Ya Allah Bismillah Diye Açılış mı Olur

yeri geldiginde beslemelenin sesli olarak söylenmesi gerektigini bilmeyen cahil yazarlarımız da var tabii

Her işe besmeLeyLe başLamak sünnettir,böyLece kötüLük yapmamış da oLuruz bi süre sonra..
DaLga geçiLecek bi konu değiL..

Yapmaaaa beeeee hocaa, Büyük konuşma bee Hocaaaa....Allahın adı anılıp sonrada kurban kesilip açılan genelevleri hayırmı getiriyor?????

Birde "O zaman her pisliğe/menfeate/provakasyona Allahı Karıştırmamak lazımmış demiii biraz Laik olmak lazımmış demiiiii" işte bunu yazmasan iyiydi. sanki laiklik din karşıtı mı, din düşmanlığımı yahu. sen harbi cahilsin.

Sayın Trafoooooooo:

Besmele ile ve Kurban keserek genelev açan görmedim.

açan varsa da kendi evini açıyordur.

bir kaç örnek göster. İsbat et. Besmele ve kurban keserek genelev açanları.

yoksa yalancısın,

Yapmaaaa beeeee hocaa, Büyük konuşma bee Hocaaaa....Allahın adı anılıp sonrada kurban kesilip açılan genelevleri hayırmı getiriyor?????

Helal ve hayırlı bir işe başlarken, Allah'ın adını anmak, her müslümanın üzerinde titizlikle durması gereken görevlerindendir.
Resulullah (s.a.s.)'den nakledilen bir hadisde şöyle denilmiştir: "Bismillah ile başlamayan her ciddi iş noksandır. "
Ben yazdığım cümlede helal olan işleri kast etmiştim. Biraz dini konuları bilen kişinin haram ve necis olan işlere başlanırken Besmele çekilemeyeceğini bilir.

Besmele ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

O zaman her pisliğe/menfeate/provakasyona Allahı Karıştırmamak lazımmış demiii biraz Laik olmak lazımmış demiiiii

Sayın Trafoooooooo:

Besmele ile ve Kurban keserek genelev açan görmedim.

açan varsa da kendi evini açıyordur.

bir kaç örnek göster. İsbat et. Besmele ve kurban keserek genelev açanları.

yoksa yalancısın,

Yaaa bu öğretiler bize cemaat tarafından angaje ediliyordu, çocukluğum cemaatların içinde geçti fetulah hocanın timurtaş hocanın bir sürü kasedini dinliyorduk ordan biliyorum bende onların yalancısıyım.

Ama senin için kısa bir araştırma yaptım bak bakalım belkide beğenirsin...

''...... kerhane açılışında tekbir getirmek neden laikliğe aykırı olmuyor?....''
devamı bu linkte KERHANE AÇMAK NE ZAMAN IBADET OLMUSTUR

Madem bu yönde bir hassasiyet gösterdin bende aydınlatıcı olmak adına bu mevzuyu derinlemesine araştıracağım, net bir şeyler bulursam emin ol konusunu en kısa zaman zarfında açarım...

O zaman her pisliğe/menfeate/provakasyona Allahı Karıştırmamak lazımmış demiii biraz Laik olmak lazımmış demiiiii

YUHH. Bir sanat açılışı bea bu Pislik,provakasyon vs. bunun neresinde?
Genel ev açanlar bunu yapıyorsa bizene. Biz doğrusu budur diyoruz. Bazı menfaatciler bunu yapıyor diye YANLIŞ mı bu? Sen onlara bile söylemiş olsan. Doğrusunun yapıldığı yerde sırf eleştiri olsun diye torba dolsun diye sadece burda değil ne kadar konu varsa yazıyorsun habire.

Bak arkadaş yazmış; Kişiler değil devletler laik olur. Onuda vatandaşlarına ve diğer insanlara yaptığı muamele sonucunda ortaya çıkar. Ayrıca Devlet başkanı olurken insan duygularından mı uzaklaşıcak? Devletlerini Yurt dışında temsil ederler. Zaten olay Türkiye de geçiyor. Kimi kime temsil ediyor?

Sen burda laik ol diosun. O zaman benden de sana öneri olmaya çalıştığın veya kendinin de olduğunu sandığın şeyi araştır da öyle yorumla.

Yaaa bu öğretiler bize cemaat tarafından angaje ediliyordu, çocukluğum cemaatların içinde geçti fetulah hocanın timurtaş hocanın bir sürü kasedini dinliyorduk ordan biliyorum bende onların yalancısıyım.

Ama senin için kısa bir araştırma yaptım bak bakalım belkide beğenirsin...

''...... kerhane açılışında tekbir getirmek neden laikliğe aykırı olmuyor?....''
devamı bu linkte KERHANE AÇMAK NE ZAMAN IBADET OLMUSTUR

Madem bu yönde bir hassasiyet gösterdin bende aydınlatıcı olmak adına bu mevzuyu derinlemesine araştıracağım, net bir şeyler bulursam emin ol konusunu en kısa zaman zarfında açarım...

Sayın Trafoooooooo,
1- ben cemaatin içini senin kadar bilmem, içlerinde kalmadım, uzaktan grdüğüm kadar.
ama sen cemaatlerin içerisinde kalmışsın tabi kendi deyimin, kalmışsın da ordan birşeyler almak için değil, sanki casus gibi yada başkalarına çalışan bir ajan gibi kalmışsın.
2- Bu eklediğin yazı kimin bilmiyorum, ama adam kinayeli konuşmuş. yazıyı iyice irdelemeni isterim.
3- Allah aşkına bırak ya şu işleri, dini sorgulamak senin gibilere düşmez ya.

Bir kerede Şöyle insanlara faydalı olacağın bilgilendireceğin güzel bir makale yazda faydalanalım.

ee

Sayın Trafoooooooo,
1- ben cemaatin içini senin kadar bilmem, içlerinde kalmadım, uzaktan grdüğüm kadar.
ama sen cemaatlerin içerisinde kalmışsın tabi kendi deyimin, kalmışsın da ordan birşeyler almak için değil, sanki casus gibi yada başkalarına çalışan bir ajan gibi kalmışsın.
2- Bu eklediğin yazı kimin bilmiyorum, ama adam kinayeli konuşmuş. yazıyı iyice irdelemeni isterim.
3- Allah aşkına bırak ya şu işleri, dini sorgulamak senin gibilere düşmez ya.

Bir kerede Şöyle insanlara faydalı olacağın bilgilendireceğin güzel bir makale yazda faydalanalım.

arkadasım trafo gibi muhalefet zihniyetlilerin yorumlarını dikkate alırsan çook ugrasırsın
hehe diyip geç yaşı başı aklı ve fikri hep muhalefet sırf muhalefet
istediğin kadar cevap ver anlatmaya çalış anlamaz çünkü dolu bir bardağı dolduramassın
boşuna uğraşma
bunun gibiler icraat yapacaklarına ancak sanalda yazıp çizerler..

"büyük sorunlar küçük adamların sözleriyle çözülmez "

tartistiginiz konuya bak tovbe hasa allahin adini bile konu yapiyorsunuz buna baska kelime bulamiyorum gecmistede boyle degilmiydi insanlar allahi inanmayip taslasmamislarmiydi zamani geldi demekki yaradani tartisiyorsak yaziklar olsun bize baska nedeyim iyiyazanda kotu yazanda ayni allahin adini tartismakbile kotu

Tiyatrocularımız dinsiz mi yahu hiç dillerinin ayarı yok.Bu ne tutarsızca ve talihsiz bir yorum.Büyüyüp gelişmek istiyorsak başta bu densiz bayan gibi medyacıları temizlemek lazım...:thumbdown:

Trafoo darıldım valla ben yokken de kendine tartısacak birlilerini bulmuşsun , çamur atayım da nedeni önemli değil diyorsun gene ...

kerhane açanların besmele çekmesi , baykalın objektifler önünde yılda 2 kere bayram namazı kılması gibi anladın sen onu...

Tayyip tamamen şov amaçlı böyle konuşmalar yapıyor Acaba beş vakit namazını kılıyormudur Sırf meraktan soruyorum Hani her işe Allahın adıyla başlıyorya, aklındada her an Allah varmı o bakımdan Yoksa tamamen görüntü vermek içinmi böyle konuşuyor

Ey Allahım .. Allahın adı ile başlarım ...

Bu kelimelerden neden bu kadar rahatsız olunur sizleri anlamıyorum ...

Ey isa ey mesih mi demeliydi ..

Tayyip tamamen şov amaçlı böyle konuşmalar yapıyor Acaba beş vakit namazını kılıyormudur Sırf meraktan soruyorum Hani her işe Allahın adıyla başlıyorya, aklındada her an Allah varmı o bakımdan Yoksa tamamen görüntü vermek içinmi böyle konuşuyor

evet kılıyor emin olabilirsin...

Hiç sevmem başbakanı. Ama doğruya doğru, iyi yapmış.

Allah'ın adından bile rahatsız oluyorsanız bir şey diyemem.

Yok açılışı yapılan yer tiyatro salonuymuş. İyi ya, doğru ve güzel işler yapılır bu sayede belki.

Genelevi konusuna gelince, bakış açınız nasıl sizin?

Adam genelevini besmeleyle açıyormuş. Ne yapalım, dövelim mi? Ondan sonra radikal ilan edin değil mi? Ne uyanıksınız siz.

bir insanın "Ya Allah Bismillah" demesi şow sa Başbakan çok ayıp etmiş.
demekki Türkiyede ne kadar çok ayıp eden insanlar var. Hımmmmmm Sizi Laik düşmanları sizi, sizi gericiler sizi, sizi şeriatçılar sizi, şu na bak ya. Ya Allah Bismillah demişler. Bir daha demeyin. sırf bu lafınız yüzünden AB ye giremiyeceğiz, enflasyon %150 olacak, Avrupa daki işçilerimizi türkiyeye kovacaklar dünya da TL para birimi kabul edilmeyecek, bütün ülkeler Büyükelçilerini çekecekler vb...... Ya ne büyük hata yaptınız.
ne yapsak ki ya bu lafı konuşanları düşünüyorummmmmmmm. müebbet hapis cezası mı versek acaba ..... tamam buldum... sürgüne gönderelim. (Kinaye sanatını bilen vardır heralde)

İstanbula büyük bir tiyatro salonu kazandırdığı için teşekkür edileceği yerde eleştirilere bakar mısınız. "Ya Allah Bismillah"

Büyük adamlar projelerle , küçük adamlar zihinlerle, laflarla zamanını geçirir.

SİNDİRİN,
SİNDİRİN,
YOKSA SİNDİRİN...

HAZMI ÇOKMU ZOR. GEVİŞ GETİRİN.

Geri