Yemek Tarifleri !

sabahtan hazırlığınızı yapın dedimdi:):)
 
sahanda yumurta

yumurta.jpg



önce kap alın yağ koyun işte göz kararı erisin sonra yumurtayı kırın eğer sarısı pişmesin istiyorsanız üzerini kapakla kapatın bu kadar biliyorum :D
 
Xfiles' Alıntı:
sahanda yumurta

yumurta.jpg



önce kap alın yağ koyun işte göz kararı erisin sonra yumurtayı kırın eğer sarısı pişmesin istiyorsanız üzerini kapakla kapatın bu kadar biliyorum :D

abi işte pratik zeka ne uğraşacan yok balık yok salta yağ vs. kır 2 yumurta ye işte dimi:D:D
 
Xfiles' Alıntı:
sahanda yumurta

yumurta.jpg



önce kap alın yağ koyun işte göz kararı erisin sonra yumurtayı kırın eğer sarısı pişmesin istiyorsanız üzerini kapakla kapatın bu kadar biliyorum :D


Usta ustunee kaşar koyyy kapagini kapatt oo kaşar bi parliyooo eriyo bideee
 
bunun domateslisi yokmuydu :D x files ömürsün valla :D
 
bırakın bunları ya ben hazır yemekten başka işey yemem
pizza
burger
pide
kebab
lahmacun
canım çekti gece gece:)
 
Kağıt Kebabı

MALZEMELER
1 kg kuşbaşı (kuzu tercih edilir)
2 adet domates
3 adet sivribiber veya çarliston biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet halka halka doğranmış soğan
1 çay fincanı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuğunu soyun ve küp küp kesin. Biberleri 1 parmak kalınlığında doğrayın. Bütün malzemeyi karıştırın. Kasapların kullandığı yağlı kağıda koyun. 4 tarafını bohça gibi katlayın. 180 derece ısılı fırında 1,5 saat kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

----------------------------------------

Çöp Şiş Kebabı

MALZEMELER
250 gr soğan
1/2 kg domates
1/2 kg patlıcan
2 su bardağı et suyu
150 gr dolmalık biber
1 kg kuşbaşı koyun eti
2 çorba kaşığı margarin
8 çorba kaşığı zeytinyağı
12 adet tahta şiş (ya da defne dalı)
kekik
tuz

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyup, eninden ve boyundan dörde bölün. Acı sularının çıkması için bol tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Dolmalık biberleri dörde bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Soğanların kabuklarını soyun. Bir domatesi daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayrın, diğer domatesleri, kaynar suya sokup çıkardıktan sonra, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın. Dört çorba kaşığı zeytinyağı bir tavaya koyup kızdırın. Yağ kızdığında, tuzlu suyunu çıkarıp, kuruladığınız patlıcanları tavanın içine atın ve karıştırılarak nar gibi kızartın. Delikli bir kepçeyle yağını süzüp, tavadan alın. Ardından, önceden yıkayıp, dörde böldüğünüz dolmalık biberleri tavaya atın. Bir tencereye kuşbaşı et, soğan ve margarin koyup, orta hararetteki ateşe yerleştirin. Bir süre tahta kaşıkla karıştırıp, çevirdikten sonra domates ve tuz ilave edip, tencerenin kapağını örtün. Domates ve et suyunu çekinceye dek, arada bir karıştırarak pişirin. Daha sonra dört çorba kaşığı zeytinyağı ve iki su bardağı ılık et suyunu dökün, tencerenin kapağını kapatıp
etler iyice yumuşayıncaya dek pişirin. Eter piştiğinde tencereyi ateşten alın, delikli bir kepçeyle etleri çıkarın. Soğanları çıkarıp atın. Sonra, tahta şişlere sırasıyla bir et, bir patlıcan, bir biber şeklinde dizin. Dizme işini tamamladıktan sonra, şişleri fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kekik serptikten sonra, daha önceden bir kenara ayırdığınız domatesi ince ve yuvarlak dilimler halinde kesip, şişlerin üzerine yan yana yerleştirin. Tencerenin içinde kalan malzemeyi de tepsiye döküp, tepsiyi kızgın fırına verin. 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra bir servis tabağına alın ve tepsideki suyu da üzerlerine döküp, servis yapın.

------------------------------------
Mezgit kebabı

MALZEMELER
750 gr mezgit balığı fileto
Soya yağı
5 adet yeşil biber
1 bardak Amerikan pirinci
2 adet limon kabuğu rendesi
Yeterli miktarda tuz ve biber

HAZIRLANIŞI
Balığı küp şeklinde 2,5 cm.'lik parçalar halinde kesin. Üzerlerine fırça ile soya yağı sürün. Sönük ateş üzerinde çevirerek 5 dakika süre ile pişirin. Hazırladığınız kebabı önceden pişirdiğiniz limonlu pilav ve közlenmiş biberlerle servis yapın.
 
Ailolu Soslu Uskumru

uskumruaioli9ty.jpg

Malzemeler:

375 ml (1 1/2 su bardağı) mayonez
2 diş sarmısak (dövülmüş)
100 ml (2/5 su bardağı) zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1/2 çay k. tuz
120 g (1 su bardağı) un
30 g (2 çorba k.) Sana
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)(biliğimiz yeşil maydonoz:))


Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.
Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarmısakla mayonezi bir telle iyice karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştırma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarmısağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.
Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafıfçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın. Unlanmış balıkları izgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanım da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Sana'yı bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumruların üzerine eritilmiş Sana'yı bir fırça ile sürün.
Uskumruları dilerseniz limon ve maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak yapın.
 
Waffle :p

Ben geldimm cok Özlediniz beni demii biliyom zaten bensiz sıkılmıssınızdır siz şimdi. başta sep olmak üzre hepinize teşşekürrlerrrr canlarım benimm.başınızın belası geldii hehehhehehe :)))))))))))))


waffle27hm.gif

waffle10qd.gif


MALZEMELER:
8 Adet

100 gr margarin
150 gr. un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
150 ml. süt
150 gr. şeker
Tuz
3 adet yumurta
Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:
100 gr. margarini, bir tencerede orta sıcaklıkta eritin ve soğumaya bırakın.
Unu bir kaba koyup kabartma tozu ile karıştırın. Sütü ekleyin, hepsini mikser ile çırpın.
Şeker, bir tutam tuz ve yumurtaları da ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
En son olarak erimiş ve soğumuş margarini ekleyin. Karışımı 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Tost makinesine waffle aparatlarını takıp orta ısıya ayarlayın. Altını ve üstünü sıvı yağ ile yağlayın.
Bir kepçe ile waffle karışımını tost makinesinin alt kısmına dökün. Kapağını kapatın ve 4 -5 dakika pişirin.
Tüm malzemeyi aynı şekilde pişirin. Biraz soğuduktan sonra içini dondurma veya zevkinize uygun birşeyle doldurup servis yapabilirsiniz.
 
bir tane de ben yazayım bari
Yanılmıyorsam buna tavuk sote diyorlar :D
malzemeler
yiyebileceğiniz kadar kuşbaşı tavuk
yağ
tuz
maydonoz
domates
taze biber
tava
baharatlar
tuz,toz,biber,kekik,bulduklarınız :D
yapacak biri(bizim evde bulunmuyo)

yapılışı

ilk önce tavuğu tavaya atıyorsunuz daha sonra kapağını kapatıp kendi
i suyunda haşlansın.iyice suyu çektikten sonra ve haşlandıktan sonra içerisine birazcık yağ döküyoruz.o yağda birazcık kızarıyor şöyle tavuklar sarı sarı oluyor.Daha sonra üzerine baharatları atıyorsunuz.tuz,toz biber,kekik ve adını bilmediğim bir kaç tane daha var ne olduğunu bilmiyom ama tadını güzelleştiriyo unuttum adını işte ondan da koyuyorsunuz.karıştırıyorsunuz daha sonra.Tabi tavuk haşlandığı esnada biz gidip hackhell e takılmıyoruz ne yapıyoruz peki??tabi ki domatesi biberi maydonozu doğruyoruz.şimdi doğradığımız domatesleri baharatladığımız tavuğun üzerine döküyoruz tabii ki diğerlerini de.Daha sonra tavanın kapağını kapatıyoruz.bir süre hackhelle takılın yok takılmayın unutursunuz yemeği..10-14 dakika bekleyin arada karıştırın tavuğu.daha sonra tüpü kapatın ve sofranızı hazırlayın.Elinize sağlık güzel oldu.
 
hemen hemen her yemekte maydonoz varr hehehehhehe :)))) her eve lazım canımmmm tabikidee :)))))))))))
 
walla her eve lazımsın :D
 
ne uskumrusu beaw siz geliboluya gelin 24 saat kahvaltı akşam yemeği falan boklu balık var :D (sardalya) :D :D
 
spysense iyi söyledin gelceksek bile gelmeyiz artık :D
 
puhahahahha boklu balıkk :))))))))))))) sardalya sevmem ama kahvaltıda bile balık yiiyicek kadar balıgı cok severim yanii balıga laf yokkkkk :))))))))
 
Gelibolunun sardalyası meşhurdur zaten festivali bile yapılıo binlerce kişi mangalda sardalya yapıolar pişer pişmezde yiyolar ne ööle pul mul ayıklama derdi falan yok denizden çıkar çıkmaz yiyolar ben dedem sağken kahvaltıda ciğer bile yiyodum bea
 
Geri
Üst