Bende bir Kürt genciyim ve bu ülkeye Sağlıkçı olarak hizmet edecem. size başımdan geçen bir olayı söyleyecem. Ben acil servisteyken Batman'da ü asker geldi hastaneye. Biri Assubay iki er. As subay ölüydü diğer erlerden biride kolundan yaralanmıştı ve mermiyi kendi ellerimizle oradan çıkardık. 3 asker ise hafifi yaralıydı. Akşam olunca haberlerde yani bütün kanallarda batmanın hasankeyf ilçesindeki olay vardı. Ama bir çetışma olarak değil trafik kazası olarak. Subaya arabanın altında kaldı dedler.Erler için cam sıyrıkları dediler. Bu arada kandırılan kim oldu ? Kürt Veya Türk demiyorum . orada ölen bir insandı boşverin ırkını. o bizim şeçtiğimiz kokuşmuş millet veliklerinin oğulları askerlik bile yapıyor. Büyük anıt çatışmaya bile girmiyor ama ne oluyor bizleri yani gençleri masa başında çözülebilecek bir sorun için kendi inatları uğruna gözlerini kırpmadan sürüyorlar koyun gibi dağlara. Sorun bizdemi ? Evet Çünkü o kokuşmuşlar bizleri canavar gibi görüyorlar. batmana bir köy diyorlar ama batman tek başına türkiye üretimi petrolun 1/3 ü karşılıyor.Bizi hala canavarmı görüyorlar ?
Bırakın Herşeyi bizde insanız sizde ayrım ne diye ?
Sizden tek birşey sitiyorum .... Kendi Cenaze töreninizi hayal etsenize. Sadece 10 dk.. Birdaha anne ve babana sarılamıyacağını düşün. Oğlunu öpemiyeceğini düşün tabutunun yanı başında ağlayanları düşün... bukadar acı yetmiyormu. Onca genç boşa ölmüyormu ?
Güzel laflarının arasına propogandanı ve fikirlerini de sıkıştırıyorsun. Bu ülkenin petrolünün bilmem kaçını üreten Batman verginin kaçta kaçını veriyor ve bu pertol toplam ihtiyacın kaçta kaçını karşılıyor? Peki Batman'a yapılan devlet yatırımını orada toplanan veriye oranlasan sonuç ne çıkar arkadaşım?
Orada astsubaya ölüydü demişsin zaten aramızdaki fark burada başlıyor. O astsubay ölü değil şehittir. O astsubay masa başında birileri ülkemden taviz koparmasın, güney doğuda özer bir bölge kurulmasın Türkiye bölünmesin diye canını verdi. O Astsubayın da senin savaşmadı dediğin ama bir zamanlar teğmen olarak yüzbaşı olarak Türkiye'nin her yerinde görev almış Büyükanıt Paşa'da bu ülkenin bütünlüğü için canını ortaya koymuş insanlar.
Doğuda görev alan askerler polisler her gün evlerinden helallik alır da çıkarlar hergün son defa öpüyormuş gibi koklar çocuğunu çıkmadan.
Sen burada masa başında çözülecek şeyler diyorsun?
MASA BAŞINDA çözülecek şeyleri söylemeni çok isterim? Nedir bu federe bölge mi? Anadilde eğitim mi? Federe bölge bayrağı mı?
Ne istiyorsunuz arkadaşım.
İstanbul a gelebiliyorsun, dükkan açarken sana kürt müsün diye soran mı var? Evlenme dairesinde kürtlerin nikahı kıyılmıyor mu? Muhtarlık kaydını yaparken kürtleri kabul etmiyor mu? Batman'dan çıkarken sana vize mi soruyorlar? Üniversite sınavında kürtlerin puanını mı düşürüyorlar? Hukuk bitirirsen avukat mı yapmıyorlar? Milletvekili seçilince meclise mi almıyorlar kullandıkları oyları mı geçersiz sayıyorlar? Ondan mı PKK nın siyasi kanadı DTP hala mecliste.
Kürt sorunu nedir söyle bakalım bize? Masa başında ne çözülecekmiş söyle.
Ekonomik paketlerden bahsedenlere de hayretle bakıyorum...
Gap ı küşçümseyen elektrik üretmek amacıyla yapıldığını söyleyen bir arkadaşa da şaşırdım.
Orada 2 devasa tünel var. O tünellerin tanesi 2-3 milyar dolara mal oldu onları elektrik tüneli diye mi kazdılar. Gap bir enerji değil sulama projesidir.
Ayrıca KÜRT sorunu deyince benim ülkemde bile ezilen gariban kürtlerin ekmek derdi, aş derdi iş derdi konuşuluyor.
Kardeşim benim için Kürt sorunundan önce ciddi bir Türk sorunu var bu ülkede.
Bu ülkede hiç fakir Türk yok mu? Fakir laz yok mu? işsiz çerkez yok mu?
Niye onları sorun olarak düşünmüyorsunuz da kürt fakir olunca sorun olarak görüyorsunuz?
Neden çok fakir olan çingene diye bir sorunumuz yok ya da fakir lazlar ayaklanmıyor. Tüm lazlar ülkenin en kalbur üstü sınıfı mı? Aç kalan lazlar arasında kanun dışı yola sapanların sayısı neden az?
Trabzondan göçüp gelen ailenin çocuğu kapkaçcı olmuyor da diyarbakırdakinin ki oluyor?
Bu Kürt problemini hafifletmek için kendimizi kandırdığımız bir yalandır. Bu iş ekonomik diyerek kendimizi kandırıyoruz. İsveç te benzer bir etnik sorun var bizim haberimiz yok ama. İSveçli bir kız arkadaşım 2 sene Türkiye'de kalmıştı ve bana Kürt problemini çok iyi anladığını benzer bir durumun orada da olduğunu hatta trafik işaretleri hangi dilde olacak kavgası yaşandığını söylemişti.
Yani Kürtlerin derdi iş aş ekonomi falan değil. Parası olmayan adam 4 karı 20 çocukla uğraşmaz. Bu iş birilerine göre ana dilde eğitim ve federasyon ile çözülür. Ama rüyalarında görürler. Masa başına ondan oturmak istiyorlar PKK terörü de Türkiye devletini masaya oturtmak için kullanılan bir sopadır. Ama çok beklersiniz.
Bazı arkadaşlar da samimi şekilde ekonomik sorundur yalanını içselleştirmiş kendilerini inandırmışlar.
Bu ülkede sadec Türk sorunu var, Osmanlıdan beri ezilen tek sınıf Türklerdir bu ülkede. Sadece Atatürk'ün hayatta olduğu dönemde oluşturulan bir Türk hareketi ve Türk yükselişi olmuş fazla uzun sürmemiştir.
Bu ülkede bayrağa canını veren, işporta değil dükkan açıp vergi veren, korsan değil orjinal ürün satıp ekonomik krizler ile kıvranan, kaçak mazot değil dünyanın en pahalı mazotuna para ödeyen Türklerdir.
Bu ülkede verdiği vergiden yararlanamayan, başkalarının elektrik parasını dahi ödemek zorunda bırakılan da Türklerdir.
ŞİMDİ BİRİ BANA ANLATSIN ŞU KÜRT SORUNU NEYMİŞ VE MASA BAŞINDA NASIL ÇÖZÜLÜRMÜŞ?