Milli Eğitim'de Büyük (!) Değişiklik

Elinize ne geçiyor cumhuriyeti,atatürk ü tartışmaya açtığınızda?Daha iLeriye mi gidiyorsunuz?

50 defa söyLedim..Bu iLerizekaLıLığınızı akp den aLıyorsunuz.BöyLe bir parti oLmasa hiçbirşeysiniz.akp gibi kışkırtıcı bir parti oLduğu sürece böyLe çok biLmiş edaLarda,yeniLikçiLik kisvesi aLtına sakLanarak birer maşa oLarak kuLLanıLmaya devam edeceksiniz..

Atatürk ü tartışmaya açmak ne kadar saçmaysa başbakanın gürcü soyundan geLen,Türk soyundan oLmadığını tartışmak da o kadar saçmadır..

Biraz akLınızı başınıza aLın ve biraz gazınızı eksik aLın..İyice çığrından çıktınız..

akp olmasaydı a partisi yada b partisi olurdu dostum.Kimseye "hiçbirşeysiniz" demeyede hakkın yok ibrahim biraz daha dikkatli yorum yapmanı rica ediyorum...

sen konuş konuş ondan sonra nokta koymak lazım nokta de.

hadi ya :durdurun varmı böle bişi :durdurun

neden ayırdığını söliyim,çünkü hiçbişeyden haberin yok,atatürk e dinsiz demek istiyorsun bunu da açık açık söle saklama.

günümüze de bakarsak kuran-ı kerim i tam anlayabilmiş değiliz,her bilenden ayrı düşünce çıktığı için atatürk kuran-kerim e dayalı bi sistemin sabit sonuçlar vermeyeceğini düşünmüş ve bu yüzden laikliği getirmiş.

sana irandan örnek vereyim:iran'da ulemalar,bi insanı öldürmüş olan zanlı ya,herhangi bi ceza verilmesi gerekirken ulemalar adamı serbest bıraktılar.

yani anlıcağın üzere eğer kuran-kerim e dayalı bi şeriat sistemi olursa sabit bi karar çıkmaz.

bi ulema anya diğeri konya der.sen ve bazı forumda olan arkadaşlar deli gibi şeriat ı savunuyolar farkındayım.

atatürk de onun için laikliği getirip yasalar ile bunu sabitleştirmiştir.

sana arapça öğrenme diyen yok ki o içinde öğrenme aşkı varsa öğrenirsin zaten.

senin ki bahane,bu bahaneleri ben yutarmıyım sanıyosun :smile:

gerçekten hiçbirşeyden haberin yok cıngıl beng.ağrı da dağın tepesinden mi bakıyosun anlamadım ama ordan heralde ülkede ki yaşananları göremiyosun galiba.

atatürk'ü zerre kadar anlamış değilsin ha bide anlamadığın gibi anlamış gibi konuşuyosun :glare:

NOKTA =)

şimdi wolf nokta koydum ve büyük harf ile sözüme devam edeyim

Kuran-ı kerim tam olarak anlaşılmamışmı sadece gülerim ben buna...
atatürk o yüzden laiklik falan getirdi diyorsun yhaf ben neyi anlamıyorum biliyonmu görende sen atatürk ile aynı dönemde yaşamışsın sanacak töbe töbe

senin laik devlet şuan çok iyi yerde değilmi iranı örnek veriyorsun birde dostum iran şeriat bir ülke ve dikkat ettiysen ABD ye tek başına kafa tutuyor senin türkiyen bunu yapabiliyormu...

benimkiler bahane mi acaba ne bahanesi yutarmıyım demişsin yutmazsın yutamazsın ... siyaset ağırdır yutmak için önce onu kaldırmalı...

ülkeye ağrı dağının üstünden bakıyorum evet ve emin ol daha detaylı görebiliyorum herşeyi...

atatürkü zerre kadar anlamış değilsin diyorsun sana şöyle birşey diyeyim atatürkün farklı bir insan olduğunu hepimizde biliyoruz geçen gün haberlerde atatürkün gerçek sesi falan die bir haber çıktı dinledim gerçektende çok etkilendim o kadar güzel bir sesi ve o kadar etkili konuşuyor ki insan neye uğradığını şaşırıyor bilge bir insan ve başarılı bir insan bunu inkar edenin kafasına şaşırım sana sadece şu sözü söyliyeyim ' aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir. ' seninle aynı dili konuşuyoruz ama aynı duyguları taşımıoruz bence başka sözede gerek yok ama her yazdığımı anlamazdan gelip sorular ile cevap beklemekte bence bilmemezliğin göstergesidir ne düşündüğünü ne düşündüğümü biliyorum aynı şekilde sende biliyorsun...

birileri andımızı okumadı anlamadı die onu sen türkiyeyi ülkeyi atatürkü sevmiyorsun gibi eleştirilere maruz kalmamalı nice insan tanırım istiklal marşının ilk kıtasını bilmeyen ve atatürk için canını vermek için hazırda bekleyen... Sizin düşünceleriniz sadece olumsuzlukla bütünleşmiş herşeye kötü yönden bakıyorsunuz vay efendim neymiş andımızı okullarda zorunlu hale getirmeyecekler yhaf getirmesinler ne kaybedeceksin . Sen insanın milli duygularını and'ımızamı bağlıyorsun? yada bağlıyorsunuz yazık...

atatürkün din işlerini neden ayırdığını anlamak çokta zor değil ( unutma fes kanununun getirilmesinin mantığı apaçık ortada unutma dilimiz arapçaydı ortadan kaldıran atatürktü bunuda biliyorum neden kaldırdığını ve her zaman şikayetçiyim eğer ki arapça dilimiz olsaydı şimdi kuranı şakır şakır okurdum heyd gidi hey... bu konuda diğer konuya doğru sürükleniyor ve tartışılan adamda gene aynısı burada hiçbir sonuca varamayacağız vesselam

nokta koymak lazım

nokta ( . )

Sonunda sürekli nokta diye eklemede bulunuyorsan ama nokta dergisi kapatılalı bayağı oldu,boş yere reklam yapma bence.

Konuya dönersek burası Türkiye doğal olarakta dilimizde türkçe ama arapçaya özlem cekiyorsan arabistan pekte uzak sayılmaz.

Elinize ne geçiyor cumhuriyeti,atatürk ü tartışmaya açtığınızda?Daha iLeriye mi gidiyorsunuz?

50 defa söyLedim..Bu iLerizekaLıLığınızı akp den aLıyorsunuz.BöyLe bir parti oLmasa hiçbirşeysiniz.akp gibi kışkırtıcı bir parti oLduğu sürece böyLe çok biLmiş edaLarda,yeniLikçiLik kisvesi aLtına sakLanarak birer maşa oLarak kuLLanıLmaya devam edeceksiniz..

Atatürk ü tartışmaya açmak ne kadar saçmaysa başbakanın gürcü soyundan geLen,Türk soyundan oLmadığını tartışmak da o kadar saçmadır..

Biraz akLınızı başınıza aLın ve biraz gazınızı eksik aLın..İyice çığrından çıktınız..

zorla yorum yaptırmıyoruz isteyen yorum yapar istemeywn yapmaz seninde düşüncelerin sadece üstü örtülü dar anlamlara bağlı. nelerden söz ettiğini bile insan anlamıyor ibrahim kardeşim herkesin düşüncesi kendine değişmeside nadireldir....

akp olmasaydı a partisi yada b partisi olurdu dostum.Kimseye "hiçbirşeysiniz" demeyede hakkın yok ibrahim biraz daha dikkatli yorum yapmanı rica ediyorum...

Ne diye üzerine aLınıyorsun?SeninLe iLgiLi bir durum mu var?Sen nasıL chpLileri eLeştiriyorsan bende akpLiLeri eLeştiriyorum..

Burada dikkat etmem gereken birşey yok.Aksine sesimin daha gür çıkması Lazım,çünkü tartışıLan cumhuriyet,atatürk ve bir üLkenin geLeceğini tayin eden kurum miLLi eğitim!..

Sonunda sürekli nokta diye eklemede bulunuyorsan ama nokta dergisi kapatılalı bayağı oldu,boş yere reklam yapma bence.

Konuya dönersek burası Türkiye doğal olarakta dilimizde türkçe ama arapçaya özlem cekiyorsan arabistan pekte uzak sayılmaz.

yorumunun saçma olduğunu sende biliyorsu mümkünse konu ile alakalı sözler yaz saçmalamanın zamanı değil....

Ne diye üzerine aLınıyorsun?SeninLe iLgiLi bir durum mu var?Sen nasıL chpLileri eLeştiriyorsan bende akpLiLeri eLeştiriyorum..

Burada dikkat etmem gereken birşey yok.Aksine sesimin daha gür çıkması Lazım,çünkü tartışıLan cumhuriyet,atatürk ve bir üLkenin geLeceğini tayin eden kurum miLLi eğitim!..

ülkenin geleceği andımıza mı bağlı yapma ibrahim yapmaa....bari sen yapma

chp seni ilgilendiriyosa akp de beni ilgilendiriyo demekki ibrahim ben şimdiye kadar yorum yaparken böyle saygı sınırlarını zorlamadım hiçbizaman ha geçenler varsa bu sınırı onlara göre yorum yapmalısın ben neden üstüme alınmayım "hiçbişeysiniz" çoğul bi kelimle kanımca...

şimdi wolf nokta koydum ve büyük harf ile sözüme devam edeyim

Kuran-ı kerim tam olarak anlaşılmamışmı sadece gülerim ben buna...
atatürk o yüzden laiklik falan getirdi diyorsun yhaf ben neyi anlamıyorum biliyonmu görende sen atatürk ile aynı dönemde yaşamışsın sanacak töbe töbe

senin laik devlet şuan çok iyi yerde değilmi iranı örnek veriyorsun birde dostum iran şeriat bir ülke ve dikkat ettiysen ABD ye tek başına kafa tutuyor senin türkiyen bunu yapabiliyormu...

benimkiler bahane mi acaba ne bahanesi yutarmıyım demişsin yutmazsın yutamazsın ... siyaset ağırdır yutmak için önce onu kaldırmalı...

ülkeye ağrı dağının üstünden bakıyorum evet ve emin ol daha detaylı görebiliyorum herşeyi...

atatürkü zerre kadar anlamış değilsin diyorsun sana şöyle birşey diyeyim atatürkün farklı bir insan olduğunu hepimizde biliyoruz geçen gün haberlerde atatürkün gerçek sesi falan die bir haber çıktı dinledim gerçektende çok etkilendim o kadar güzel bir sesi ve o kadar etkili konuşuyor ki insan neye uğradığını şaşırıyor bilge bir insan ve başarılı bir insan bunu inkar edenin kafasına şaşırım sana sadece şu sözü söyliyeyim ' aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir. ' seninle aynı dili konuşuyoruz ama aynı duyguları taşımıoruz bence başka sözede gerek yok ama her yazdığımı anlamazdan gelip sorular ile cevap beklemekte bence bilmemezliğin göstergesidir ne düşündüğünü ne düşündüğümü biliyorum aynı şekilde sende biliyorsun...

birileri andımızı okumadı anlamadı die onu sen türkiyeyi ülkeyi atatürkü sevmiyorsun gibi eleştirilere maruz kalmamalı nice insan tanırım istiklal marşının ilk kıtasını bilmeyen ve atatürk için canını vermek için hazırda bekleyen... Sizin düşünceleriniz sadece olumsuzlukla bütünleşmiş herşeye kötü yönden bakıyorsunuz vay efendim neymiş andımızı okullarda zorunlu hale getirmeyecekler yhaf getirmesinler ne kaybedeceksin . Sen insanın milli duygularını and'ımızamı bağlıyorsun? yada bağlıyorsunuz yazık...

hahaha senin dünyadan haberin yok :durdurun o dönemde yaşamadım tabikide ama atatürk ün bi söylevi vardı geçenlerde görmüştüm ama şimdi bulamadım.

iran ı örnek gösterdim kuran-kerim konusunda okuman yazman yokmu ? haberleri izlemiyormusun ?

ülkemiz dış güçlerden arınabilse çok güzel yerlere gelicek ama dış güçlerin ve onların binbir oyunları yüzünden ülke şu halde.

haha iran kafa tutuyormuş ? neyi ile kafa tutacak abd yalnızmı sanıyosun iran konusunda ?

tutsa ne olacak ? ordaki birçok kadının devrimden önceki günleri özlediğini biliyormusun ?

anlaşıldı sen bazı konularda nirvana ya ulaşmışsın :durdurun

oldness a dediğim gibi sen de herşeye eyvallah diyenlerdensin,zaten bu ülkenin başına ne gelirse sizin gibi eyvallahçılardan gelir.

şeriat istiyorsan başka ülkeye gider taşınırsın,ağrı dasın yakındasın zaten.

ama bu ülkenin düzenine atatürk ün getirdiği sistemi değiştirmeye çalışmayın çalışırsanız da sonuçlarına katlanırsınız,bu türkü kürdü herkes için geçerli.

iran ı seviyosan git iran'da yaşa arapça da öğrenirsin.

ama bilki bu ülkedeki gibi huzuru bulamazsın.

Diyelimki yaptın savunduğun bir şey varsa ciddi bir şekilde sebeblere dayanarak cevap verirsen insanlar seni daha ciddiye alır.

beni anlayan çok iyi anlıyor merak etme hemde çok ama çok iyi

fakat anlamak istemeyene ne kadarda anlatırsan anlat gene boş bir kulaktan girer bir kulaktan çıkar yeter ki anlamak iste anlarsın ...

türkiyenin diliyle diniyle bayrağıyla tabiyetiyle oynayan maşaların allah belasını versin

destekcilerininde !

Daha durun arkadaşlar biz hala oy verelim bu arkadaşlara çok güzel çalışıyorlar önerileride bi harika ...

hahaha senin dünyadan haberin yok :durdurun o dönemde yaşamadım tabikide ama atatürk ün bi söylevi vardı geçenlerde görmüştüm ama şimdi bulamadım.

iran ı örnek gösterdim kuran-kerim konusunda okuman yazman yokmu ? haberleri izlemiyormusun ?

ülkemiz dış güçlerden arınabilse çok güzel yerlere gelicek ama dış güçlerin ve onların binbir oyunları yüzünden ülke şu halde.

haha iran kafa tutuyormuş ? neyi ile kafa tutacak abd yalnızmı sanıyosun iran konusunda ?

tutsa ne olacak ? ordaki birçok kadının devrimden önceki günleri özlediğini biliyormusun ?

anlaşıldı sen bazı konularda nirvana ya ulaşmışsın :durdurun

oldness a dediğim gibi sen de herşeye eyvallah diyenlerdensin,zaten bu ülkenin başına ne gelirse sizin gibi eyvallahçılardan gelir.

şeriat istiyorsan başka ülkeye gider taşınırsın,ağrı dasın yakındasın zaten.

ama bu ülkenin düzenine atatürk ün getirdiği sistemi değiştirmeye çalışmayın çalışırsanız da sonuçlarına katlanırsınız,bu türkü kürdü herkes için geçerli.

iran ı seviyosan git iran'da yaşa arapça da öğrenirsin.

ama bilki bu ülkedeki gibi huzuru bulamazsın.

kuranı kerim hakkında okuma yazman yokmu demişsin evet yok 86 yıl önce kaldırmışlar. Senin çok var sanırım

ülkemiz dış güçlerden arınsa çok güzel yerlere gelecek diyorsun konu nerden nereye andımızdan girdik dışgüçlere geldik :) güzel komik...dış güçlere engel olabilirsin hadi ne bekliyorsun konuşmaya geldimi bas bas bağırılır hadi baş kaldır

iran abd ye kafa tutuyor bunu sende biliyorsun apacık ortada kendi ekonomisini kendisi yaratıyor silahları kendisi üretiyor türkiye o kadar garip ki israil le diplomatik kriz yaşıyor fakat silahlarımızın hepsi israilin buda gülünç

nirvanaya ulaşmışsn demişsin : vallah daha ulaşamadım burada seninle çene yapıyorsam daha ulaşamadım demektir...:durdurun:durdurun

kuranı kerim hakkında okuma yazman yokmu demişsin evet yok 86 yıl önce kaldırmışlar. Senin çok var sanırım

ülkemiz dış güçlerden arınsa çok güzel yerlere gelecek diyorsun konu nerden nereye andımızdan girdik dışgüçlere geldik :) güzel komik...dış güçlere engel olabilirsin hadi ne bekliyorsun konuşmaya geldimi bas bas bağırılır hadi baş kaldır

iran abd ye kafa tutuyor bunu sende biliyorsun apacık ortada kendi ekonomisini kendisi yaratıyor silahları kendisi üretiyor türkiye o kadar garip ki israil le diplomatik kriz yaşıyor fakat silahlarımızın hepsi israilin buda gülünç

nirvanaya ulaşmışsn demişsin : vallah daha ulaşamadım burada seninle çene yapıyorsam daha ulaşamadım demektir...:durdurun:durdurun

kuran-ı kerim demedim türkçe bişi ler yazdım iran ile ilgili ama sen onu okumamış gibi bişiler söledin bana =)

arapça okumasını bilmem ama kaldırdılar diye de ben sen gibi bahane bulmuyorum.

okumak istesem alırım bi kaynak çalışırım sen gibi yok kaldırmışlar yok bilebilmem ne demem.

dış güçlere geldik çünkü sen hep varolan sistemi eleştiriyorsun ama bu ülkenin sınırının dışında neler olup bittiğinden en ufak bi haberin bile yok.onun için bu ülkenin kalkınamaması siz gibilerin akp isimli parti lere oy vermeleri ve bu dış güçlerdir.

dış güçlere engel olabilirsin hadi ne bekliyorsun konuşmaya geldimi bas bas bağırılır hadi baş kaldır

sen bunu diyosan demekki baş kaldırma olsa geri dönüp kaçacaksın.eğer sen deseydin ki beraber baş kaldıralım,benim yanımda ol deseydin ha ozaman anlardım.

ama o kurduğun cümle senin bu konuda ne kadar dürüst olduğunu ortaya koyuyor.

silahları kendisimi üretiyor :durdurun:durdurun:durdurun rusya ve bitakım devletler yardım etmese çok güzel üretir doğru =)

adamların ellerinde hep ak-47 var ne yapımı ak-47 bi öğren bakalım =)

bikere ellerindeki silahları kendileri üretsinler :durdurun

o senin güzel hükümetin yerli silah üreticilerine destek çıksa da elin silahını kullanmasak.

ama o yine senin güzel hükümetin yine israil den heron almasını da biliyor.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :durdurun

siz gibi adamlar bu dinci hükümetlerin kölesi olmaya mahkumsunuz.

Bu aralar nedense sürekli bir söz var onu hatırlıyorum 'Boş fıçı çok langırdarmış'.
Ülkeyi temsil eden birbirileriyle özdeşleşen şeyleri 'bayrak ve marş' bunları birbirinden ayırmaya kimsenin hakkı yok.
İnsanlar istiklal marşını kalbiyle söylüyor kimse kimseyi zorlamıyor söylemeye,zorunlu olan ne burada?
Maksat koyun gibi milli duygulardan yoksun bir nesil yetiştirmek ama kimse yapışık kalamıyor o koltukta elbet bir şeyler değişecek ama demekki uyanmanın zamanı daha gelmemiş.

kuran-ı kerim demedim türkçe bişi ler yazdım iran ile ilgili ama sen onu okumamış gibi bişiler söledin bana =)

arapça okumasını bilmem ama kaldırdılar diye de ben sen gibi bahane bulmuyorum.

okumak istesem alırım bi kaynak çalışırım sen gibi yok kaldırmışlar yok bilebilmem ne demem.

dış güçlere geldik çünkü sen hep varolan sistemi eleştiriyorsun ama bu ülkenin sınırının dışında neler olup bittiğinden en ufak bi haberin bile yok.onun için bu ülkenin kalkınamaması siz gibilerin akp isimli parti lere oy vermeleri ve bu dış güçlerdir.

sen bunu diyosan demekki baş kaldırma olsa geri dönüp kaçacaksın.eğer sen deseydin ki beraber baş kaldıralım,benim yanımda ol deseydin ha ozaman anlardım.

ama o kurduğun cümle senin bu konuda ne kadar dürüst olduğunu ortaya koyuyor.

silahları kendisimi üretiyor :durdurun:durdurun:durdurun rusya ve bitakım devletler yardım etmese çok güzel üretir doğru =)

adamların ellerinde hep ak-47 var ne yapımı ak-47 bi öğren bakalım =)

bikere ellerindeki silahları kendileri üretsinler :durdurun

o senin güzel hükümetin yerli silah üreticilerine destek çıksa da elin silahını kullanmasak.

ama o yine senin güzel hükümetin yine israil den heron almasını da biliyor.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :durdurun

siz gibi adamlar bu dinci hükümetlerin kölesi olmaya mahkumsunuz.

bu adamların kölesi olmak onların mantığı ile hareket etmek değilmdiir hahhhhah onları yapan sensin gözüm benim mantığımda belli safımda... ( kimin yanındasın onu bile kestiremedim tek yön oynaman lazım )

akp ye oy verdiğimide nereden çıkartıyorsun vallaha da billaha da akp bir oy vermişliğim yok vermemde hacı... benim oyum kendime gider. Türkiyenin başındakilerde ben olmadığına göre onlara vermem benim oyum belli...

o benim güzel ülkem heron alıyorsa senin ülken hangisi oluyor seninde deiğin gibi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... :durdurun:durdurun:durdurun

birgün sende o dediğin dinci ülkelerin kölesi olacaksın meraklanma yol yakın :D

burada konumuz ne biliyormusun andımızı okumayan bir insan ve bu andımızı milli eğitimden kaldıran yönetim var biz ne diyoruz andımızı okumayan adam milliyetçi değilmidir diyebilirmisin hayır diyemezsen diyeninde aklına şaşaşırm

milliyetçilik andımıza bağlıysa o zaman vay haline türkiyenin... ben milliyetçiliğin içten geldiğini sanıyordum meğer siz mantığı ile andımıza bağlıymış

varsayalım ki andımız hiç olmadı eeee siz milliyetçiler olmayacakmıydınız ülkeyi sevmeyecekmiydiniz sizin sevginiz andımızamı bağlı.:durdurun:durdurun:durdurun eğer öyleyse sz ülkeyi hiç sevmemişsiniz demektir..

Bu aralar nedense sürekli bir söz var onu hatırlıyorum 'Boş fıçı çok langırdarmış'.
Ülkeyi temsil eden birbirileriyle özdeşleşen şeyleri 'bayrak ve marş' bunları birbirinden ayırmaya kimsenin hakkı yok.
İnsanlar istiklal marşını kalbiyle söylüyor kimse kimseyi zorlamıyor söylemeye,zorunlu olan ne burada?
Maksat koyun gibi milli duygulardan yoksun bir nesil yetiştirmek ama kimse yapışık kalamıyor o koltukta elbet bir şeyler değişecek ama demekki uyanmanın zamanı daha gelmemiş.

milli duygularla dolmak taşmak sana bağlıdır hoca andımıza değil... Bizim hiç andımız olmadı ama şükürler olsun ki.... sevgi dolup taşıyor

Geri