye'nin her yerinde görev almış Büyükanıt Paşa'da bu ülkenin bütünlüğü için canını ortaya koymuş insanlar.

Doğuda görev alan askerler polisler her gün evlerinden helallik alır da çıkarlar hergün son defa öpüyormuş gibi koklar çocuğunu çıkmadan.
Sen burada masa başında çözülecek şeyler diyorsun?

MASA BAŞINDA çözülecek şeyleri söylemeni çok isterim? Nedir bu federe bölge mi? Anadilde eğitim mi? Federe bölge bayrağı mı?
Ne istiyorsunuz arkadaşım.

İstanbul a gelebiliyorsun, dükkan açarken sana kürt müsün diye soran mı var? Evlenme dairesinde kürtlerin nikahı kıyılmıyor mu? Muhtarlık kaydını yaparken kürtleri kabul etmiyor mu? Batman'dan çıkarken sana vize mi soruyorlar? Üniversite sınavında kürtlerin puanını mı düşürüyorlar? Hukuk bitirirsen avukat mı yapmıyorlar? Milletvekili seçilince meclise mi almıyorlar kullandıkları oyları mı geçersiz sayıyorlar? Ondan mı PKK nın siyasi kanadı DTP hala mecliste.
Kürt sorunu nedir söyle bakalım bize? Masa başında ne çözülecekmiş söyle.

Ekonomik paketlerden bahsedenlere de hayretle bakıyorum...
Gap ı küşçümseyen elektrik üretmek amacıyla yapıldığını söyleyen bir arkadaşa da şaşırdım.
Orada 2 devasa tünel var. O tünellerin tanesi 2-3 milyar dolara mal oldu onları elektrik tüneli diye mi kazdılar. Gap bir enerji değil sulama projesidir.

Ayrıca KÜRT sorunu deyince benim ülkemde bile ezilen gariban kürtlerin ekmek derdi, aş derdi iş derdi konuşuluyor.

Kardeşim benim için Kürt sorunundan önce ciddi bir Türk sorunu var bu ülkede.
Bu ülkede hiç fakir Türk yok mu? Fakir laz yok mu? işsiz çerkez yok mu?
Niye onları sorun olarak düşünmüyorsunuz da kürt fakir olunca sorun olarak görüyorsunuz?

Neden çok fakir olan çingene diye bir sorunumuz yok ya da fakir lazlar ayaklanmıyor. Tüm lazlar ülkenin en kalbur üstü sınıfı mı? Aç kalan lazlar arasında kanun dışı yola sapanların sayısı neden az?
Trabzondan göçüp gelen ailenin çocuğu kapkaçcı olmuyor da diyarbakırdakinin ki oluyor?

Bu Kürt problemini hafifletmek için kendimizi kandırdığımız bir yalandır. Bu iş ekonomik diyerek kendimizi kandırıyoruz. İsveç te benzer bir etnik sorun var bizim haberimiz yok ama. İSveçli bir kız arkadaşım 2 sene Türkiye'de kalmıştı ve bana Kürt problemini çok iyi anladığını benzer bir durumun orada da olduğunu hatta trafik işaretleri hangi dilde olacak kavgası yaşandığını söylemişti.

Yani Kürtlerin derdi iş aş ekonomi falan değil. Parası olmayan adam 4 karı 20 çocukla uğraşmaz. Bu iş birilerine göre ana dilde eğitim ve federasyon ile çözülür. Ama rüyalarında görürler. Masa başına ondan oturmak istiyorlar PKK terörü de Türkiye devletini masaya oturtmak için kullanılan bir sopadır. Ama çok beklersiniz.

Bazı arkadaşlar da samimi şekilde ekonomik sorundur yalanını içselleştirmiş kendilerini inandırmışlar.
Bu ülkede sadec Türk sorunu var, Osmanlıdan beri ezilen tek sınıf Türklerdir bu ülkede. Sadece Atatürk'ün hayatta olduğu dönemde oluşturulan bir Türk hareketi ve Türk yükselişi olmuş fazla uzun sürmemiştir.

Bu ülkede bayrağa canını veren, işporta değil dükkan açıp vergi veren, korsan değil orjinal ürün satıp ekonomik krizler ile kıvranan, kaçak mazot değil dünyanın en pahalı mazotuna para ödeyen Türklerdir.
Bu ülkede verdiği vergiden yararlanamayan, başkalarının elektrik parasını dahi ödemek zorunda bırakılan da Türklerdir.

ŞİMDİ BİRİ BANA ANLATSIN ŞU KÜRT SORUNU NEYMİŞ VE MASA BAŞINDA NASIL ÇÖZÜLÜRMÜŞ?

katılıyorum,bazı arkadaşlar kürtler yerine; terörist,dağdakiler,bölücüler gibi cümleler kurabilir. ama şu kürtler lafından ve top yekün kürtlere hakaret etmekten vaz geçseler daha seviyeli olur.. böylece kırılmamış ve incinmemiş oluruz.bunları yazan bir çok arkadaş daha doğmamıştıki (1986 da)bilmem kaç bin rakımlı tepelerde onurla ve gururla nöbet ve devriye atıyorduk, şerefli askerlik görevimizi tamamlıyorduk.lütfen biraz daha saygı ve sevgi işbirliği..

Bence de KURTLER adı altında butun bu insanların aynı kefeye konması cok yanlıs...

Her toplumda oldugu gibi aralarında iyi insanlar da var kotuleride...

Askere gidip kahramanca sehit olanda var, teror orgutunde kalleslik yapanda...

Ama bu olay sadece kurtlere ozel bir durum degil, herkeste var...

Olay cıkaran insanlardan bahsederken kurt olay cıkardı deniyor ama milletini dolandırıp yurt dısına kacan adama kimse su turke bak kendi ulkesini dolandırdı demiyor...

Biraz daha sagduyu lutfen...

digiklan arkadaşım;bayrağa canını,dükkan açıp vergiyi,orjinal ürün alıp krizde kıvranmayı,en pahalı mazota parayı,vergiden en az hizmeti ve bize bunları yaşatan iktidarları seçen yani bize bunları reva görenleri hep türk'ü, laz'ı,kürt'ü,çerkez'i,arap'ı,boşnak'ı vs..yani bizler Türkiye cumhuriyeti vatandaşları seçip iktidar etmedikmi..kimimiz iktidar ettik,kimimiz muhalefet kalanlara itibar..bu millete bunları yaşatanlarıdamı kürt kökenli Türk vatandaşları iktidara getirdi.bu saydığın tüm muamelelere bu ülkede yaşayan herkes maruz kalıyor ve kalmayada devam edecek gibi...

digiklan arkadaşımız olayı açıklamış tşk ederim kendisine.Bu istila için tarihte çıkarttıkları isyanlara bakmak yeterlidir.

Güzel laflarının arasına propogandanı ve fikirlerini de sıkıştırıyorsun. Bu ülkenin petrolünün bilmem kaçını üreten Batman verginin kaçta kaçını veriyor ve bu pertol toplam ihtiyacın kaçta kaçını karşılıyor? Peki Batman'a yapılan devlet yatırımını orada toplanan veriye oranlasan sonuç ne çıkar arkadaşım?
Orada astsubaya ölüydü demişsin zaten aramızdaki fark burada başlıyor. O astsubay ölü değil şehittir. O astsubay masa başında birileri ülkemden taviz koparmasın, güney doğuda özer bir bölge kurulmasın Türkiye bölünmesin diye canını verdi. O Astsubayın da senin savaşmadı dediğin ama bir zamanlar teğmen olarak yüzbaşı olarak Türkiye'nin her yerinde görev almış Büyükanıt Paşa'da bu ülkenin bütünlüğü için canını ortaya koymuş insanlar.

Doğuda görev alan askerler polisler her gün evlerinden helallik alır da çıkarlar hergün son defa öpüyormuş gibi koklar çocuğunu çıkmadan.
Sen burada masa başında çözülecek şeyler diyorsun?

MASA BAŞINDA çözülecek şeyleri söylemeni çok isterim? Nedir bu federe bölge mi? Anadilde eğitim mi? Federe bölge bayrağı mı?
Ne istiyorsunuz arkadaşım.

İstanbul a gelebiliyorsun, dükkan açarken sana kürt müsün diye soran mı var? Evlenme dairesinde kürtlerin nikahı kıyılmıyor mu? Muhtarlık kaydını yaparken kürtleri kabul etmiyor mu? Batman'dan çıkarken sana vize mi soruyorlar? Üniversite sınavında kürtlerin puanını mı düşürüyorlar? Hukuk bitirirsen avukat mı yapmıyorlar? Milletvekili seçilince meclise mi almıyorlar kullandıkları oyları mı geçersiz sayıyorlar? Ondan mı PKK nın siyasi kanadı DTP hala mecliste.
Kürt sorunu nedir söyle bakalım bize? Masa başında ne çözülecekmiş söyle.

Ekonomik paketlerden bahsedenlere de hayretle bakıyorum...
Gap ı küşçümseyen elektrik üretmek amacıyla yapıldığını söyleyen bir arkadaşa da şaşırdım.
Orada 2 devasa tünel var. O tünellerin tanesi 2-3 milyar dolara mal oldu onları elektrik tüneli diye mi kazdılar. Gap bir enerji değil sulama projesidir.

Ayrıca KÜRT sorunu deyince benim ülkemde bile ezilen gariban kürtlerin ekmek derdi, aş derdi iş derdi konuşuluyor.

Kardeşim benim için Kürt sorunundan önce ciddi bir Türk sorunu var bu ülkede.
Bu ülkede hiç fakir Türk yok mu? Fakir laz yok mu? işsiz çerkez yok mu?
Niye onları sorun olarak düşünmüyorsunuz da kürt fakir olunca sorun olarak görüyorsunuz?

Neden çok fakir olan çingene diye bir sorunumuz yok ya da fakir lazlar ayaklanmıyor. Tüm lazlar ülkenin en kalbur üstü sınıfı mı? Aç kalan lazlar arasında kanun dışı yola sapanların sayısı neden az?
Trabzondan göçüp gelen ailenin çocuğu kapkaçcı olmuyor da diyarbakırdakinin ki oluyor?

Bu Kürt problemini hafifletmek için kendimizi kandırdığımız bir yalandır. Bu iş ekonomik diyerek kendimizi kandırıyoruz. İsveç te benzer bir etnik sorun var bizim haberimiz yok ama. İSveçli bir kız arkadaşım 2 sene Türkiye'de kalmıştı ve bana Kürt problemini çok iyi anladığını benzer bir durumun orada da olduğunu hatta trafik işaretleri hangi dilde olacak kavgası yaşandığını söylemişti.

Yani Kürtlerin derdi iş aş ekonomi falan değil. Parası olmayan adam 4 karı 20 çocukla uğraşmaz. Bu iş birilerine göre ana dilde eğitim ve federasyon ile çözülür. Ama rüyalarında görürler. Masa başına ondan oturmak istiyorlar PKK terörü de Türkiye devletini masaya oturtmak için kullanılan bir sopadır. Ama çok beklersiniz.

Bazı arkadaşlar da samimi şekilde ekonomik sorundur yalanını içselleştirmiş kendilerini inandırmışlar.
Bu ülkede sadec Türk sorunu var, Osmanlıdan beri ezilen tek sınıf Türklerdir bu ülkede. Sadece Atatürk'ün hayatta olduğu dönemde oluşturulan bir Türk hareketi ve Türk yükselişi olmuş fazla uzun sürmemiştir.

Bu ülkede bayrağa canını veren, işporta değil dükkan açıp vergi veren, korsan değil orjinal ürün satıp ekonomik krizler ile kıvranan, kaçak mazot değil dünyanın en pahalı mazotuna para ödeyen Türklerdir.
Bu ülkede verdiği vergiden yararlanamayan, başkalarının elektrik parasını dahi ödemek zorunda bırakılan da Türklerdir.

ŞİMDİ BİRİ BANA ANLATSIN ŞU KÜRT SORUNU NEYMİŞ VE MASA BAŞINDA NASIL ÇÖZÜLÜRMÜŞ?

Herşeyi yeterince izah etmiş zaten digiklan.Ellerinize sağlık

kürtler ikinci sınıf kimlikmi taşıyor.

Kürtler Cumhurbaşkanı bile olabiliyorken nasıl bir kürt sorunu var..

bence sorunun asıl kaynağı ulusal olmayan milliyetçilik anlayışından kaynaklanıyor bu sorun ümmetçi zihniyetin siyasi çıkar elde edebilmek için milleti alt-üst kimlik tanımlamasından dolayıdır...

ulusumuzda herkes aynı kimlik kartına aynı haklara sahipken kesinlikle alt-üst ayrımı yoktur..

ümmetçi zihniyet Ulus çatısında eşit haklara sahip milletimizi alt-üst kimlik kargaşasına sürükleyerek ümmet çatısında toplamak amacındadır...

siyasi partiler laikliğe uymayarak siyasi kazançlar için dini alet etmiştir ....bundada başarılı olmuşlardır .
mendereste dini kullanarak laikliği çiğnemiş ve siyasi kazanç etmiştir.sonra milletin kutuplaştırarak kaosa sürüklemiştir bu Cumhuriyetimizin zarar görmesine ve ülkemizin geride kalmasına neden olmuştur...

siyasi partilerin laikliğe uymaları için sert tedbirler alınmalı yoksa dini kullanarak siyasi kazanç elde etmeye devam edeceklerdir...

Atatürkçülükten Taviz Verildikçe bu kutuplaşma hep olacaktır

digiklan arkadaşım;bayrağa canını,dükkan açıp vergiyi,orjinal ürün alıp krizde kıvranmayı,en pahalı mazota parayı,vergiden en az hizmeti ve bize bunları yaşatan iktidarları seçen yani bize bunları reva görenleri hep türk'ü, laz'ı,kürt'ü,çerkez'i,arap'ı,boşnak'ı vs..yani bizler Türkiye cumhuriyeti vatandaşları seçip iktidar etmedikmi..kimimiz iktidar ettik,kimimiz muhalefet kalanlara itibar..bu millete bunları yaşatanlarıdamı kürt kökenli Türk vatandaşları iktidara getirdi.bu saydığın tüm muamelelere bu ülkede yaşayan herkes maruz kalıyor ve kalmayada devam edecek gibi...

Ortada bir sagduyu arayısı varsa bu tek taraflı olmayacak elbet...

digiklan arkadasın soyledigi cogu sey dogru...

yıllarca bizi dıslıyorsunuz bahanesiyle vergi kacırdılar, fatura odemediler, kacakcılık yaptılar ama en buyuk yatırımı da aslında guney dogu aldı...

İc anadolu sehirlerine gitsen o yatırımın onda birini goremezsin... ama orada insanlar ayaklanmıyor...

Artık kurtlerinde bu ezilmisligin arkasına sıgınmaktan vazgecme zamanı geldi...

Tamam ayrımcılık yanlıs ama hicbirsey de tek taraflı olmaz...

Buna iki taraf birlikte son verecek. Sadece bir tarafın cabası hicbirsey ifade etmez...

Birileri kızacak ama tek bir şey söylemek istiyorum bu konuda Türkiye toprakları içinde yaşayan Kürtlerin tamamına yakını daha çok hak,daha çok özgürlük diyorlar.Bir an düşünün lütfen Türkiye Cumhuriyeti baskıcıydı,ilgisizdi doğuya karşı.Kabul edelim böyle olduğunu.Peki Irak topraklarında yaşayan Kürtlerde bağlı oldukları devletle aynı şikayetlerle savaşmadılarmı?Irak hükümetini ABDye satmadılarmı?İran'dakilerde iran devletiyle savaş halinde değil mi?Azerbaycan kürtleri de isyanda.Yani bulundukları her toplumda sürekli aynı taleplerle huzursuzluk çıkartmadılar mı?Her toplumda emperyalizmin o topluma uzanan huzursuzluk eli olmadılarmı?Sorun kürt sorunu değil doğru sorun kürtlerin emperyalizme karşı zaafiyet sorunu sadece bu kadar.

Birileri kızacak ama tek bir şey söylemek istiyorum bu konuda Türkiye toprakları içinde yaşayan Kürtlerin tamamına yakını daha çok hak,daha çok özgürlük diyorlar.Bir an düşünün lütfen Türkiye Cumhuriyeti baskıcıydı,ilgisizdi doğuya karşı.Kabul edelim böyle olduğunu.Peki Irak topraklarında yaşayan Kürtlerde bağlı oldukları devletle aynı şikayetlerle savaşmadılarmı?Irak hükümetini ABDye satmadılarmı?İran'dakilerde iran devletiyle savaş halinde değil mi?Azerbaycan kürtleri de isyanda.Yani bulundukları her toplumda sürekli aynı taleplerle huzursuzluk çıkartmadılar mı?Her toplumda emperyalizmin o topluma uzanan huzursuzluk eli olmadılarmı?Sorun kürt sorunu değil doğru sorun kürtlerin emperyalizme karşı zaafiyet sorunu sadece bu kadar.

Cogu kullanıldıgının farkında bile degil...

Cogu kullanıldıgının farkında bile degil...

Doğru haklısınız.En büyük düşleri olan bağımsız kürt devleti için mücadele ettiklerini sanıyorlar oysa Iraktaki gibi abd nin oyuncağı oluyorlar karakoluğunu yapıyorlar.gerçekten bir halkın böyle kendini tüketişine yazık diyorum..

Geri