Türkiye'nin tarikat ve cemaat haritası

Anlayan anlar kardeşler..

Anlamak istemeyene anlatmak zorunda değiliz..

Kulakları vardır duymazlar , Gözleri vardır görmezler..

Bunlar için olsa gerek ..

Örümcek adam bir baksana

Atatürk dahi Kurtuluş ve Çanakkale Savaşı'nda şeyhlere hocalara Kur'an okunulmasını talep etmiştir arka cephelerde..

çünkü Müslümanlıkta şeyhlik Ve Tarikat Kurmak Günahtır. Ve Idam Sebebidir. Bunu Dahi Bilmiyosunuz

merak etmeyin Atatürk 'ün müslümanlığına laf ederkende siz aynı şeyleri söylüyordunuz. Madem size göre günah değil bir tarafı yiyosa gitsin hacca AMA YEMEZ. ARAŞTIRIN SONRA KONUŞUN. KENDİNİZE GÖRE DİNİ DEĞİŞTİRİP DURUYORSUNUZ

MÜSLÜMANLIKTA NE MODA OLUR (TÜRBAN (BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL))
NE TARİKAT KURMAK VARDIR. (DİNİ ALET EDİLMEMESİ İÇİN YASAKLANMIŞTIR.)
NE DE DİNİ KENDİ ÇIKARLARIN DOĞRULTUSUNDA DEĞİŞTİRMEK VARDIR.

ADAM OLUN

çünkü Müslümanlıkta şeyhlik Ve Tarikat Kurmak Günahtır. Ve Idam Sebebidir. Bunu Dahi Bilmiyosunuz

merak etmeyin Atatürk 'ün müslümanlığına laf ederkende siz aynı şeyleri söylüyordunuz. Madem size göre günah değil bir tarafı yiyosa gitsin hacca AMA YEMEZ. ARAŞTIRIN SONRA KONUŞUN. KENDİNİZE GÖRE DİNİ DEĞİŞTİRİP DURUYORSUNUZ

MÜSLÜMANLIKTA NE MODA OLUR (TÜRBAN (BAŞÖRTÜSÜ DEĞİL))
NE TARİKAT KURMAK VARDIR. (DİNİ ALET EDİLMEMESİ İÇİN YASAKLANMIŞTIR.)
NE DE DİNİ KENDİ ÇIKARLARIN DOĞRULTUSUNDA DEĞİŞTİRMEK VARDIR.

ADAM OLUN

Sen adam ola ola örümcek adam olmuşsun:goz:

Dostum neye göre yok diyorsun,ayete göre mi sünnete göre mi,fetvaya göre mi?

Asıl sen kafana göre konuşuyorsun..

Kafan güzel herhalde

Sen adam ola ola örümcek adam olmuşsun:goz:

Dostum neye göre yok diyorsun,ayete göre mi sünnete göre mi,fetvaya göre mi?

Asıl sen kafana göre konuşuyorsun..

Kafan güzel herhalde

o senin dediğin örümcek adam senin arkasına savunduğun kuran-ı kerimi sana yanlış öğreten veya sana yanlış bilgileri o küçük kafana sokan şeyh fıkıhçı.... sen diyorsun ki sünnet fetva o senin dediğin fetvacılar kim bana saysana kaçtane kitabı kaçtane üniversiteler tarafından onaylanmış... bırak buhari kitabını okuya okuya islam dinini çürüttünüz çökmek üzere... + o senin örümcek adam dediğin arkadaşa sesleniyorum bravo arkadaşım... süper yere parmak basmışsn... :goz::goz::goz:

o senin dediğin örümcek adam senin arkasına savunduğun kuran-ı kerimi sana yanlış öğreten veya sana yanlış bilgileri o küçük kafana sokan şeyh fıkıhçı.... sen diyorsun ki sünnet fetva o senin dediğin fetvacılar kim bana saysana kaçtane kitabı kaçtane üniversiteler tarafından onaylanmış... bırak buhari kitabını okuya okuya islam dinini çürüttünüz çökmek üzere... + o senin örümcek adam dediğin arkadaşa sesleniyorum bravo arkadaşım... süper yere parmak basmışsn... :goz::goz::goz:

Eyvallah saolasın

biliyorum diye geçinenler bunlardan ders alsın ben uyuruyo olsaydım benim dediklerimi diyen çıkmazdı.
buda fetvacılara KAPAK OLSUN

ibadetini eden insanların sohbeti sevgisi yolu birdir . islam dini tüm insanlık ve tüm zamanlar için vardır. büyük bir çatıdır. tarikat neden kötü olabilirki ibadetler mi değişik oluyor ehli sünnete bağlı kuranı kerim ve peygamberimizin dışınamı çıkıyor tarikat ve cemaatler. aklı gönlü kalbi biir olan hani kafa dengi insanların bir araya gelmesinde ALLAH ı zikretmesinde hadis ve ayet sohbetleri olması salavat getirilmesi yapılan ibadetleri neden ve niçin yaptığını bilmek öğrenmek ve manevi zevkini almak neden islama ters olsun ... genel olarak gördüğüm şey ibadetini eden insanlar için bir önemi vardır etmeyenler için pek önemi yoktur tarikatların cemaatlerin. küfrün içine sapmış insnaların özellikle gençlerin kalbi gönlü kirlenmiş neden yaratılmış neden yaşıyor hamd etmeyi bilmeyen insanların bir araya gelip içki içmeleri zevki sefa yapmaları uyuşturucu kullanmaları zina yapmaları yaradılış gayesini bilmeyen hayatı gelişi güzel yaşayan nefsin istekleri doğrultusunda ve şeytanın sistemi içinde gaflet uykusunda olanlar bir araya gelip toplanırlar şeytanı sevindirirler . ALLAH yolunda olanlar hak din islam çerçevesinde ve peygamber efendimizin yani ehli sünnete bağlı ve dayalı olarak bir araya toplanması kuranı kerim okunması dualar edilmesi daha güzel değilmi ne gibi ters lik oalbilirki ne gibi yanlışlık olabilirki

Bence bu tarikatlara katılanların İslam dini ile alakası yok. Kuran-ı kerime göre 4 hak meshep var, bunun dışında oluşumlar kuranı reddediyor demektir.

Işık Evlerinde Uygulanan Prosedür ve Yemin Metni

Işık Evlerinde Uygulanan Prosedür ve Yemin Metni

Nurettin Veren bir dönem Fetullah Gülen cematine en yakın kişilerden biriydi. Nurettin Veren Fetullah Gülen cemaatinin iç yüzünü medyaya açıklamak istedi, medyamız yayınlamadı. Biz de Nurettin Veren‘in Nisan 2007′de Siyah Beyaz Yayınlarından çıkan ”Kuşatma - ABD’nin Truva Atı Fethullah Gülen” adlı eserinden sizlere alıntı yapıyoruz

“Işık Evleri, belli bir disiplin içinde namaz kılan, içki ve sigara içilmeyen, Risale-i Nur okunan evlerdi. Hatta, Fethullah Gülen’in kendisi de haftada bir defa gelip Risale-i nur okuyordu evlerde.

Gülen, bir süre sonra, bu evlerin disiplini için bizi yemin etmeye çağırdı.

“Bakın bu, ciddi bir iştir. Bugün beş-on ev olabilir ama ileride sayı artabilir.” dedi.

18 maddelik kuralları kağıda kendisi yazmıştı. Bunun yanında yemin metni hazırladı. Yemin edenler, hazırlanan prensiplere uymakla mükellef olacaktı.”

Şimdi sizlere Fethullah Gülen’in yazdığı ve Işık Evlerinde uygulanan “18 maddelik prosedürü” ve “yemin metnini” açıklıyorum:

1. Finansman kaynaklarının tekele verilmesi, şahsi tasarruflar yapılmaması;
2. Finansman kaynaklarının derneğe verilmesi;
3. Lüksten kaçınmak, israf yapmamak;
4. Dershanelere nezaret eden arkadaşlar, evde kalanlara her türlü adap ve edep kaidelerini öğretecek;
5. Şahsi işlerimizi dahi görüşüp kararın varıldığı istikamette işleri yapmak;
6. Dahilde ve hariçte kim vazifelendirilirse o vazifeye o gidecek, başkası o işe karışmayacak;
7. Herkesin nereye, ne zaman gideceği bir sisteme bağlı olarak yürütülecek (dışarıya gitmeler, içteki ziyaretler) ;
8. Kusurlarını birbirine hatırlatmak için kardeş edinme;
9. Bu kadroyu etrafa empoze etme, kuvvet kazandırma, çok kuvvetlı gösterme (içte ve dışta olacak) ;
10. Arkadaşların birbirlerini kabul ettirmesi ve ittifak ettikleri o mevzuda aynı şeyleri söylemesi;
11. On beş günde bir, bir araya gelip arıza ve pürüzlere bakılması (pazar günü ikindi-akşam arası) ;
12. Bilumum dışarıya giden arkadaşların tenkidinin 15 günlük toplantıda görüşülmesi;
13. Acil durumlarda o mevzu ile alakalı olan arkadaş toplantı gününü beklemeksizin Hocaefendi’ye duyurabilir;
14. Şeriat fikrinin müdafii olma, Risale-i Nur ve Üstadı şeria- ta muvafık şekliyle arzetme, Tesbihat ve evrad-ı ezkara ehemmiyet verme, bunların büyüklüğünü anlatma;
15. Karara bağlanan bir şeyin hiçbir zaman aleyhinde bulunmama (ima ihsas yoluyla dahi olsa). Aksine fikir olursa hakk-ı hayat tanımama;
16. Her arkadaşın resmi, gayriresmi bir işinin olmasına ihtima;
17. İstişareden sonra fikir beyan etmeme, alınan kararları infaz etme. İstişareyi kimlerle yapacağını bitme (Ashab-ı rey);
18. Kendi kardeşlerimize hakta öncelik tanıma. Bir kardeşin aleyhinde söylenecek söz vs’de onu müdaafa, söyleyeni de toplu olarak istintaka tutma, şiddetle bu iftirayı reddetme.
Not: Bu şartlardan birine riayet etmeyen kendi kendini azletmiş olacak, talebe durumuna düşecek. Bu kadro evdekilerden ve halktan gizli tutulacak, kimse bilmeyecek.”

Yemin Metni

* Gücüm yettiği kadar Kur’an’ı (bu orijinal metinde Fethullah Gülen’e idi. Sonra tepki çeker, uygun olmaz görüşü ile Kur’an olarak değiştirildi) hayatıma gaye edineceğime;
* Kardeşlerime karşı sadakat izinde bulunacağıma
* Halkın ve talebe arkadaşların izzet ve onurlarını izzetim ve onurum kadar yükseltmeye çalışacağıma;
* Kusurlarımın hatırlatılması karşısında memnuniyet ihzar ede
* Dahilden ve hariçten gelen bilumum taarruz ve tenkidleri nefsime yapılmış gibi red edeceğime, bilumum karar listesindeki esaslara riayette bulunacağıma
* Hizmet adına uhdeme aldığım vazifeleri veya kararla bana tahmil edilen mükellefiyetleri itirazsız yerine getirmeye çalışacağıma;
* Kur’an’a (bu orijinal metinde Fethullah Gülen’e iken, sonradan değiştirilmiştir) sadakatten hiçbir surette ayrılmayacağıma;
* Münferid hareket edip bu kararlara muhalif davrandığım an ihtiyarımla bu kadrodan kendimi iskat edip herhangi bir talebe gibi dershanede gibi vazifeme devam edeceğime;
* VALLAH-BİLLAH kasemleriyle yemin ediyor ve bu yeminin La Yenkatı olmasına CENAB-I HAKKI istişhadda bulunuyorum

http://vatanhainleri.wordpress.com/2007/05/29/isik-evlerinde-uygulanan-prosedur-ve-yemin-metni/

GOKKORİKKO dediklerine katılabilirdim belki fakattttt. Luckleon ve Kara kartal verilmesi gereken cevabı gayet güzel bir şekilde vermişler. Ne oldu senin HAK DİN İÇİN TOPLANMA savunmana HANİ HAK DİN NERDE "FETTULLAH DENEN DİNSİZ Mİ HAK DİNİMİZ" geçiniz bunları efendi. Camiler boşuna yapılmadı orada toplansın insanlar DİNİ DİN GİBİ YAŞASIN SAPTIRILMASIN DİYE özel evler mecdite döndü maddi manevi herşeyle oynandı ve siz hala hak din demektesiniz. AÇINIZ GÖZLERİNİZİ EFENDİLER GÖRÜN ARTIK BUNLAR DİN İÇİN DEĞİL PARA VE GÜÇ İÇİN KULLANMAKTALAR KURAN-I KERİM'İ DE MÜSLÜMANLIĞIDA ...

Konuyu açan arkadaştan Türkiyedeki mason haritasını çıkarmasını rica etsek çok şey istemiş olur muyuz acaba?

Hangisi daha tehlikeli mason locası mı yoksa tarikatlar mı?

Eğer mason locaları ise neden tarikat üzerine bu kadar gidiliyor?

En nifak u eşeddü minel küfr

açtığım konuların içinde mason larla ilgili çok güzel makaleler var.

-bi zahmet araştırma yapında günahımı almayın ayrıca masonlarla ilgili çalışmalarım devam etmektedir...

İKİSİDE ÇOK TEHLİKELİ VE DURDURULMASI GEREKEN KONULARDIR.

TARİKAT TA MASONLARDA AYNI ŞEYİ YAPMAKTA VE BÖLÜCÜLÜKTEN BAŞKA BİR GÖREV ÜSTLENMEMEKTEDİR.

AYRICA ŞUNUDA BELİRTMEK İSTERİM Kİ BEN NE MASONLARI NE TARİKATLARI NEDE BÖLÜCÜLÜK, DİN İSTİSMARLIĞI YAPAN GRUPLARI SAVUNMAMAKTA AKSİNE HEPSİNİN BİR AN ÖNCE "YOK EDİLMESİ" GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNMEKTEYİM.

Ona göre konuşun

Bence bu tarikatlara katılanların İslam dini ile alakası yok. Kuran-ı kerime göre 4 hak meshep var, bunun dışında oluşumlar kuranı reddediyor demektir.

neden islam dini ile bir alakası yok diyorsun ibadette(FARZ ) olan eksik veya fazlalağınımı uyguluyorlar veya uygulatıyorlar sabah namazının 2 rekat farzını 4 rekatmı kılıyorlar öğle namazını 4 rekat farzını 2 rekat mı kılıyorlar veya kıldırıyorlar akşam namazı kazaya kalınca kaza değil de normal niyeti ilemi kıldırıyorlar veya kılıyorlar . oruç 20 günmü diyorlar zekat için 10 da birinimi diyorlar bilmiyorsunuz arkadaşım sözlerine de dikkat et mutlak ve kesin konuşma ve kuran ı kerime göre 4mezheb yok 100lerce mezheb oluşmuştur fazlaı vardır ekiği yoktur ama günümüze kadar gelmemiştir vede ülkemizde olmayan ama başka islam toplumlarında olan mezheblerde vardır 4 mezheb dışında islamını yaşayan toplumlarda vardır. yaygın ve genel olarak kuran ı kerim esasına sahih hadis bilgilerine göre 4 mezheb haktır . ama bu demek değildir ki 5 mezheb olmaz.

Allah ile kulun arasına kimse giremez zaten...
bu mantığınıza baktığınız zaman imamında olmaması gerekir....

imamla ne alakası var . biz imamın kaşlarının ortasına bakıp rabıta mabıta değişik değişik şeyler yapmıyoruz . sadece cemaatin gereği toplu namazın gereği olarak hazır olan imama uyuyoruz . bize gidin tarikatın hazır şeyhine uyun demiyor ki kimse . dese bile ben her önüne gelene amcam demem.her sakallıyı amcam sanmam . ben tarikatların hepsine kötüdür demedim zaten dememde .ama bir çoğunun halinide biliyoruz .konuda zaten ne kadar rezil oldukları belli değilmi . biri siyasetle ilgilendiği için diğerinden ayrılıyormuş biri şeyhe kesin bağlılık istiyomuş ayrılıyomuş bilmem ne . birileri de hakikatciymış alayına sövüyomuş . bunu yani tarikat dediğin bunlaramı uyalım . sen uyabilirsin bizi ilgilendirmez ama ben her önüme gelen sakallıya amcam demem kusura bakma . içler acısı haldeler hepsi çünkü .

rebeka yazdıklarına cevap vermeye gerek bile duymuyorum .

yazdıklarıma cevap veremiyorsun emrah yaw kendi kendine gelin güvey olma . seni kaale almıyorum diye cevap yazmadım . hemen zafer havasına girme bi dur . sakin ol :durdurun

çünkü bir söylediğin bir söylediğini tutmadığını gösterdim... hani ne zaman biz niye görmedik . asıl zararı veren tillocular bilmem neciler derken konudakilerin hepsini söyledim ben . sen nedense tuttun tillocuları övmeye başladın bana . bana ne tillodan millodan be kardeşim . beni ne ilgilendirir tillo ben geneline bakarım

Hayatında görmediğin tilloyu, Hayatında bir tanesiyle konuşmadığın tilloluyu bilmediğin halde ÖNYARGILI olarak hemen iftira atıyorsun... yaw görmek zorundamıyız . kendi halinde olmasalar duyulurdu .kendi kendine adamın biri bi köyde zırtocuyum diyosa ben hemen onlarla tanışmak zorundamıyım . önyargılıyım çünkü bir tanesinden doğru dürüst bir hayır göremedim yada hayırlı bir şeylerini göremedim . onu bırak daha kimse tanımıyor bile bunları doğru dürüst ben nerden tanıcam ki zaten tanımakta istemiyorum . yukarda yazdığım gibi allahına yakın bana uzak olsunlar .

Nasıl bu fikire sahip oldun dediğm zamanda "sana cevap vermeye gerek bile duymuyorum" diyorsun... bu zamana kadar tarikatler hakkında gördüğüm bildiğim herşeyi sana rapor olarak sunacak değilim dimi . ben gördüm gördüğüm kadar tarikatları . illa tilloyu milloyu görmemde gerekmiyor . ben geneline bakıyorum ve geneli benim gözümde yaramaz . sen şimdi gene nerden biliyosun dicen gördüğüm herşeyi sana rapor olarak sunamam kusura bakma . senin gördüğün sana benimkiler bana .

işinize geldiği zaman HOŞ cevaplar, İşinize gelmediği zaman NAHOŞ cevaplar... asıl sen öylesin . bi tillo tutturdun gidiyosun . bana tanıtmaya çalışıyosun . kendi sitelerinde biz yanlış adamlarız dicek hali yok . tutmuşsun bana heriflersin sitesini vermişsin incele diye . ben işim olmaz diyorum sen bide adamların kendi sitesini bana veriyorsun incelemem için bide kendi siteleri . :vur

cemaatlerin içinde dinin dışına çıkanlar yokmu var elbette...cemaatlerin içinde dinin içine giren yokmu elbette var desek daha doğru olur . bunlarıda mumla anca bulursun zaten .

tıpkı Atatrürkçüyüm deyipte Atatürkçülükte eseri olmadığı insanlar gibi... atatürkçüyüm diyip öle davranmayanlar öbür tarafta ne kadar ceza alır dindarım diyipte dine uymayanlar hatta çarpıtanlar ne kadar ceza alır sen bunun hesabını yap .

tıpkı Atatürkçüyüm deyipte ATEİSTLERE önderlik yapanlar gibi....tilloyu övmeyi bıraktın şimdi elalemin peşine düştün .bravo

"ben anca onların ellerinde bulunan ama bir çoğunun anlamadığı kurana saygı duyarım . "

Bir çoğunun anlamadığını iddia ediyorsun... ya anlamıyor yada istediği gibi anlıyor evet hala aynı şeyi söylüyorum .

Bu adamlar bir çokları Kuranı anlammamışsa KAFİR olmuyorlarmı? elinde olmayan nedenlerle anlamıyorsa kafir olmaz .ama istediği gibi anlıyorlarsa yahudiler gibi olurlar aynı

Sen ALLAH mısınki bu insanların ANLAMAYIPTA KAFİR oldukları kanaatine varıyorsun... kuranı anlamayan kafir olurlar hükmünü sen vermişsin ondan sonra bana diyorsun ki sen allahmısın . yaw kuranı anlamayan kafirdir diye sen demişsin .asıl o soruyu kendiine sor bana ne soruyosun . ondan sonra cevap veremedin bilmem ne diyosun . bu sözlerin neyine cevap vereyim arkadaş .mantıklı biseler yaz cevap verelim :vur

Sadece bir tanesini bile bilmeden iftira attığıun bu insanların anlamadıklarına uzaydan mı karar verdin emrah... benim işim olmaz tilloyla milloyla demek hiç biri ile işim olmaz anlamında söylenmiş bir söz . çoğu benim gözümde işe yaramaz tarikatlerin cemaatlerin . iyki bi tilloyu tanımışsın . ne söylesem oraya çekiyorsun . bi kere ne kadar yanlış yolda oldukları ilk sayfada açılan konuda yazıyor . git önce sen onları oku ondan sonra önyargılı asıl sen davranma .

bunların ne kadar sapkın olduklarını tüm türkiye biliyor .bildiği içindirki talep görmüyorlar .doğru olsalar zaten bütün herkes oralara gider . açıkları yanlışları sapıklıkları çok olduğu içindir ki rağbette görmüyorlar . uzayda olmana gerek yok yani bunları anlamak için . :goz:

organizasyonu yapan ve kendi amellerine alet eden şeylere şıhlara ise saygı duymam .

hiçbir cemaaete mensup olmadım.... Ama hiçbirine çamur atmadım.... çamur insansa zaten içlerine girmene gerek yok .o çamur her yerden belli olur . ayriyeten çamur olana çamur atmayada gerek yok . çnkü zaten yeterince çamur . bunu görmek için mensup olman gerekmiyor . bende kimseye mensup olmadım ama yaşadığım yerde olan bazılarının içlerine girdim ve çok yanlış gördüm . gördüğümü söylemem çamur onlara çamur atmam demek değildir zaten çamur olan bir şeyi anlatmam demektir .

burda tillo vardıda bizmi gitmedik :biggrin

tillo isme bak bi kere isminden kaybediyo .:durdurun

banane tillodan millodan kardeşim alla alla ya

Senin ŞEYH ŞIH dediklerinin içinde Alim olanda var, Alimliğin yanmından geçmeyen insanlarda var... alimliğin yanından geçmeyen insanların yanında da binlerce mürit var ama . benim kızdığım şeyde bu . her sakallıya amcam dersen fadime şahin gibi olursun sonra .

soruyorum sana emrah kaç tane ŞEYH ŞIHla görüştünde hepsinin kendi amellerine alet ettiğini gördün... yaw şıh sana dermi benim niyetim kötü diye . müslüm gündüz benim niyetim kötü gel buraya fadimemi dedi . ya ne adamsın sorduğun şeye bak . ben yaşadığım yerde bi tane sahte şeyhi odunladım . verdim odunu sapık herife . eskiden şarapcıydı şimdi yanına 1000 tane mürid bulmuş .

ISPATLAYAN BELGELERLE YANIMA GEL CEVAP VER... ispatlanmış çok şey var iyi kötü . müslümler ali kalkancılar . hepsi derin örgüt gibi türkiyenin altını oyuyor . biz gördük görmemiz gerekeni sen rahat ol . çoğuda YARAMAZ YARAMAZ YARAMAZ ......

...

İçin temiz olmadıktan sonra
Hacı hoca olmuşsun, kaç para!
Hırka, tespih, post, seccade güzel;
Ama Tanrı kanar mı bunlara?
ÖMER HAYYAM

BU ŞİİİR BENİM SÖYLEMEYE ÇALIŞTIĞIMI DAHA İYİ ANLATIYOR .

ERBAKANIN VERDİĞİ YEMEKTE MERCEDESLERLE BAŞBAKANLIĞA GELEN AK SAKALLILARI BİLİYORUZ . KENDİ MİLLETİ AÇ KÖPEK GİBİ YAŞARKEN MİLLETTEN YARDIM ADI ALTINDA PARA TOPLAYIP MERCEDESLERDEN İNMEYEN ŞIHLARIDA ÇOK GÖRDÜK . BURDA SADECE SEN DEĞİL HERKES NEYİN NE OLDUĞUNU İYİ KÖTÜ BİLİYOR .İSTEDİİĞİN KADAR BANA LİNK VER BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZ BİZE YETERDE ARTAR BİLE .

NE İŞİM OLUR BENİM TİLLOYLA ZIRTOYLA ALLAHINA YAKIN BANA UZAK OLSUNLAR

GOKKORİKKO dediklerine katılabilirdim belki fakattttt. Luckleon ve Kara kartal verilmesi gereken cevabı gayet güzel bir şekilde vermişler. Ne oldu senin HAK DİN İÇİN TOPLANMA savunmana HANİ HAK DİN NERDE "FETTULLAH DENEN DİNSİZ Mİ HAK DİNİMİZ" geçiniz bunları efendi. Camiler boşuna yapılmadı orada toplansın insanlar DİNİ DİN GİBİ YAŞASIN SAPTIRILMASIN DİYE özel evler mecdite döndü maddi manevi herşeyle oynandı ve siz hala hak din demektesiniz. AÇINIZ GÖZLERİNİZİ EFENDİLER GÖRÜN ARTIK BUNLAR DİN İÇİN DEĞİL PARA VE GÜÇ İÇİN KULLANMAKTALAR KURAN-I KERİM'İ DE MÜSLÜMANLIĞIDA ...

dinimizi veya devletimizi yıkma veya yıpratma zarar verici örgütlenmeler tarikatlar partiler vakıflar kurum ve kuruluşlar dernekler bunlar görevlerini yapmak için de para toplamıyorlarmı güçlenmeleri için pis emellerine ortak etmek için grublarına örgütlerine insan almıyorlarmı .islam dini sadece camiiden ibaretmi namazı camiide kılarsın mescidde kılarsın evde de kılarsın işyerinde müsait bir ortam yani mekanda da kılarsın orucu camiidemi tutuyoruz islam dini namazdan ibaret değilki camiiden ibaret olsun bak arkadaş ben şunu bilirim dinini yaşıyor isen siyasallaşmış bir düzende konuşma çünkü genelde siayasallaşmış beyinler küfrün içinde olanlar hep suçlama yaparlar . herşeye siyasi olarak algılayıp siyasi yorum yapanlardan olma İSLAM dinini bilerek yaşıyorsak siyaset bizim işimiz değildir ammaa safımızıda biliriz bilmemiz gerekir. dinimizi dinimizin içeriğine göre konuşulsa problem olmaz zaten problem yokda siyasi bakmaları algılamaları problemmiş gibi sorun gibi algılanılıyor ve yorumlanılıyor .
alttaki cümle sana değil anlayana.

Ey diken arayan kimse! Cennete girsen bile, orada senden başka diken bulunmaz.
Hz. Mevlana

AÇINIZ GÖZLERİNİZİ EFENDİLER GÖRÜN ARTIK BUNLAR DİN İÇİN DEĞİL PARA VE GÜÇ İÇİN KULLANMAKTALAR KURAN-I KERİM'İ DE MÜSLÜMANLIĞIDA ...

çok doğru demişsin .güç için ve para için kullanıyor bir çoğu .hepsi gene demiyorum ama çoğu öle

Osmanlı padişahları(Fatih,Yavuz,Kanuni,Sultan Abdülhamid Han ve niceleri) herhalde sizin kadar dini bilmedikleri(!) için dönemlerindeki bir muhterem zata bağlılık duyuyorlardı...

osmanlı alimleri gibi olsalar amenna .

o zaman akşemseddin gibi mübarek zatlar vardı .şimdi kime misyoner fethullahamı uycaz

bu isimlerin ikisi aynımı . o zamandakilerle şimdikiler arasında dağlar kadar fark var .o zamankilerle şimdikileri bir tutmasan iyi edersin .

o zamankiler hristiyanlara karşı savaşmayı emrediyormuş . fethullahta amerika izin vermedikçe bisey yapamayız diyor . var arasındaki farkı sen hesapla da öle muhterem insanları şimdikilerle kıyaslama

rebeka ve türevleri ;

atatürkü sevmeyen değil tarikat babamın oğlu olsa işim olmaz . benim ölçüm bu .

çoğu sözde şeyhin yuları bushun elinde .hadi bakalım bizde kuyruğun kuyruğu olalım tarikatlara takılalım

gokkorikko isimli arkadaş dinimizde 4 hak meshep olduğunu ben değil yüce kitabımız Kuran-ı kerim söylüyor. 4 değil de 5 mezhep olabileceğini kuran-ı kerim değil sen söylüyorsun. Aramızda böyle bir fark var. Bence sadece mümin insanlar bu 4 mezhep dışında başka mezheplere tarikatlara inanma ihtiyacı duymazlar. Eğer ki yukarıda sayılan bir yığın tarikata vs' ye üye oluyorsalar veya başkanı oluyorsa bundan bir çıkar beklentisi var demektir. Bence böylesi insanlarında islamiyetten yakından uzaktan alakası olamaz. Yanlış anlamayın kimseyi dinsizlikle suçlamıyorum. Haaşa onu yalnız Allah(c.c) bilebilir. Ancak bu türden tarikatlara ne gerek var. Kuran-ı kerimde sana 4 tane mezhep sunmuş. Niçin beşinciye ihtiyaç olunuyor? Bence bunlar İslam dışıdır ve çıkar ilişkilerine dayanmaktadır.
Saygılarımla...

Emrah

Sen iftarda ne içiyorsun?Arsenikli su falan mı içiyorsun da kafan böyle bi milyon oluyor ve yazmadığımız birşeyi kendi çapında yorumlayıp saçmalıyorsun?

Tarikat derken ben Fethullah falan demişmiyim?Nerenden çıkardın Fethullahı?Ayrıca niye Pavlovun şartlı refleks deneyindeki gibi tarikat deyince aklına Fethullah geliyor? Pavlov herhalde deneyi seninle yapardı seni görseydi..

Tarikatler Allah'a mı yönelecek yoksa M.Kemal'e mi?Senin o mavi ile yazdığın yazıdan sonra iyice acımaya başladım sana yaw.

E o zaman sen ancak tapınak şövalyesi,moon tarikatı vb leri seversin.Çünkü onlar Kemali severler...

Gerçi çok umrumda olmaz senin neyi sevip sevmediğin de,sırf bana muhalif olacan diye komik duruma düşmen şaşırtıcı.Tıpkı Baykal gibi

İçin temiz olmadıktan sonra
Hacı hoca olmuşsun, kaç para!
Hırka, tespih, post, seccade güzel;
Ama Tanrı kanar mı bunlara?
ÖMER HAYYAM

BU ŞİİİR BENİM SÖYLEMEYE ÇALIŞTIĞIMI DAHA İYİ ANLATIYOR .

ERBAKANIN VERDİĞİ YEMEKTE MERCEDESLERLE BAŞBAKANLIĞA GELEN AK SAKALLILARI BİLİYORUZ . KENDİ MİLLETİ AÇ KÖPEK GİBİ YAŞARKEN MİLLETTEN YARDIM ADI ALTINDA PARA TOPLAYIP MERCEDESLERDEN İNMEYEN ŞIHLARIDA ÇOK GÖRDÜK . BURDA SADECE SEN DEĞİL HERKES NEYİN NE OLDUĞUNU İYİ KÖTÜ BİLİYOR .İSTEDİİĞİN KADAR BANA LİNK VER BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZ BİZE YETERDE ARTAR BİLE .

NE İŞİM OLUR BENİM TİLLOYLA ZIRTOYLA ALLAHINA YAKIN BANA UZAK OLSUNLAR

İŞTE İŞİNİE GELMEDİĞİ ZAMAN NE İŞİM OLUR ....

HADİ SANA GÜLE GÜLE....

DÜŞÜNCENİZ BU İSTEDİĞİNİZ KADAR GÖSTERİN BİZİM DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BU....

DEĞİŞTİREMEZSİNİZ BİZLERİ DİYORSUN...

EHH BENİMDE SANA ARTIK YOLUN AÇIK OLSUN DEMEKTEN BAŞKA BİR ŞANSIM YOK...

hep büyük şehirlerde bu oluşumlar, daha ufak şehirlere geçmiyorlar :S :saskin ?

rebeka ve türevleri ;

çoğu sözde şeyhin yuları bushun elinde .hadi bakalım bizde kuyruğun kuyruğu olalım tarikatlara takılalım

NİCKİMİ KULLANIRKEN DÜZGÜN YAZ, rebeka değil REBAKA...

arada çok fark çünkü...

rebeka = PKKLI bir teröristin kullandıoğı smözde kod adı...

rebaka= benim için son derece önemli bir kelime...

bu yüzden bu hususa dikkat etmeni öneririm EMRAH.......

ŞİMDİ GEL GELELİM TARİKATLARA...

ATATÜRKÜ SEVMEK DİNEN FARZ OLAN BİRŞEY MİDİR?

TARİKATLAR İSLAM DİNİ EKSENİ ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIR...

HER ÜLKEDE BÖYLEDİR...

PEKİ TARİKATAR OLUŞTURDUKLARI EKSEN ÜZERİNDE ATATÜRK ÜZERİNDEN Mİ EĞİTİM YAPACAKLAR YOKSA DİNLERİN PEYGAMBERİ OLAN HZ. MUHAMMEDİMİ ÖRNEK ALACAKLAR?

BURADAN ATATÜRK DÜŞMANI OLDUĞUMU ÇIKARMAYIN...

AMA SİZİN GİBİ KEMALİSTLER SIKIŞTIĞINIZ ZAMAN HER ZAMAN YAPTIĞIUNIZ YAPIYORSUNUZ...

ATATÜRKÜN ARKASINA SAKLANIYORSUN....

BUNU BİR KEZDAHA BU SAYFALARDA GÖRDÜK...

BANA NE DİYORSUN....

İSTEDİİĞİN KADAR BANA LİNK VER BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZ BİZE YETERDE ARTAR BİLE .

SONRA NE DİYORSUN....

YANİ SIKIŞTIĞIN ZAMAN TOPU AT ATATÜRKÇÜLÜĞE...

Geri