Statik Hesap Programlarını Karşılaştırıyoruz Uygulamalı!!

080407

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar inşaat mühendisleri olarak kullandığımız veya kulanmak istediğimiz statik hesap programları arasında kaybolmadan hep birlikte bir karşılaştırma yapalım mı ?

katılmak isteyen arkadaşlar burdan belirtsinler , sora bir mimari proje belirleyelim , ve herkes kendi kullandığı programda analiz etsin , analiz sonuçlarını burdan paylaşalım , ardından karşılaştırma yapalım hem uygulamalı bir karşılaştırma oluşur elimizde hem somut verilerimiz olur ve hem de program seçimi konusunda kararsız olan arkadaşlarımız da güzel fikir edinmiş olurlar ...

Sanıyorum ki bi çok arkadaşımız ilgilenecektir bu konuyla...
karşılaştırma konularımızı gene hep birlikte belirleyip hangi programın neyi nasıl yaptığını paylaşırız böylece çok çok daha faydalı olmuş oluruz..

Ben genel bir mimari proje bakınıcam bu konuda da fikirlerinizi bekliyorum, sizler de elinizdeki mimari projelerden birini paylaşmak isterseniz buyrun adaylarımızı belirleyim bir tanesini seçelim ve katılan arkadaşlar ile onu kendi programlarımızda analiz edelim...

Ben kendi adıma STA4CAD ile analiz etmek istiyorum ... bu şekilde sizler de belirtireniz
bir programla birden fazla kişi de analiz edebilir bence çok da güzel olucaktır çeşitlilik açısından ....

Umarım katılım fazla olur ve belki bende merak ettiğim bazı programlar hakkında gerçek fikirler edinirim..

Kolay gelsin arkadaşlar...

fffbbbyyy İdeCAD
erdincibas Sta4CAD veya Etabs
Siromar İdeCAD
Liman Sta4CAD veya İdeCAD
askecer Probina v.14.1
yestech sap, ide veya sta4
xmp222 Sta4CAD , Probina
ntmete77 Probina
majestik07 Sap 2000
Mirza_3543 İdeCAD , Sta4CAD

teşekkürler ve katılımları bekliyoruz.....

Örnek Mimari

Rar Şifresi: hackhell

Dosya:1.2Mb dir.
Mimaride sadece kalıp planları ,kesit ve görünüşler bulunmaktadır gerekli tüm notlar aşağıda ve paftada yer almaktadır.

Arkadaşlar yukardaki mimari onaylı bir mimaridir, zemin etüdü yapılmış bir miamri projedir bence araştırmamız için kullanabiliriz bir iki arkadaşımız kabul ettiğini söylerse ya da başka bir proje önerilirse o da kabul ama bunu kabul ederseniz başlıyalım araştırmamıza :) daha verileri karşılaştırıp bir sonuçlar bölümü olarak hazırlıcaz çok işimiz var tahkiklerini yapmak en kolay kısmı işin...

NOTLAR:
1.Temel Üst Kotu -4.25 dir ve bu kotun üzerinde 1.5 m su basman bulunacaktır.
2.Kat Yüksekliği 3.05 m dir.
3. 1.Derece Deprem Bölgesi
Z3 ,Yatak Katsayısı =1900 t/m3 , Zemin Emn.Ger=16 t/m2
4.Taşıyıcı sistem mimaride görüldüğü şekliyle taslak haldedir sistemi istediğiniz şekilde revize ederek ilaveler yapıp eleman çıkarabilirsiniz.
5.Döşeme sistem tipi ve yapı davranış şekli tercihi siz mühendis meslektaşlarıma aittir.

STA4CAD ÇÖZÜM DATALARI

Rar Şifrelidir birkaç kişi daha dataları yükleyince belirtmeyi düşünüyorum taşıyıcı sistemler herkesde özgün olmasını istiyorum...
Dosya: 0.5MB dir.

Şimdilik sistemin genel metrajını koyuyorum;

keifrg4.png

Resim Açılmıyorsa Görmek için tıklayın

Karşılaştırma Kriterleri;

Metrajlar (Programların ne kadar ekonomik ve gerçeğe yakın çözümler yaptığını karşılaştırmamıza yardımcı olacaktır
Sistemler Bunu yeni ekledim bu da bence meslektaşlar olarak düşünme farklılıklarımızı gözler önüne serecek bir kriter...

Katılımların devamını bekliyoruz ama bu kadar katılımla da işe başlıyabilirz bence : )

.. kolay gelsin tekrardan ...

güzel fikir analiz programları arasındaki farklarıda öğrenmiş oluruz merakla bekliyorum..

Bende ideCAD kısmını alabilirim.

Katılım için teiekkürler arkadşlar sık nete girmeyen arkadaşlarımız için bi kaç gün süre tanıyalım kendimize katılım saymız artsın daha doğru bir çalışma olucaktır yapacağımız...

ben sizleri izleyeceğim. sizler harikasınız.

hocam yaa ben vakit ayirabilirmiyim bilmiyorum ama ben Sta4CAD ile yada Etabs ile yapabilirim. ama hocam ben bu is icin acele edemem cunku aksamlari isin haricinde evde proje yapiyorum. o sebeple bos bir zamanima denk gelmeli yani vakit alabilir. (etabs ile yaparsam diger programlar gibi gorsel bir sonuc cikmayacagini hatirlatmak isterim)

sizi canı gonulden destekliyorum, ide kısmını fffbbbyyy aldıgına gore ben de çıktıları alayım bari :D

hocam yaa ben vakit ayirabilirmiyim bilmiyorum ama ben Sta4CAD ile yada Etabs ile yapabilirim. ama hocam ben bu is icin acele edemem cunku aksamlari isin haricinde evde proje yapiyorum. o sebeple bos bir zamanima denk gelmeli yani vakit alabilir. (etabs ile yaparsam diger programlar gibi gorsel bir sonuc cikmayacagini hatirlatmak isterim)

etabs ile görsel sonuç elde edemeyiz evet tabi csı col vb programlar kullanmassak ama o kaar zahmet etsin istemem bir arkaşımız projemizi henüz belirlemedik projemizi belirleyince vaktin olduğunda etabs ile veya senin kolaına hangisi gelirse sta ile çözüp bizle paylaşırsan faydalı olur . ben etabs ı almandan yanayım zira etabs ile çözüm yapma kısmına ok talip çıkmayacağını düşünüyorum ama ercih senin kardeşim hangisi kolayına gelirse : )...
katılımın için teşekkürler...

sizi canı gonulden destekliyorum, ide kısmını fffbbbyyy aldıgına gore ben de çıktıları alayım bari :D

Eğer istrsen sen de ide ile aramıza katılabilirsin arkadaşım daha önce de söylediğim gibi bir program ile farklı çözümler de yapabiliriz illa i tek kişinin girmesi gerekmiyor....

katılımın için teşekkürler.....

Öncelikle başarılı olacağına inanıyorum tbrkler :clap:clap
arklar bende takipteyim olmadı msj atın hemen gelirim:biggrin

bu konu genelde okulda tez olarak verilirdi. bu sitede de boyle bir sey olması gercekten cok harika. arkadasları cok yormayacak ve cok zamanlarını harcatmayacak bir tasarım gerekecek.

bu konu genelde okulda tez olarak verilirdi. bu sitede de boyle bir sey olması gercekten cok harika. arkadasları cok yormayacak ve cok zamanlarını harcatmayacak bir tasarım gerekecek.

Evet tez konusu larak verilir ve kimseyle paylaşılmaz ama bence bumeslektaşlarımız arasında yapabileceğimiz en güzel paylaşımlardan biri hem birbirmizi de sıkmıycaz sonuçta hepimiz çalışıyoruz işimizin yanısıra faydalı bişiler yapabilmemiz zaman alabilir bunu hoşgörüyle karşılayacak insanlarız ve dediğim gibi çok zorlamıyacak ama kendi adıma ciddi farklar görebileceğimiz güzel bir proje olmasını isterim çok ekstrem olmayan basit ama güzel bir proje ben proe seçimine devam ediyorum bu projeolabilir diyen arkadaşlar pm den ulaşıp yollıyabilirler veya burdan da ekliyebilirler

kolay gelsin arkadaşlar

arkadaslar probinaci yokmu, boylesine ilmi bir konuda katilim sanki biraz az gibi. arkadaslar burada opera binasi falan yapmiyacagiz zaten cok cok 4-5 aciklikli kutu gibi bir binayi analiz aderiz yada biraz daha komplex. buda programi yorumlamayi bilen icin en fazla 3 gunluk is. bu boyle 3-4 kisiye kalmasin bu is.

arkadaslar probinaci yokmu, boylesine ilmi bir konuda katilim sanki biraz az gibi. arkadaslar burada opera binasi falan yapmiyacagiz zaten cok cok 4-5 aciklikli kutu gibi bir binayi analiz aderiz yada biraz daha komplex. buda programi yorumlamayi bilen icin en fazla 3 gunluk is. bu boyle 3-4 kisiye kalmasin bu is.

Mevzu sadece programların karşılaştırılması ise bir programa bir çözüm yeterli.Ama bir hata denetimi ve başka karşılaştırmalarda olsun diyorsanız arkadaş haklı katılım gerek.Çünkü aynı modelden yola çıkarak yönetmeliklerin ekonomik etkilerinden deprem bölgelerinin yapı sistemleri üzerinde etkilerine kadar bir çok şeyi inceleyebilmek mümkün olabilir.

Mevzu sadece programların karşılaştırılması ise bir programa bir çözüm yeterli.Ama bir hata denetimi ve başka karşılaştırmalarda olsun diyorsanız arkadaş haklı katılım gerek.Çünkü aynı modelden yola çıkarak yönetmeliklerin ekonomik etkilerinden deprem bölgelerinin yapı sistemleri üzerinde etkilerine kadar bir çok şeyi inceleyebilmek mümkün olabilir.

yapabildiğimiz kadar çok farklı yönlerde karşılaştırma yapmak istiorum , probinaya benden başka talip yok galiba üzüldüm ama daha başlıyalı kaç gün oldu ki biraz beklemekten yanayım ve projemizde çok extrem özellikleri olmayan bir vila olur sanıyororum arkadaşlar 3 gün bile sürmez burda kimse onay alıcak statik pafta beklemiyor ki : )

hocam proje villadan ziyade biraz katli olsun ki daha net biseler cikaralim yani bir 5 katli lsun zaten kat sayisinin onu programa girmede bir zorlugu olmaz gerci. copy paste. ama dedigin gibi biraz daha beklemek lazim.

bende katılırım arkadaşlar
aslında programı çok bildiğimden diil ama
maksat kendini geliştirmek

Arkadaşlar tebrik ediyorum sizi iş yogunlugundan dolayı sadece sizi takip edecegim çok üzgünüm. Ama yapmam gereken bişey olursa her zaman buradayım.. Sonuçları merakla bekliyorum....

merhaba ben yeni mezun olucam ama probina yı kullandım baya deneyimim var sayılır. yardımcı olmak isterim. tek sorun benim pcde probina 14.1 calısmıyor.. v13 le yapabilirim ancak ne kadar manalı olur bilmiyorum. eski deprem standarına gore calısıyor sonucta..

080407 arkadas (hocam isim yazmiyo, boolede hitab etmekte bi garip geliyo ama neyse) Etabs ile yapildiginda CSI Col u kullanmsk gerekdiginden bahsetmissin. hocam, ben etabs ve SAP i iyi bilirim, ben sap ile 125 m lik bir yapi hesaplamistim bitirme odevi olarak ve sonuclar cok yakindi, yani sap i yada etabs i kullanmayi iyi biliyorum ancak CSI COL nedir, etabs daki veri ona nasil aktarilir ondan hic haberim yok. eger o program varsa sende bi atarsan ayri bir baslik altinda ben onu bi incelerim, ve zamanda alsada eger gorsel bir sonuc verecekse Etabs ile yapmayi tercih ederim.

Geri