Yardım Köşesi

Oooo Ases gohan siz buraya gelir miydiniz ya ... Vallahi şaşırdım :D Hoşgeldiniz..! Gohan Hasan Şaş ta seni özledi valla , baksana saçları uzamış ağarmış Ases'in dediği gibi..:) Hadi bakalım ekip yine toplandı, yardımlara devam..!

~^~[Kraliçe]~^~' Alıntı:
Oooo Ases gohan siz buraya gelir miydiniz ya ... Vallahi şaşırdım :D Hoşgeldiniz..! Gohan Hasan Şaş ta seni özledi valla , baksana saçları uzamış ağarmış Ases'in dediği gibi..:) Hadi bakalım ekip yine toplandı, yardımlara devam..!
ben burayı size emanet ettim banane siz ilgilisiniz : ) ama arada bakıyom bole yardımda kusur varmı diye falan:p ya sizin için bölüm açacam zaten burası çok köşede kaldı zaten

ORUCUN FAYDALARI
1)Oruç, ahlakımızı güzelleştirir.
2)oruç,bizi kötülüklerden korur.
3)Oruç,merhmet duygularını geliştirir.
4)Oruç,sağlığımızı korur.
5)Oruç,elimizdekilerin kıymetini öğretir.
6)Oruç,insana sabırlı olmayı öğretir.
NE İÇİN ORUÇ TUTARIZ ?
1)Allah rızası için oruç tutarız.
2)Başkalarının çektiği sıkıntıları ve açlığı anlamamız için oruç tutarız.
ORUCU BOZAN ŞEYLER NELERDİR?
1)Kan vermek.
2)Yemek yemek.
3)İçecek içmek.

bu yazıyı ingilizceye çevirirmisiniz benim için çok önemli rüca ediyorum.

kardes iki sey sorcam

I want money ile
I won't money arasindaki fark nedir?

slm arkadaşlar ingilizce konuşmak istiyorum(en kısa zamanda)bana yardımcı
olabilirseniz çok sevinirim.

mommy123' Alıntı:
kardes iki sey sorcam

I want money ile
I won't money arasindaki fark nedir?

want istemektir bunu şimdiki zamanda istediğimiz bişey için kullanırız
won't ise gelecek eki olan will in not yani negatif halidir.fakat bunu soruyosun ki istemek olarak kullanıcam o da gelecekte istenilen birsey için kullanılır yani won't olursa istemiceğim anlamında olur.yani bi ornek bi oyuna baslar baslamaz ben bu oyunu kazanacagım dersen bu kalıba girer.

sadeness açıklamış ama bazı yerleri yanlış düzeltmek istedim;

want istemek demek bu doğru fakat I won't money anlamsız bir cümle olur çünkü won't gelecek zamanın will in negatif halidir ama fiil değildir fillle beraber kullanılır ve bu cümle Türkçede anlamı olmayan bir cümleye denk gelir hatta çeviremedim çünkü cümlede fiil yok.Ama I won't want money dersen bu cümlenin anlamı: Para istemiyeceğim olur.Her cümlede fiil olması gerekir bunu unutmayın.Anlamadığın bir yer olursa tekrar sorabilirsin arkadaşım.

aaa bak orayı yazmayı unutmuştum teşekkürler arkadasım !!!!

merhaba,benim bi sorum var amerikan kültüre gidiyorumda 14. kurdayım bitirmeme 1 kur kaldı ama bi gramer olayını anlayamadım,salı günüde quiz var eger yardımcı olursanız sevinirim konu soyle..

cause and effect with participles

verb having falan alıyor mesela soyle bi ornek var,

as he had become completely deaf,beethoven was forced to compose music ''in his head''

boyle oluyor(muş)

having become completely deaf.ibeethoven was forced.......

bazılarıda baceuse alıyor bazılarıda ing alıyor konuyu hic ama hic anlamadım eger yardımcı olursanız sevinirim

ben şu an bir kursa gitmiyorum. hikaye ve gramer kitaplarıyla idare ediyorum en son shane-intermediate okudum. sürükleyiciydi:)

-ingilizce chat yapan arkadaşlar var mı? msn çıktı chat bozuldu, bir öneriniz olursa sevinirim.

-"fundamentals of english grammar" secon edition betty schrampfer kitabı bunun cevapları yok bulabilen olursa çok iyi olur. saygılar.

used to ile ilgili örnekler verir misiniz ya slayt yapcammmmm:(((((

bide aciillllllllllllll

banyo yapmak ingilizce nasıl sölenir

:Sopa :hhgül

-----
Basketbol tarihi:
Basketbol 1891 yılında Springfield, Massachusetts YMCA kolejinde fiziksel eğitmen uzamn i olarak görev yapan Dr. James Naismith tarafından kış aylarında atletler için kondisyon çalışması olarak uygulanmaya başlanmıştır.Dr.Naismith'in 13 ana basketbol kuralı günümüze gelene kadar oyunu hızlandırmak ve fizik anlamda en iyi mücadeleyi sağlamak amacıyla pek çok değişikliğe uğramıştır.Basketbol tüm dünyanın benimsediği A.B.D'nin en popüler uluslararası sporudur.

Profesyonel basketbol 1896'da New York'ta başlamıştır.1950'lerin en popüler iki takımı tamamen Afrika kökenli Amerikalılardan oluşan Harlem Globetrotters ve New York Rens takımlarıydı.
--------
abi şunu bi inglizceye çevirirmisin ya acil bilen biri çevirsin lütfen

Arkadaşım, bahsetmiş olduğun konu "participles" olarak dilbilgisi kitaplarında geçiyor.
Kısaca şöyle özetleyebilirim, her iki cümlenin de öznesi ayı ise Ving kullanabiliyorsun, eğer cümleler past tense veya çeşitleri ise active yapıda ise "Having ve fiilin 3. halini" passive yapıda ise "Having + been + fiilin 3. halini" kullanırsın. Bazılarında because veya diğer bağlaçları alması ise ya özneler farklıdır ya da anlam kargaşası olmasın diye yazılabilir.

Arkadaşım ben ingilizce ögretmenliği bölümünde okuyorum bana önerebileceğin siteler var mı

Geri