Milli Eğitim'de Büyük (!) Değişiklik

Yıllardır yok askeri sistemde okutuluyorz Andımız ve İstiklal Marşı okuyup derslere giriyoruz asker miyiz biz diye kızanlar bu işi Akp yaptı diye karşı çıkıyorlar.. Gerçekten hiç bişi layık değil bu halka hiç bişi..

Kim demiş onu ? Etnik döküntüler ve yobazlar haricinde kim İstiklal Marşı ve Andımız'ı okumaktan rahatsızlık duyuyormuş ? Herhangi bir parti de aynı öneriyle meclise gitse tepkimiz aynı olurdu.Ayrıca her "Gerçek Türk" asker doğar.Gelmiş geçmiş tüm iyi hükümdarların hepsi asker kökenlidir . Osmanlı Padişahları'nın bir çoğu , Atatürk , Mete Han , Oğuz Kağan , Attila . Bu ülkede Türk gibi hissedebilen kişi Andımız'ı , İstiklal Marşı'nı okumaktan rahatsızlık duymuyor.Tabi takunyacılar ve kürtler hariç.

Her olana görüşü paylaşmadığınız dolayısıyla gık çıkarırsan çıakrdığın gıkın anlamı kalmaz.
AKP'nin gerçekten hatası olduğunda zaten sesimizi yükseltiyoruz.
Ve şunu da söyleyeyim sömürülen,ezilen sizin deyimizile maşa olarak kullanan bir develet hiçbir şekilde ''AVRUPA'NIN EN HIZLI BÜYÜYENİ'' olmaz.Sizce ülkenin anası ağladı ülke bitti gitti hani durumu tasnifiniz bu şekilde ama bakıyorsun bütün dünya ülkemizin son 8 yılda yaptıklarına gelişimine hayran.Eğer ki bir geri gidiş gerçekten görünür bir düşüş olsa bu halk bu iktidarı tepede tutmaz arkadaşım.Atatürkçü olmayanları yada tam anlamıyla Atatürk gibi düşünmeyenleri ''beyinsiz'' olarak göürenlerin çok yüksek düzeyde olduğunun farkındayım.Ancak böyle bir düşünce içerisinde olan bir kimse ''dünyanın en ulvi ideolojisine'' de sahip olsa o hatalıdır yanlıştır.

Burda bir kaçakçılık hırsızlık sömürü,kara para aklama sahte evrak vs birşey yok ki ?
Bakıyorsunuz Türkiye'ye binbişr çeşit ırkta insan var.Yani eğer sen herkese ''Türküm'' dedirtmekte diretiyorsan orada bir hata vardır hatta bir baskı vardır.''Ben Türk değilim'' diyemiyorsa bir insan ve gerçektende öyleyse bu üzülünecek yanlış bir uygulama değil midir.
Herkes öz ve öz Türk olsa orada haklısınYani burda ''çoğunluğun azınlığa baskısı'' söz konusudur.TC kimliği olan herkes Türküm demek zorunda değildir ve mantıklı olanda budur.

Yani o adam Türk değilse ''Türküm'' dese ne olurr demese ne olur değil mi ?
AKP'de herkese hitap etsin diye böyle bir düzenlemeye gitmiş.Azınlıkları göz ardı edemessin.

Madem azınlıkları göz ardı edemeyiz verelim kürtlere kürdistanı rumlara pontusu ermenilere büyük ermenistanı ..niye göz ardı ediyoruz ki.bu ne saçma bi düşüncedir yahu.onca verilen şehit onca mücadele ne için yapıldı canları sıkıldığı içinmi şehit oldu bu insanlar.

ben türküm ve farz-ı misal şırnakda oturuyorum .adı türkiye vatandaşlığı türkiye vatandaşlığı milletinin ezici bir coğunluğu türk olan bir ülkenin coğu ili ve ilçesinde nasıl ki andımız ve istiklal marşımız okunuyorsa bende şırnakda bu andı ve istiklal marşını okumak istiyorum .ne yapacaz orda kürtler fazla diye ben okuyamıyacakmıyım orada .kürtlerin hepside değil sadece bölücüleri rahatsız oluyor diye ben neden istiklal marşımı yada andımı şırnakda okuyamıyorum.yada cocuklarım neden okuyamayacak.neden o bilinçle okulda yetişmeyecek.

bunlar kürtlerin değil pkk nın ve yandaşlarının talepleridir.bunları 5 yaşındaki cocuklar dahi biliyorda bu akp liler nasıl bir gaflettedirlerki bunları bilmiyorlar.yada nasıl bir ihanettir ki görmek istemiyorlar .

işte bölücü akp nin farkında olarak yada olmadan ne yaptığını ve ne söylediğini bilerek yada bilmeyerek dolaylı yoldan bölücülüğe hizmet eden taraftarlarının zihniyeti .bu kadarınada pes.PES YANİ !

Andımızı bilmemde İstiklal marşına dokunmamalı.
Onlarca şehidin hatrı var kanı var.
Gerçi kalkmasa ne yazar ben Sakaryadayım adamların ağzından çıkan sesle telefondan ses kaydı bile yapılmaz.Resmen 3 kere tekrarlıyoruz ses çıksın diye.Biri önde gidiyor biri arkada biri susuyo biri konuşuyo biri diğeririn kolunu parmaklıyo ayağına basıyor.Yok değil dersin ki terörister metropole inmiş...

Anlam ifade etmeyen, gençlere hiç bir şey
katmayan faşizan adetler kurtulmak gerek.

Anlam ifade etmeyen, gençlere hiç bir şey
katmayan faşizan adetler kurtulmak gerek.

Hoooop yavaş gel bakalım dostum Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindesin hala farkındasın değil mi ? Senin o faşizan , anlamsız dediğin duygularla kuruldu bu Cumhuriyet haddini bil haddini öğretmesinler sana !

oLdness_07' Alıntı:
Tamam underfire.

Almanya'ya taşındığını düşün.Oradan belli bir grup sana ''Sen Almanyadasın o zaman sen Almansın.Türk felan kabul etmiyoruz dedi.''Eğer senin rüyanı gerçeğe yorumlarsak sende hemen ''Evveett bende Almanım.Bununla gurur duyuyorum.''NE KADAR DA BÜTÜNLEŞTİRİCİ BİR İDEOLOJİ BU'' dermiydin ?

Bak samimiyetle söyle bana.Evet derim dersen alıp başımı giderim bu diyardan =)

Sen önce benim söylediğimi tam olarak anla ondan sonra fikir tartışması yapalım..

Ben Almanya'ya ya da herhangi bir ülkeye gidip de, "Burada bir sürü Türk var, hadi birleşip haklarımızı savunalım, bize ayrıcalıklar verilsin. Burada yeni devlet kuralım." demem.. "Türk" olarak hitap edilmekten utanmam, gocunmam.. Aksine gurur duyarım.. Ayrıca hiçbir hükümetin de ülkesinde yaşayan yabancılara "Madem burada yaşıyorsun o zaman bizim vatandaşımız olacaksın." dediğini sanmıyorum.. İsteyen kişi, yaşadığı ülkenin vatandaşı olmak için başvurur, kabul edilirse olur. Almanya'dan örnek verdiğin için söylüyorum, orada yaşayan milyonlarca Türk vatandaşı var. Hiçbiri çıkıp da kendi devletini kurmaya çalışmıyor değil mi??

Şimdi gelelim Türkiye'de yapılana. İçinde bulunduğumuz durum şu; zaten Türk vatandaşı olarak doğmuş olmalarına rağmen bundan rahatsızlık duyup bağımsız devlet kurma çabasında olan bir zihniyet var. Yenilik ve Açılım adı altında yaptığı düzenlemelerle bu zihniyete destek veren bir de hükümet...

Çok şey söylüyorsun, içi dolu görünüyor; ama aslında pek bir şey demiyorsun. Söylediklerin kendine mantıklı geliyor olabilir. AKePe'nin söyledikleri de %60'a mantıklı geliyor zaten :) Bilmem anlatabildim mi...

Şimdi tüm bu söylediklerimi tekrar oku, Atatürk'ün o sözüyle ne demek istemiş olabileceğini ve benim onu buraya aktarmadaki amacımı gerçekten anlamaya çalış.. Ha anlamıyorsan zaten bence de alıp başını git bu diyardan...

Cαη;5202858' Alıntı:
‘İSTİKLAL MARŞI KALKSIN’
Kabul gören maddenin oylanarak şûranın raporunda yer alması durumunda, öğrencilerin sabahları okuduğu Andımız ve İstiklal Marşı da zorunlu olmaktan çıkacak. Madde şöyle: “Törenler ve toplantılar; paylaşma, bütünleşme, denetim ve kontrol mekanizmaları olup okul yönetimi tarafından kültürü etkileme, değiştirme ve yeni değerlerin paylaşılması amacıyla rutin ve zoraki katılıma dayalı etkinlikler olmaktan çıkarılıp yoğun olarak ortak duygu ve değerlerin paylaşımını sağlayacak şekilde düzenlenmelidir.

la dümbükler,la kendini bilmezler,
bu memleketin İSTİKLAL MARŞI VE BAYRAĞI dışında hangi ortak değeri olabilir ki kaldırılsın.

Tohumunuzdan şüphe ederim.

İster banla ey mod,ister kov.

Lakin şu sözlerin arkasında duran ilk ve orta öğretimi 4 yıla uzatıp çocuklarımıza gerizekalı sınıfı muamelesi gören kişileri şiddetle ve esefle kınıyorum..
Sonunuz yakındır,Allah bu millete bir daha İstiklal MArşı yazdırmayı nasip etmesin diyen mübareğin kemikleri sızlıyordur.
Ama sizin işiniz terörist şairlerle,sanatçılarla,

Türk milletini daha tanımadınız.En büyük şerefsizlik Türk milletini görmezden gelmektir.

Ötesi bir can borcumuz,her dağlının yanında gidecek bir ovalı buluruz ....

İstiklal marşı kaldırılmasın ama;

Hepimiz ilkokulu okuduk kaçımız o zamanlar andımızı isteyerek okuduk ? Her gün yazın sıcakta kışın soğukta toplanıp sadece ezberlediğimiz belli bir süre sonra içinde ne diyor ne anlatıyor onu bile unuttuğumuz andımızı okumayı istiyor muyduk. Orta okula geçtiğimizde herkesin oh be kurtulduk dediğini dün gibi hatırlıyorum. Andımızı kaldırsak çok birşey kaybetmeyiz.

Hepimiz ilkokulu okuduk kaçımız o zamanlar andımızı isteyerek okuduk ? Her gün yazın sıcakta kışın soğukta toplanıp sadece ezberlediğimiz belli bir süre sonra içinde ne diyor ne anlatıyor onu bile unuttuğumuz andımızı okumayı istiyor muyduk. Orta okula geçtiğimizde herkesin oh be kurtulduk dediğini dün gibi hatırlıyorum. Andımızı kaldırsak çok birşey kaybetmeyiz.

Çocuklara Türk'lük bilinci aşılanmalı ki Türk Vatandaşı olabilsinler.Bunu başarmaya yardım edecek en büyük etmenlerden bir tanesidir Andımız.Ey Büyük Atatürk , Açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim der.Atatürk sevgisini de aşılar.O zamanlar bende anlamazdım , ama zaman içinde fikirler oluşmaya başladıkça Andımız'ın değeri anlaşılıyor.İstiklal Marşı kadar değerlidir kaldırılamaz.

birader seni bilmem ama ben hic ole 1 sey demedim...

turk cocuguyum cunku ben..

Kim demiş onu ? Etnik döküntüler ve yobazlar haricinde kim İstiklal Marşı ve Andımız'ı okumaktan rahatsızlık duyuyormuş ? Herhangi bir parti de aynı öneriyle meclise gitse tepkimiz aynı olurdu.Ayrıca her "Gerçek Türk" asker doğar.Gelmiş geçmiş tüm iyi hükümdarların hepsi asker kökenlidir . Osmanlı Padişahları'nın bir çoğu , Atatürk , Mete Han , Oğuz Kağan , Attila . Bu ülkede Türk gibi hissedebilen kişi Andımız'ı , İstiklal Marşı'nı okumaktan rahatsızlık duymuyor.Tabi takunyacılar ve kürtler hariç.

ne takunyayım ne kürdüm ki hadi ilki neyse ama kürt olmak bir suç değil şu söylediğin suç..

birader seni bilmem ama ben hic ole 1 sey demedim...

turk cocuguyum cunku ben..

"çünkü ben..." neccko değil yani, yada okutulmasını istemediğim için ben değilim.. zaten bu ülkede atatürk,türklük,müslümanlık neye göre sahipleniliyor onu da anlamış değilim..

yapmayın, kaç çocuk sabah soğukta andımızı takıyor?

ne takunyayım ne kürdüm ki hadi ilki neyse ama kürt olmak bir suç değil şu söylediğin suç..

"çünkü ben..." neccko değil yani, yada okutulmasını istemediğim için ben değilim.. zaten bu ülkede atatürk,türklük,müslümanlık neye göre sahipleniliyor onu da anlamış değilim..

yapmayın, kaç çocuk sabah soğukta andımızı takıyor?

kürt olmak suç demedim.Kendi adıma kürtleri sevmem , ve bugün yaptıkları ortadadır . Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne açıkça tecavüz amaçları vardır.O yüzden öyle bahsettim orda

Ve evet Andımız'dan rahatsız olan bir kişi kendine Türk demesin bu kadar basit !

kürt olmak suç demedim.Kendi adıma kürtleri sevmem , ve bugün yaptıkları ortadadır . Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne açıkça tecavüz amaçları vardır.O yüzden öyle bahsettim orda

Ve evet Andımız'dan rahatsız olan bir kişi kendine Türk demesin bu kadar basit !

Eminim 7-11 yaş arası burnunun akmasına aldırmadan Andımız'ı büyük bir heyecanla söylemişsindir.. Olaya bak ben söylemedim, 5.sınıfa kadar 4 okul değiştirmeme rağmen kimsenin büyük bir şevkle Andımız'ı tekrar ettiğini hatırlamıyorum..

Sen Türksün, bu bahsettiğim topluluktan kimse Türk değil zaten tamam.. ;)

Eminim 7-11 yaş arası burnunun akmasına aldırmadan Andımız'ı büyük bir heyecanla söylemişsindir.. Olaya bak ben söylemedim, 5.sınıfa kadar 4 okul değiştirmeme rağmen kimsenin büyük bir şevkle Andımız'ı tekrar ettiğini hatırlamıyorum..

Sen Türksün, bu bahsettiğim topluluktan kimse Türk değil zaten tamam.. ;)

Dediklerimi okursan teker teker önce ki mesajlarımı o yaşta ne işe yaradığını anlarsın.Ben de bu yaşıma kadar 7 defa okul değiştirdim . Her okulda da gür şekilde , içten okuyan çok kişi vardı merak etme.

Ben Türk'üm , iliklerime kadar da Atatürk'üm.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözü içinde geçiyor diye Andımız'dan rahatsız olanlar Türklük'ten konuşmasınlar.Komik duruma düşüyorsunuz.

Andımızdan rahatsızım demedim olmam da!

Benim sıkıntım yapılan şeyin amacına ulaşıp ulaşmadığı. çocuklara her gün toplayıp hep bir ağızdan ezebere birşeyleri söyleterek o değerleri aşılayamazsın. Atatürk ne yaptıysa nasıl yaptıysa onları sebepleriyle anlatarak söylemelisin.

Sen daha sıralardaki çocuklara yok Kürtler böyle şöyle diye anlatırsan o çucuk seni sevmez andımızı hiç sevmez. Sen o çucuğa güzelce anlat bu memleketi Türküyle Kürdüyle hep beraber kazandık de aşıla bunu. Sen o çocuğa dindar bir ailenin evladı olduğu için gerici yobaz gözüyle bakarsan o çocuk senin dayattığın şeylere önem vermez önem vermeyi bırak sevmez.

Benim sıkıntım yapılan şeyin amacına ulaşıp ulaşmadığı. çocuklara her gün toplayıp hep bir ağızdan ezebere birşeyleri söyleterek o değerleri aşılayamazsın. Atatürk ne yaptıysa nasıl yaptıysa onları sebepleriyle anlatarak söylemelisin.

Sen daha sıralardaki çocuklara yok Kürtler böyle şöyle diye anlatırsan o çucuk seni sevmez andımızı hiç sevmez. Sen o çucuğa güzelce anlat bu memleketi Türküyle Kürdüyle hep beraber kazandık de aşıla bunu. Sen o çocuğa dindar bir ailenin evladı olduğu için gerici yobaz gözüyle bakarsan o çocuk senin dayattığın şeylere önem vermez önem vermeyi bırak sevmez.

Neccko Andimiz Kaldirilinca senin , Bu Dedigin Anlatma Sekli Olucak mi Zannediyorsun ?
Olmuycak .. ve o yuzden elimizdeki olan seyleri de kaybetmeye gerek yok

Kaçan madem hiçbirşey değişmeyecek o zaman o yavrular her gün soğukta üşümesinler boşuna.

Kardeşim kürt aileleri , çocuklarını Türk düşmanlığı ile dolduruyor . Bunun telafi yoludur Andımız. İçinde Türkiye'ye karşı az bir sevgisi olanı yeşertir andımız.Bu ülkede kimse dindarlara laf söylemiyor.Dindar görünüp dinci olanlarla derdimiz.Atatürk'ün dine bir kastı mı olmuş ki Atatürk düşmanlığı ile yontuyorlar çocuklarını ?

Dediklerimi ne kürtlere , ne de yobaz kesime anlatabilecek misin ? Hayır . Madem kolaya gelmiyor o zaman sıkı şekilde yapılır.Burası Türk Ülkesi ! Değil Ayrı bir devlete tahammülümüz , verecek bir gram toprağa tahammülümüz yoktur !

Konu nerden nereye biri Kürtlerden rahatsız sebep ülkeyi bölüyorlarmış acaba sorarım devletin içine zımş bazı alimnler ve PKK köylerde adam keserken bayrak inmesin ocak sönmesin diye hayatlarını ortaya koyanlar mı bölücülük yapıyor bence sen bunları ayırt ederek bölücülük yapıyorsun.Benim yakınen tanıdığım Kürtler vatan bayrak aşkı içindeler bölenler bölerler.Tamam ben kavgadan yana değlim ama koyu MHPliler var burda en uafk şeylerde baş gösterirler yaptıkları doğru demiyorum ama burda Kürtler daha çok vatana sahip çıkıyor...
Bide ülkücüler tabi.Ztaen aynı anda ülkücüoluyor bunlar tatangalarla beraber...

Andımızdan rahatsız oluyormuyum bilmem ama bir rahatsızlığım varsa oda sözümd duramamamdır.
Ben özgülürkçü biriyim İslam2ı emrettiği yere kadar giderim benimiçin bir çocuk Türküm demekten nefret edişyorsa sebebi benimdir telafisi bana ayittir.Ya ona Türklüğü öğreticem yada elimi yakasından çekicem ki özgür kalsın isemiyors estemiyordur diğer tüm ırklar içinde geçerli...

İstiklal marşına gelince kalkamalı demiştim çünkü içinde Türk Kürt Arap Laz Çerkez Ermeni hemen hemen birçok ırkın kanı var yani Türkiye toplumunun ortak değeri.
Bunu kaldıracak Başbakanda olsa yanlış yapmıştır tavrımı koyarım gerekirse mektup yollarım.E poesta atarım ama düzeltmeye çalışırım inşaAllah...

Konu nerden nereye biri Kürtlerden rahatsız sebep ülkeyi bölüyorlarmış acaba sorarım devletin içine zımş bazı alimnler ve PKK köylerde adam keserken bayrak inmesin ocak sönmesin diye hayatlarını ortaya koyanlar mı bölücülük yapıyor bence sen bunları ayırt ederek bölücülük yapıyorsun.Benim yakınen tanıdığım Kürtler vatan bayrak aşkı içindeler bölenler bölerler.Tamam ben kavgadan yana değlim ama koyu MHPliler var burda en uafk şeylerde baş gösterirler yaptıkları doğru demiyorum ama burda Kürtler daha çok vatana sahip çıkıyor...
Bide ülkücüler tabi.Ztaen aynı anda ülkücüoluyor bunlar tatangalarla beraber...

Andımızdan rahatsız oluyormuyum bilmem ama bir rahatsızlığım varsa oda sözümd duramamamdır.
Ben özgülürkçü biriyim İslam2ı emrettiği yere kadar giderim benimiçin bir çocuk Türküm demekten nefret edişyorsa sebebi benimdir telafisi bana ayittir.Ya ona Türklüğü öğreticem yada elimi yakasından çekicem ki özgür kalsın isemiyors estemiyordur diğer tüm ırklar içinde geçerli...

İstiklal marşına gelince kalkamalı demiştim çünkü içinde Türk Kürt Arap Laz Çerkez Ermeni hemen hemen birçok ırkın kanı var yani Türkiye toplumunun ortak değeri.
Bunu kaldıracak Başbakanda olsa yanlış yapmıştır tavrımı koyarım gerekirse mektup yollarım.E poesta atarım ama düzeltmeye çalışırım inşaAllah...

Tüm kürtler bölücüdür demedim . Tüm kürtleri sevmiyorum dedim . Kişisel birşey yani.Ama unutmamalıdır kürtlerin %97 gibi bir kısmı bölücü pkk ya destek verir .O yüzden geri kalan %3 ününde benim için bir önemi yoktur ki ayırt etmek çok zordur.pkk ya destek veren de vatan sevdalısı gibi görünebilir.Bu ülkede herkes Türk olmak zorunda demedik . Ama Türk olamıyorsa azınlık olmayı bilecek.Ezici çoğunluğun Türk olduğu bir ülkede , ben kürdüm ayrı devlet istiyorum demeyecek haddini bilecek.Azınlıklar da bugün benimle aynı haklara sahip , aynı devlette aynı hizmetleri alabiliyor.Alamıyor demeyin kendinizi kandırmış olursunuz.Bu ülkede Türk'ü kimse hakir görmeye çalışmasın , ayranımızı kabartmasınlar.Ayrıca Mhp li felan da değilim.

Geri