Arap nobelinin ana gündem maddesi oldugu günümüzde deginmek istedigim bir konu var...
Görüyorum ki bazı arkadaşlarımız İSLAM çatısı altında toplanmayı TÜRKLÜK çatısı altında toplanmaya tercih ediyorlar...
Şimdi bakalım tarihimizde neler olmuş ve kimler ne tavır takınmış...
Bunu görmek için sadece tarihte geçen iki olaydan bahsedecegim...
-----------------------------------------------------
I. Dünya Savaşında müslüman cephesinde neler oldu?
-Padişahın (halifenin) cihad cagrısına araplar kalleşlikle yanıt vererek isyan çıkardılar...
-İngilizlerin; osmanlı askerleri degerli mücevherlerini yutarak midelerinde saklıyorlar söylentisi üzerine araplar tarafından binlerce TÜRK askerinin mideleri deşilerek hazine arandı!!!
-Arabistanlı Lawrence isimli ingiliz ajanının verdigi rüşvetlerle arap halkı osmanlıyı sırtından vurdu...
VE ŞİMDİ DİGER TARAFTA NELER OLDU ONA BİR BAKALIM...
I. Dünya savaşında hristiyan cephesinde neler oldu?
Mehmet Akif'in almanya anılarından...
"Savaşın devam ettigi günlerdi... Her gün acaba Osmanlı Devleti savaşta ne durumda diye merak ediyordum... Bir gün bütün şehirde bir bayram havası esmeye başladı... Kilise çanları çalıyor insanlar sokaklarda çılgınlar gibi dansediyordu...
Sanırım bir cephede galibiyet kazandık diye sevinçle dışarı fırladım... Önüme gelen ilk almana neler oldugunu sordum... Ve tam o sırada kanımı donduran bir cevap aldım...
İNGİLİZLER KUDÜSÜ ALDI!!!! "
Evet arkadaşlar... Bu cevabı verenler bizimle aynı cephede arapların destegini alan ingiliz ve fransızlara karşı savaşan ALMANlara ait...
Bu yazdıklarımdan sonra hiçbir yorum yapmıyorum... Bütün yorumu sizlere bırakıyorum...
Ama şunu da sormadan edemiyorum... Din kardeşi misiniz? VATANdaş mı??
KAYNAK: _KeMaLiST_
YALANIN BİRİ BİN PARA .....
Kuru sıkı olma birader adam gibi kaynak göster ne olduğun zaten belli beni konuşturma
Filistin halkına yapılan en büyük haksızlıklardan ve atılan en önemli iftiralardan biri de bu halkın Osmanlı'ya ihanet ettiği iddiasıdır. Burada Suud ailesinin öncülüğünde Hicaz bölgesinde çıkarılan Vehhabi isyanları, Mekke şerifi Hüseyin'in (bugünkü Ürdün kralının dedesinin dedesi) İngilizlerle işbirliği yaparak gerçekleştirdiği ihanet, Mısır valisi Mehmet Ali Paşa ile onun oğlu İbrahim Paşa'nın ihanetinden kaynaklanan gelişmeler, Yemen isyanları ve Arabistanlı Lawrance'ın kandırdığı birkaç kabilenin çıkardığı isyanlar hep birbirine karıştırılıp çorba yapılarak toptan Filistin halkının üzerine yükleniyor. Oysa bu ihanetlerle Filistin halkının hiçbir ilgisi yoktur ve tarihi incelerseniz Osmanlı'ya karşı bir Filistin isyanından söz edildiğini göremezsiniz. İngilizlerin Filistin topraklarını işgalinde de en büyük ihaneti yapan Mekke şerifi Hüseyin ile onun oğullarıdır ki bu aile Filistin halkına da en büyük ihaneti yapmıştır.
Ne kadar ilginçtir ki Filistin halkına ihanet etmiş birinin yaptığı Filistin halkının ihaneti olarak takdim ediliyor. Atı çalınan kimse hakkında "at çaldı" denmesi gibi. Bunda da siyonistlerin çeşitli medya organları vasıtasıyla yürüttükleri manipülasyonun büyük rolü var. Osmanlıya en büyük ihaneti yapan Şerif Hüseyin ve oğulları siyonistlerle işbirliği yaptıklarından onların ihanetleri hep gizlenirken, İngilizlerin Filistin topraklarına girmelerine yardımcı olan bu ailenin yaptığı ihanet ne yazık ki Filistin halkının Osmanlı'ya ihaneti olarak takdim ediliyor. Çünkü siyonistler kendileriyle işbirliği yapanların kirli çamaşırlarını gizlerken, kendilerine karşı mücadele edenlere çamur atarak onları lekelemeye çalışıyorlar. Artık lütfen zihnimizden, tarihin saptırılmasından kaynaklanan bu büyük yanlışlıkları silelim ve her yönden mağduriyete, haksızlığa duçar olmuş bir halkın haklı davasına sahip çıkalım. Bu halkın maruz kaldığı zulmün ortadan kalkması için hiçbir şey yapmazken bir de haklarındaki iftiraları onaylayarak biz de haksızlık edersek bunun vebali büyük olur. Kendimizi de Sorgulayalım Osmanlı devletine ihanet konusu gündeme gelince hemen parmaklar Arap dünyasını gösterir. Oysa Osmanlı'ya en büyük ihaneti İttihat ve Terakki Cemiyeti, Jöntürkler gibi fitne odakları yapmıştır. Bunu söylerken, Arap dünyasından çıkıp da İngiliz sömürgecilerle işbirliği yapmış hainleri temize çıkarma gibi bir niyetimiz yok. Bununla şu hususa dikkat çekmek istiyoruz:
Bizim içimizden çıkan İttihat ve Terakki Cemiyeti veya Jöntürkler sebebiyle bu halkı toptan mahkum etme hakkımız var mıdır? Eğer böyle bir şeyi makul görüyorsak o zaman önce kendimizi mahkum etmekle işe başlamamız gerekir. Kaldı ki Arap dünyasından çıkmış hainlerle Filistinlilerin, Arap ulusundan olma dışında zikre şayan bir ortak yanları bulunmamaktadır. Hele bugün Filistin'in özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele edenler onlarla taban tabana zıt durumdadırlar.,,
Daha yakın zamanda Irak'ta bir halkı hedef alan iğrenç saldırıya halkımızın bütün kesimlerinin karşı çıktığı malumdur. Bu tepki çok farklı ideolojik anlayışlara sahip kitleleri birlikte hareket etmeye ve ortak eylemler düzenlemeye sevk etti. Böyle olmasına rağmen birilerinin üç beş kuruş dünyalık kazanabilmek için sömürgeci güçlere çeşitli imkanlar sağladıklarını da gördük. Bu durumda tepki gösterenlerle, ellerindeki dünyevi imkanları saldırganların hizmetine verenleri, aynı ülkenin insanları olmaları sebebiyle aynı kategoriye mi sokacağız?
Halkımızın topyekün mücadele verdiği İstiklal Savaşı döneminde bile içimizden ihanet edenler çıkmadı mı? Peki ihanet edenlerle İstiklal Savaşı'na katılanları ve destek verenleri aynı kategoriye mi sokacağız? Bugün Filistin halkının, bağımsızlık ve hürriyet için sürdürdüğü mücadele bu ülke halkının geçmişte verdiği İstiklal Savaşı'nın aynısıdır. Bu mücadeleyi yürütenleri ihanet edenlerle aynı kategoriye sokanlar en başta kendi geçmişlerine haksızlık etmiş olurlar. ,
Çünkü ihanet edenlerle, hakları ve hürriyetleri için direnenleri, zilleti kabul edenlerle başlarını dik tutanları aynı kategoriye sokma anlayışını makul ve kabule şayan bir anlayış olarak benimsemiş olurlar. Böyle bir anlayışı benimseyebilecek birine de bizim söyleyecek bir sözümüz yok.
kaynak :
http://http://www.benfilistinim.com/2009/09/filistinliler-osmanlya-ihanet-etmediler.html